Βιβλία...διαβάζουμε?

Όλοι φέτος διαβάζουν την φάρμα των ζώων ή μου φαίνεται;!
Τελείωσα τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα του μπρύκνερ, έπαθα κατάθλιψη με αυτό το βιβλίο.Τώρα μόλις ξεκινησα τον τροπικό του καρκίνου του Χένρυ Μίλλερ…

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν! :stuck_out_tongue:

Μίλλερ πήγα να το ξεκινήσω και γω αλλά το παράτησα. Θα το ξαναπιάσω.

Εγώ όχι:p Θα το δανειστώ από τη σχολή όμως, μαζί με το Bitter Moon και το 1984.
Σήμερα τελείωσα το War of Souls επιτέλους κι αύριο θα ξεκινήσω το δεύτερο μέρος της Draco Trilogy, που στην ουσία είναι fanfiction για Harry Potter αλλά έχει συνολικά 2500 σελίδες:p

Listening to: Epica - The Phantom Agony
via FoxyTunes

αξιοπιστο αυτο?

Από όσο ξέρω εγώ ναι. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο καιρό.

Πάντως τις περισσότερες φορές οι τιμές είναι οι ίδιες παντού. (Για τις online αγορές).

Eπιτελους πηρα το Dune. Εχω δει την ταινια αλλα ποτε δεν επεσε στα χερια μου το βιβλιο. Τι να λεμε… ηταν που ηταν η ιστορια ετσι οπως την ειχα μαθει απο την ταινια, γαματη, πηρα και το βιβλιο και πορωθηκα εντελως.
Πολυ ωραιο εργο

αρωμα του ονειρου - τομ ρομπινς

(εσω διαβασει και τους αγριεμενους αναπειρους του) και λεω να συνεχισω με τον τρυποκαριδο του ιδιου… αλλα ειμαι σε διλημα γιατι τσιμπησα και Λοστρε - Λενου Χρηστιδη και λεω μπας και το χωσω σαν διαλημα μην φαω OD απο τομ ρομπινς… κανεις που να χει διαβασει και τα δυο να ριξει γνωμη?

Ξεκίνησα χθες να διαβάζω το «Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών ? μια κοινωνική ιστορία της Αμερικής από την εποχή του Κολόμβου ως τις αρχές του 21ου αιώνα» του Howard Zinn (εκδόσεις Αιώρα).

Αρκετά ενδιαφέρον μου φαίνεται (αν και είμαι στην αρχή ακόμα) και αρκετά καλογραμμένο.
Ο συγγραφέας δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει η ιστορία που γράφεται από την οπτική γωνιά των κυβερνήσεων, των κατακτητών, των διπλωματών και των ηγετών και επιλέγει να αφηγηθεί την αμερικανική ιστορία όπως την έζησαν οι εργάτες, οι μαύροι, οι γυναίκες, οι Ινδιάνοι, οι φτωχοί και οι μετανάστες.

Δείχνει ενδιαφέρον, θα επανέλθω όταν το τελειώσω?

Πω πω, και εγώ θέλω να το διαβάσω απελπισμένα το βιβλίο αυτό, άντε να βρεθούν 40+ ευρώ που κάνει όμως :(:(:frowning:

Ναι! Και γω θέλω να το διαβάσω! Αλλά είναι καμιά 700αριά σελίδες! Και έχω ήδη μερικά “τούβλα” στην άκρη που πρέπει να αρχίζω να διαβάζω κάποια στιγμή…

Ναι είναι 750 σελίδες. Δεν είναι κουραστηκό όμως.
Όσο για τα “τούβλα” που λες… μια απ’ τα ίδια.
Και έχω αποκτήσει και μια κακή συνήθεια τώρα τελευταία. Αρχίζω και 2ο πριν τελειώσω το 1ο και τα προχωράω μαζί. Και πριν τελειώσω αυτά τα 2 αρχίζω και το 3ο (δεν το κανα αυτό ποτέ, είναι χούι που αποκτήθηκε τον τελευταίο χρόνο).
Έτσι, χθες το βράδι, και ενώ η ιστορία των ηπα, βρίσκεται μόλις στο 3ο κεφάλαιο, έπιασα και το “Η Ιστορία της Αθείας” του Ζορζ Μινουά. “Τούβλο” παρόμοιων διαστάσεων και αυτό…

Ναι, το έχω υπόψη μου κι αυτό!

