Φωτογραφίες

Μεγάλη η χάρη του! :pray:

10 Likes

Αντιπαθώ το αρκουδίσιο και προσπαθώ να μένω μακριά του όσο μπορώ. Αλλά προφανώς έκανε μεγάλο καλό στην ανθρωπότητα. Όχι στον πλανήτη βέβαια…

1 Like

Μπα, φροντιζω την υγεινη μου. Κανω συχνα μπανια μεσα στη μερα, εχω αποσμητικα/αρωματα, ειμαι καθαρος ακομη κι εκτος σπιτιου. Παντως, η λεξη-κλειδι ειναι το “αντιπαθω”. Το ac μού προκαλει ξηροτητα στον λαιμο και τη μυτη. Επισης, η εφιδρωση δεν ειναι ιδια για ολους, το ξερεις.

Ειμαι τυχερος να μην ιδρωνω σαν αρκουδα. Δεν πινω πολυ, δεν εχω περιττα κιλα, δεν παιρνω φαρμακα, εχω ανεκτη φυσικη κατασταση, δεν τρωω τροφες που δεν πρεπει, δεν στρεσαρομαι ευκολα, οποτε την παλευω. Οποιος το παιζει “στεγνος 24/7”, να μου πει πώς παει σουπερ μαρκετ/βολτα/συναυλιες κλπ, για να το κανω κι εγω :rofl:

Θελεις να σου μιλησω και για το νερο σε θερμοκρασια δωματιου που πινω το καλοκαιρι; Ή θα βαρυνει η κουβεντα με τη σημερινη ζεστη; :rofl:

4 Likes

5 Likes

Ημουν σιγουρος :rofl:

Ενταξει, αυτες τις μερες το σπαω, “60%-40%”.

2 Likes

Μισο-μισο κι εγω τα καλοκαιρια. Και εννοειται ζεστο καφε :stuck_out_tongue:

2 Likes

6 Likes

Αυτο ειναι απλως οκ για εμενα, αλλα ο παγωμενος καφες του καλοκαιριου ειναι απολαυση γμτ.

1 Like

Με jonkyr κι εγώ. Σε πολύ-πολύ δύσκολες στιγμές a/c (και ποτέ κατά τον ύπνο), και νερό πάντα βρύσης και λίγο συμπλήρωμα από ψυγείο. :innocent:

1 Like
  • a/c από την πρώτη υποψία ζέστης μέχρι να δροσίσει για τα καλά, δηλαδή 4-5 μήνες :sweat_smile:
  • καφές freddo όλο το χρόνο, ζεστός θα είναι ο κάθε ενδιάμεσος
  • νερό τελευταία είτε θερμοκρασία δωματίου είτε σπαστό, παλιότερα πάντα παγωμένο
    Όλα αυτά με νορμαλ κιλά, κανονική διατροφή και καλή φυσική κατάσταση :crazy_face:
6 Likes

Ιδανικά σε μια παραλία

10 Likes

Να πω ότι αυτό για τους Γάλλους πήγαινε ως αναφορά σ’ αυτήν την “κουλτούρα” που έχουν να μη βάζουν a/c πουθενά, ούτε στα σπίτια ούτε σε δημόσια κτίρια, τίποτα. Έγινε και θέμα άλλωστε αυτές τις μέρες, για όσους είδαν, που βγήκε φιρμάνι “γονείς αν θέλετε να κρατήσετε τα παιδιά σπίτι να μην πεθάνουν από τον καύσωνα εμείς είμαστε ΟΚ”. Ή που ψεκάζανε λέει οι δάσκαλοι τους μαθητές μέσα στις τάξεις με σπρέι κρύου νερού! Με τίποτα πάντως δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι ο @jonkyr θα το εκλάμβανε ως επίθεση στην ατομική του υγιεινή και θα απαντούσε αναλόγως :sweat_smile: να με συγχωρείς μανμου, σε διαβεβαιώ ότι δεν υπέθεσα τίποτα για σένα.

