Διαβάζω ό,τι μου πέσει στα χέρια από 4 χρονών… Προσωπικά κολλήματα:
JRR Tolkien
JK Rowling (μη γελάτε, σας ακούω)
HP Lovecraft
Philip Pullman
Dan Brown
Διάβασα το Οχτώ της Katherine Neville, όμορφο “θριλεράκι”. Πάμε σε κάτι άλλο τώρα
Πιότρ Κροπότκιν ‘‘Η κατάκτηση του ψωμιού’’
Murray Bookchin ‘‘Κοινωνικός αναρχισμός ή lifestyle αναρχισμός. Ένα αγεφύρωτο χάσμα’’
Το πρώτο κινείται στα πλαίσια ενός κλασικού αναρχικού αναγνώσματος (από τα πιο βασικά θα έλεγα), αλλά το δεύτερο είναι πραγματικά ξεχωριστό. Πρόσφατο βιβλίο που δίνει πολύ τρόφή για σκέψη.
Το πρωτο το χω διαβασει, το δευτερο θα το τσεκαρω:wink:
Το οποίο κυκλοφορεί στο internet και βρίσκεται πολύ εύκολα
Από εκεί το διάβασα κι εγώ.
Εγώ δεν την πολυπαλεύω με βιβλία στο pc. Κανά δυό κεφάλαια να έχω διαβάσει :-s
Μετά από πολύ πίεση μια φίλη μου, μου έδωσε το “Η 18η μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη” του Μάρξ. Μιλάει για τις κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές επιδράσεις της γαλλικής επανάστασης αλλά και γενικότερα γι’ αυτή (ιστορικά δηλαδή). Για να δούμε. Θα πάρει καιρό λογικά :Ρ
Ε ναι απο κοπιες νταν μπράουν πήξαμε
Εγώ ούτε τον ίδιο δεν παλεύω.
Να γειάσει το στόμα σου. Νταξει μωρέ ευχάριστα διαβάστηκε πάντως…
Τώρα διαβάζω Επίκτητος - Εγχειρίδιον/Μάρκος Αυρίλιος - Εις Εαυτόν/Κλεάνθης - Εις τον Δία.
Θα πάρει χρόνο λογικά
Θελω να ξεκινησω να διαβαζω Stephen King αλλα οποτε πετυχαινω βιβλια του μου φαινονται απειρα και δεν θελω να διαλεξω στην τυχη, ουτε να παρω αναγκαστικα κανενα απο τα 5-6 γνωστα που ξερω επειδη εχουν γενει ταινιες. Καμια προταση απο ποιο να ξεκινησω;
To Shining έχει πολύ διαφορετική πλοκή από την ταινία…
Απο την πλευρά μου, χωρίς δεύτερη σκέψη, το Αυτό. Ναι μεν το IT έχει γίνει ταινία, αλλά δε συγκρίνονται ταινία και βιβλίο. Είναι απο τα πιο ενδιαφέροντα και τρομαχτικά βιβλία του, και λίγο πολύ όλοι όσοι έχουν διαβάσει Κινγκ συμφωνούν σ’ αυτό. Απο τα βιβλία του που έχω διαβάσει έρχεται πρώτο με διαφορά. Ο κλόουν, οι παιδικοί φόβοι που ξαναζωντανεύουν, και ένα απο τα καλύτερα βιβλία τρόμου όλων των εποχών.
Το Dark Tower θεωρείται επίσης μεγαλεπίβολη σειρά, αλλά δε το έχω διαβάσει για να γνωρίζω.
Περισσότερες προτάσεις και απόψεις μπορείς να βρεις εδώ
Το Αυτό όλο ψήνομαι όποτε το βλέπω και θα μ’ άρεσε να το διάβαζα αλλά είναι τεράστιο και τουλάχιστον μέχρι να τελειώσω το σχολείο πρέπει να διαβάζω βιβλία που θα με βοηθάνε στην έκθεση πχ κλπ…Καταλαβαίνεις…
To “Αυτο” σπερνει κανονικα…απο οσα εχω διαβασει απο Κινγκ, αυτο με εντυπωσιασε περισσοτερο…Αριστουργημα…και μη κολλατε στο μεγεθος…διαβαζεται ταχυτατα!
Ρε, στο Αυτό διέκρινα ως και ψυχαναλυτικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις. Δεν ξέρω αν στόχευε ο ίδιος κάτι τέτοιο ή αν ήταν απλά δική μου ερμηνεία, αλλά αυτό του δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος και αξία για μένα.
To “αυτο” αποτελει ενα απο τα καλυτερα βιβλια του Κινγκ για μενα. Καθως και η μακρια πορεια, την οποια υπογραφει ως Μπακμαν.
:respect: στο Harry Potter!Αν και το 7ο δε μου άρεσε πολύ…
Από βιβλία, μου αρέσε το “έγκλημα και τιμωρία” του Ντοστογιέφσκι και σκοπεύω να διαβάσω και τους αδελφούς καραμαζόφ και τον Παίκτη. Επίσης μου αρέσει πολύ η Agatha Cristie, αλλά μου μένουν ακόμα αρκετά δικά της να διαβάσω και φυσικά η Πωλλίνα Σίμονς και συγκεκριμένα η τριλογία “Τατιάνα και Αλεξάντερ”, “Ο μπρούντζινος καβαλάρης” και “Οι κήποι της Τατιάνας” :respect:
Aπό εκεί και πέρα Forgotten Realms που διαβάζω τώρα μου φαίνεται ενδιαφέρον βιβλίο και θα συνεχίσω και με τα υπόλοιπα!
Νεφελοκόριτσο, αν σου άρεσε το Έγκλημα και Τιμωρία, που να διαβάσεις τους Αδερφους Καραμαζόφ! (αρκεί να ξεπεράσεις τα κάπως βαρετά πρώτα κεφάλαια!). Έχουμε και θρεντ για τον τρομερό κύριο Ντο των Ρώσων στο φόρουμ!
Καλησπερα.Εγω αυτη τη στιγμη διαβαζω το βιβλιο:’‘Η Πρηνης Θεση Του Σκοπευτη’’ του Jean-Patrick Manchette.Αρκετα καλο,αν κ καπως κλισαρισμενη η υποθεση.Ειμαι λατρης της αστυνομικης λογοτεχνιας,των films-noirs κ των γαλλικων αστυνομικων με belmondo k delon.Αν καποιος συμμεριζεται την ιδια μουρλα,πολυ θα ηθελα να μου προτεινει καποια αναλογου υφους βιβιλια.