Βιβλία...διαβάζουμε?

Ειπα κι εγω…Αλλα δεν θα ηταν γαματο να εχουμε τετοια βιβλια για μαθημα; 8)

Τέλειο θα ήταν!!! Εγώ ονειρευόμουν να πάω σε ένα Tolkien-based πανεπιστήμιο!!! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

το σιλμαριλινον στα αγγλικα δεν θα τολμουσα να το αγγιξω…εδω μερικες φορες κουραζει στα ελληνικα.αλλα παιζει να ειναι τελικα το καλυτερο βιβλιο φαντασιας που εχω διαβασει.

και μιας και εξεταστικη καπουτ ξεκιναω τον τελευταιο πιστολερο(μαυρος πυργος 1) :bounce:
αν μ αρεσει προβλεπω μεγαλο καψιμο με τα υπολοιπα εξι…

Κι όμως… παίζει τελικά να είναι ευκολότερο στα αγγλικά σε σχέση με τον Άρχοντα! Αυτό εφόσον φυσικά το διαβάζεις αργά και προσεκτικά και ξέρεις οτι δεν έχεις να κάνεις με ένα ακόμα “μυθιστόρημα”…

Και δε το λέω τυχαία αυτό. Το Σιλμαρίλλιον είναι δύσκολο πιστεύω σαν στυλ και περιεχόμενο, είτε το διαβάζεις στα αγγλικά είτε στα ελληνικά. Σαν [B]γλώσσα[/B] όμως [B]δεν[/B] είναι δυσκολότερο του Άρχοντα, ο οποίος στα αγγλικά έχει ένα σωρό περιγραφές τοπίων ας πούμε, που θες λεξικό για να καταλάβεις τι είδους δέντρο είναι αυτό που περιγράφει πχ, περιγραφές που δεν υπάρχουν στο Σιλμαρίλλιον (στο μεγαλύτερο του μέρος τουλάχιστον)…

Χμμμμμ δεν έχεις άδικο εδώ! Στον Άρχοντα η περιγραφή πάει σύννεφο!!

Πάντως αν θέλετε δύσκολα και Tolkien δοκιμάστε την σειρά History of Middle Earth που τα “αρχαϊκά” αγγλικά δίνουν και πέρνουν. Έχει μέσα λέξεις που στα απλά λεξικά παίζει να μην τις βρίσκετε!!! Αλλά είναι βιβλία για τους καμμένους που θέλουμε να ξέρουμε και την τελευταία λεπτομέρεια!

On topic. Τέλειωσα επιτέλους το Φαντασμα της Οπερας! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Έλα ρε, εγώ το βιβλίο αυτό το τελειώνω τώρα. Μιλάμε για απίστευτο κάψιμο, αλλά είναι μόνο μια εισαγωγή. Δηλ. σε κάποιο βαθμόο ακόμα δεν καταλαβαίνεις ποιός είναι ποιός, τι γίνεται, τι ρόλο βαράει κλπ.
Νομίζω η ιστορία αρχίζει να κυλάει και να γίνεται περισσότερο κατανοητή στα επόμενα. Πάντως είναι απίστευτη σειρά, αξίζει το χρόνο που θα διαθέσει κανείς.

@ ellanor ναι εχεις δικιο στο οτι αυτο που σωζει τον αρχοντα ειναι οτι ειναι μυθιστορημα.τον ειχα διαβασει 11 χρονων(:? σαν χθες το θυμαμαι -ασχετο) και το διαβασα σχετικα ευκολα…οταν πηγα να διαβασω το σιλμαριλιον το παρατησα με αποτελεσμα να το διαβασω πολυ πολυ αργοτερα.
εντιτ @ savax ωραια!!!το βλεπω και μικρο οποτε θα φυγει ευκολα σχετικα.γενικα λατρευω τα βιβλια σειρες.ειναι να πετυχεις τη σωστη και τοτε παιρνεις φωτια!

