Γενικά, παίζει πολύ Steinbeck τελευταία. Να φταίει η οικονομική κρίση;
Μου ήρθε επιτέλους το πακετάκι από το Amazon και έχει μέσα όλα τα παραπάνω βιβλία, συν μερικά ακόμα. Θα πέσει αρκετό διάβασμα τους επόμενους μήνες, κάποια στιγμή επομένως θα μπορέσω να σχολιάσω αναλυτικότερα.
καμία φόρα . τωρα ξεκίνησα του steven pressfield τις “πύλες της φωτίας” . Φένετε ενδιαφέρον…
Tελείωσα το “Σαββατο Βράδυ, Κυριακή Πρωι” του Αλαν Σιλιτοου.
Εγώ τα τελευταία βιβλία που διάβασα ήταν του Pressfield “Οι Πύλες της Φωτιάς” “Άνεμοι πολέμου” και “Οι αρετές του πολέμου”.
Και τα 3 τα βρήκα εξαιρετικά, αλλα ξεχώρισα περισσότερο τις Πύλες της Φωτιάς.
Και εγώ μόλις τελείωσα τις αρετές του πολέμου και ξεκίνησα τις 7 γοτθικές ιστορίες(7 gothic stories) της κάρεν μπλίξεν. Ωραίο βιβλιο το δεύτερο με ιστορίες που μοιάζουν με παραμυθάκια και ενδιαφέρουσα πλοκή.
διαβαζω περιστασιακα βιβλια.παλαιοτερα διαβαζα πιο πολλα.αυτα που διαβαζω ειναι κυριως λογοτεχνια για εφηβους.
Διαβάζω το σύνδρομο πορτνοϊ του Φίλιπ Ρόθ
^^Και έχεις λιώσει στο γέλιο!!!
Εγώ διάβασα “Το ζώο που ξεψυχά” του Ροθ, το “Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα” του Βόννεγκατ και το… Γουίλσον ο Σαΐνης του Τουαίην (Puddhead Wilson ο τίτλος πρωτοτύπου - τον αδικεί η μετάφραση).
Και έπεται συνέχεια.
Ναι τα σπάει είναι πολύ καλό! Θα σου πω όταν το τελειώσω περισσότερα!
Kαι μιας και δεν νυστάζω και πήρα σβάρνα όλα τα τοπικ με βιβλία ας πω και εδώ(μετά μην ξεχάσετε να με ψηφίσετε ως τον πιο δήθεν user:roll:=
λοιπόν τοστ ζαμπόν του μπουκόφσκι όπου είχε πολύ γελιο και γενικά το απόλαυσα γιατί είχε μαζεμένα χίουμορ,απαθεια, κυνισμό και για να μην σε κουράσει έπεφτε και λίγο ξύλο κάθε τρεις και λίγο.
ο χορός των εφτά πέπλων όπου από τα όσα έχω διαβάσει του ρόμπινς μου φάνηκε μακράν το καλύτερο ιδιαίτερα κάποια αστεία με έκαναν να πέσω στα πατώματα. Τά έχωνε και στην πολιτική και στη θρησκεία όποτε μια χαρά!
Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο του ντικ που ήταν αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και παρουσίαζε ένα εναλλάκτικο μέλλονμε τη γερμανία να επικρατεί στο β παγκόσμιο. Πολύ καλές ιδέες, ασυνήθιστοι χαρακτήρες σύντομα αναμένεται να συνεχίσω με άλλα βιβλία του.
Τώρα διαβάζω τα άπαντα του Χολμς στα αγγλικά(τα περισσοτερα τα εχω ήδη διαβάσει βέβαια)
Μπα γράφει και βιβλία ο αρχιτεμπέλαρος ο Χολμς? (για τον Νικ Χολμς των Lost ο λόγος, δε ξέρω για ποιόν λες εσύ)
Ωστε σου άρεσε τόσο ο Χορός των Επτά Πέπλων ε? Καλό αυτό! Είναι το τελευταίο βιβλίο του Ρόμπινς που αγόρασα, αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμα!
