Βιβλία...διαβάζουμε?

μμ να κανω μια ερωτηση…

Πριν κατι χρονια, μου’χε δωσει ο πατερας ενος φιλου ενα βιβλιο ιστορικου περιοχομενου (με τους Αζτεκους ηταν αυτο), και γενικα η περιγραφη των γεγονοτων ηταν αψογη και με χιουμορ του γουστου μου. Το ελιωσα το βιβλιο. Δεν θυμαμαι ομως ουτε εκδοσεις, ουτε συγγραφεα (Ελληνας) ουτε τιποτε…

χαρακτηριστικη ηταν η φραση “και θα τους παρει ο διαβολος τον πατερα…” που επαναλαμβανε συνεχεια (δεν ξερω αν ηταν μονο στο βιβλιο αυτο), αλλα ξερω πως εχει και αλλα…

Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι προκειται, να διαβασω και τα υπολοιπα…

εγώ διαβάζω του ιδίου τα σταφύλια της οργής το οποίο μου φαίνεται απίστευτα καλό. Επίσης διάβασα το ταχυδρομείο του μπουκόφσκι (η όπως στο διάλο γράφεται)
αν έχετε να μου προτείνεται με τι να συνεχίσω από δαύτον:D

Πάραλλήλα διαβάζω και την εριστική διαλεκτική του Σοπενχάουερ αν και με αργούς ρυθμούς αλλά μου αρέσει πολύ μιας και είναι κάπως πιο έναλλακτικός φίλοσοφος σε σχέση με άλλους

Επίσης διάβασα τον αλχημιστή και ήταν όπως τον περίμενα μια υπερεκτιμημένη βλακειούλα, με χαζό μύνημα και δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι ενθουσιάζονται.

Εγώ του Μπουκόφσκι το “Η λάμψη της αστραπής πίσω από το βουνό”.Έχει μέσα πολλές ιστοριούλες που μερικές δεν μου λένε τίποτα αλλά άλλες λένε τόσα πολλά και με τόσο απλό τρόπο που καθηλώνεσαι

Σοπενάουερ, χεχεχε. Ο πιο “ανατολίτης” απο τους δυτικούς φιλοσόφους. Πολύ καλή επιλογή. 8)

(ε, και ναι, συμφωνούμε για τον Αλχημιστή, για μένα βιβλίο στο επίπεδο του Κώδικα Ντα Βίντσι, συμπαθές αλλά υπερεκτιμημένο όσο λίγα)

@ Μr, δεν ξέρω να σου πω, αλλά αν είναι ιστορικό, με χιούμορ και αν είναι και Έλληνα, μήπως είναι του Νίκου Τσιφόρου? Απλά γιατί έχει γράψει αρκετά τέτοια διαμαντάκια ο συγκεκριμένος…

Βλέπω όλοι από δύο και πάνω βιβλία διαβάζουμε!:stuck_out_tongue:
Όταν τελειώσεις τα Σταφύλια της οργής πες κι εσύ γνώμη αν είναι να το ξεκινήσω κάποια στιγμή!

Το ειχα ξεκινησει και βαρεθηκα :stuck_out_tongue: καμια αλλη φορα… Γενικα ο Κοελο ψιλοαμπελοφιλοσοφει ολιγον και με εκνευριζει.

Τωρα αναμνησεις ενος κλοουν του Μπελ 3 euro απο την πρωτοπορια :expressionless:

πανακριβα αυτα τα βιβλια ρε πουστη. μετα σου λεει κατσε διαβασε. τι λε ρε φιλε, εδω με 3 ευρω πινω εναν καφε.

τα παντα απο καζαντζακη

Διαβαζω το 100 χρονια μοναξια του Μαρκες,ειμαι καπου στη μεση,και σημερα πηρα για τις διακοπες τον Πυργο του Καφκα.
Καλα εκανα?

Πω, τέλειωσα το 1984. Μεγάλη ζημιά. Σηκώνει ολόκληρη συζήτηση σε thread μόνο του. Ξεκινάω το Days of Atonement των Michael Gregorio (είναι δύο συγγραφείς) στα εγγλέζικα. Το έχει διαβάσει κανείς?

στα @@ μας.

ξεκινησα τελευταιο πειρασμο.

Στα παπαρια μας.

Εγώ διαβάζω το “Κοινωνικά Συστήματα.Καπιταλισμός-Σοσιαλισμός-Φασισμός” του Μπέρναρντ Σω.Καλό μέχρι τώρα

Μόνο απο το τίτλο κουράστηκα.

Γιατί ρε?

E, έχει βαρύγδουπα ονόματα στον τίτλο. :stuck_out_tongue:

Κατά 99% αναφέρεσαι στο “Τα ρεμάλια ήρωες” του Τσιφόρου.
Ο οποίος σπέρνει.
Ψάξε να βρεις την “Ελληνική Μυθολογία” του ιδίου.

Αυτή τη στιγμή διαβάζω τούτο δω:

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα (και χιουμοριστική σε σημεία) παρουσίαση των θεωριών περί κούφιας γης από τον Χάλεϋ και μετά.

Το βιβλίο είναι εξαιρετικό, ωστόσο έχω μερικές αντιρρήσεις για την ελληνική μετάφραση. Για παράδειγμα, αυτό εδώ:

θρησκεία: Κόρη της ελπίδας και του φόβου, που εξηγεί στους αμαθείς τη φύση της αμάθειας

Η επανάληψη της λέξης “αμάθεια” είναι εντελώς κουλή, ιδίως όταν στο αρχικό κείμενο χρησιμοποιείται η λέξη “Unknowable” (πολύ καλύτερη μετάφραση το “ακατανόητο”). Επίσης, με ξενερώνει το γεγονός ότι ένα βιβλίο που στα αγγλικά μπορεί να το βρει κανείς με δυο ευρώ (για να μην πω ότι μπορεί να το βρει κανείς τσάμπα - και νόμιμα! - στο ίντερνετ) στοιχίζει στα ελληνικά 16 ευρώ με το πρόσχημα της πολυτελούς έκδοσης…

Το ίδιο και για κάτι νέες εκδόσεις του Δον Κιχώτη με παλιές όμως μεταφράσεις! Τι διάολο, συγγραφικά και μεταφραστικά δικαιώματα/αμοιβές δεν πληρώνεις σε τέτοια, γιατί πρέπει να κοπανάς τις τιμές;

Πολυ ωραιος συγγραφεας. Πριν λιγες μερες τελειωσα τα Σταφυλλια της Οργης για τριτη φορα. Ειναι πολυ ωραιο βιβλιο.
Τωρα διαβαζω απο τον ιδιο το “Ανθρωποι και Ποντικια” το οποιο ειναι το αγαπημενο μου απο τα βιβλια του. Το προτεινω με χιλια.
Αλλη προταση μου απο βιβλια του ιδιου συγγραφεα ειναι το “Ανατολικα της Εδεμ” (East of Eden) το οποιο δεν το εχω διαβασει, αλλα ο ιδιος το θεωρει το καλυτερο του βιβλιο. Μαλλον κατι θα ξερει. Θελω να το παρω οποτε ευκαιρησω.

Αν το εχει διαβασει κανεις παρακαλω ας πει εντυπωσεις :slight_smile:

α γεια σου, τον εντοπισα και γω προχθες!

παω να εφοδιαστω απο βδομαδα, τενγκιου :D:D