Καλα τα λες:wink:
Εδιτ: πέραν της πλάκας, είδαμε τη έγινε και με την άρση της εποχής της ποτοαπαγόρευσης. Χώρια που η αποποινικοποιήση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ανέφικτη…
Καλα τα λες:wink:
Εδιτ: πέραν της πλάκας, είδαμε τη έγινε και με την άρση της εποχής της ποτοαπαγόρευσης. Χώρια που η αποποινικοποιήση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ανέφικτη…
Δεν είναι κάθε μέτρο άριστο, άρα μέτρον άριστον =)
Κατά τ’ άλλα, συμφωνώ.
Το παν που έβαλα ήταν συντομογραφία του Πάνα , του γνωστού θεού άρα αναπροσαρμοστείτε και κόψτε τα ναρκωτικά μου θέλετε και αστειάκια
πφφφ ασχετε… εχει πεθανει ο Γαρδελης απο χασις
Βασικά ακόμα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο το θέμα.πχ στην Ολλανδία τώρα έχουν πρόβλημα χοντρό και έχουν ζητήσει την βοήθεια της ΕΕ για να το αντιμετωπίσουν.αλλά θα πρότεινα την αποποινικοποίηση γιατί μέχρι στιγμής που υπάρχει η απαγόρευση δεν έχουμε δει μείωση της κατανάλωσης,άρα με την άρση της απαγόρευσης ίσως αλλάξει κάτι.Η βαθύτερη αιτία δεν πιστεύω ότι βρίσκεται εκεί.Η βαθύτερη αιτία ίσως είναι η έλλειψη ενημέρωσης και η μαλακία που δέρνει τον καθένα:p.Που χου άμα ξέραμε πόσο κακό κάνει ο μπάφος και ότι όσο και ν κάνουμε δεν πρόκεται να λυθούν τα προβλήματα μας(που πολλοί κάνουν γιατί θέλουν να ξεφύγουν και έτσι)τότε δεν θα είχαμε τόσους χρήστες.
ο Πάνας ήταν Αρκάς8)
Με εξαιρεση 6-7 χρονια λογω σπουδων, ζω απο τοτε που γεννηθηκα σε μια πολη 4.000 κατοικων, στην καρδια της Μανης.
Σε μια τετοια κοινωνια, κλειστη και οχι τοσο μεγαλη ωστε να μη γνωριζεις ποιος μενει διπλα σου, ολα αργα η γρηγορα μαθαινονται και πολυ λιγα μενουν κρυφα.
Εχω χασει αρκετους φιλους απο την πρεζα, και αρκετους εχω δει να καθαριζουν. Κανενας ομως δεν μου ειπε πως τον χαλασε το χασις, η οτι αυτο τον εσπρωξε στα πιο σκληρα ναρκωτικα. Ο ψυχολογικος εθισμος οπως προειπατε ειναι καθαρα θεμα του χρηστη, θα μπορουσε καλλιστα να ειναι εθισμενος στο παγωτο, οπως οι βουλιμικοι.
Το προβλημα στην Ελλαδα δεν ειναι τα ναρκωτικα, ειναι το ταμπου, η νοοτροπια πως αν πιεις ενα τσιγαρο αμεσως εθιζεσαι. Η ελλειψη παιδειας, η παραπληροφορηση και ο εκφοβισμος οδηγουν στα ναρκωτικα, η “γλυκα” του παρανομου.
Το αντιμετωπιζω καθημερινα αυτο, βλεπω συμπολιτες μου να λενε, α να ο χασικλης, να και ο πρεζακιας, μακρια απο εμας και τα λοιπα. Ε οχι κυριοι, εσεις τους κανατε ετσι, ριχνοντας τους στο περιθωριο, και ριχνοντας μια κλωτσια αντι να απλωσετε το χερι μπας και καθαρισει οποιο αρρωστο παιδι. Γιατι αρρωστοι ειναι οι χρηστες, οπως και να το κανουμε.
Αλλα στην Ελλαδα του “καθωσπρεπισμου” του “ωχαδερφισμου” και του μακρια απο εμενα κι’ας ειναι οτι θελει, αυτα συμβαινουν.
Κλεφτες και απατεωνες τη γλυτωνουν με “μια ξυλια στο χερι” (βλεπε σημερινο παραδειγμα Ψωμιαδη) και αρρωστοι ανθρωποι καταστρεφονται (κοινωνικα και επαγγελματικα) γιατι ειχαν 2-3 τσιγαρα για να την παλεψουν.
Αυτο που χρειαζεται δεν ειναι η αποποινικοποιηση του χασις, αλλα ενα κρατος προνοιας που αντιμετωπιζει του δυνητικους χρηστες πριν γινουν χρηστες, η ακομα και μετα, χωρις ατελειωτες λιστες μεθαδονης τις οποιες τα λαμογια δεν τηρουν μονο και μονο για να κονομησουν πουλωντας τις μεθαδονες στη “μαυρη” αγορα.
