Βιβλία...διαβάζουμε?

επειδη εχω ενα σκαλωμα απο δω ως το απειρο με αυτα…πηγα κ πηρα το εξης βιβλιο,το οποιο μου αρεσε τοοοοσο πολυ που το πηρα και στον κολλητο μου και του το εστειλα μιας κ εχει το ιδιο κολλημα για να στελνουμε μυνηματα ακατανοητα και να <<παιζουμε>>ποιος την εχει πιο μεγαλη(την ικανοτητα)…τελειο!!!τι adventure games κ μλκιες…

κωδικες μυστικοι απο την ρωμαικη εποχη.το υπερτατο enigma
των γερμανων εως κβαντικη κρυπτογραφια και αλλα πολλα…που τα εξηγει ολα αναλυτικα,εχει ασκησεις εξασκησης κτλ…και Στράτο…ετοιμασου να χασεις ρε φιλε!!!8)

το πρώτο σου μαθαίνει να στέλνεις μηνύματα κρυπτογραφημένα?:stuck_out_tongue:
το δεύτερο δεν είναι η enigma?

προφανως αφου το γραφει!!!:stuck_out_tongue:

ολα μεσα στο βιβλιο ειναι θελω να πω…την φωτογραφια της ενιγκμα την εβαλα γιατι ειναι απο τα τέλεια κεφάλαια του βιβλιου…λεει πως την <<σπασαν>> οι αντιπαλοι επιστημονες κτλ…αμα δεις…βασικα…οχι…ΘΑ ΔΕΙΣ!!

η enigma ηταν σαν γραφομηχανη σε μεγεθος και για να καταφερουν να σπασουν τους κωδικες της φτιαξαν ΟΟΟΛΟ αυτο!!!τρελαινομαι με τετοια μυαλα που υηρχαν κ υπαρχουν…γαμωτ!!

ADcult USA: βιβλίο αφιερωμένο στη κουλτούρα της διαφήμισης και της κατανάλωσης και το πόσο βαθιά είναι αυτή ριζωμένη στην ιστορία των Η.Π.Α. Τρομερό βιβλίο και αναφέρει άπειρες λεπτομέριες που δύσκολα πρόκειται να βρεί κανείς αλλού.

Capitalism & Freedom: μόλις το ξεκίνησα. Δείχνει αρκετά ενδιαφέρον και εξηγεί το σύστημα στο οποίο ζούμε με ένα τρόπο που σπάνια μπορεί να ακούσει κανείς εδώ.

Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες: Όπως όλα τα βιβλία του Σταινμπεκ :slight_smile: Απίστευτο.

Να ρωτησω?εχει μηπως κανεις διαβασει το καινουριο του Tolkien-The Legend of Sigurd and Gurdun?εχω διαβασει διαφορα δικα του και ελεγα να παρω και αυτο:-k.εντυπωσεις?

Πληφοριακα μόνο δεν ειναι διηγημα είναι ποιημα. Και δεν έχει σχεση νομιζω με την μεση-γη και την μυθολογία της.

θα ξεκινησω την ματωμενη εκσατρεια.Εχει θεμα την εκστρατεια του Μεγα Αλαξενδρου…

Ευχαριστω για την πληροφοριες.το ψαξα σημερα και γενικα δεν μου φανηκε οπως τα αλλα του:-kπαντως αν θελει κανεις εχει μεσα και το προτωτυπο ποιημα γραμμενο απο τον ιδιο τον Τolkien αλλα και την ελληνικη μεταφραση.

Τελειωσα το “Η κομψότητα του σκντζόχοιρου”, της Μυριέλ Μπαρμπερί.
Λοιπον, ειχα πολυ καιρο να ενθουσιαστω πραγματικα με καποιο καινουργιο βιβλιο. Ειναι πανεμορφο. Πολυ ωραια γραφη, πρωτοτυπο θεμα, βαθια, ενδιαφερουσα σκεψη και μ’ αυτη την τοσο γαλλικη παρατηρητικοτητα/λεπτομερεια. Το τελος με ξαφνιασε λιγακι, χμ. Διαβαστε το!!
Υ.Γ. Τυχαια ειδα οτι γυριστηκε σε ταινια… Επιφυλαξεις γι’αυτο.

Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου,από το τίτλο δεν έβγαλα νόημα,θα μπορούσε να είναι τα πάντα,επικό,ηρωικό,φανταστικό,παρανόρμαλ,αισθηματικό ακόμη και πορνογραφικό :lol:
Λιιιιιιιιιιγες παραπάνω λεπτομέρειες please!:slight_smile:

Εγώ έχω ξενικήσει την “Φυσική της ψυχής” ένα πόνημα ενώς περίεργου αλλά πανέξυπνου και πανεπιστήμονα Ιταλού,του Φάμπιο Μαρκέζι,ο οποίος στα τόσα χρόνια έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα οτί υπάρχει ψυχή,και οτί για όλα ευθύνεται αυτή.
Δύσκολο ξεκινάει με την αρχή της απροσδιοριστίας…8O

Eισαγωγη στη Φιλοσοφία - I. Δελλής
Δεν είναι λογοτεχνικό , αλλά για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει με θέματα φιλοσοφίας , ειναι καλό για έναρξη … το διάβασα , εξ αιτιας ενός μαθήματος γενικής παιδείας , που απαιτειται να διδασκεται σε κάθε σχολή , άλλα με έχει ψησει να συνεχίσω μετα με τα έργα , κυριως Διαφωτιστων και απο Αναγεννηση … Locke , Descartes , Humes , Voltaire κλπ … αλλα και Μαrx , Engels …

off topic

Έχει καταντησει ΑΗΔΙΑ , η ιστορια με τα συγγράμματα στις σχολές … ο τύπος (Δελλής) , έβαλε και δεύτερο δικο του συγγραμμα , απ το οποιο η υλη ήταν 25σελιδες , με θέματα που ήδη είχαν λεχθεί απο το Εισαγωγη στη Φιλοσοφία , απλά και μόνο για να πουλησει το συγγραμμα του … και μετα λένε που πάνε τα λεφτά του κράτους …ελεος #-o

Ας μην ανοίξω το στόμα μου…

Για το σπόιλερ!

