προσφατα διαβασα το 100 χρονια μοναξια του gabriel garcia marques. Πολυ καλο, το συνιστω ανεπυφυλαχτα
To Junky το χει διαβασει κανεις?
ποιανου ειναι ? καλο ?
Γουιλιαμ Μπαροουζ,δεν με ξετρελανε εμενα αλλα θεωρειται γαματο απ’οτι ξερω,γι αυτο ρωταω αν το χει διαβασει κανενας αλλος.
hahah συμπτωματικά είναι next in line
Ναι ρε συ. Εγω το χω διαβάσει. Δε σ άρεσε;
Το χα ψευτοδιαβασει το καλοκαιρι το junky , για την ακριβεια καμια 20αρια σελιδες … ο φιλος μου που το διαβασε ολοκληρο παντως ειπε καλα λογια οπως επισης οτι πλεον ηξερε τα παντα για την πρεζα και μπορουσε να χωθει στα delerιλικια … κατι σαν manual οπως το αντιλαμβανομαι …αν ενδιαφερεσαι λοιπον
Εγώ το είχα διαβάσει πιο μικρή ηλικία και είχα ψιλοσοκαριστεί από την αμεσότητα και το ρεαλισμό του βιβλίου. Γενικώς μου άρεσε πολύ, είναι από τα βιβλία που κάθε νέος θα έπρεπε να διαβάσει για να σιχαθεί μια και καλή τα ναρκωτικά.
E καλα οχι ακριβώς…Αλλη χωρα, άλλη εποχή…Πιο προσωπική καταγραφή…
Νταξει δεν μιλαω για την επιπλωση … περισσοτερο για περιγραφες και ol time classic μεθοδους , για να καταλαβαινεις πως λειτουργει η φαση με το κουταλι οταν βλεπεις το Requiem for a dream ή το Tideland ξερω γω …
Πια επιπλωση;
Ναι μεχρι οκ αντε…Θέλω να πω ρε παιδί μου σε γενικές γραμμές λέει πολλά πράματα για την πρέζα αλλα δε το παίρνεις και σαν εγχειρίδιο…
Ναι ρε για πλακα το λεω …
…οπως και αυτο για την επιπλωση , μιας και αναφερεις εποχη , χωρα κτλ … no stress
δεν ειναι θέμα στρες, κουβέντα κάνουμε…
Ξες, το πως κινείτε η πρέζα στην πιάτσα, εχει πολύ σχέση με τον χωρο και τον χρόνο…Αλλωστε για παράδειγμα αν θυμάσαι στο βιβλίο υπάρχουν στιγμέσ που οι τύποι δε σουτάρουν μόνο ηρωίνη αλλα και ναρκωτικά που εμείς δω είναι δυσκολο να βρεθούνε, για παράδειγμα, ή πλέον δε προτιμούνται.
Εχει σχέση.
Τεσπα το πιο ουσιαστικό γι αυτο το βιβλιο είναι ο πάταγος που έκανε τοτε.
δεν διαφωνω μαζι σου , απλα λεω οτι αλλο ηταν το point μου σε σχεση με το βιβλιο … εγω οπως ανεφερα αλλωστε εχω διαβασει ενα ΄πολυ μικρο κομματι του … τα υπολοιπα ειναι γνωμες που εχω ακουσει , οποτε …
it’s ok man.
διαβασε το πάντως. Αξίζει
Αγόρασα προχθές το ‘’ Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο’’ του Proust.Το έχει διαβάσει κανείς ;;
Όχι εγώ, αλλά θεωρείται έργο-ορόσημο της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα και πολύ πρωτοποριακό για την εποχή του.
εδιτ. Ήμουν σήμερα σε μεγάλο βιβλιοπωλείο, χάζευα. Ήταν τόσα τα βιβλία που ήθελα να πάρω. Και μετά ήταν οι τιμές. Το φτηνότερο απο αυτά που ήθελα έκανε περίπου 20 ευρώ.
Πολιτισμός για λίγους…
Σ’αυτο που λεει ο Λεπερ συμφωνω,η αμεσοτητα ειναι το βασικο χαρακτηριστικο του.Σου δινει την ευκαιρια να δεις τον κοσμο μεσα απο τα ματια ενος πρωην εθισμενου και χωμενου για τα καλα στον κοσμο των ναρκωτικων,που δεν ειναι και τοσο συνηθες.
Αλλα δεν ξερω,οχι οτι δεν μου αρεσε,απλα δεν με ξετρελανε.
Για φτηνές τιμές τόσο η Πρωτοπορία όσο και η Πολιτεία έχουν πιστεύω αρκετά καλές. Έχω βρεί βιβλία με 1-2 ευρώ που πραγματικά αξίζαν το κόπο να τα διαβάσει κανείς. Αυτό το καιρό τελειώνω το ‘‘Ανθρωποί και ποντίκια’’ του στάινμπεργκ και ακουλουθεί το ‘‘Οι Αντίζηλες’’ της Ήντιθ Γκόρντον, μαζί με το ‘‘Red bardge of honour’’ του Stephen Crane.
Τόσα χρόνια και δεν έχω πάει ούτε μια φορά στην Πρωτοπορία… Στα Εξάρχεια είναι, σωστά?