Βιβλία...διαβάζουμε?

Μπορεί να το ξέρεις, να το έχεις διαβάσει… Εγώ τώρα είδα την όλη συζήτηση και είναι δύσκολο να κοιτάξω όλα τα posts.

Ξέρεις για τη σειρά “A Song of Ice and Fire”; Ως τώρα είναι 4 βιβλία και οι οπαδοί περιμένουν εναγωνίως τον συγγραφέα να τελειώσει το πέμπτο από τα 7 που θα είναι όλη η ιστορία. Εγώ διάβασα τα 2 πρώτα στις ελληνικές μεταφράσεις, πολύ καλές, αλλά οι αγγλικές εκδόσεις είναι το κάτι άλλο. Πολύ πλούσιο λεξιλόγιο, απίστευτες περιγραφές και τρομερή πλοκή. Αρκεί να σου αρέσει το είδος (epic fantasy, αλλά πιο “προσγειωμένο”), αλλά κι εγώ από αυτό το είδος είμαι “αρχάριος”, μόνο τον Έλρικ έχω διαβάσει, αλλά με αυτά κόλλησα!

Αν βέβαια τα ξέρεις, όσα γράφω είναι μάλλον περιττά…

Οχι οχι δεν τα ξερω!θα το κοιταξω!να σαι καλα :stuck_out_tongue:

Εγώ για τον ίδιο λόγο πήρα έναν Lovecraft(Omnibus I). Δεν είναι και ότι πιο εύκολο(κοιτάω αρκετά σε λεξικό-βέβαια έχει και πολλές λέξεις ελληνικες που είναι ίδιες στα αγγλικά) αλλά για εξάσκηση είναι ότι πρέπει.

βιβλιοφάγος!

τεσπα, μπορείς να πας στην Πολιτεία στο κέντρο, και έχει ολόκληρο section με βιβλία στα αγγλικά. το “ξέρετε κάνα καλό βιβλίο στα Αγγλικά” είναι σα να ρωτάς για καμιά καλή μπάντα με αγγλικούς στίχους, wtf δηλαδή.

Ε ρε συ Στελλάκι, δίκιο έχει. Ουσιαστικά [B]τα πάντα[/B], [U]όλα[/U] τα βιβλία [U]όλων[/U] των συγγραφέων του κόσμου υπάρχουν (και) στα αγγλικά, στο πρωτότυπο ή μεταφρασμένα… Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη, τι είδος/στυλ θα ήθελες να διαβάσεις, κάποιον συγγραφέα που σου άρεσε κλπ.

Τέλος πάντων, προτείνω αγγλόφωνους συγγραφείς, να τους διαβάσεις και στην αυθεντική τους γλώσσα. Ντίκενς (Μεγάλες Προσδοκίες), Όργουελ (Φάρμα των Ζώων, 1984), Όσκαρ Γουάιλντ (Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι)…

…Και για πιο σύγχρονους και αμερικάνους, Στίβεν Κινγκ (για τρόμου), Neil Gaiman (για φανταστικά), σε πιο κωμικά ο αγαπημένος μου Tom Robbins με το Jitterbug Perfume ή ο Douglas Adams με το “Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”…

άπειρα.

τούτο είναι δύσκολο. έχει πολλούς νεωλογισμούς μέσα.

Ό,τι είπε ο ellanor.
Εγώ διάβαζα με πάθος και νεράκι fantasy novels, σειρές Dragonlance και τέτοια. που έχουν και βατή γλώσσα. Γενικά, αν μπεις σε ένα βιβλιοπωλείο και τσεκάρεις τα paperbacks μυστηρίου, ευπώλητα κι έτσι, κάτι θα βρεις.

Ναι ε? Το έχω πάρει στην έκδοση που είναι όλες οι ιστορίες του μαζί, αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα.