Ενα κρατος προνοιας οπου ο χρηστης οποιου ναρκωτικου (μαλακου/σκληρου) δεν θεωρειται εγκληματιας, αλλα ενας ανθρωπος που χρειαζεται φροντιδα.
Οσο για τη αποποινικοποιηση, ολα ειναι κουραφεξαλα και λογια του αερα, δεν αντιμετωπιζεται το προβλημα των ουσιων επιτρεποντας μια κατηγορια.
Εκτός όμως από ειρωνείες και “εξυπνάδες”, εσείς που λέτε ότι ούτε εθίζει, ούτε εγκέφαλο καίει, ούτε καρκίνο μπορεί να προκαλέσει (όχι ότι αυτό ξέρω ότι ισχύει ας πούμε, απλά το παλικάρι που το είπε έβαλε και ένα λινκ ρε παιδί μου που αναφέρει υποτιθέμενες έρευνες), κανα επιχείρημα θα πείτε; :-s Κάποιοι είμαστε φλώροι γκέη και οπισθοδρομικοί ούγκανοι και δεν τα πιάνουμε, γι’ αυτό το λέω.
Αυτά που ξέρω και μπορώ να πω είναι ότι σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα και γενικά με τέτοιο παρελθόν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Τώρα γενικά αντιπαθώ το φτιάξιμο που προκαλεί και τα άτομα που το επιδιώκουν συνεχώς. Μια φορά το χρόνο μπορεί να είναι καλό, γενικά έχω παρατηρήσει ότι μετά από λίγη ώρα τους ρίχνει όλους. Μια μαλακία το θεωρώ για να μην πολυλογώ κιόλας.
Όμως, η αποποινικοποίηση θα επιφέρει έλεγχο στη ποιότητα, στους αγοραστές, θα επιβάλλει φόρους και θα εξαλείψει το παράνομο εμπόριο, από το οποίο πλουτίζει ο κάθε … (βάλτε ότι επίθετο θέλετε).
Στο δια ταύτα, πολύ κακό για το τίποτα ρε παιδιά.
Λιγο οφφτοπικ αλλα ενδιαφερον…
[SIZE=2]Cannabis Compound May Stop Metastatic Breast Cancer[/SIZE]
[SIZE=2]Marijuana could prevent Alzheimer’s[/SIZE]
[SIZE=2]Cannabinoids Induce Brain Cell Growth[/SIZE] (PDF)
+100000000 legalise it
Προτιμω να περιοριστει το αλκοολ μιας ειναι ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ και επικυνδινο για την υγεια και οχι η μαριχουανα που ειναι φυσικο.
Το αλκοολ μας κανει πιο βιαιους,επιθετικους, επικινδυνους στην οδηγηση, 80% των τροχαιων , βια στο σπιτι , προβληματα σε συκωτια-στομαχια , παχαινει και πολλα αλλα.
Με την μαριχουανα λειπουν ολα τα παραπανω, αντιθετα μας ηρεμει, μας κανει πιο δημιουργικους και ΔΕΝ εχει καταγραφει ποτε θανατος απο αυτο σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το αλκοολ που καθε μηνα πεθαινουν εκατονταδες.
Το πιο βασικο πραγμα που πρεπει ναχουμε στο μυαλο μας ειναι το ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ .
ΞΥΠΝΑΤΕ
ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ :Ρ :Ρ :Ρ
Θα διαβάσω τα λινκς και μετά θα είμαι και οντοπικ με edit
Βασικά αυτά που λέει ο Βασίλης με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Φίλοι μου που κάνουν (ψιλοσυστηματικά), δεν μπορώ καν να τους κοιτάζω κάποια ώρα μετά που έχει περάσει η “ευφορία”. Είναι σαν καταθλιπτικοί, απαίσια κατάσταση. Νιώθω ότι μετά όλα τους φαίνονται ξενέρωτα και βαρετά και ότι ανυπομονούν να ξανακάνουν για να βρουν τη χαρά :S
Το ότι το ένα είναι “τεχνητό” και το άλλο “φυσικό”, καταλαβαίνεις νομίζω ότι δε λέει πολλά πράγματα για την επικινδυνότητα του μεν και την ασφάλεια του δε.
Θα σταθώ μόνο σε αυτό που είναι το πιο αστείο, καθότι δε θέλω να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να οδηγήσει με ασφάλεια κάποιος που είτε έχει πιει 4-5 ποτά είτε έχει κάνει κανα 2-3 μπάφους. Αλλά εντάξει, μας κάνει πιο δημιουργικούς, ΛΙΓΚΑΛΑΗΖ ΙΤ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.
