Βιβλία...διαβάζουμε?

Το’χω τσεκάρει και θα το μελετήσω:wink:

Το χα διαβάσει σε ένα camping που το είχε μαζί με κάτι άλλα βιβλία στη ρεσεπτιόν :stuck_out_tongue:

Πολύ γαμάτο βιβλίο, απ’ τα λίγα που δεν ψυλιάζεσαι σχεδόν με τίποτα ποιός το κανε…

πηρα τον Οδυσσεα τους Τζόυς σημερα. πιστευω του χρονου τετοια μερα θα το χω τελειωσει

Μπα εγώ στην αρχή αυτόν θεωρούσα βασικό ύποπτο. Βέβαια μετά τα έχασα εντελώς με την πλοκή…

Νταξει ήμουν και πιο μικρός :stuck_out_tongue:

Ποιον υποπτευόσουν?

Άμα κάτσω και γράψω τώρα για τον Οδυσσέα μπορεί να βγει ένα ποστ ίσα το βιβλίο. ΠΡΟΣΟΧΗ μη ξεκινήσεις να διαβάζεις αυτό το αριστούργημα απροετοίμαστος!!! Εγώ μέχρι και οδηγό ανάγνωσης πήρα!

Για περισσότερες λεπτομέρειες ρώτα… 8)

Πήγα στην έκθεση βιβλίου σήμερα και πήρα καμία 15αρια βιβλία…όμορφα ήταν και όρισμενοι πωλητές μου κάναν τρελές εκπτώσεις γιατί είπαν ότι σπανίζουν οι νέοι που διαβάζουν…ειδικά κάτι παππούληδες :slight_smile:

Τι πήρες ρε? Πες!

το watchmen k ενα batman του miller Και κάτι τεύχη που μου λείπαν απο μπλέηκ και μόρτιμερ…

αγόρασα πτώση του καμύ για ένα φίλο και για μένα

έσσε -νάρκισσος και γκόλντμουντ
χέσσε- ντέμιαν
μαν- θάνατος στη βενετία
τσέχοφ- στέπα
μακιαβέλι-ηγεμόνας
όστερ- το κλειδωμένο δωμάτιο
κροπότκιν-αναρχία
ντικένς- μεγάλες προσδοκίες

Ωωω, βλέπω φοβερές επιλογές :thumbup:

O Mann θεωρείται απο τις σημαντικότερες πνευματικές μορφές της Γερμανίας του 20ου, δεν έχω διαβάσει παρά τον Δόκτωρα Φαούστους και είχα ζοριστεί κάπως θυμάμαι… Βαρύ ύφος λίγο, αλλά πιστεύω μόνο αποζημιωμένος μπορεί να βγει κάποιος διαβάζοντας τον.

Απο τα βιβλία του Έσσε που πήρες έχω διαβάσει το Ντέμιαν, το οποίο και μου άρεσε πολύ, ενώ για τον Νάρκισσο δεν έχω ακούσει τα καλύτερα (αν και εγώ δε το έχω διαβάσει, επομένως επιφυλάσσομαι). Ξέρω άλλα δύο άτομα που έχουν διαβάσει το Ντέμιαν, απο τα οποία στο ένα άρεσε πάρα πολύ (το αγαπημένο του βιβλίο απο Έσσε μάλιστα!) και στο άλλο δεν άρεσε καθόλου!

Τσέχοφ είναι μορφή αλλά εδώ με προλαβαίνεις, μια που δεν έχω διαβάσει ούτε ένα απο τα έργα του (ούτε καν παράσταση δεν έχω δει).

Οι Μεγάλες Προσδοκίες είναι απλά τεράστιο έργο, ειδικά στο πρώτο του μισό.

Τα έργα απο Μακιαβέλι και Κροπότκιν είναι κλασικούρες στον φιλοσοφικό/κοινωνικό χώρο και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Πολύ σημαντικά βιβλία.