Πάντως, ναι, αν σου αρέσουν τα fantasy, σπαθιά, δράκοι, μάγοι και τέτοια, Dragonlance δαγκωτό για ξεκίνημα σε αγγλικά βιβλία, και πολύ ωραία στο είδος τους βιβλία είναι, και διαβάζονται και εύκολα (διάβαζα Dragonlance όταν είχα πάρει το proficiency, στην πρώτη Λυκείου…).

εδιτ. Και απο dragonlance, μια που είναι ένα σωρό, η τριλογία των “dragonlance chronicles” είναι αυτή που πρέπει να ξεκινήσει κανείς.

Απο τα πολλα εξαιρετικα βιβλια που βρηκα στο παζαρι βιβλιου, τσιμπησα και ξεκίνησα και τουτο δω το διαμαντακι του TEΡΑΣΤΙΟΥ J.G. Ballard (σε ομωνυμα έργα του οποίου βασίστηκαν οι ταινιες “Empire of the Sun” του Steven Spielberg και “Crash” του David Cronenberg) :

Τα παραδοσιακά σχήματα του εικοστού αιώνα έχουν εξαντληθεί και η μεσοαστική τάξη εξεγείρεται και αναλαμβάνει να απελευθερώσει την κοινωνία από τα δεσμά της κατανάλωσης. Με ακρίβεια ανατόμου που απολαμβάνει τον κυνισμό, ο J.G. Ballard, μέσα από μια πλοκή που υπονομεύει συνεχώς την ταυτότητα των πρωταγωνιστών, αναδιατυπώνει το όραμα της επανάστασης στην αυγή του αιώνα μας και αποκαλύπτει πως η σύγχρονη εξέγερση έχει να κάνει με τα τέλη στάθμευσης, τα δίδακτρα των σχολείων και τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών.
Με σαρκασμό και οξυδέρκεια περιγράφονται οι αδιέξοδες προσωπικές διαδρομές των ηρώων που τους οδηγούν σε πράξεις που είναι ταυτόχρονα αντάξιες μιας φαντασμαγορικής ψυχολογικής χειραφέτησης και ενός συναρπαστικού αστυνομικού ρομάντζου.

Join the club αποπάνε!
Αξίζει τα λεφτά του! :wink:

Το είχαμε αναλύσει λίγο παλιότερα με την Almighty C!
Διάβασέ το και πες μας αν συμφωνείς!

Άσχετο, αλλά στα αγγλικά διαβάζεται εύκολα και ο Ροθ. Τουλάχιστον το “Our gang” που είχα διαβάσει εγώ. Αν και γενικά -κακώς- δεν πολυδιαβάζω στο πρωτότυπο.

Αυτό πήγαινα να γράψω :stuck_out_tongue:
:thumbup:
isis όταν το τελειώσεις γράψε γνώμη!

Απο τα πολλα εξαιρετικα βιβλια που βρηκα στο παζαρι βιβλιου

Ωραία φάση πάντως το παζάρι, για πρώτη φορά που πήγα, και απο του χρόνου ξέρω πως θα το επισκέπτομαι τακτικά. :wink:

Τσίμπησα βιβλιαράκια Φουκώ, Μια Ανθολογία Μαύρου Χιούμορ με γνωστούς συγγραφείς του 19ου κυρίως αιώνα (και με επιμέλεια του σουρεαλιστή Αντρέ Μπρετόν), μια ωραία συλλογή κόμικς του αμερικανού Garry Trudeau, ένα βιβλιαράκι του Φρομ, μια ανθολογία ηρωικής φαντασίας με συγγραφείς όπως Moorcock, Gaiman κλπ, και καναδυο ακόμα.

