κι εγω δεν ειμαι πολυ φαν της γυναικιας φωνης,αλλα μου αρεσει πολυ αυτη της σελιν ντιον(κι ας με θεωρουν πολλοι,φλωρο) αλλα και της ταρια τουρουνεν…
ειναι απλα απιστευτες.νομιζεις οτι οι φωνες τους προερχονται απο αλλο κοσμο!!!
ΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΔΩ ZOO.GR OXI ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ:evil: :evil:
Simmone Simmons!!! The one and the only!!!
Anneke από The Gathering άντε και Floor από After Forever.
- αυτή η κοπελίτσα που κάνει φωνητικά στους Anathema, μου διαφεύγει το όνομά της Έχει απίστευτο συναίσθημα η φωνή της πάντως…
Ποιά απ`όλες λες?
Floor Jansen (After Forever, Ayreon, Star One)
Ann-Mari (ex-3rd and the Mortal, Tactile Gemma) & Monika Edvardsen (ex-Atrox, Tactile Gemma)
Nienke De Jong (ex-Autumn, Dejafuse)
Michele Madden (Tourettes)
Χμ… Στο rock Marianne Faithfull και Patti Smith. Σε άλλα είδη άλλες φωνές…
[SIZE=“2”]TARJA kai OLES twn THERION! Respect[/SIZE]
[B]BATTLE BEAST - IRON HAND Live in France [/B]
NO FUCKING OVERDUBS λεει. και το διαπίστωσα βλέποντας βίντεο απο κάμερα. κλάμα
παω να ξεθάψω σπαθί
*προφανώς δεν είναι η καλύτερη. αλλά η πώρωση μόνο μου φτάνει
και ενα στουντιο δειγμα
[B]Savage And Saint [/B]
Ωραιος ο κριμσον…! :thumbup:
τι ωραίος μωρέ. που περιμένω 8 μήνες να μου απαντήσεις πως βρίσκεις τον δίσκο.
το μεσημέρι έλεγα να ανοίξω θέμα με τίτλο.: [B]Battle Beast - Steel (ΜΑΛΑΚΑ NightSky ακου)[/B] :lol:
ΣΩΩΩΩΠΑ ΡΕ, αυτος ηταν ο δισκος που μου ειχες πει να ακουσω και να σου πω γνωμη ???!!! 8O
Καπου κρυμμενος στα αδυτα αρχεια του σαπιου υπολογιστη ακομη βρισκεται… :oops:
Ειμαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, το παραδεχομαι.
χααχαχαχα. δεν πειράζει. απλά μου άρεσε αρκετά και όταν τον είχα πρωτοακουσει μου ήρθες με την μια στο μυαλό.
να τον ακούσεις. πιο αντιγραφή πεθαίνεις, αλλά πραγματικά το κάνουν πολύ καλά.
[B]4[/B]
[SPOILER]http://www.youtube.com/watch?v=A5GVXULfar8
[/SPOILER]
[B]3.[/B]
[SPOILER]
http://www.youtube.com/watch?v=SFim8Q7-6FU[/SPOILER]
[B]2[/B]
[SPOILER]
http://www.youtube.com/watch?v=8zuojrNZIDc[/SPOILER]
[B]1[/B]
[SPOILER]http://www.youtube.com/watch?v=SyJqRPm_Gj4
[/SPOILER]
Εκτός από το 1,οι υπόλοιπες δεν έχουν αναφερθεί σχεδόν καθόλου :-k
Anneke Van Giersbergen
Bjork
Fiona Apple
Norah Jones
PJ Harvey
Από Eλληνίδες
Μαρία Λατσίνου
Mary Tsoni
Monika
Liv Jagrell απο τους Sister Sin. ΘΕΑ!!!