Μόνο Όστερ δε γνωρίζω απο τους συγγραφείς που πήρες…

Λεπόν έχουμε και λέμε το νάρκισσο μου τον έδωσαν τζάμπα ένας κυριούλης εκεί γιατί με είδε και με κοπέλα εκεί (δεν τα χουμε) και μου λέει πάρε εδώ να έχεις να της λές:p Πολύ συμπαθητικός γεράκος:)
φιλοσοφικα/κοινωνικά η αλήθεια είναι δεν έχω διαβάσει πολλά οπότε σιγα σιγά να ξεκινάμε και για εκεί.
όστερ μου το προτείνε ο βιβλίοπώλης και από τα όσα διάβασα πίσω φαινόταν πολύ καλό μου το δώσε και φτηνά όποτε είπα να το πάρω και να δω τι λέει…η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ τον ήξερα:p

Χεχε κι εμάς πέρσυ μας είχαν κάνει καλύτερη τιμή με μια φίλη μου για τον ίδιο λόγο :stuck_out_tongue: Είχαμε πιάσει και την κουβέντα μαζί τους κι όλας και μας συμπάθησαν :Ρ
Επίσης πήρες τέλεια βιβλία :thumbup:

Θα πάω κι εγώ την Κυριακή μάλλον αλλά δε παίζει να πάρω τίποτα λόγω της λίστας αναμονής. Είδωμεν.

που έχει έκθεση βιβλίου? :open_mouth:

E, υποθέτω εκεί που γίνεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη δλδ, αν και θα ταν καλό να το σιγουρέψει κάποιος που έχει πάει αυτές τις μέρες… :slight_smile:

Μην εισαι τοσο σιγουρος. :stuck_out_tongue:

Τον θανατο στη Βενετια τον πηρα κι εγω ks9!
Τωρα διαβαζω το αρωμα του ονειρου του Ρομπινς και το βρισκω οντως πολυ ενδιαφερον και μοναδικο βιβλιο.Ολοκληρωμενη αποψη θα εχω βεβαια μολις το τελειωσω.(Παρεπιπτωντος η εισαγωγη του ellanor στο αντιστοιχο θρεντ θα μπορουσε ανετα να μπει για προλογος στο βιβλιο. 8))
Επισης πολυ καλο βιβλιο ειναι το “θα φτυσω στους ταφους σας” που ειχε προτεινει ο red pyramid παλιοτερα αν και ενταξει δεν περιμενατε εμενα να το ακουσετε αυτο.Κλασικο και πολυ δυνατο σε περιεχομενο,προτεινεται ανεπιφυλαχτα.

Πολύ ωραιο βιβλίο όντως αν και απο τον Capote προτιμώ το " In cold blood".
Χτύπημα κάτω απο τη μέση στην αμερικάνικη θρησκόληπτη κοινωνία καθώς επίσης και ιδιαίτερα καυστικό προς το αμερικάνικο σωφρονιστικό σύστημα καθώς επίσης περιέχει και αρκετα αυτοβιογραφικά στοιχεία.
Δείτε όπωσδήποτε και την ταινία…:slight_smile:

yep:)

το άρωμα του ονείρου το διάβασα και εγώ φέτος και ήταν εκπληκτικό και αλλόκοτα όμορφο…σειρά τώρα έχει ο Τρυποκάρυδος

Ποιό είναι αυτό; Εκδόσεις;

Η βλακεία με τέτοιυς συγγραφείς (Κροπότκιν, Μπακούνιν κλπ.) είναι ότι δεν έγραψαν ποτέ ‘‘βιβλία’’ με την ακριβή έννοια του όρου (πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις), με αποτέλεσμα όλες οι μπροσούρες και οι δημοσιεύσεις τους να μεταφράζονται από διάφορες εκδόσεις με διαφορετικούς τίτλους, και έτσι χάνεις την μπάλα. Μπορείς να βρεις το ίδιο περιεχόμενο σε 2-3 βιβλία.

ηριδάνος λέει…δεν την γνωρίζω αλλά ήταν φτήνο και το τσίμπησα:p