πρόσφατα τελείωσα το μαύρο πύργο και το προτείνω ανεπιφύλακτα αν και η αρχή είναι μέτρια από το δεύτερο βιβλίο σε βυθίζει πλήρως στον αχανή κόσμο…βασικά κόσμους…που περιέχει. Αλλά θέλει χρόνο για να τελείωσει γιατί είναι περίπου 3000 σελίδες…και κοντά στα 100 ευροπουλα και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο για κάποιον να δαπανησει τόσο χρόνο και χρήμα…
Με τη σκεψη του ‘‘18 ωρες ταξιδι μεχρι Ιαπωνια’’, χωνομαι σε ενα βιβλιοπωλειο με εναν φιλο μου και πεφτει το ματι μου σε εναν Dan Brown. ‘‘Ο τυπος που εγραψε τον κωδικα Ντα Βιντσι ειναι. Ολο μπουρδες γραφει εκει’’ μου λεει. Ελα μου ομως που εμενα αυτο το σχολιο με ωθησε στο να αγορασω τον ‘‘μπουρδολογο’’.
Στο αεροπλανο, ο αρκτικος κυκλος ξεχαστηκε. Ζητημα να διαβασα 100 σελιδες.
Με το που γυρισα πισω ομως… μεσα σε 5 μερες εφυγε. Χτες διαβασα τις τελευταιες 250 (περιπου) σελιδες με την καρδια μου να χτυπαει σαν τρελη, να τα χω παιξει με την τροπη που πηραν τα γεγονοτα και να νιωθω την αναπνοη μου να γινεται πιο δυσκολη(στις συγκεκριμενες σελιδες παιζανε ιστοριες πνιγμου και κρατουσα και γω ασυνειδητα την ανασα μου :p).
Δεν ξερω τι γραφει στον κωδικα, παντως ο Αρκτικος Κυκλος ηταν ΓΑΜΑΤΟΣ. Σειρα εχει το ψηφιακο οχυρο
άμα δεν έχεις διαβάσει το Illuminati, τρέχα να το πάρεις…
Τo καλύτερο του Dan Brown!!!:thumbup:
Dan Brown ρε κορίτσια? Dan Βrown??..
γιατί αγαπητέ μοντεράτορα, τι έχει ο Dan Brown???
Γιατι ποταπε? Πoιο το προβλημα σου με τον Νταν? [-X
(μουαχαχαχ, συγχρονισμενο ποστ με αμαραθ. Διπλο χτυπημα στον ελλανορ. :!
Ε, το περίμενα όταν βγήκα στη μάχη γυμνόστηθος πως θα μου αντεπιτεθείτε άκαρδα πλάσματα, χωρίς δισταγμό και με πάθος…
Δεν είναι κακός. Απλά είναι ο πλέον “popular” και “trendy” συγγραφέας, κάτι σαν τη Μαντόνα της λογοτεχνίας. Αυτό δε τον κάνει σε καμία περίπτωση κακό. Αντίθετα, το οτι πουλάει τόσο σημαίνει πως αν μη τι άλλο, ξέρει να γράφει και να κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Απλά εγώ τον αντιμετωπίζω με μια επιφύλαξη.
(αφήστε που όλη αυτή η μόδα με τις συνομωσίες και την παρουσίαση της ιστορίας απο μια “εναλλακτική σκοπιά” με κουράζει).
πφφφ ξενέρωτε[-X
Το αντεπιχείρημα σου ομολογώ με έριξε στον τοίχο… πλέον δεν έχω λόγια.
(αστειεύομαι ε… ο καθένας με τα γούστα του εξάλλου!)
εννοείται!είμαι φοβερή, γι’αυτό![-X
ον τόπικ: φοβερό βιβλίο είναι Το Νησί από Βικτόρια Χίσλοπ…
πολύ ωραία πλοκή(αναφέρεται στη Σπιναλόνγκα - στους λεπρούς κ την αντιμετώπιση τους από τον υπόλοιπο κόσμο), όπωσ επίσης και πάρα πολύ καλή “ανάλυση” στο τρόπο ζωής των λεπρών.
