#-oΔασκαλε που εδιδασκες…
Ουστ ρε!
#-oΔασκαλε που εδιδασκες…
Ουστ ρε!
εε ηταν μια στιγμη αδυναμιας:p
ημουν στις μαυρες μου κ βουτηξα ενα τσιγαρο απ του μπαμπα#-o
To σαλαμι το ‘σαλαμι’ που δεν γυρνα:wink:
Ξεκινάω απ’ αυτό το quote και παίρνω σβάρνα όλα τα ίδιου περιεχομένου ποστς λέγοντας ότι όποιος δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ χόρτου και πρέζας είναι επηρρεασμένος από τις αντιλήψεις που του ‘χουν περάσει στο μυαλό χωμένες βαθιά, δεν έχει ιδέα ουσιαστικά για κάτι από τα δύο γιατί δεν έχει δοκιμάσει τίποτα από τα δύο, και γενικά τ’ αντιμετωπίζει όπως η μάνα μου εμένα όταν πήγα να της χύσω στο νεροχύτη το μπουκαλάκι με τον αγιασμό. Η διάκριση χρηστών προφανώς και πρέπει να γίνει γιατί δεν παίρνουν όλοι ότι παίρνουν για τον ίδιο λόγο. Εγώ μπορεί να γουστάρω να πιω το μπαφάκι μου, ν’ ακουσω ΧΕΒΙ ΣΤΟΝΕΡ ΡΟΚ μουσική και να καυλαντίζω με την παρέα μου και να περνάμε ωραία. Το άραγμα κι οι μαλακίες είναι κουλ πράγματα. Γιατί πρέπει γι’αυτό να είμαστε παράνομοι; Και γιατί πρέπει να μπω στην ίδια κατηγορία με τον κάθε καημένο τελειωμένο τζάνκι που πεθαίνει στην Ομόνοια κι αλλού, από φυματίωση ή ηπατίτιδα ή aids;
Ξέρετε, απλά πραγματάκια, νομίζω δεν χρειάζεται να βραχούμε μέρες που 'ναι, είμαι κι άρρωστος μια βδομάδα τώρα και μπορεί να πιάσω καμιά πνευμονία. Άσε που οι ινδιάνικοι χωροί πιθικίζουν λίγο σαν το nu metal και δεν τους πάω.
Ο εθισμός είναι κάτι που μπορεί να συμβεί με τ’ οτιδήποτε σε κάποιον που εθίζεται γενικά σαν άτομο. Αν είναι να εθιστείς από κάτι αυτό δεν θα είναι απαραίτητα το χόρτο αλλά το αλκοόλ, ο τζόγος, το world of warcraft (βλέπε powerania), οι πίπες στις τουαλέτες του flocafe και άλλα. Αυτό για τον καρκίνο δεν είπα ότι δεν ισχύει απαραίτητα αλλά ρώτα κι αυτούς που καπνίζουν απλά τσιγάρα. Είναι πολλοί. Και νόμιμοι.
Αν σας χαλάει το μαστούρωμα που βλέπετε στους φίλους σας… παίζει πρόβλημα ε.
Αυτό το “παν μέτρον άριστον” και το θέμα με τις ελεγχόμενες ποσότητες εν τω μεταξύ τι το επαναλαμβάνετε συνεχεια;
Δεν υπάρχεια κάποια gateway or linking.
ακριβως το ιδιο προβλημα.
Δεν εχω διαβασει ολο το ποστ (48 σελιδες!!!), αλλα οποιος μιλαει για εθισμο αναφερομενος σε μια ουσια που δεν προκαλει συνδρομο στερησης ειναι ασχετς.
Με την ιδια λογικη θα επρεπε να απαγορευεται το ιντερνέτ (sic), το μεταλ και τα πιτογυρα, γιατι μπορει να δημιουργησουν ψυχολογικο εθισμο. Ναι, η αναλογια ειναι ευθεια.
