Βιβλία...διαβάζουμε?

Εγώ μάλλον δεν είμαι αντικειμενικός με τον Καζαντζάκη. Οδηγός ζωής κάθε βιβλίο του, ιδίως το ‘‘Ο τελευταίος πειρασμός΄’’.

Ρε δε ξέρω έχω φάει τρελό σκάλωμα. Χαιρομαι που το σχολιασες γιατί ψιλοπήγε στο ντούκου.

Παλιοτερα ειχα ξαναδιαβασει καζαντζάκη. Γουσταρα, αλλά όχι όσο τώρα. Ισως γιατί ήμουν λίγο μικρότερος.

Με τί να συνεχισω μετα λέπερ?

‘‘Αναφορά στον Γκρέγκο’’, θα έλεγα.

οκεικ, θα το διαβάσω μάλλον

Χόρχε Μπουκάι έχει διαβάσει κανένας?

Τελείωσα το “Να σου πω μια ιστορία” και λέω να συνεχίσω και με κανένα άλλο δικό του!
Πολύ ωραίο βιβλίο, με ιστορίες με νόημα!:slight_smile:

Ο Μπουκάι τα σπάει! (κάνει και ρίμα :p)
Έχω διαβάσει το “Ιστορίες να σκεφτείς” και θα τιμήσω σύντομα και άλλα βιβλία του.

Τέλεια!
Εγώ συνεχίσω τότε με το “Ιστορίες να σκεφτείς” και σου προτείνω το “Να σου πω μια ιστορία”! :smiley:

Νεφέλη από Μπουκάι πολύ καλή είναι η τριάδα(Να σου πω μια ιστορία,Ιστορίες να σκεφτείς,Βασίσου πάνω μου). Μόλις διαβάσεις αυτά και περάσει λίγος καιρός και σου έχει φύγει ο ενθουσιασμός θα καταλάβεις ότι επαναλαμβάνεται διαρκώς απλά έχει τρομερή γραφή.:stuck_out_tongue:

Αχα!
Βασικά αυτό που μου αρέσει πιο πολύ είναι ότι είναι πολύ ευχάριστο βιβλίο και κάθε ιστορία έχει διαφορετικό νόημα, χωρίς να σου δίνει από μόνη της την απάντηση.
Θα τα διαβάσω και τα άλλα 2 που είπες, γιατί είναι ό,τι πρέπει για τις ώρες μέσα σε τρένο/λεωφορείο/μετρό :stuck_out_tongue:

Λοιπόν το πήρα σήμερα από την Πρωτοπορία, thanx slaughteredsoul για το post. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και αρκετά ευχάριστο, θα πω περισσότερα μόλις το τελειώσω.

Λοιπόν, πρόκειται για εξαιρετικά ευκολοδιάβαστο βιβλίο, γραμμένο με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάζεις αυτή τη φοβερά κριτική ματιά απέναντι στο ματαιόδοξο δυτικό πολιτισμό από έναν άνθρωπο που παραμένει δεμένος με τη φύση.

Αν μη τι άλλο, μας διδάσκει τι έχουμε χάσει με το να κυνηγάμε το χρήμα και την πολυτέλεια. Συνίσταται ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τη φύση και το χιούμορ.

τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρομαι για θεατρικούς συγγραφείς και διάβασα τον κύκλο με την κιμωλία

πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και βάσιμη η άποψη του Brecht ότι τα πράγματα πρέπει να δίνονται σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο…

Να ρωτήσω, savealekos, το αποπάνω είναι δοκιμιακό, για την pop art σαν κίνημα, ή έχει μέσα μόνο έργα και αναλύσεις αυτών?

http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/296382

Μέχρι να σου απαντήσει πάρε μια πρώτη ιδέα!

είδα σήμερα πακέτο από bookdepository για τον γείτονα και μου 'ρθε να το σουφρώσω. δε με τιμάει.

Ευχαριστώ forkboy! Αν και ακόμη δεν μπορώ να αποφασίσω αν θέλω να το ψάξω ή όχι :-k

Shaman φυσικά και σε τιμάει να θες να σουφρώσεις βιβλία. Δεν θα σε τίμαγε αν ήθελες να του σουφρώσεις τη μηχανή κουρέματος γκαζόν. Ή κάτι [U]τέτοιο[/U]

Διαβάζω 1984 του Όργουελ. Κλασικό στο είδος του.

δεν το χω διαβασει ολο αλλα απ οτι βλεπω εχει γενικα δοκιμιακο και ιστορικο χαρακτηρα ουσιαστικα αναλυει ψυχοσυνθεση χαρακτηρων αλλα και συνθηκες ζωης μεσα απ τη ποπ αρτ τον κονσουμισμο του 60 στην αμερικη κτλ.:slight_smile:

Χμ…από Μπρεχτ έχω διαβάσει μόνο τα ποιήματά του αλλά με έψησες πολύ να ψάξω και αυτό. Είχα διαβάσει ότι είναι πολύ καλό!
Γενικά ήταν πρωτοπόρος στο είδος του…