Εγώ γενικά έχω σε πρώτη προτεραιότητα τη λογοτεχνία αυτήν την εποχή και είπα να πιάσω τα κλασικά.
Έχοντας διαβάσει τον πρώτο τόμο του Δον Κιχώτη, χαζεύω στη βιβλιοθήκη τους “Δαιμονισμένους” και χτες πήρα τον “Ανθρωπο χωρίς ιδιότητες”. Και έχω αφήσει στη μέση την “Ιστορία της Τρέλας” του Φουκώ! Πανικός!

Κατά τ’ άλλα μας έχουν φάει τα “ιντερνέτς”! Για να σοβαρευτούμε λίγο! :stuck_out_tongue:

Πες το ψέματα. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια…

Διάβασα λοιπόν το “Άνθρωποι του Μιλένιουμ” του J.G. Ballard για την επανάσταση των… αστών στο Λονδίνο!
Καλογραμμένο, αν και δεν εμβαθύνει όσο θα ήθελα.

Επίσης, σε λίγο τελειώνω και τη “Χαμένη Άνοιξη” του Τσίρκα.
Αποστασία '65, Επίτιμος, Παπανδρέου και έχουν περάσει μόνο 44 χρόνια!
Και ασχολούμαστε ακόμα με τα ίδια πρόσωπα ουσιαστικά!

Και για πόσα χρόνια θα ασχολούμαστε ακόμη! Τώρα έχουμε τον εγγονό του Παπανδρέου, ενώ η κόρη του επίτιμου ετοιμάζεται να αναλάβει την αρχηγεία στο κόμμα της…
Τι να πεις…
Αυτοί είμαστε…
Για πες για το βιβλίο του Τσίρκα. Δεν το έχω διαβάσει. Πως το προσεγγίζει το θέμα;

Στο ίδιο κλίμα με τις “Ακυβέρνητες Πολιτείες”
Δηλαδή κριτική προς όλους, αλλά κυρίως προς την αριστερά, στην οποία ανήκε.

Ασχολείται επίσης αρκετά με τις μηχανορραφίες της εποχής, Παλάτι, Αμερικάνοι και τα σχετικά, αλλά τα βάζει και με την ξεροκεφαλιά του Γ. Παπανδρέου.

Βάζει και μια ερωτική ιστορία στη μέση, η οποία πιάνει αρκετό μέρος του βιβλίου.

Πάντως, αυτό που θέλει να κάνει, είναι να πιάσει το παλμό της εποχής. Και αυτό το καταφέρνει.

Thanks!

αυτο το αγορασα μεταχειρισμενο 1 δολαριο + ταχυδρομικα 9 dolaria, απο www.abebooks.com, αν δεν εχεις προβλημα με την αναγνωση στο πρωτοτυπο.

http://www.abebooks.com/servlet/BookDetailsPL?bi=1412842744&searchurl=an%3Dhoward%2Bzinn%26sts%3Dt%26tn%3Dpeople%27s%2Bhistory%26x%3D0%26y%3D0

εντιτ : σε γενικες γραμμες τα βιβλια απο εξωτερικο ειναι κατα πολυ φθηνοτερα απ’οτι οι ελληνικες μεταφρασεις. Πολλες φορες στο 30-40% της ελληνικης τιμης. Οσον αφορα τα καινουρια. Τα μεταχειρισμενα τα βρισκεις σχεδον τζαμπα.

Αυτήν την εποχή διαβάζω για πολλοστή φορά το βιβλίο του Michael Curtis Ford, ‘‘Η Κάθοδος των Μυρίων’’. Έπος.

Αυτόν τον καιρό διαβάζω την “Αντιζωή” του Roth που είναι καλό αν και καταθλιπτικό σε κάποια σημεία και το “Oscar Wilde: Aποφθέγματα και Αφορισμοί” που μου αρέσει πολύ γιατί περιέχει αποφθέγματα από κάποια έργα του Wilde με τον οποίο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ!όταν το τελειώσω ίσως αγοράσω κανένα δικό του έργο…:-k