Να μην σχολιασουμε οτι υπαρχει μια ωραιοτατη ουσια η οποια προκαλει συνδρομο στερησης αλλα και καταστρεφει πολλα ζωτικα οργανα σε περιπτωση καταχρησης και ειναι νομιμοτατη. Α ναι, αλκοολ λεγεται…
Αν θελετε να συζητησουμε γιατι καποιος, που με την υπαρχουσα κατασταση, που ξεκιναει χασις ειναι πιθανο να συνεχισει και στα σκληρα να το συζητησουμε (να μου φανει και σε κατι χρησιμο η σχολη :P), παντως δεν ευθυβεται η ιδια η ουσια.
σορυ αν επαναλαμβανομαι αλλα δεν ειχα τον χρονο να διαβασω ολο το θρεντ, μου κινησε την περιεργεια και με εξεπληξε δυσαρεστα ο πολυ μεγαλος αριθμος τον “NO”.
αυτό ενδιαφέρει αυτούς που έχουν χασις,τώρα εμένα προς το παρών δεν με νοιάζει…
δεν ξέρουμε στο μέλλον:p:p
Now playing: Red Hot Chili Peppers - Around The World
via FoxyTunes
Κι επίσης να διαβάζετε ποστς του Isis ο οποίος δεν μπορώ να καταλάβω πως στο διάολο το καταφέρνει και αποτυπώνει σε μερικές γραμμές πράγματα τόσο ουσιώδη με κομψό τρόπο και συγκροτημένα. Εξαίρετο δείγμα χρήστη.
επ!τι ειναι αυτα που ακους???
δεν ντρεπεσαι??
σορυ για το αγριο σπαμινγκ#-o
8)8) xεχεχε
@ΒAN, αν είσαι και άρρωστος δε λέει να πουντιάσεις περιμένοντας στην Ομόνοια :Ρ Τεσπα δεν είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ ή κατά, και ποιος χέστηκε κιόλας στην τελική. Σκέψεις γράφω. Όπως τα είπες για το “άρρωστο και καμένο τζάνκι στην Ομόνοια” κτλ, συμφωνώ, legalise it.
Απλά βρίσκω χαζές απόψεις τύπου “το ίδιο είναι η σοκολάτα και το ίδιο ο μπάφος”, λες και άμα φάω 5 σνικερς κινδυνεύω να στουκάρω με το αμάξι μου σε κάναν τοίχο ή να χορεύω το χορό της βροχής στην Πανεπιστημίου. Και κάπου εκεί λέω “δεν υπάρχει η ωριμότητα για νομιμοποίηση” ρε παιδί μου. Το ότι βλάπτει η νικοτίνη και το οινόπνευμα και το ότι είναι νόμιμα, το ξέρω. It’s an unfair world. Και κανείς δεν πιστεύει -ελπίζω- ότι η νομιμοποίηση των μεν και η απαγόρευση των δε, είναι επειδή τα “δε” είναι τα επικίνδυνα ενώ τα άλλα τα ακίνδυνα.
Για το no gateway or linking θα με συγχωρέσεις αλλά δε σε έπιασα. Για το “παν” μέτρον άριστον, έτσι ρε παιδί μου, το επαναλαμβάνουμε γιατί μας χτυπάει στο μάτι επειδή είναι λάθος, σιγά το πράμα δηλαδή. Και για το “ελεγχόμενες ποσότητες”, αυτό κόλλαγε με ένα ολόκληρο ποστ που είχα κάνει, κάπου το έχωσα και το “ελεγχόμενες” αναφερόμενη σε 2 λινκς του Elusive που μιλούσαν για αναστολή καρκινογόνου παράγοντα από την κανναβιδιόλη. Το “ελεγχόμενη ποσότητα” το ανέφερε και το ίδιο το άρθρο.
Αυτά
Με το αλκοολ μια χαρα στουκαρεις ομως και ειναι νομιμοτατο αν εισαι ανω των 18 αρα δεν ειναι αυτο το κρητιριο .