Μα φυσικα και ειναι …
[SPOILER][SIZE=“3”][B]Geddy Lee :lol::lol:[/B][/SIZE][/SPOILER]
[B]Marissa Nadler[/B]
[B]Norah Jones[/B]
[SPOILER]και φυσικά δε μπορώ να αναιρέσω τη φωνή της Dolly Parton στο άνωθεν τραγούδι^^[/SPOILER]
Χωρίς να μπορώ να πω με βεβαιότητα ποια “ξεχωρίζω” από τις 2…
Πήρα να διαβάσω το thread από την αρχή…πω πω κακογουστίλααα:p
Από μένα:
Εν αρχήν ην Joan Baez.
Joni Mitchell.
Kate Bush (κυρίως τρομερή ερμηνεύτρια εδώ παρά φωνή τόσο)
Joan Armatrading (θεά)
Clare Torry (θεάρα και έμεινε στην ιστορία γιατί…ε ξέρετε:p)
H Sandy Denny των Fairport Convention (ακούστε το “Who knows where the time goes”, ραγίζουν οι πέτρες)
Grace Slick βεβαίως βεβαίως γιατί είναι η Grace Slick.
Ποια ξέχασα; Α τη μεγαλύτερη όλων. Την καλύτερη φωνή ever.
Αφήνω απ’έξω τις μαύρες φωνές της jazz/soul γιατί θα χαθεί η μπάλα.
Πρώτη με διαφορά η Annie Haslam των Renaissance, η οποία βέβαια για μένα έχει την καλύτερη φωνή που έχω ακούσει ποτέ ανεξαρτήτως φύλου, μουσικού είδους και εποχής. Είναι η Φωνή που την ακούς και λες “τη θέλω για μητέρα των παιδιών μου”. Μετά βλέπεις πώς είναι εμφανισιακά και διαπιστώνεις ότι δεν είναι και τόσο όμορφη ώστε να δικαιολογεί σκηνικά έρωτα κτλ. Αλλά όταν την ξανακούς λες “στ’ αρχίδια μου, και πάλι τη θέλω για μητέρα των παιδιών μου”.
Κατόπιν μνημονεύω τη μεγάλη μου αδυναμία, την Karan Casey, Ιρλανδή τραγουδίστρια που έκανε όνομα με το folk group Solas αλλά τα καλύτερα τα έδωσε στη συνέχεια, σε μια solo καριέρα που αποτελείται μόνο από διαμάντια. Η φωνή της είναι το δεύτερο πιο κοντινό πράγμα που μπορώ να παρομοιάσω υποθετικά μ’ έναν Άγγελο (μετά την Annie Haslam). Κλισέ, αλλά ναι, σου ραγίζει την καρδιά.
Και κλείνω το προσωπικό μου γυναικείο τοπ θρι με την αγαπημένη μου - μακράν - Ελληνίδα τραγουδίστρια, ποιάν άλλη απ’ τη Μαρία Δημητριάδη, αλαφρό να ναι το χώμα που τη σκεπάζει. Πρώην φίλος είχε πει κάτι πολύ σωστό για τη μακαρίτισσα, ότι αν και προφανώς ποτέ δε σχετίστηκε με το δικό μας χώρο, η εκφορά του λόγου της ή αλλιώς ο στόμφος με τον οποίο “εκσφενδόνιζε” την κάθε λέξη ήταν 100% μέταλ. Και βέβαια για την αγγελική χροιά της, τί να πει κανείς. Κλαίω σχεδόν σε κάθε φράση της.
Υ.Γ.: Από κει και πέρα εκτιμώ τις περισσότερες από τις τραγουδίστριες που αναφέρθηκαν εδώ πέρα, προερχόμενες από τη μέταλ ή την ευρύτερη ροκ σκηνή. Φυσικά και μόνο σεβασμός π.χ. για τη μεγάλη Anneke, την Janis, την Grace Slick κτλ. Προσωπικά πάντως από το μέταλ φάσμα έχω ξεκάθαρες αδυναμίες την Annete των Madder Mortem και την Vibeke Stanne, την παλιά των Tristania.