Ναι αλλά τι απ’αυτά έχει γράψει ο ίδιος ο Τόλκιν και τι ο γιός του? Φαντάζομαι είναι γραμμένο απο τον γιο του απο σκόρπιες σημειώσεις του πατέρα. Δε ξέρω, με αποθαρρύνει λίγο αν ξέρω οτι δεν το έγραψε ο ίδιος ο Τόλκιν…

Ωραίο το Φάντασμα, κλασικούρα.

Όλα είναι γραμμένα από τον J.R.R. Tolkien. Το μόνο που έκανε ο γιος του Christopher ήταν να βάλει κάτω όλες αυτές τις σημειώσεις, να τις οργανώσει και να τις μετατρέψει από σκόρπια πράγματα σε 12 βιβλία. Φυσικά έχει κάνει και αυτός κάποιες υποσημειώσεις κλπ κλπ αλλά ο κορμός και το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων είναι του πατέρα!

Χμμμ!
Νομιζω πως βρηκα!Θα διαβασω τον Θολο του Stephen King :slight_smile:

astaldo εισαι ο ειδικος για τολκιν ε :stuck_out_tongue:
πες λιγο αν θες στα γρηγορα με τι πραγματευονται.δηλ την ιστορια απο φυλες κτλ?

στελλα ειναι 1200 σελιδες!καλο κουραγιο !

γουσταρω :slight_smile:

Τα νιάτα μου έφαγα στα φόρα και στα βιβλία του σεβασμιου καθηγητή!!!

Τα 5 πρώτα από τα 12 πραγματεύονται τις ημέρες και τα γεγονότα που περιγράφονται και στις αρχές του Silmarillion. Οπότε φουλ στο Ξωτικό η φάση!

Τα βιβλία 6,7 και 8 αν θυμάμαι καλά μιλάνε για την εποχή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Στο 9ο περιγράφεται η ιστορία του Numenor και την καταστροφή του.

Τα 10 και 11 πάνε ξανά στο Silmarillion για περισσότερες περιγραφές.

Και τέλος το 12 έχει αναφορές από τα παραρτήματα στο τέλος του Άρχοντα και κάποια κείμενα από το τελευταία χρόνια του Tolkien

Ότι παραπάνω πληροφόρηση θες στείλε pm ή γράψε στο τόπικ του Tolkien! :smiley: :smiley:

οκ θενξ!!!με πορωσες για τα καλα τωρα!

Αστάλντο αυτά τα 12 βιβλία κυκλοφορούν μόνο στα αγγλικά?

Ε, αφού έχουν προέλθει απο τον ίδιο τον πατέρα Τόλκιν (πως λέμε πάτερ Παίσσιος - γιατί, καλύτερη μυθοπλασία έχει η Βίβλος?) μου έφυγε και ο παραμικρός ενδοιασμός.

Κάποια στιγμή θα τιμήσω το πρώτο μέρος της σειράς, και με το καλό και τα υπόλοιπα μετά…

ευγε!!! εχει κανα μηνα που το τελείωσα… άξιζε ο 1ς χρόνος που εκανα να τα διαβάζω…:stuck_out_tongue:
τωρα εχω πιάσει τα comic που εξιστορούν τα παιδικα χρονια του ροναλτ και θα φτάσουν μεχρι το σημείο που ξεκινάει το πρώτο βιβλίο… :smiley:

άντε να βγει και η σειρα-ταινιες που λέγανε γιατι αρχίζω σιγα σιγα και νιώθω τη στέρηση…

Με μεγάλη μου χαρά διάβασα το βιβλίου του Νίκου Τσιφόρου,το γνωστό “Τα Ρεμάλια Ήρωες”.
Επίσης τελείωσα πρόσφατα και το μυθιστόρημα “Ουδέν Νεώτερον Από Το Δυτικό Μέτωπο” του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ,το οποίο άλλωστε έγινε και επιτυχημένη ταινία.
Δυστυχώς δεν πολύ διαβάζω μυθιστορήματα γαμώ,το έχω αφήσει αυτόν τον τομέα.Το έχω ρίξει στην επιστήμη και καλά.

Σβήστε το!

Το ίντερνετ τον παίρνει και διπλοποστάρω,σβήστε το παρακαλώ:)