Βιβλία...διαβάζουμε?

οκ thnx θα το τσεκάρω αλλα πιανου συγγραφέα ειναι??
γιατι υπάρχουν πολλά Necronomicon…:smiley:

edit: το ξεκάρφωτο ελεγε για είδει μαγείας, βαμπιρισμο και τέτοια δεν θυμάμαι ακριβώς γιατι δεν το ειχα δώσει και πολύ σημασία… :stuck_out_tongue:

έκανα edit αλλά δε σε πρόλαβα :stuck_out_tongue:

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=16498 αυτό είναι το βιβλίο και μερικά λόγια γι’ αυτό. Ελπίζω να βοήθησα :wink:

σχετικά με το necronomicon… υποτίθεται ότι εκεί πέρα βασίστηκε ο Λάβκραφτ για κθούλου και οτιδήποτε άλλο μυθολογικό έγραψε. προφανώς και τα έβγαζε από το μυαλό του, αλλά κάποιοι το πίστεψαν. από τότες βγήκαν πολλά necronomicon. ψάξε βρες οποιοδήποτε πιο “εγκυκλοπαιδικό” που απλά μαζεύει μέσα τους μύθους του Λάβκραφτ και άλλων που αργότερα το “χρησιμοποίησαν” για να γράψουν ιστορίες. εγώ έχω από τις εκδόσεις Αίολος ένα, το οποίο μου έχει φανεί συμπαθητικό, το έχει γράψει ένας αποκρυφιστής κιόλας, ο οποίος βέβαια φαίνεται να μη ζει με ψευδαισθήσεις και το γράφει στην εισαγωγή του ότι το necronomicon υπήρχε μόνο στο μυαλό του Λαβκραφτ. από 'κει και πέρα έχω δει κι από εκδόσεις κάκτος ένα necronomicon με μαζεμένα τα σύμβολα και τους μύθους, αλλά έχω την εντύπωση ότι υποστηρίζουν πως το έγραψε αυτός ο Άραβας που το είχε γράψει σύμφωνα με τον Λάβκραφτ :? όταν θα πας σε βιβλιοπωλείο πχ, ό,τι κι αν βρεις, κοίταξε την εισαγωγή του για να δεις τί παίζει. αυτά τα ολίγα από μένα, όσα έχω αντιληφθεί. δέχομαι διορθώσεις, είμαι καινούργια στο παιχνίδι \m/

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=138421

edit/ αν και τώρα ξεκίνησα να διαβάζω Λαβκραφτ ουσιαστικά, έχω την εντύπωση πως το ψάξιμο με το νεκρονομικον δεν οδηγεί πουθενά. ό,τι θες το έχει ο Λαβκραφτ. άσε που από ένα σημείο και μετά είναι δύσκολο να διαλέξεις έκδοση μιας και πάνε να σου πουλήσουν βίβλους αντί για τα παραμύθια του.

το συγκεκριμένο που διαβάζω τώρα όπως θα δεις στην περιγραφή λέει μέσα και για φαινομενικά άσχετα θέματα που όμως στην πραγματικότητα δεν είναι κ τόσο άσχετα και τα οποία εμένα τουλάχιστον μου φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα…αλλά λογικά θα υπάρχουν άπειρα βιβλία που σχετίζονται αυστηρά κ μόνο με τη μυθολογία Κθούλου…

Στο Mario Vargas Llosa το Nobel Λογοτεχνίας 2010 :slight_smile:

Πριν μισή ώρα ανακοινώθηκε, φρέσκο πράμα, και με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί έχω διαβάσει 2 βιβλία του Vargas Llosa και είναι πραγματικά φοβερός. Λατινοαμερικάνος (Περουβιανός) συγγραφέας, μέλος κι αυτός του ευρύτερου κινήματος του μαγικού ρεαλισμού (αυτό το λέω με κάποια επιφύλαξη, πάντως έχει παίξει μπουνιές με το Gabriel Garcia Marquez για μια γυναίκα, αυτό είναι σίγουρο :p), το έργο του είναι μια πραγματεία πάνω στην κοινωνία της ταραγμένης χώρας του, με φόντο τα καταπράσινα υψίπεδα των Άνδεων. Τα λογοτεχνικά του χαρίσματα περισσεύουν, μάλιστα προτιμά τη μη-γραμμική αφήγηση, παρουσιάζοντας την ιστορία μέσα από τα μάτια διάφορων πρωταγωνιστών (στα χνάρια του γίγαντα William Faulkner). Το “Πράσινο σπίτι” και το “Η πόλη και τα σκυλιά” είναι τα δύο βιβλία του που έχω διαβάσει και τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Άν ανέβει τίποτα σχετικό και ενδιαφέρον στην ελληνική μπλογκόσφαιρα θα το επισυνάψω εδώ.