επισης εχω ακουσει για ατομο που μετα την συναυλια των Opeth στο Ροδον στουκαρε επειδη εκανε headbanging με το Master’s Apprentice (δεν κανω πλακα, πραγματικο περιστατικο:D)
Παντως θα θελα να ξερω τι εννοειται οταν λετε ελεγχομενες ποσοτητες.Ας απαντησει ομως καποιος που το ειπε:)
[quote=BAN;564591]Ξεκινάω απ’ αυτό το quote και παίρνω σβάρνα όλα τα ίδιου περιεχομένου ποστς λέγοντας ότι όποιος δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ χόρτου και πρέζας είναι επηρρεασμένος από τις αντιλήψεις που του ‘χουν περάσει στο μυαλό χωμένες βαθιά, δεν έχει ιδέα ουσιαστικά για κάτι από τα δύο γιατί δεν έχει δοκιμάσει τίποτα από τα δύο, και γενικά τ’ αντιμετωπίζει όπως η μάνα μου εμένα όταν πήγα να της χύσω στο νεροχύτη το μπουκαλάκι με τον αγιασμό. Η διάκριση χρηστών προφανώς και πρέπει να γίνει γιατί δεν παίρνουν όλοι ότι παίρνουν για τον ίδιο λόγο. Εγώ μπορεί να γουστάρω να πιω το μπαφάκι μου, ν’ ακουσω ΧΕΒΙ ΣΤΟΝΕΡ ΡΟΚ μουσική και να καυλαντίζω με την παρέα μου και να περνάμε ωραία. Το άραγμα κι οι μαλακίες είναι κουλ πράγματα. Γιατί πρέπει γι’αυτό να είμαστε παράνομοι; Και γιατί πρέπει να μπω στην ίδια κατηγορία με τον κάθε καημένο τελειωμένο τζάνκι που πεθαίνει στην Ομόνοια κι αλλού, από φυματίωση ή ηπατίτιδα ή aids;
Ξέρετε, απλά πραγματάκια, νομίζω δεν χρειάζεται να βραχούμε μέρες που 'ναι, είμαι κι άρρωστος μια βδομάδα τώρα και μπορεί να πιάσω καμιά πνευμονία. Άσε που οι ινδιάνικοι χωροί πιθικίζουν λίγο σαν το nu metal και δεν τους πάω.[quote]
Παραβλέπω τη φιλισταϊκή αντίληψη με άλματα λογικής που παραβλέπει το ενδεχόμενο ότι όποιος έχει αυτές τις αντιλήψεις μπορεί και να έχει προσωπική εμπειρία.
Τσουβαλιάζεις αβέρτα. Και μόνο που προυποθέτεις ότι όλοι πρέπει να χουν εμπειρία στη χρήση έχεις χάσει το παιχνίδι. Ναι ρε να δοκιμάσουν όλοι πρέζα για να μπορούν να μας πουν τη γνώμη τους.
Κατά τ’ άλλα για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Ούτε λέξη κι εγώ λοιπόν.
Το ατομικό πρόβλημά σου να μην είσαι παράνομος, να μη σε δένουν οι μπάτσοι επειδή την πίνεις (λες κι αυτό είναι το πρόβλημα), το ανάγεις σε κοινωνικό. Η αντι-διαλεκτική σκέψη σε όλο της το μεγαλείο.
Χώρια που έχεις γράψει στ’ αρχίδια σου το κάθε τελειωμένο τζάνκι όπως λες και δε δίνεις δεκάρα γι αυτό. Μακριά απ’ τον λοκό μου κι όπου αλλού δηλαδή. Αι μαμήσου κι εσύ κι ο γρύλλος σου ρε τζάνκι δηλαδή. Σου εύχομαι λοιπόν ολόψυχα ποτέ να μη γίνεις σαν κι αυτούς που κοιτάς υποτημητικά μέσα από τα μικροαστικά γυαλάκια σου.
Eλεγχομενες ποσοτητες ποιας ουσιας? Αν μιλαμε για χασις, δεν υφισταται η εννοια ελεγχος. Αν μιλαμε τωρα για χημικα ναρκωτικα (βλ. ηρωινη) ναι εκει προφανως ο λογισμος “ελεγχομενη ποσοτητα” ευσταθει. Τι θελω να πω. Ενας χρηστης, ο οποιος στην παρανομια κινδυνευει απο νοθευμενη ή ανοθευτη ηρωινη, η απο υπερβολικη δοση, θα μπορει να παραλαμβανει τη δοση που ακριβως “χρειάζεται” απο ενα εξειδικευμενο ιατρικο κεντρο.