Xμ…δε θυμάμαι ποιο ήταν το τελευταίο post μου εδώ πέρα αλλά anyway…
Μου άρεσε πολύ η “Μεταμόρφωση” του Κάφκα που ήταν και το πρώτο βιβλίο του που διάβασα. Ήταν πολύ ρεαλιστικό και προσωπικά μου δημιούργησε πολλές φορές την εντύπωση ότι ήταν σαν να ήμουν μπροστά όταν γίνονταν όλα αυτά :respect: Λέω να πάω να αγοράσω και κανένα άλλο δικό του…:-k
Kαι σε τελείως διαφορετικό κλίμα, τελείωσα την τελευταία τριλογία Forgotten realms με τον Drizzt, δηλαδή το “Βασιλιά των Φαντασμάτων” και μου άρεσε πολύ σε σχέση με τα 2 πρώτα…περιμένω τη συνέχειαααα!

δεν το πιστευωωωωωωωωωω και γω και γω και γω αυταααα …:smiley:
και απο ελληνικη λογοτεχνια μαρεσει ο λενος χρηστιδης…ειναι θεος ο τυποοοοοοοοος:)
(και γω λεω να ξεκινησω λαβκραφτ)

@Darksoulg7: εντάξει, δεν είχα σχολιάσει για το σπόιλερ, αλλά ναι. εντάξει όμως.
Γενικά κι εγώ με διάφορες “Εισαγωγές στη φιλοσοφία” κινούμαι στο συγκεκριμένο χώρο, είναι κατανοητές, συμπυκνωμένες, κι αν αυτός που τις γράφει είναι και σοβαρός μπορούν πραγματικά να σου ανοίξουν τα μάτια…
Μία πολύ ωραία που απευθύνεται σε ηλίθιους (ή/και) φοιτητές είναι του Θεόφιλλου Βεϊκου. Το ωραίο είναι πως δεν πρόκειται για ιστορία τις φιλοσοφίας αλλά για ασκήσεις/ θέματα φιλοσοφίας. πουχου ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στην ηθική, ένα αφιερωμένο στη μεταφυσική, με ερωτήσεις κλπ.

@nephelie: κάθε φορά που διαβάζω Κάφκα αισθάνομαι εξαιρετικά δυσάρεστα! Η μεταμόρφωση παίζει να είναι από τα ελάχιστα βιβλία στα οποία από τη δυσφορία μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια!

@ ΕΟΑS/ beck: οι douglas adams είναι φιλόσοφος! Το “Γυρίστε το Γαλαξία…” είναι στάση ζωής!!!

Από τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία, ενθουσιάστηκα με το “Νεκροταφείο πιάνων” του Jose Luis Peixoto (εκδ. Ελληνικά Γράμματα)
Μιλάει για την ιστορία μίας οικογένειας, μέσα από τις αφηγήσεις ενός πατέρα κι ενός γιου. Είναι δραματικό κείμενο, με τα βασικά του θέματα να είναι η ζωή, ο θάνατος και οι ανθρώπινες σχέσεις (εντάξει, το κάνω να ακούγεται γελοίο/ μελό, αλλά είναι αρκετά βίαιο κείμενο :stuck_out_tongue: ).
Μοντέρνα λυρική γλώσσα κι ένας “κυκλικός” σουρεαλισμός που τον παίρνεις πρέφα κάπου στη μέση.

Εγώ τελείωσα το “πρώτες γνώσεις στη μαρξιστική λενινιστική φιλοσοφία” και θα αρχίσω το κράτος και επανάσταση.το πρώτο είναι αρκετά κατατοπιστικό και σε βάζει στο νόημα του μαρξισμού αρκετά.το συνιστώ ανεπιφυλάκτως:p

Επειδή έχουμε αρχίσει εξεταστική και είμαι πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, πρέπει να διαβάζω κάτι. Και επειδή τα μαθήματα άντε να σου πάρουν 3-4 ώρες το πολύ, έχω αρχίσει το:
“Η Βίβλος της Γοτθικής Κουλτούρας”.
Με λίγα λόγια απλά τα σπάει. Πρέπει lupin και ellanor να το διαβάσετε αν δεν το έχετε κάνει ήδη.:wink:

εχω σχεδον ολα του stephen king!

Λεπόν, αγαπημένος συγγραφέας αν και με μόνο δύο βιβλία στο ενεργητικό του προς το παρόν (έχει και short stories κλπ αλλά δεν έχω διαβάσει) είναι ο Τζέφρι Ευγενίδης.
Οι κινηματογραφόφιλοι έχετε δει το Αυτόχειρες Παρθένοι. Ε, δικό του είναι.

Επίσης το εξαιρετικό, κέρδισε και Πούλιτζερ αν δεν κάνω λάθος, Middlesex που εξιστορεί την ιστορία ενός παιδιού που γεννήθηκε κάπως διαφορετικό.