Αφου το ανέφερα στο thread των Gojira, αλλά και για να πικάρω των @Ian_Metalhead θα σας πρήξω με το ταξίδι των ονείρων μου το οποίο από τύχη θα γίνει πραγματικότητα. Δυστυχώς μου αλλάξαν την πτήση και επιστρέφω 2 ημέρες αργότερα και έτσι χάνω στους Gojira.
Ένα σύντομο ιστορικό.
Ήταν να πάω Κολομβία φέτος γιατί έχω μαζέιψει 120.000 μίλια στην Lufthansa. Αλλά οι Γερμαναράδες αλλάξαν τους όρους του προγράμματος και τα δωρεaν εισητήρια πλέον είναι one-way οπότε adios America Latina, χρειάζομαι ακόμα 40.000 μίλια. Πιστεύω σε 2 χρονάκια θα τα έχω μαζέψει και επιτέλους θα διασχύσω τον Ατλαντικό.
Μέσω των συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών γραφείων της Alliance βρήκα προσφορά για Καζακστάν πολύ φθηνά (310 eur). Ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε Αστάνα, Αλμάτυ και άλλο ένα αεροδρόμιο που δεν μου έρχεται τώρα, τελικά διάλεξα Αλμάτυ γιατί ήταν το φθηνότερο.
Κοιτάω λοιπόν στο χάρτι που βρίσκεται το Αλμάτυ (ήξερα ότι η Αστάνα είναι από Σιβηρία μεριά) και βλέπω ότι το Αλμάτυ συνορεύει με Κιργιστάν και επίσης πολύ κοντά είναι το Ουζμπεκιστάν.
Από τότε που πήγα στη Βόρεια Ινδία (Χιματσάλ, Κασμίρ, Πουντζάμπ) και είδα τα τοπία ήθελα να πάω κεντρική Ασία, στα λεγόμενα ΣΤΑΝς (Σημειωτέον οι Ινδοί και οι Πακιστανοί λένε ότι το Κασμίρ είναι ο κήπος της Εδεμ, γι’αυτό και οι Εγγλέζοι φεύγοντας το αφήσαν χωρίς να διευθετηθεί η ιδιοκτησία του και έχουμε αυτά που έχουμε…όπως 'εκαναν στο Ισραήλ, στην Ιρλανδία,στην Κύπρο, Μπαγκλαντές και φαντάζομαι και σε άλλα μέρη που αφήσαν τον προηγούμενο αιώνα
Έτσι, θα πραγματοποιηθεί το όνειρο και θα κάνω 2 εβδομάδες road trip με τζιπάκι με τη γυναίκα: Αλμάτυ, Κιργυστάν από Ανατολικά προς Δυτικά, Ανατολικό Ουζμπεκιστάν και Νότιο Καζακστάν από Δύση προς Ανατολή. Ήθελα να πάω και στην Αστάνα αλλά όταν είδα ότι είναι 15 ώρες οδήγηση μέσα στην στέπα, έφαγε άκυρο. Σε 3-4 χρονάκια θα κάνω Αστάνα, Σιβηρία, Μογγολία, μάλλον με ένα φίλο πόντιο ο οποίος γεννήθηκε και έζησε στο Καζακστάν μέχρι τα 9 του.
Added bonus: Είμαι μεγάλος MMA φαν και ο Shavkat Rakhmanov έχει το γυμναστήριο του στο Αλμάτυ, επίσης το UFC έχει γυμναστήιρο στο Μπισκετ (πρωτεύουσα του Κιργυστάν) αλλά δυστυχώς η Βαλεντίνα Σεβτσένκο δεν προπονείται εκεί (κινείται μεταξύ Αμερικής, Περού και Ταϋλάνδης), η αδελφή της έχει ένα γυμναστήριο Μουάι Τάι στο Μπισκέτ, ίσως περάσω να δώσω τις ευχές μου σε αδελφή (Αντονίνα) και μάνα, οι οποίες και οι 2 είναι προπονήτριες εκεί…
Η Γυναίκα θα βάψει το μαλλί τιρκουάζ και κίτρινο (χρώματα του Καζακστάν) και τα νύχια κόκκινα με έναν ήλιο στο κέντρο (σημαία του Κιργυστάν), οι Ταλιμπαναίοι στο Ουζμπεκιστάν δεν μας ενδιαφέρουν εκτός από το γεγονός ότι έχουν Εθνικό προπονητή στο Τζούντο τον Ηλία Ηλιάδη.
Έχουμε και τα μπλουζάκια του fan club (Σαβκάτι και Βαλεντίνα) έτοιμα
Το δίπλωμα το έκανα επίσημη μετάφραση στα Ρωσικά μέσω του υπουργείο Εξωτερικών, διότι δεν δέχονται έγγραφα στα Αγγλικά, ειδικά στο Κιργυστάν που είναι 100 χρόνια πίσω.
Visa δεν χρειάζονται οι πολίτες της ΕΕ
Από τα ενδιαφέροντα: το Ανατολικό τελωνείο μεταξύ Καζακστάν/Κιργυστάν από όπου θα περάσουμε είναι από το πιο ερημικά στον κόσμο, τα χωρίζει 30 χιλιόμερα διεθνών εδαφών.
Το Ανατολικό Ουζμπεκιστάν είναι το κέντρο του δρόμου του μεταξιού από εκεί διαμοιραζόταν όλη η πραμάτεια από την Κίνα και Βόρεια Ινδία προς την Ρωσία, την Κων/πολη, τη Βαγδάτη και Ιερουσαλήμ/Κάιρο, και αντιστρόφως.
Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά μέρη στον κόσμο.