Βιβλία...διαβάζουμε?

Πηρα κι εγω σημερα τo “Der Steppenwolf” του Εσσε και το “East of Eden” του Στάινμπεκ. Ξεκινησα με το δευτερο μιας και ειναι απο τους αγαπημενους μου συγγραφεις και εχει δηλωσει οτι το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι το καλυτερο που εχει γραψει.
Προς το παρον μ’αρεσει πολυ αν και δε το εχω προχωρησει αρκετα για να πω την πλοκη του.
Σειρα εχει το “Ανεμοι Πολεμου” του Πρεσφιλντ.
Αντε γιατι πολυ καιρο ειχα μεινει χωρις καινουργια βιβλια :smiley:

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ένιωσα μια καταπίεση με τον Κάφκα…ίσως έφταιγε και το θέμα του συγκεκριμένου βιβλίου. Στο τέλος τουλάχιστον ήρθε μία κάποια λύτρωση αν και απογοήτευση ταυτόχρονα :frowning:
Σειρά τώρα έχει η δίκη!

πειτε κατι και για τον Σαλιντζερ που μας αφησε χρονους την τεταρτη

rip :frowning:

αφιερωμενο ενα αγαπημενο τραγουδι απο αγαπημενη μπαντα για αγαπημενο(?) συγγραφεα

Ωχ! Τώρα το πήρα χαμπάρι!!!

RIP.

Όπως και ο Χάουαρντ Ζιν.

Και οι δύο βέβαια σε βαθιά χαράματα, σχεδόν 90 χρονών.

Και ισως να μη θελει καν να rip -λεει ζουσε πολυ ασκητικα τα τελευταια χρονια!

Salinger died of natural causes at his home in New Hampshire on January 27, 2010. He was 91.[6] Salinger’s literary representative commented to The New York Times that the writer had broken his hip in May 2009, but that “his health had been excellent until a rather sudden decline after the new year. He was not in any pain before or at the time of his death.”[105] Upon news of his death, there has been much speculation of the supposed amount of unpublished works in his “literary vault,” and if any will be published soon.

αυτο για τα βιβλια το αναρωτιομουν και γω.

Δεν μπορει αυτο το πειραγμενο μυαλο να εγραψε μονο ενα βιβλιο.

Δεν έχει δημοσιευτεί μόνο ένα βιβλίο.

Έχω υπόψιν μου τουλάχιστον δύο ακόμα που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και δεν ξέρω αν έχει εκδοθεί κάτι άλλο στην Αμερική.
Αυτά είναι το “Φράνυ και Ζούι” (μυθιστόρημα), το οποίο πρέπει να κυκλοφορεί ακόμα, το διάβασα και μου φάνηκε πολύ βαρετό και το “Ιδανική μέρα για μπανανόψαρα” (διηγήματα) το οποίο έχει εξαντληθεί, και δεν θυμάμαι αν το έχω αγοράσει! :?

Ιάσονα ψάξου εκεί στα ξένα μη βρεις τίποτα στο πρωτότυπο. Διηγήματά του σίγουρα κυκλοφορούν με μια ματιά που έριξα στο άμαζον.

Εγώ γενικά διαβάζω βιβλία μυστηρίου,ψυχολογικά,μεταφυσικά και τέτοια! Τώρα διαβάζω ένα με το τιτλο Ανεξήγητα Φαινόμενα!

8Oπεθανε;!Τωρα το ειδα…Γαμωτο…ηταν ο αγαπημενος μου ξενος συγγραφεας :frowning:
Και ειτε το πιστευετε ειτε οχι, ετυχε χτες ολο το βραδυ να μη μπορω να κοιμηθω γιατι σκεφτομουν διαφορα.Μεσα στα διαφορα σκεφτομουν να κατεβασω μια ταινια που εχει σχεση με τον Σαλιντζερ.Και μετα σηκωθηκα και διαβασα μια απτις αγαπημενες μου σελιδες του catcher in the rye…εκει που η μικρη αδερφη του Χολντεν τον ρωταει τι θα ηθελε να γινει οταν μεγαλωσει και εκεινος οπως παντα λεει τιποτα αλλα μετα σκεφτεται οτι εαν θα πρεπε να κανει κατι και αυτο το κατι να του αρεσει τοτε αυτο το κατι θα ηταν να στεκεται απλα στο τερμα ενος χωραφιου με σικαλη,στην ακρη ενος γκρεμου…στο χωραφι θα επαιζαν παιδια,θα ετρεχαν και θα επαιζαν ξενοιαστα και θα αγνοουσαν τον κινδυνο του γκρεμου τρεχοντας κατα κει.Και τοτε ο Χολντεν θα ηταν ο φυλακας τους, αυτος που θα τα επιανε και θα τα εσωζε απο την πτωση. R.I.P. my friend…

http://www.librofan.com/2010/02/2-5-1422010.html

Έκθεση Εκποίησης Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μέχρι της 14/2/2010.
Από της 10 το πρωί έως της 10 το βράδυ. Εδώ βρίσκουμε παλιά και νέα βιβλία με 30% έκπτωση επί της αρχικής τιμής. Καλά ψώνια:)

Now playing: Poem - Giant
via FoxyTunes

Έχουνε μπλέξει τα μπούτια τους μου φαίνεται.

Πριν ένα μήνα είχε “παζάρι βιβλίου” από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου πάλι στην Κλαυθμώνος.

Τώρα έχουμε “Έκθεση Εκποίησης Βιβλίου” από το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος.
Και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν τους παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά.

Τέλος πάντων, πηγαίνετε να ρίξετε καμιά ματιά. Όλο και κάτι μπορεί να βρείτε.
Θα ταλαιπωρηθείτε βέβαια από την ουρά στο ταμείο και τον πολύ κόσμο, αλλά έτσι είναι αυτά.
Μπορεί να περάσω και γω καμιά βόλτα το Σάββατο ή την Κυριακή, αν προλάβω, αν και δεν ελπίζω να βρω τίποτα.

Τόσα χρόνια που πηγαίνω πάντως δεν βλέπω μεγάλη ανανέωση του στοκ.

Εγω και ο Μακιντος τα τιμησαμε παντως σημερα :oops: Πολυ χαμηλες τιμες!Εξι πηρα και πληρωσα 20 ευρω :wink:

Οντως μερικά είναι παμφθηνα, στο ‘παζαρι βιβλιου’ εβρισκες και με 3 ευρω. Αλλα τι να το κανεις που το εχουν στοιβαγμενα ολα μαζι και γινεται ο κακος χαμος. Θα μπορουσαν να το οργανωσουν καλυτερα, ταξινομωντας τα βιβλια αναλογα με το ειδος τους. Κι οπως ειπε κι ο φορκμποη, μαζευεται πολυς κοσμος και περιμενεις αρκετα στην ουρα για το ταμειο(και φυσικα υπαρχουν παντα οι εξυπνακηδες που πανε να σου κλεψουν τη σειρα.)

Διαβάζω ένα βιβλίο του τσόμσκι το “δύο ώρες διαύγεια”.αναλύει πολλά θέματα όπως η οικονομιά,τα κέντρα εξουσίας,η δημοκρατία κ.α και φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον μέχρι στιγμής

Πήγα και εγώ εχθές, και αγόρασα 4 βιβλία. Κόσμο πολύ δεν είχε, στο τσακ μπαμ τελειώσαμε από το ταμείο. Είχε πολύ χαμηλές τιμές όντως, αλλά το μείον όπως είπατε ότι ήταν όπως να ναι. Δεν είχαν κατηγοριοποίηση, και γινόταν ο κακός χαμός.
Τέσπα αξίζει να πάει κανείς να αγοράσει κανένα βιβλίο, σίγουρα θα βρει στα γούστα του. Ήθελα να πάρω και άλλα 4, αλλά no money:(

Now playing: Dissection - Xper-I-Set
via FoxyTunes

μολις τελειωσα το κοριτσι με το τατουαζ…
αρκετα καλο μπορω να πω
σε καμια ωρα θα βαλω και την ταινια…:wink:
εχει διαβασει κανεις το 2ο?(το κοριτσι που επαιζε με την φωτια) αξιζει??

το κοριτσακι με τα σπιρτα
σκοτωνει:!:

Λιωνω

Μα το Δια, κλαιω καθε φορα που το διαβαζω η το θυμαμαι.

Στην έκθεση βιβλίου πήρα την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και τα 5 κομιξ Κοράκι :bow: και όπου να 'ναι θα αρχίσω να ξεκοκαλίζω και το V For Vendetta 8)