τέλειωσα το πρώτο discworld του terry pratchett σήμερα, πολύ καλό :respect:
τελικά χωρίς mp3 player κ ανάγνωσμα, δεν παλεύονται οι χαμένες ώρες στα μμμ… η μόνη μλκια είναι πως ξεχνιέμαι καμμιά φορά και χάνω τη στάση μου :-s
τιποτα
μουαχαχαχαχαχα
πφφφ κακίες…[-X
Μπορεί ο Dan Brown να είναι συμπαθητικός σαν συγγραφέας, αλλά δεν θα μπορούσα να κάτσω να διαβάσω τα βιβλία του και να μην σκέφτομαι παράλληλα “Θεε μου, θα μπορούσα να διαβάζω Νιτσε αυτή τη στιγμή”. Κανείς μας δεν θα καταφέρει να διαβάσει όλα τα βιβλία του κόσμου, αρα πρέπει να μαστε πολύ επιλεκτικοί. Οκ, καλοκαιράκι κλπ αμα το διαβάσεις σε 3 μέρες δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά τον χειμώνα που διαβάζω ένα βιβλίο κάθε δύο βδομάδες λόγω έλλειψης χρόνου, είναι κρίμα αυτό το βιβλίο να ναι Dan Brown!
Σπαταλη χρονου σε κατι μη ποιοτικο, ποσο σε νιωθω.
Κατσε να διαβασεις Νιτσε και Ντοστογιεφσκι, ασε τους υπολοιπους ομως να τη βρισκουν με Brown και Tolkien που απλα διηγουνται ιστοριουλες.
Για να φτασεις στο σημειο να απορριψεις κατι, δοκιμασε το. Διαβασες μια φορα Μπραουν και δεν σου αρεσε? Οκ. Αρεσε σε μενα ομως. Εγω το ψαχνω, εσυ το αφηνεις. Σιμπλ.
απο τη μια καταλαβαινω τι λεει ο vedder αλλα απο τι στιγμη που διαβαζεις κατι ευχαριστα δεν εχει σημασια οτι και αν ειναι. Καλυτερα απο το να διαβαζεις κατι με το ζορι η να μην το καταλαβαινεις απλα για να πεις οτι “διαβασα και τον ταδε”. Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι αν σε ζορισει ενα βιβλιο πρεπει να το παρατησεις γιατι στο τελος μπορει αν σε αποζημιωσει.
Ωραίο το ευχάριστο, αλλά κοιτάμε και το τι μας προσφέρει. Αν είναι έτσι να κοιμάμαι όλη μέρα.
Δεν είπα όχι σε απλά ευχάριστα βιβλία! Τον Κώδικα τον έχω διαβάσει και πρόσφατα διάβασα και το Οχτώ της Katherine Neville…Απλά ξέρω κόσμο που διαβάζει μόνο τέτοια και το θεωρώ μαλακία…
Επίσης ο Tolkien είναι άλλο πράμα
Έχει δημιουργήσει έναν κόσμο που μπαίνεις μέσα και νιώθεις σαν να τον έζησες, και σου στιγματίζει εύκολα μία περίοδο της ζωής σου. Μην τον συγκρίνουμε με τον Brown τώρα…
Έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό αλλά…
Προσωπικά έχω διαβάσει και τα 4 βιβλία του dan brown (και το πιο ωραίο ήταν το illuminati) και τα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα. Είναι τα κλασικά βιβλία που διαβάζεις το καλοκαίρι στην παραλία ή όταν δεν έχεις τι να κάνεις και μάλιστα σε κρατάει σε φοβερή αγωνία. Είναι όλα μεγάλα αλλά παρόλα αυτά τα τελειώνεις πολύ γρήγορα!!
Το θέμα είναι ότι ναι θα μπορούσες να διαβάζεις Νίτσε/Ντοστογιέφσκι/Τολστόι κλπ κλπ κλπ αντί για αυτά αλλά είναι θέμα επιλογής!Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία αλλά δεν την παλεύω να διαβάζω συνέχεια φιλοσοφίες!Τα βιβλία του Dan Brown είναι ξεκούραστα και τίποτα άλλο!
Ρε παιδιά, ποιος μας απαγορεύει να διαβάζουμε και Τολστόι και Μπράουν? (παράδειγμα φέρνω) Έχω διαβάσει το Πόλεμος και Ειρήνη και μου άρεσε πάρα πολύ, όσο και οι Ιλλουμινάτι. Στο κάτω κάτω όλα τα βιβλία κάτι σου προσφέρουν, είτε είναι κλασική λογοτεχνία είτε μυθιστορήματα στυλ Αγκάθα Κρίστι. Για μένα δεν υπάρχει παραφιλολογία…
Εγώ πάντως εξήγησα γιατί αντιμετωπίζω με μια επιφύλαξη ειδικά τον Dan Brown. Άλλη φάση ο Τόλκιν, ας μη συγκρίνουμε. Πάντως αν τη βρίσκει κάποιος με τον Μπράουν, μαγκιά του, έτσι κι αλλιώς δεν είναι ο μόνος!