Αποποινικοποίηση χασις. Υπερ ή κατά;

tip: για πολλούς ανθρώπους είναι εθιστικό!~!``1`1

Ψηφίζω υπέρ, δεν κάνω χρήση, αλλά όπως κυκλοφορούν τα τσιγάρα και τα ποτά που είναι εξίσου εθιστικά θα έπρεπε να κυκλοφορεί και αυτό (εφόσον είναι φυσικό προιόν). Επίσης αν πίνεις παίζεις παπάδες σαν τους cephalic carnage οπότε ++ :stuck_out_tongue:

Με καλυψε απολυτα η απαντηση σου:)…Μου λυθηκε η απορια διοτι ειχα μπερδευτει με το αν θελουμε να αποινικοποιηθουν οι ουσιες ωστε να γινουν κατι σαν το ποτο ή για την ‘‘ηπια’’ καταπολεμηση τους και εξαλειψη τους.

Στο μονο που διαφωνω ειναι στην τελευταια παραγραφο.Οχι απολυτα αλλα εκτος του σημαντικοτατου κοινωνικου προβληματος που αντιμετωπιζουν οι πρωην χρηστες αντιμετωπιζουν και ενα ψυχολογικο προβλημα που φυσικα δεν περιοριζεται σε 10 μερες και εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες.Θελω να πω απλα να μην δινουμε βαση μονο στην αρρωστια της κοινωνιας αλλα και στην αρρωστια των ιδιων των ατομων.

:slight_smile:

^Αυτά τα έγραφα μισή γραμμή μετά από το σημείο που κουόταρες. Είναι λίγο κουραστικά τα επιλεκτικά quotes.

Α κι άλλος με no gateway or linking! :stuck_out_tongue: Είμαστε πολλοί οι μικροαστοί τελικά, που κάνουμε σα μαμάδες που τους ρίχνεις τον αγιασμό στο νεροχύτη :Ρ

Για όλα τα άλλα δεν έχω να πω κάτι πέρα από το ότι κάθισα και σου απάντησα σε προηγούμενο ποστ σου αλλά μάλλον δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις/σχολιάσεις. Πιθανότατα να ήταν πολύ ηλίθια αυτά που έλεγα αφού “δεν κατάλαβα χριστό από όσα είπες”. Και γενικά ναι, στο φόρουμ από ό,τι κατάλαβα είμαστε πολλοί οι ηλίθιοι, ε; :slight_smile: Εκτός από σένα φυσικά, μη θυμώσεις και μου εξαπολύσεις τον λεκτικό σου χείμαρρο!

Για τις ελεγχόμενες ποσότητες, επειδή είδα ότι έκαναν θραύση στο θρεντ :Ρ Είπα στον ΒΑΝ τι εννοούσα αλλά μάλλον δεν κάνατε τον κόπο να το διαβάστε, τεσπά. Το είδα σε ένα λινκ του Elusive, αρκετές σελίδες πίσω. Αναφερόταν ο όρος “ελεγχόμενη ποσότητα” στο ιατρικό άρθρο στο οποίο παρέπεμπε το λινκ. Προφανώς το ανέφερε επειδή πραγματευόταν την πιθανή χρήση της κανναβιδιόλης για αναστολή καρκινογόνου παράγοντα. Αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρη γιατί δεν έγραψα το άρθρο εγώ.

Να το βάλω με μεγάλα γράμματα και μπολντ για όσους το ξαναρωτήσουν παρακάτω; :Ρ

Επειδή σε προηγούμενο θρεντ έχουμε καταλήξει με moderator του φορουμ ότι ναι, υπάρχει χούντα ηλιθίων, μην σε παραξενεύει το συμπέρασμα που μόνη σου οδηγήθηκες. Άλλωστε εγώ είπα ότι απλώς δεν έχουμε επαφή, όχι ότι είστε ηλίθιοι. Εσύ το είπες. Η γενικότερη εικόνα του φόρουμ είναι υπέρ της αποποινικοποίησης με κάποιες επιφυλάξεις όμως για λόγους ανέφερα κι εγώ στο αρχικό μου ποστ.

Tα περι περιθεριοποιησης που λεγαμε :

Κοινωνικός ρατσισμός δια χειρός ΟΑΕΔ

Αποφυλακισμένοι πολίτες, που εξέτισαν ποινές για παραβάσεις περί ναρκωτικών, στερούνται του δικαιώματος να συμμετάσχουν στα επιδοτούμενα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για τους μισούς, περίπου, αποφυλακισμένους της χώρας.

Σε αντίστοιχη ερώτηση, στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, καταγγέλλει τη «διατήρηση ρατσιστικού και εκδικητικού τύπου διάκρισης σε βάρος αυτών των ατόμων» που «δείχνει την αντιφατική πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Ο ίδιος ζητά την έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία θα άρει τον απαγορευτικό όρο για τη συμμετοχή στα προγράμματα.

«Είναι αδιανόητο η μετασωφρονιστική μέριμνα για τους αποφυλακισμένους να αποκλείει το μεγαλύτερο μέρος των κρατουμένων. Γνωρίζουμε ότι οι μισοί περίπου κρατούμενοι είναι καταδικασμένοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών», αναφέρει ο κ. Κουράκης, ο οποίος τονίζει ότι πρόκειται για την «κατεξοχήν ευάλωτη ομάδα που αντιμετωπίζει μείζονα κοινωνικοοικονομικό κίνδυνο».

