Έχω πάει μόνο μία φορά Κέρκυρα, ως παιδί. Θυμάμαι λίγα, αλλά εντυπωσιακά. Εδώ και λίγα χρόνια σκέφτομαι ότι θέλω να ξαναπάω. Καλύτερη περίοδος πότε είναι λες; (σίγουρα όχι Πάσχα)
Υπέροχη η Κέρκυρα! Καλύτερη εποχή μάλλον τώρα, το καλοκαίρι γίνεται ο κακός χαμός, ειδικά στην πόλη μέσα δεν βρίσκεις να παρκάρεις με τίποτα
Πηγα Κερκυρα στην πενθημερη (μονο πιωμα) και για εργασια μια εβδομαδας (12-16 ωρες δουλεια καθε μερα για να τελειωνουμε και να γυρισουμε σπιτι μας). Δεν θυμαμαι σχεδον τπτ, εκτος απο το οτι “δεν μου αρεσε”. Τι να μου αρεσει; Αφου δεν ειδα τπτ, πιο πολυ κουραστηκα απο το ποτο/εργασια, παρα ειδα κατι. Πρεπει να ξαναπαω.
Αφού γύρισες, πάλι καλά…
Αν θες να γυρίσεις το νησί που διαθέτει πολύ όμορφα τοπία και πολλά αξιοθέατα τότε η καλύτερη εποχή είναι τώρα που είναι ακόμη αρχή σεζόν, οι τιμές χαρακτηρίζονται απλώς ακριβές, η κίνηση στο (αναμενόμενα για νησί) ανεπαρκές οδικό δίκτυο είναι οριακά ανεκτή και υπάρχει ακόμη πιθανότητα να βρεις να παρκάρεις στην πόλη. Παρεμπιπτόντως, την παλιά πόλη (μνημείο Unesco) αξίζει να την περπατήσεις, όσο κι αν σε στιγμές δίνει την εντύπωση της εγκατάλειψης (οι αιτίες εντοπίζονται στους πολύ αυστηρούς όρους που έχουν τεθεί για την δαπανηρή ανακαίνιση των διατηρητέων και φυσικά στην ύπαρξη πολλών κληρονόμων που δεν μπορούν να συνεννοηθούν!)
Αρχές φθινοπώρου που τελειώνει η σεζόν δεν ξέρω αν είναι το ίδιο καλά μιας και η Κέρκυρα έχει πολλές βροχές εκείνη την εποχή. Αν κάποιος πάει πρωτίστως για τις παραλίες (οι καλύτερες των οποίων βρίσκονται στη δυτική πλευρά, αυτή του πελάγους) τότε προφανώς η καταλληλότερη εποχή είναι μέσα στο καλοκαίρι!
Δεν ξέρω για την Κέρκυρα συγκεκριμένα αλλά ανάμεσα στις δύο ~low season (αρχή και τέλος σεζόν) εγώ θα προτιμούσα την αρχή. Αυτό το γράφω ως πρώην σεζονίστας. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία όπου μέχρι τέλη Αυγούστου τα μισά απ’τα δωμάτια έχουν βγάλει προβλήματα τα μισά εκ των οποίων δεν φτιάχνονται αν δεν τα κλείσουν για μερικές μέρες και δεν τα κλείνουν απλά κάνουν τους ανήξερους, έκπληκτούς κάθε φορά …και στέλνουν καννα κρασί για ~2 μήνες!
Εχω παει κερκυρα Δεκέμβρη, Πάσχα, καλοκαίρι και Σεπτέμβρη για μενα κομπλε ηταν συνεχεία εκτός του Δεκέμβρη γιατι ειχε ενα κρύο που δεν εχω συνηθίσει. Κατα τα αλλα είναι μεγαλο νησί με αρκετο πράσινο οποτε κατι θα βρεις πιο χαλαρα ακόμα και μες την σαιζόν. Σε κανα σηδαρι η δασια πχ. Όμορφη πολυ πάντως η Κέρκυρα αξίζει.
Πάμε και ένα μίνι αφιέρωμα στην εντυπωσιακή Βιέννη όπου βρέθηκα λίγα χρόνια πριν, μια πόλη που αξίζει (τουλάχιστον) μία επίσκεψη
(η τελευταία φωτό είναι από εργοστάσιο διαλογής και επεξεργασίας απορριμάτων εγκατεστημένο μέσα στον αστικό ιστό!)
Καλό, αλλά γνωμούλα μου Slyther θα ταίριαζε καλύτερα
Πανάθεμά σε Παντελή…