Συμφωνώ. Τα λογοτεχνικά του κείμενα τα οποία είχε προσπαθήσει να εκδώσει κιολας όσο ζούσε, ναι, να δημοσιευτούν. Ημερολόγια, γράμματα προς Φελίτσε και πατέρα και τα λοιπά δε χρειάζονται. Τα ίδια πράγματα που διαβάζεις στη λογοτεχνία θα καταλάβεις σαν απλός αναγνώστης πιστεύω. Βέβαια έχω διαβάσει τα μπλε τετράδια (ημερολόγια) κι ενώ ναι μεν ισχύει αυτό που λέω, έχουν κάποια σειρά σκέψεων σε λογοτεχνική μορφή και πραγματικά είναι ανεκτίμητης αξίας. Τί να πεις. Αν κι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, που ξέρουμε δηλαδή τα πάντα για την προσωπική του ζωή, αυτά τα χειρόγραφα θα μας ενοχλήσουν; Πού ξέρεις τί μπορεί να βρεθεί. Η τύπισσα είναι άσχετη.
Τζιμ, τί θέματα σ’ ενδιαφέρουν και με ποιές γλώσσες τα πας καλά;
Δε ξέρω, δε με έχει απασχολήσει. Υποθέτω ότι η περιρρέουσα βλακεία της νεοελληνικής κοινωνίας σε αναγκάζει να γίνεις και λίγο ‘ελιτιστής’ προκειμένου να μην ισοπεδωθείς πνευματικά κι εσύ. Είναι η τελευταία, ίσως η μοναδική, γραμμή άμυνας.
Τώρα διαβάζω τα Prose Edda και Poetic Edda,την κύρια άντληση πληροφοριών για την Σκανδιναβική μυθολογία δηλαδή.
Στα πλάνα μου είναι κάποια συγγράματα του Bertrand Russell,και ο Σαραμάγκου
Είναι ευκαιρία τώρα το καλοκαίρι…
Για την ακρίβια διάβαζα πριν 2 μήνες το : Ριζες του άλεξ κάπως…
Ικανοποιητικό,αληθινό.
Θέλω όμως να διαβάσω ένα βιβλίο σε στύλ Lord of the rings με διάφορες φυλές και μάχες8)
Ξέρετε κανένα καλό?
Αλέξις Τόκβιλ - Μνημόνειο για την φτώχεια: Πολύ ενδιαφέρον κείμενο το οποίο βρήκα σε καλή τιμή (6,1 ευρώ στη Πολιτεία) και περιέχει μια καλή περιγραφή του ζητήματος της φτώχειας. Αξίζει να το τσεκάρετε.
Νόαμ Τσόμσκυ - Το μέλλον της διακυβέρνησης: Το βιβλίο αποτελείται από την ομιλία του συγκεκριμένου λόγιου στη Νέα Υόρκη του 1970. Αν και δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία όσων αναφέρει, ο Τσόμσκυ έχει πολύ καλή ροή του λόγου και τουλάχιστον σε κρατάει να διαβάσεις όλο το βιβλίο.
David Ogilvy - On Advertising: Όποιος θέλει να ασχοληθεί με τη Διαφήμιση πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσει αυτό το βιβλίο. Το διαβάζω για δεύτερη φορά από την αρχή και κάθε του σελίδα είναι πραγματικά πολύτιμη.