Να σου φερω ενα συγκεκριμενο παραδειγμα. Καρλος Μαυρολεων, ελληνας μεγαλοαστος, κονομημενος, δημοσιογραφος ως χομπυ, βρεθηκε νεκρος στο Πακισταν με μια συρριγα στο χερι ( μαλλον δολοφονια). Ο τυπος χτυπαγε ηρωινη για 20 χρονια περιπου. Ποτε δεν ηταν junkie με την εννοια που ξερουμε. Ειχε τον προσωπικο του ιατρο ο οποιος κανονιζε την ημερησια δοση του και βεβαια ειχε τις ακρες να βρει καλο πραμα.
Ομοιως ενας χρονιος χρηστης, αν μπορει να απευθυνθει σε ενα εξειδικευμενο κεντρο, σιγουρα αρχικως θα αποφυγει το θανατο. Το θεμα μας ειναι ακολουθως να απεξαρτηθει και να μπορεσει να επανενταχθει στον κοινωνικο ιστο. Κατ’εμε η νομιμοποιηση της χρησης δεν σημαινει οτι θα μπορει ο καθενας να ξεκινησει ελευθερα την χρηση. Καλως η κακως η χρηση ψυχοτροπων ουσιων ειναι δεικτης αλλοτριωσης του ατομου, η οποια βεβαια συνδεεται και με το υπαρχον κοινωνικοοικονομικο συστημα. Ενα ατομο με συγκροτημενη αντιληψη, εσωτερικη δυναμη και αυτοκυριαρχια δεν χρειαζεται καμια ουσια. Σε μια υγιης κοινωνια τα ναρκωτικα θα ειναι “αχρηστα”.
Εγω προσωπικα δεν ειμαι υπερ της νομιμοποιησης για χαρη της χρησης καθεαυτης. Ειμαι κατα της χρησης. Θεωρω ομως οτι αν σπασει το αποστημα του λαθρεμποριου και ολης αυτης της αλυσιδας εκμεταλλευσης των τοξικομανων απο το ναρκωεμποριο, σε συνδιασμο με μια παιδεια ανθρωπιστικη και συναμα απομυθοποιητικη εναντι των ναρκωτικων, θα μπορεσουμε να κανουμε ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση.
Το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπιζουν οι τοξικομανεις δεν ειναι η απεξαρτηση. Εξαλλου το στερητικο συνδρομο κρατα δεκα μερες το πολυ. Το μετα ειναι το θεμα. Η μη δυνατοτητα επανενταξης στην κοινωνια ( λογω της ρετσινιας του πρεζακια και του περιθωριοποιημενου) και της χρονιας καταθλιψης στην οποια πεφτουν οι πρωην χρηστες. Εκει λοιπον που ο απεξαρτημενος δεν μπορει να βρει πουθενα μια ακρη να σταθει, “αναγκαζεται” ουσιαστικα να ξαναγυρισει στην μονη (αντι)κοινωνικη ομαδα που μπορει να τον δεχθει και αρα στην πρεζα.
Δεν μπορω να καταλαβω πως συγκρινετε το μαυρο με την ηρωινη,κοκα κ λοιπες ουσιες?
Σόρρυ κι εσύ αλλά να, δεν υπάρχει κάποια gateway or linking.
Θέλω να πω και σε σένα και στην dexter πιο πριν ότι δεν έχουμε καμία επαφή επικοινωνίας, δεν καταλάβατε χριστό απ’ όσα είπα, τα ερμηνεύετε διαφορετικά ή τα μπαχαλεύετε επίτηδες. Κατα τ’ άλλα οφείλω να σε ενημερώσω ότι η μικροαστική μυωπία μου τείνει προς το μηδέν οπότε λίγο άτοπη τοποθέτηση.
Εγώ πάντως συμφωνώ με αρκετά με τον Red Rum. Και επιτέλους αυτο το ειρωνικό στυλάκι κουράζει:)
Εμένα να δεις τι με κουράζει και δεν το φανερώνω.
Άστο μην το φανερώσεις γιατί θα τρομάξουμε.