κοίτα δεν έχω διαβάσει και πολλά δηλαδή μόνο το άρωμα του ονείρου και τον τρυποκάρυδο αλλά βασικά ήταν πιο άμεσο, είχε μέσα και μεγάλες ατάκες, είχε και κονσερβες που αμπελοφιλοσοφούσαν το δίαβασα και σε περίοδο που ήμουν άρρωστος μονοκοπανία και μπήκα στο κλίμα ε δεν ήθελε και πολύ για να το αγαπήσω. Πάντως πιστεύω ότι σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει γιατί δεν ξέρω τι προσδοκίες έχεις (αν και μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει κάποιο του που να το βρήκα μέτριο!)
you are my hero. πρωτον γιατι διεκδικεις τιτλο :Ρ δευτερον γιατι μου δινεις την ευκαιρια να ρωτησω τον κοσμο πως πορωνεται με Μπουκοφσκι… Αληθεια, ενα ποιημα του μ’ αρεσει μονο. Εχω προσπαθησει να διαβασω το τοστ ζαμπον 2 φορες, εχω διαβασει διαφορα ποιηματα του και κανεναν αποσπασμα (οταν ψαχνω να διαβασω καινουριο βιβλιο διαβαζω αποσπασματα) δεν με εχει τραβηξει για να διαβασω κατι αλλο. Τριτον, τι να διαβασω απο Ρομπινς; Αυτα :Ρ
Συνεχιζω λεγοντας πως διαβασα το “Ο Μαλον πεθαινει” του Μπεκετ και τωρα διαβαζω τον Ακατανομαστο του ιδιου. Πολυ ωραια γραφη (εσωτερικος μονολογος κι ετσι) και ωραιες ιδεες.
Εχουμε και θρεντ για τον Ρόμπινς. Καλύτερο απο το Άρωμα του Ονείρου? Μεγάλη κουβέντα… 8)
hmm για να σου πω την αλήθεια όπως προσωπικά δεν μπορώ να διαβάσω τζεην ωστιν(η όπως στο διάλο λέγεται) εν αντιθέση με τις περισσότερες γυναίκες που πορώνονται κάτι αντίστοιχο πιστεύω ότι είναι και ο μπουκόφσκι. Απευθύνεται στον ανδρικό πληθυσμό κατά την αποψή μου και είναι λογικό οι γυναίκες να τον βρίσκετε βαρετό(δεν θέλω σχόλια περι φαλλοκρατικής αντίληψης, κοινωνικού ρατσισμου κλπ:p) τώρα αν ξέρεις γυναίκες που να διαβάζουν πάω πάσο.
από ρόμπινς υπάρχει όντως thread όπου άτομα πιο σχετικά απο εμενα έχουν καταθέσει την αποψή τους, κοιτά το κλασσικό είναι να ξεκινήσει με τον τρυποκάρυδο που είναι το πιο χαρακτηριστικό του αλλά όπως είπα πιο πάνω απο τα τρία που έχω διαβάσει το αγαπημένο μου είναι ο χορός των εφτα πέπλων. Απο την άλλη για να σχηματίσεις μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη επισκέψου το thread καλύτερα.
Ο Μπουκόφσκι ούτε εμένα μου άρεσε, και θυμάμαι ότι είχα φάει μεγάλη απογοήτευση γιατί άκουγα τόσα και τόσα.
Franz Kafka κυρίως. Ο πύργος είναι η βίβλος. Ναι, η αληθινή. Και K.Vonnegut και Μ.C. Ford και P.Pullman και J.R.R. Tolkien και φυσικά τον δάσκαλο Fiódor Dostoyevski.
Πολλούς τίτλους από τον καθένα τους.
Τελείωσα το 1984,το Τελευταίο θεώρημα του φερμά και συνεχίζω το Κοινωνικά συστήμα:Kαπιταλισμός-Σοσιαλισμός-Φασισμός του Μπερναρντ Σω.Το 1984 θα το αναλύσω στο τόπικ του όργουελ και το τελευταίο θεώρημα του φερμά είναι πολύ ωραίο.Το συνιστώ για λάτρεις των μαθηματικών αλλά και για άτομα που θέλουν να καούν ώρες στο να λύνουν ασκήσεις αλλά δεν βρίσκουν το κίνητρο.Πραγματικά ωραίο βιβλίο και σου κόβει την ανάσα σε μία φάση προς το τέλος.
Εγώ το American Pastoral του ιδίου στα αγγλικά…όταν το τελειώσεις δώσε μας εντυπώσεις…
ks9, ellanor ευχαριστω πολυ!
Λοιπον ο Πυργος ειναι μεγαλο βιβλιο και το καταλαβαινω σιγα σιγα οσο περναει ο καιρος (δεν εχω πολυ που το διαβασα). Απο τις καλυτερες αλληγοριες που εχω διαβασει σε βιβλιο,μην πω η καλυτερη. Και γενικα μπορεις να μπεις ευκολα στο τρυπακι του γιατι τετοια φαση ηταν ο Καφκα. Τρελα σκετη!