Οκ… .-
Για τα λινκς του Elusive.
Πολύ ενδιαφέροντα. Αν όντως αποδειχτούν κιόλας σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων αυτά τα ευρήματα, θα είναι όντως ένας τρόπος αντιμετώπισης. Βέβαια, μιλάει για συγκεκριμένη ουσία στη μαριχουάνα, την κανναβιδιόλη, (…Wenk’s studies show that a low dosage in the morning of a certain cannabinoid, a component in marijuana…), οπότε προφανώς μιλάει
α. για ελεγχόμενες ποσότητες
β. για συγκεκριμένους χρήστες που χρησιμοποιούν το συστατικό αυτό για ιατρικό λόγο
γ. για -προφανώς- καλή ποιότητα κάνναβης και όχι ανακατεμένη με πράσινο βερνιλακ και ρίγανη
Δεν είδα στο άρθρο να λέει ότι πρέπει για ιατρικούς λόγους όλοι να καπνίζουν λιγάκι κάθε μέρα, οπότε legalise it. Απλά μιλάει για θεραπευτικές ιδιότητες, που είναι ακόμα υπό έρευνα, αλλά και που λίγο πολύ τις “ξέραμε” κιόλας. Ακόμα και για την ηρωίνη ας πούμε, γνωρίζουμε ότι είχε φαρμακευτική χρήση (θεραπεία μορφινομανών, ΛΟΛ!). Και για τη μορφίνη επίσης, btw. Γνωστά πράγματα δηλαδή, μέσες άκρες.
Here you go…
[ul]
[li] Why is Marijuana Illegal? - A brief history of the criminalization of cannabis [drugwarrant.com][/li][/ul]
και πρεπει να δειτε και αυτο το φιλμακι.
[ul]
[li] The Union: The business behind getting high. [blip.tv][/li][/ul]
Βασικά πριν διαβάσω κι αλλα λινκ, να πω κάτι.
Δεν έχω καταλήξει στο αν είμαι υπερ ή κατά της αποποινικοποίησης. Και αυτό γιατί έχω τους παρακάτω προβληματισμούς.
α. Η υπεραπλούστευση ότι “χόρτο, μανιτάρια και ίσως κόκα είναι οκ αν προσέχεις”, μου φαίνεται πολύ αφελής, απλοϊκή και επικίνδυνη για το πού θα οδηγήσει πολλούς χρήστες. Ε γενικά το σκεπτικό “έλα μωρέ, χορταράκι είναι, ας κάνω 10 τσιγάρα τη μέρα, ας κάνω και μια μυτιούλα τη μέρα, δεν είναι δα και ηρωίνη!” μου φαίνεται χαζό.
β. Η νομιμοποίηση είναι στην Ολλανδία. Φέρτε την πραγματικότητα αυτή στην Ελλάδα. Μόνο που το σκέφτομαι, τρομάζω :Ρ Δηλαδή οκ, δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν κρατικό έλεγχο για το συγκεκριμένο θέμα.
Κατ’αρχας στην Ελλάδα δεν υπάρχει και η παιδεία γι’αυτο.
Το αν το χορτο κανει κακο, προκαλει εξαρτηση και σε ποιο βαθμο μπορει να σε οδηγησει στην καταστροφη δεν θα το λυσουμε εδω μεσα. Ο καθενας ας τα πει αυτά στην οικογενεια του και στα παιδια του. Το θεμα εδω ειναι οι προσωπικες ελευθεριες. Εγω θελω να χω το δικαιωμα να το κανω ακομα και αν ξερω τα οσα κακα μπορει να προκαλεσει οπως ισχυει και για το τσιγαρο και για το αλκοολ. Δηλαδη ποιος αποφασιζει και με ποια λογικη αν εχω το δικαιωμα να πινω και να καπνιζω αλλα οχι να κανω χορτο?
Ενα απο τα πραγματα που ειπε ο ψευτο-ψυχολογος ειναι οτι αν σε πιασουν με μικρη ποσοτηα κανναβης, βρικσεσαι σε ποιο δυσκολη θεση απο οτι αν σε πιασουν πχ με ηρωίνη γιατι ο χρηστης κανναβης δεν θεωρειται ναρκομανης επειδη η καναβη δεν προκαλει εξαρτηση. Δεν ξερω αν ισχυει, ας μας πει καποιος που ξερει και συζητηστε πανω σ’αυτο.
Δεν εινα θεμα παιδειας μονο αλλα θεμα οτι πολυς κοσμος απο αστυνομιες και κυβερνησεις τον συμφαιρει να ειναι ποινικοποιημενο
Μπαφοι Ξυδια και καλα ταξιδια…
Χαχαχ κατι τετοιο περιμενα να βλεπα απο σενα!:p:p:lol: