Βιβλία...διαβάζουμε?

Το βιβλιο που μολις διαβασα ειναι το ''Ανθρωπος αυτος ο γιγας ‘’ των Ιλιν - Σεγκαλ… Μιλαει για την πορεια του ανθρωπου ανεξαρτητα απο διαφορες μυθοπλασιες… Απλα υπεροχο… Διευρηνε τον πνευματικο μου οριζοντα…

Δεν ξέρω πόσους απασχολεί

ήρθε στον Ελευθερουδάκη το νέο βιβλίο-συλλογή άρθρων του Woody Allen, με τίτλο “mere anarchy”, φυσικά στα αγγλικά. οι κριτικές είναι διχασμένες, αλλά οι περισσότερες είναι θετικές. εγώ θα το πάρω φυσικά

όσοι ενδιαφέρονται κυκλοφορεί στα ελληνικά το φοβερό “woody allen - όλα τα γραπτά του” που περιέχει τα τρία πρώτα του βιβλία, στα ελληνικά. ε ξαι ρε τι κο

Πρόκειται για τούτο δω? Complete Prose of Woody Allen (1992), (Collection of Allen’s short stories first published in Getting Even, Without Feathers and Side Effects.)

ναι αυτό είναι. κυκλοφορεί κ στα ελληνικά πλέον

Eγώ λεω να αγορασω το βιβλίο του Μπαρακ Ομπαμα πάντως…:lol: :!:

επίσης θέλω να πάρω την αυτοβιογραφία του Tom Waits “αθώος στα όνειρά σου” ή κάπως έτσι λέγεται νομίζω…

την έχει διαβάσει κανείς σας? λέει τπτ?

Εξαιρετικη και μοναδικη για τα ελληνικα δεδομενα ιστοσελιδα: http://www.kazantzakis-museum.gr/index.php?level=0&id=623&lang=el

Τσεκάρετε οι φιλότεχνοι εκεί έξω την Ιστορία της Ομορφιάς, μεγάλο μέρος της οποίας το έχει γράψει ο Ουμπέρτο Έκο. Εξαιρετικό βιβλίο που ανατρέχει στις αναπαραστάσεις γύρω απο το όμορφο και το καλαίσθητο μέσα απο την ιστορία της τέχνης, της φιλοσοφίας, της ποίησης και της λογοτεχνίας, απο την εποχή της αρχαίας Ελλάδας ως την σύγχρονη εποχή των ΜΜΕ.

Υπάρχει και η συνέχεια του, που δεν είναι άλλη απο την Ιστορία της Ασχήμιας, και το οποίο φαντάζομαι θα τσεκάρω άμεσα…

Μετά από τόσους μήνες που έλεγα να το διαβάσω, επιτέλους βρίσκομαι κοντά στο τέλος του 1984 :smiley:

Ξέρει κανείς να με διαφωτίσει περί Αρσέν Λουπιν (νομίζω έτσι λέγεται) γιατί το έχω ρίξει αυτό τον καιρό στα αστυνομικα;

Σήμερα πιάνω τη Φάρμα Των Ζώων…

Eξαιρετική επιλογή…αλλά βοηθάει να γνωρίζεις και λίγο το υπόβαθρο της εποχής στο οποίο το βασίζει ο Όργουελ…

Την τέλειωσα σε 2 ώρες! 150 σελίδες!

Και το λοιπόν? Πως σου φάνηκε? (έτσι, για να μη λέμε μόνο τι διαβάσαμε εδώ πέρα αλλά να χωνόμαστε και λίγο πιο βαθιά) 8)

Αν θες μια που υπάρχει και τόπικ για τον Όργουελ, απάντησε εκεί.

Το βρήκα απίστευτα έξυπνο βιβλίο, με μια διακριτική φλεγματική ειρωνία… Δεν θα μπορούσε να σατιρίσει κάποιος την Επανάσταση με καλύτερο τρόπο…

Δεν σατιριζει ακριβως την επανασταση η κατι τετοιο… Ο Οργουελ ηταν Τροτσκιστης. Αν δειτε, το βιβλιο ειναι παρομοιωση για τα σκηνικα που εγιναν με Λενιν - Σταλιν - Τροτσκι. Απλα τα εγραφε ετσι για να δουμε ποσο εμφανες ηταν το εγκλημα του Σταλιν απο την αρχη που βγηκε στην εξουσια. Οχι οτι δεν περναει ταυτοχρονα και μηνυματα.

Τα οποια μηνυματα φαινονται εντονα στο τελος που τα γουρουνια βλεπουν τα υπολοιπα γουρουνια με τους ανθρωπους κτλ.

Ποιος κάνει το Λένιν από τα γουρούνια?:-k

Χμ, εχώ καιρό να διαβάσω το βιβλίο, αλλά αν θυμάμαι καλά υπήρχε ένα ζώο που ήταν γέρικο και πριν πεθάνει μάζεψε όλα τα ζώα για να τους δώσει τις εντολές κλπ. Αυτό ήταν και ο Λένιν.

Νόμιζα ότι αυτός ήταν ο Μαρξ, γιατί δεν συμμετείχε στην Επανάσταση, αλλά ήταν ο οραματιστής…

Ναι αυτος ηταν. Που κατι τον χτυπησε αν θυμαμαι καλα και ηταν γερος κτλ. Στην αρχη.