…Και έχουν μπει κι αυτά σε αυτή την υπέροχη λίστα των υποψηφίων για ανάγνωση, που όλο μεγαλώνει και χρόνος δεν υπάρχει και αυτό πολύ με προβληματίζει…

Ελλάνορ πρέπει να χεις διαβάσει αμέτρητα βιβλία στη ζωή σου…

Εγώ σκέφτομαι να αγοράσω το ‘‘Περί αδικημάτων και ποινών’’ του Cesare Beccaria, σε μετάφραση Αδαμάντιου Κοραή, έχει και σχόλια…Υποψιάζομαι ότι έχει μπόλικη φιλοσοφία μέσα…Πάντως, με ενδιαφέρει πολύ, καθώς σχετίζεται και μ’ένα μάθημα που κάνω σε αυτό το εξάμηνο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

Ψάξε για αυτό εδώ:
“The curious incident of the dog in the night-time” - Mark Haddon

Κυκλοφορεί και μεταφρασμένο στα ελληνικά, αλλά το είχα διαβάσει στα αγγλικά χωρίς πρόβλημα.

Νταξει ρε shaman!Σε σχεση με το διαβασμα που ειχα καθε 6μηνο,το ενα βιβλιο που καταφερα να διαβαζω εκεινη τη περιοδο μου φαινοταν θαυμα!Μη πας να φας κατευθειαν!Φετος που πτυχιωθηκα,διαβασα 3 αγγλικα που μου εδωσε μια φιλη μου!Αμεσως τα πυρα…:confused: Χρησιμοποιησα τον χαρακτηρισμο “βιβλιοφαγος” γιατι γενικα ο,τι βιβλιο πεσει στα χερια μου,το διαβαζω.Μπορω να παω και σε παμπλικ,δεν ειναι θεμα αυτο!Αλλα γινεται χαμος απο βιβλια!Γι αυτο ρωτησα εδω!Για να με βοηθησετε!Τεσπα…[-X

Ρε παιδια μη βαρατε…!Ρωταω γενικα εσας γτ θεωρω οτι ΚΑΠΟΙΟΣ μπορει να εχει διαβασει ενα ΚΑΛΟ βιβλιο στα αγγλικα,η ακομα καλυτερα αγγλικης λογοτεχνειας, οποτε περιμενα τις προτασεις σας!Γιαυτο ρωτησα γενικα!
Τεσπα,ιτς οκ!Θα δω αυτο που ειπε ο Σ.ανγκερ!Ευχαριστω μαν :slight_smile:

Εεεε. Χμ. Σου [B]πρότεινα[/B] απ’οτι βλέπεις καμια δεκαριά βιβλία ή συγγραφείς, αλλά εσύ φαίνεται προτίμησες να μείνεις στο πρώτο μόνο σχόλιο. Τι να πει κανείς. :roll:

Χεχε, οκ δεν βαράμε.
Εχε υπόψη ότι στην Πρωτοπορία (είναι στη Γραβιάς στα Εξάρχεια, λίγο πάνω από Ακαδημίας και πολύ κοντά στην Κάνιγγος) έχει γενικά προσφορές και χαμηλές τιμές. Στο υπόγειο έχει ολόκληρο section από βιβλία fantasy κ horror / μυστηρίου και ελληνικά και αγγλικά.
Εκεί θα βρεις κάργα βιβλία από forgotten realms, Stephen King κλπ. Εγώ πχ πριν χρόνια είχα διαβάσει το Needful Things του King στα αγγλικά και είχε πολύ στρωτή γλώσσα, ότι πρέπει για σένα νομίζω.

Και βέβαια μετά μπορείς να διαβάσεις το Silmarilion στα αγγλικά, που είναι ότι πιο εύκολο υπάρχει (επιπέδου Lower :p:p#-o:lol:)

Καλε τα ειδα και τα δικα σου :slight_smile:
Απλα του Σ.ανγκερ που κινησε το ενδιαφερον :slight_smile:
Συγνωμη αν φανηκα αγενης :slight_smile:

Ευχαριστω :slight_smile:
Το σιλμαριλιον το εχω στα ελληνικα!Το ειχα διαβασει οταν πηγαινα σχολειο :Ρ

Χααχαχαχα ναι εμείς να φανταστείς το κάναμε την δεύτερη χρονιά στο φροντιστήριο!!!

χαου κουλ ις δατ;; 8O:D

Αστειάκι ήταν για να δείξω πόσο δύσκολο βιβλίο είναι! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Για proficiency και πάνω είναι :smiley: :smiley: