Αποποινικοποίηση χασις. Υπερ ή κατά;

σε μεγαλους δημοσιους χωρους μπορουν να συνυπαρξουν ανετα καπνιστες και μη. σε μικρους μπορουν να δημιουργηθουν ειδικα διαμορφωμενοι χωροι για τους καπνιστες, πραγμα που δεν γινεται βεβαια εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις. παντως θα το’βρισκα πολυ extreme να απαγορευθει τελειως το καπνισμα σε ολους τους δημοσιους χωρους, αυτο ειναι ολο…

Και πάλι ρε συ, καπνός είναι, δε γίνεται να μείνει μονάχα σε ένα σημείο. Σε εστιατόρια κλπ, μια χαρά τον τρώω το καπνό στη μάπα.

Η διαφωνία μου ίσως είναι στο εξής: Το θεωρώ βλακώδες να πουλάς τον καπνό, και μετά να τον απαγορεύεις. Σε αυτό έχουν δίκιο οι καπνιστές νομίζω…

Επειδή είμαστε οφ τοπικ και επειδή οι απαντήσεις αυτές με εκνευρίζουν, no offence πάντα, θα κάνω ένα τελευταίο ποστ.

Γιατί είναι extreme? Επειδή με το ποτάκι πάει και το τσιγαράκι; Το ότι ο -κατά τα άλλα- άκαπνος διπλανός σου ντουμανιάζει, δεν είναι extreme? Έλεος με κάτι τέτοιες απόψεις. Η ελευθερία μας, δική μας. Και η ελευθερία του άλλου, η αυτονόητη ελευθερία του να ΜΗΝ καπνίζει αν δε θέλει, extreme και υποχονδριακή. Τι να πω πια.

Όσο για τους μεγάλους χώρους, ναι στο ΟΑΚΑ δε μας πειράζει, δε θα ντουμανιάσουμε. Σε οποιοδήποτε μαγαζί όμως, μεγαλύτερο ή μικρότερο, θα καπνίζουμε κι εμείς μαζί σας.

Είπα και παραπάνω, πεθαίνουν πόσοι άνθρωποι από παθητικό κάπνισμα. Διαλέξτε ποιο δικαίωμα υπερασπίζεστε.

Over and out και ελπίζω χωρίς παρεξήγηση.

έντιτ: δε θα απαγορευθεί παντού. Να κάνουν καπνιστήρια σε δημόσιους χώρους, όπου θα πηγαίνουν εκεί, και θα καπνίζουν. Το αν είναι οξύμωρο ή όχι, δεν αφορά κανέναν που πάει μια βόλτα χωρίς να καπνίζει και γυρνά βρωμώντας μέχρι και στις τσέπες και με μάτια κόκκινα από την καπνίλα.

Και επιτέλους έλεος ρε γαμώτη μου, τρελαίνομαι ώρες ώρες. Υπερασπίζονται τόσο το δικαίωμα του να μας ντουμανιάζουν και να μας κάνουν παθητικούς καπνιστές ρε γαμώτο; ΤΟΣΟ στ’ αρχίδια τους πια; Για να μη χαλάσει ο συνδυασμός φραπές-τσιγάρο, να καπνίζουμε όλοι; Και ο άκαπνος; Και αυτός με το άσθμα; Και το παιδάκι που ήρθε να φάει ξέρω γω με την οικογένειά του; *κλαπ κλαπ * χειροκροτήματα. Αυτά.

αυτο ειπα κι’εγω, relax…και μενα με εκνευριζουν πολλα πραγματα αλλα δεν κανω ετσι:roll: οπως πχ ολοι αυτοι που την εχουν δει αντικαπνιστες for life και μολις δουν τσιγαρο η καπνο κανουν λες και ειδαν τον διαολο με τα ματια τους, no offense…

Το φυσιολογικό είναι να μη καπνίζει κάποιος, όχι να καπνίζει. Επομένως καλά κάνουν και την έχουν δει “αντικαπνιστές for life” όπως λες.