αυτό ερχόμουν να γράψω :smiley: αυτό για Μαρκέζ δε το ήξερα, πάντως ο Λιόσα είναι ο δεύτερος λατινοαμερικάνος μετά τον Μαρκέζ που παίρνει νόμπελ λογοτεχνίας. εγώ δεν έχω διαβάσει, αλλά αν πέσει στα χέρια μου, θα τον τσεκάρω τον κύριο. υπόψη τα βιβλία που ανέφερες.

Για πλάκα τον έχει το Μάρκεζ :stuck_out_tongue:

μολις τελείωσα τον μαυρο πύργο VI και παω για το big finale… :smiley:

διαβάζω αυτό…

και δεν μπορώ να ξεκολλήσω…:D:D

Διάβασα το Νησί για δεύτερη φορά πριν λίγες μέρες.Πρώτη φορά που το διάβασα ήταν πριν 2 χρόνια περίπου και ακόμα και τώρα με συγκίνησε.Γενικά η ιστορία είναι πολύ όμορφη και δείχνει πως σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι τότε για τους λεπρούς και πως αντιδρούσαν στη θέα τους.Αξίζει πιστεύω.

Αυτές τις μέρες διαβάζω την Κατάρα του Νείλου του Wilbur Smith.Περιπέτεια μυστηρίου,σε τραβάει να το διαβάσεις.Περνάει έυκολα η ώρα.

χτες τελείωσα το

πριν ένα χρόνο άρχισα να σκαλίζω τον Poe και τα έργα του με έχουν κερδίσει…πόσα μπορεί να γνώριζε ο άνθρωπος για τις επιστήμες…???8O8O
απίστευτες γνώσεις και τέλεια γραφή!!!:D:D

και τώρα που λέτε για ποε…
πέρασα ξανά απο παπασωτηριου και ρώτησα για την παραγγελιά με την συνολική δουλειά του…

ακόμη έρχεται…3 μήνες μετά. :!::!::!::!:

μου έρχεται να το παραγγείλω απ έξω και να το πάω σε αυτούς να τους πω οτι το πουλάω…

έλεος…

…λοιποοοον.Σημερα αγορασα τα εξης

Η περιπτωση του Τσαρλς Ντεξτερ Γουορντ, του Λαβκραφτ
Ο Τρομος, του Μαχεν
Ubik, του Ντικ

Αυτό το καιρό διαβάζω ένα πολύ καλό Sci- fi cyberpunk βιβλίο το οποίο εξελίσσεται στην Κων/πολη του 2028 και έχει εξαιρετική πλοκή, χαρακτήρες καθώς και πολύ ενδιαφέρουσα απεικόνιση της Πόλης στο κοντινό μέλλον κυρίως για όποιον έχει πάει και γνωρίζει τα κατατόπια. Γενικά ο Mαc Donald πρέπει να είναι πολύ καλός συγγραφέας στο είδος μιας και διαπίστωσα οτι τα βιβλία του θεωρούνται κλασσικά και είναι πολυβραβευμένος!

Ειμαι λίγο άμπαλος με βιβλία, αλλά τελευταία διαβάζω μανιοδώς τον τελευταίο πειρασμό του καζαντζάκη

Μια που αναφέρθηκε ο Πόε πιο πάνω, διαβάστε τις Περιπέτειες του Άρθουρ Γκόρντομ Πιμ. Μιλάμε για χάσιμο… Είναι το μοναδικό μυθιστόρημα που έγραψε (όλα τα άλλα ήταν διηγήματα).

Ο Ιούλιος Βερν (που ήταν μεγάλος φαν του) έγραψε ένα άλλο έργο, τη Σφίγγα των Πάγων, όπου μπλέκει την ιστορία του με αυτή του Πόε…

Ναι γαμάει η σφίγγα των πάγων. Του πόε όμως δεν το χω διαβάσει, ήμουν και γυμνάσιο τότε :p. Παρόλ’ αυτά απ’ όσο θυμάμαι καταλαβαίνεις τι γίνεται και χωρίς να το χεις διαβάσει του πόε. Λογικά θα σε αγγίζει περισσότερο όμως αν το χεις διαβάσει κιόλας

[CENTER][/CENTER]

Όταν το τελείωσα, ντράπηκα. Ντράπηκα που το είχα αγοράσει χαριστικά, μόνο και μόνο επειδή το βρήκα σε προσφορά.

Απλά respect.

Τι πιστεύει αυτός που δεν πιστεύει?-Ουμπέρτο Έκο

Όχι αυτή την έκδοση όμως…το είχε δώρο στην Ημερησία

Πραγματικό μνημείο. Το χω διαβάσει κάπου 3 φορές και τώρα που μου το θύμησες ψήθηκα για άλλη μία.

Φανταστικός ο Πιμ. Για αυτό του Βερν δεν ήξερα, όμως σίγουρα απαραίτητο να διαβάσει κανείς στα καπάκια μετά τον Πιμ είναι τα Βουνά της Τρέλας του Λαβκραφτ.
Τεκελί-λι!