Όσο για το άλλο με το νερό, περιέργως το βρίσκω το λιγότερο παλαβό από όσα μας λέτε μερικοί. Εντάξει εγώ κρύο νερό πίνω, αλλά άμα τύχει κάποια στιγμή και πιω και πιο χλιαρό (όχι και τελείως κάτουρο βέβαια ε!) δεν θα το φτύσω κιόλας.

6 Likes

Αχχαχα οχι ρε, τι επιθεση! Ουτε καν. Απλως βρηκα αφορμη να αναφερω την αντιθεση μου στο ac χαχαχαα. Αλλωστε, σου εβαλα καρδουλα στο αρχικο ποστ, ολα καλα, no harm feelings.

Δεν ηξερα κατι για τους Γαλλους και τα κλιματιστικα, ομως. Βασικα, ξερω οτι ολη η κεντρικη Ευρωπη δεν ηξερε τι ειναι αυτα τα μηχανηματα και πλεον δεν μπορουν να ζησουν χωρις αυτα.

Οσο για το νερο, κρυο επινα για χρονια. Αλλα ο λογος που ιδανικα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου εχει να κανει με τη καταλληλη προσληψη νερου. Το παγωμενο νερο ειναι σαν το ερκον: ριχνει αμεσα τη θερμοκρασια του σωματος, οποτε το ξεγελας και πινεις λιγοτερο απο οσο απαιτει εκεινη τη στιγμη. Αν πινεις ομως 2-3 λιτρα νερο τη μερα (αυτη την περιοδο) με το ζορι, πιες το και σε παγακια. Εγω πινω μινιμουμ 3 μισολιτρα, σε οσο το δυνατον πιο “φυσιολογικη” θερμοκρασια γινεται.

Και ναι, το κατουρο ειναι δυσκολη πιστα… Πρεπει να διψαω πολυ για να το πιω.

Υ.Γ.: Παω να φτιαξω πιτσα, θα επιστρεψω με καμια φωτο γιατι το ξεχειλωσαμε το νημα.

4 Likes

Δεν το ήξερα… :neutral_face:
Στο πυρ το εξώτερον οι Γάλλοι κ οι συνφορουμιτες που αρνούνται τον Όσιο Αρκουδίσιο! :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Likes

Και όχι μόνο οι Γάλλοι βασικά, οι Δυτικοευρωπαίοι γενικότερα. Ακόμα και στην Ιταλία, που δεν είναι και δραματικά διαφορετικές οι κλιματολογικές συνθήκες σε σχέση με μας εδώ, όπως μου έλεγε μια συνάδελφος που πήγε πρόσφατα δεν το 'χουν καθόλου με το a/c. Καλά, Γερμανία ακόμα περισσότερο λέει. Όπως έχω δει μάλιστα πολλοί το έχουν και λόγο περηφάνιας! Και καλά “εμείς δεν είμαστε αμερικανάκια, να μην μπορούμε χωρίς κλιματισμό σε κάθε εσωτερικό χώρο”. ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.

3 Likes

Θα πούλαγα τους πάντες και τα πάντα για air condition.

3 Likes

Έπρεπε να με δεις πέρυσι το καλοκαίρι, που έμεινα για σχεδόν δυο βδομάδες χωρίς a/c γιατί παρέδωσε πνεύμα το παλιό μου και περίμενα μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο συνεργείο να έρθει να εγκαταστήσει το καινούργιο. Κόντεψα να τρελαθώ. Όλη μέρα ανοιχτός ό,τι ανεμιστήρας έχω, και πάλι δεν την πάλευα.

Αυτά, τέλος το σπαμάρισμα από μένα στο θρεντ των φωτογραφιών :stuck_out_tongue:

3 Likes

Αγορασαμε evian μπουκαλι και ψεκαζομαστε στο δρομο, επιβεβαιωνω.

Πως μας εφερε η μοιρα σε αυτη την θεση, απορω

2 Likes

ψεκαστήρι μούρης evian-ή-ότι = ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ αγοράζουμε κάθε καλοκαίρι από φαρμακείο.-

2 Likes