αμα ειναι ετσι πρεπει ολοι να κανουμε σαν φουστηδες για καθε τι μη φυσιολογικο 8O

Με κάλυψε ο Φρήντομ. Χαίρομαι που έκανα σαν φούστης :smiley: Έτσι θα κάνω στο εξής όταν πάω να δώσω μάθημα και με ντουμανιάζουν στις 7 το πρωί… :slight_smile: Φουστιά στη φουστιά λοιπόν.

¶ντε, άντε, είμαστε οφ τόπικ λέμε.

Δεν μπορω να καταλαβω τι δεν νοείται απο το ποστ του Κρισπ. Ετσι ειναι απο την φυση του το χασις.

Τωρα αν μιλαμε για χρονια χρηση, για ατομο με παρορμητικο χαρακτηρα, κομφορμισμενο ή για 1002 διαφορετικες περιπτωσεις δεν κανουμε συζητηση αλλα λεμε ο καθενας απο μια ιστορια που εχουμε ακουσει.

οφ τοπικ: Οσον αφορα το καπνισμα στους δημοσιους χωρους, το θεωρω αδικο να εισπνεουν οι μη καπνιστες τον καπνο του διπλανου τους, αλλα με ενοχλει αφανταστα το γεγονος οτι και οι ιδιοι μενουν στα λογια χωρις να κανουν κατι.

Ωστοσο το θεμα εχει περισσοτερες προεκτασεις, αφου φαινεται και πολλοι πιστευουν οτι οι καπνιστες ειναι η πλειοψηφια στις καφετεριες. Ετσι υποστηριζουν οτι ο μη καπνιστης πρεπει να κατσει σπιτι του!

Υπαρχουν κανονισμοι και ρυθμισεις για το πού επιτρεπεται και που οχι το τσιγαρο, αλλα εχουμε μαθει να εφαρμοζουμε με τον δικο μας τροπο τους διαφορους κανονισμους που στην τελικη για αλλους υπαρχουν και για αλλους οχι.

Ωστοσο δεν γνωριζω αν το θεμα με το τσιγαρο σε δημοσιους χωρους εχει δημιουργηθει τα τελευταια χρονια ή τις τελευταιες δεκαετιες. Γιατι αν κραταει καιρο αυτος ο ερωτας, τοτε τα πραγματα ειναι μαλλον δυσκολοτερα για τους μη καπνιστες.

Σαν καπνιστης αλλα και σαν μη καπνιστης, δεν εχω νιωσει ποτε την ενοχληση απο το τσιγαρου του διπλανου μου αλλα ουτε εχω νιωσει οτι ενοχλω κιολας. Μαλλον ειναι θεμα παιδειας και ειμαι ζωον.

Παίδες, όσο αφορά για το κάπνισμα.
Είναι εγωϊστικό, αλλά όταν σέβομαι τους άλλους (καπνίζω σε χώρους που επιτρέπεται, δεν είμαι απ τα ζώα που καπνίζουν στο ασανσέρ ας πούμε ή κάπου που απαγορεύεται), θέλω να κάνω το τσιγάρο μου με το ποτό/καφέ μου. Προσέχω τους μη καπνιστές πάντα. Ας μην υποχονδριάζουμε, ο αέρας στις πόλεις είναι χειρότερος απ το τσιγάρο. Όχι πως μπορείς να σταματήσεις να αναπνέεις, απλά το παθητικό κάπνισμα είναι κάτι που επιβαρύνει την υγεία μας παραπάνω.
Όσο για καπνιστές και μη-καπνιστές, και απ τις δύο πλευρές υπάρχουν εριστικοί. Αν κάνει ο καθένας τις υποχωρήσεις του, μπορούμε να συνυπάρξουμε, δεν είναι φοβερό.

Συμφωνώ με όλο το ποστ, εκτός από το bold. Ένα τέτοιο μέτρο επί της ουσίας θα κόψει τη διασκέδαση εκτός σπιτιού κατά τους χειμερινούς μήνες σε όλους τους καπνιστές, που πολύ απλά δεν θέλουν να στερηθούν αυτή τη συνήθεια τους (π.χ. προσωπικά δεν θέλω να καταπιέσω τον εαυτό μου να μην καπνίσει, απολαμβάνω το τσιγάρο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πεθάνω από καρκίνους και φαρυγγίτιδες και προκειμένου να αποτρέψω κομεντ του στυλ “το κάπνισμα είναι ίδιο με το χασισι” θα πώ απλά ότι δεν ξέρω κανέναν καπνιστή που να έχει απώλεια μνήμης ή να χασκογελάει χωρίς λόγο από το τσιγάρο…) Καταλαβαίνω βέβαια ότι και ο μη καπνιστής έχει κάθε δικαίωμα να μη θέλει να εισπνεύσει καπνό. Ως εκ τούτου, η μόνη δίκαιη λύση είναι κατά τη γνώμη μου να ανοίξουν μαγαζιά καπνιστών και μη καπνιστών, ώστε
να έχουν να πάνε κάπου οι καπνιστές χωρίς να τους στερηθεί η διασκέδαση και επίσης να έχουν να πάνε κάπου οι μη καπνιστές χωρίς να είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν τον καπνό των άλλων.

@Sharuman:Συμφωνα με αυτο που λες δηλαδη ειναι ιδιας αξιας η ευχαριστηση του καπνιστη και η ζωη του μη καπνιστη?Δε νομιζω.:-k

Edit:Αν απαγορευτει το καπνισμα στους δημοσιους χωρους δε νομιζω να πεθανει κανενας απο στερηση.Αν δεν απαγορευτει ομως θα χαθουν οι ζωες και καπνιστων και μη καπνιστων.

Μα δεν είπα αυτό. Εγώ είπα ότι ο μη καπνιστής έχει κάθε δικαίωμα να μη θέλει να εισπνέει καπνό και ο καπνιστής κάθε δικαίωμα να γεμίζει τα πνευμόνια του με καπνό και για αυτό το πιο δίκαιο μέτρο θα ήταν να είχαμε μαγαζιά όπου θα απαγορευόταν εξ`ολοκλήρου το κάπνισμα για να πηγαίνουν οι μη καπνιστές και μαγαζιά όπου θα ήταν απολύτως ελεύθερο το κάπνισμα για να πηγαίνουν οι καπνιστές.

Ή οι μη καπνιστές να κάνουν παρέα μόνο με μη καπνιστές.
Ή έστω οι κολλητοί τους να μην καπνίζουν :stuck_out_tongue:

Πλάκα πλάκα, από τον χειμώνα του 2010 τέρμα οι έξοδοι από το σπίτι, μέχρι να καλοκαιριάζει και να βγαίνουν τα τραπεζάκια έξω:p
Και δεν πρόκειται να ξαναμπώ σε ορισμένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά/ταβέρνες. Ακόμα και τις εξόδους για τσίπουρα θα τις κόψω από εκείνον τον χειμώνα και θα πίνω μέσα στο σπίτι, σαν καημένος αλκοολικός :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

κατααα:pλιγο χορτο παντα χρειαζεται :stuck_out_tongue:

εμ, τότε είσαι υπέρ της αποποινικοποίησης :stuck_out_tongue:

ωωωχ ναι#-o:p μ αρεσει που λεω οτι δεν ειμαι ερωτευμενη:p ταχασα τα μυαλα μουυυ

μάλλον εννοεί οτι αν το αποποινικοποησουν θα παιρνουν ολοι και δε θα μένει για μας:p

χαχα:Dσωστο κ αυτο:):stuck_out_tongue:

Υπερ!Ειναι πιο ακινδυνο μεχρι κι απο τα τσιγαρα και με την ποινικοποιηση του χανει το κρατος τεραστια εσοδα που θα μπορουσαμε να εκμεταλλευτουμε,και επισης με την ποινικοποιηση του δημιουργειται και η αντιστοιχη μαφια οπως στο Σικαγο την εποχη της ποταπαγορευσης