αουτς, θενκς, κοκκινισα. (κι αλλο, μουαχαχ.)
αλλα εδω, ανοιγουμε λογοτεχνικους δρομους στους νεους, εδω!
αουτς, θενκς, κοκκινισα. (κι αλλο, μουαχαχ.)
αλλα εδω, ανοιγουμε λογοτεχνικους δρομους στους νεους, εδω!
Ναι αμέ.Διαβάζουμε.
Ενδιαφερόμαστε κυρίως για λογοτεχνία , ποίηση αλλά και για δοκίμια πάσης φύσεως.Ποίηση:Πάμπλο Νερούδα μια συλλογή ποιημάτων του , διηγήματα του Μπόρχες , επιστημονικό δοκίμιο το Αέναο σύμπαν και άλλα.Μέσος όρος βιβλίων 4 με 5 το μήνα.
I know I’m a geek…#-o
πολύ ωραίες οι επιλογές σου. καλώς ήρθες 8)
και μιας και είμαστε εδώ, το βιβλίο των φανταστικών όντων κωλολέει όσο φαίνεται;
μιας και δεν έχω ξαναγράψει σε αυτό το thread, να πω πόσο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ είναι το βιβλίο του αντρέι κουρκόφ “οι πιγκουίνοι δεν πεθαίνουν από το κρύο”.το είχα διαβάσει πέρυσι το καλοκαίρι και είναι από τα λίγα βιβλία που όταν τα τελείωσα μου έλειπαν τόσο…
επίσης τρομερό βιβλίο είναι και “ο δρόμος” του κόρμακ μακκάρθυ, το οποίο είναι και πολύ καλύτερο από την ταινία του χίλκοουτ που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Ναι…Είναι τρομερά ενδιαφέρον!Αλλά προσπάθησε να βρεις την πιο παλιά έκδοση γιατί θα βρεις το κλίμα του βιβλίου.Εγώ είχα βρει ένα σκοροφαγωμένο και ειλικρινά χάθηκα μέσα του.
Από ελληνικά βιβλία τι προτιμάτε?Εγώ δεν αντέχω να διαβάσω βιβλία των εκδόσεων Πατάκη , Λιβάνη και Μοντέρνοι Καιροί… χαχαχα:lol:
@horror
τσιμπα αυτο το βιβλιο , εχω προαισθηση οτι θα το γουσταρεις καργα
Ayn Rand - The fountainhead.
Δεν παιζει ελληνικη μεταφραση , οποτε ζητα απευθειας την αμερικανικη εκδοση(δεν ειναι ‘δυσκολο’ σαν γραψιμο)
Πιστευω οτι θα κολλησεις πολυ με τον ηρωα του βιβλιου.
Κανε το εξης τεστ.Διαβασε την 1η σελιδα,αν δεν σε πιασει απο το λαιμο αστο (εμενα με επιασε κ η 1η κ ολες…)
Και περιμενω εντυπωσεις…
έχω βρει μία του '83; καλά είμαι;
αν και ομολογώ πως προτιμώ τις πιο καινούριες εκδόσεις στα βιβλία -εκτός κι αν έχει γίνει στο παρελθόν τρομερή δουλειά- γιατί κάποτε μετάφραζαν λέξη λέξη τα βιβλία και φιλοσοφία πχ δε μπορούσες να διαβάσεις
διαφωνώ btw. οι εκδόσεις πατάκη κάνουν όμορφη δουλειά. έχουν και ωραίο βιβλιοπωλείο.
χμμ, φιλοσοφική νουβέλα του 1943 διαβάζω.ενδιαφέρον μου ακούγεται…
και κάποια αποφθέγματα του βιβλίου που τσέκαρα στα γρήγορα στο νετ μου άρεσαν.
με πρώτη ευκαιρία θα το τσεκάρω.θενκς.
awake θέλω όμως και καμιά ελληνική πρόταση. Όχι μόνο αγγλικά, γιατί δεν έχουμε όλοι προφισιενσί!
Για τσιμπα αυτο
Λοστρε - Λενος Χρηστιδης
Το πιο αστειο ελληνικο βιβλιο που εχω διαβασει.Μεγαλος θεος.Τα γαμαει ολα
Στρατος
Εκκλησια
Αστυνομια
Αθανατη ελληνικη βλακεια/βλαχια
Ελληνικη Επαρχια
Τηλεοραση
Εθνος
Πουτανα ολα.
Κορυφαιο βιβλιο , την 2η φορα γελασα πιο πολυ απο την 1η
Ολη η μαλακια που δερνει την ελληνικη κοινωνια , ειναι εδω μεσα.
Τα σπαει ο Λενος , μεγαλη λατρεια.
Clive Barker, Το Ημερολόγιο ενός δαίμονα.
Στην αρχή είμαι ακόμα, αλλά μου άρεσε πολύ η εισαγωγή που μιλάει σε πρώτο/δεύτερο πρόσωπο. Ελπίζω να είναι τόσο καλό όσο “Ο Κλέφτης του Πάντοτε”.
Έχεις κάποιο πρόβλημα με του Βλάχους και το iq τους??
Το λέω, γιατί είμαι κατά το ήμισυ 8)
και εγω ειμαι 50% απο θεσσαλια 8)
(εννοω την βλακεια της επαρχιας που ειναι μια μικρογραφια των κ καλα μεγαλων αστικων κεντρων)
νταξ ???
Ayn Rand? Αυτή δεν ήταν με το κίνημα της απόλυτης αντικειμενικότητας που διέπει τον κόσμο? Είχα διαβάσει κάποια πράγματά της και έφριξα, μου φάνηκαν τέρμα μαλακίες και πολύ απολυτα.
Πιο πολύ ιδεολογία παρά φιλοσοφία…
ω ναι, αν και γω στην αρχή γελάω αλλά μετά με πιάνει κάτι…
θεωρώ πάντως το Bororo ένα κλικ καλύτερο και ακολουθούν τα Χαστουκόψαρα. Τα Ψυχ και Διακοπές στη Χελλαντ λίγο χειρότερα (ή τον έχω βαρεθεί…)
Ναι βρε το κατάλαβα, απλά με έξυνε το χέρι για τρόλινγκ εκείνη τη στιγμή…
By the way στις διακοπές διάβασα μερικές από τις ιστορίες του “έρωτας και θάνατος” του ramsey Campbell και μπoρώ να πω ότι ήταν αρκετά δυνατές \m/
Το καλύτερο βιβλίο του Λένου Χρηστίδη είναι ο Πάγος (Ή πως να απολαύσετε τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάσετε από τα μάτια σας το στρατηγικό όραμα της αταξικής κοινωνίας). Το έχει γράψει με τι διπλό ψευδώνυμο Ξένος Μάτζαρης / Στράτος Μπουλαλάκης.
2008 ε? 13 χρόνια μετά το Bororo λογικό που δε το πήρα χαμπάρι… θα το τιμήσουμε.
Ωπ, απο τον τίτλο και μόνο ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, πόσο μάλλον τώρα που ξέρουμε ποιός το έχει γράψει! Ναι, θα το τιμήσουμε.
Ο Πάγος έχει βγει από το 1998, έχω δε την αίσθηση ότι είναι το πρώτο βιβλίο του Χρηστιδη. Η ημερομηνία που γράφει στο site του Καστανιώτη είναι μάλλον η ημερομηνία καταχώρησης στην ιστοσελίδα ή κάποιας νεώτερης έκδοσης.