Ο βουλευτής προτάσσει την ανάγκη για «εργασία, προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνική αρωγή» ως τα στοιχειώδη για την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων.

Κοινως αν σε χωσουν μεσα για ενα-δυο μπαφους την πατησες. Δεν το συζηταμε αν εκανε το λαθος να χωθεις σε βαθια νερα, εισαι και με κρατικη βουλα κοινωνικα αποκληρος.

ενπι: Colour Haze - Peace, Brothers & Sisters

χαχαχαχ

ειμαι υπερ
ολοι οσοι ειναι κατα απλα τουσ εχουν βαλει αυτεσ τις ιδεες οι γονεισ κ η κοινωνια…
το χασισ ποινικοποιη8ηκε γιατι οι αμερικανοι δεν ηθελανε να βγαζουν χρηματα απο το εμποριο του οι μεχικανοι!!!
ολα ειναι μια τεραστια προπαγανδα παιδια!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕθΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΣΙΣ!!!
ΕΚΑΤΟΜΟΙΡΙΑ ΠΕ8ΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ!!!
δειτε τα πραγματα πιο σφαιρικα και οχι απο την νοωτροποια του ελληνα που ζει οπωσ του μα8ανε και οπωσ ζουν και ολοι γυρω του (αν και εδω παει αλλου 8α το αναφερω-τουσ εμο τουσ βριζανε γιατι πολυ απλα ηταν κατι διαφορετικο και ο ελληναρας 3ερει οτι αν βαφεισ τα ματια σου και τα νυχια σου εισαι αδελφη και αυτο ειναι κακο)
δυστυχωσ παιδια υπαρχει ρατσισμος μετα3υ μας
-αυτοσ τον πινει εγω οχι…αρα ειναι πρεζακιασ!!!
-αυτοσ ειναι εμο εγω οχι…αρα ειναι γκαυ!!!
-αυτοσ ακουει μεταλ εγω οχι…αρα ειναι βρωμιαρησ!!!
-αυτοσ εχει μηχανακι εγω οχι…αρα ειναι καγκουρασ!!!
αυτο μπορω να το συνεχισω πολυ ωρα αλλα βαριεμαι…
το 8εμα ειναι να σταματησετε να σκεφτεστε τι ειναι σωστο για εσασ αλλα τι γουσταρετε εσεισ και τι γουσταρουν οι αλλοι!!!
πρεπει να σταματησουμε να περι8οριοποιουμε ατομα και να κατακρινουμε ατομα που δεν ξερουμε!!!
ενα κοριτσακι πιστευε οτι επειδη η μαμα του του ειπε κατι ισχυει!!!
ναι και εγω επειδη επινα κοκα κολα και τωρα δεν πινω 8α αρχισω τα αντικατα8λιπτηκα!!!
ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ!!!
δεν ειμαι ατομο με κολληματα αλλα μερικα πραγματα που ειδα στα ποστ πριν ειναι απλα ηλιθια (συγνωμη αν προσβαλω καποιον ειναι αποψη μου)
το χορτο ΔΕΝ ειναι ναρκωτικο και πολυ απλα αν ειναι ναρκωτικο τοτε ειναι ναρκωτικο και το τσιγαρο και το αλκοολ!!!
γιατι δεν απαγορευτηκε? γιατι δεν συμφερε τουσ αμερικανουσ να απαγορευτει ο καπνοσ (εκει στηριζοταν -δεν 3ερω για τωρα- η οικονομια τους ) και στο αλκοολ εγινε χαμοσ και αναγκαστηκαν να το κανουν νομιμο…
σταματηστε να ζητε οπωσ σας εμα8αν
σταματηστε να κρινεται οπωσ σας εμα8αν
σταματηστε να πιστευετε οτι σας εμα8αν
ΖΗΣΤΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ και να μα8ενετε καινουρια πραγματα!!!
δεν σασ λεω να πεσετε στα χορτα αλλα να σκεφτητε πιο σφαιρικα

συγνωμη ξεφυγα λιγο …λοιπον το χορτο δεν σε παει στα αλλα (lsd κ ιστοριεσ) αυτο ειναι 8εμα χαρακτηρα (πινω χρονια δεν η8ελα ποτε κατι παραπανω)και εχει δημιουργη8ει αυτη η εντυποση γιατι ειναι απαγορευμενο οπωσ κ τα ναρκωτικα…
για εμενα το χορτο τα κανει ολα πιο αστεια…δεν ειναι οτι δεν εχω χιουμορ αλλα το οτι αγαπαω το εχτρα 3 και τον ευαγελοπολου xD
γενικα εγω το πινω γιατι απλα εχει πλακα και περναω καλα με αυτο…περναω καλα και χωρισ αυτο…αλλα ειναι …σαν να πηγαινεισ για bowling μια στο τοσο!!! πασ εκει γιατι περνασ καλα αλλα δεν περνασ μονο με αυτο καλα αυτο 8ελω να καταλαβετε…σασ εμα8αν οτι ειναι για οσους δεν περνανε καλα και δεν εχουν χιουμορ…σασ εμα8αν οτι σε παει στα ναρκωτικα…σασ εμα8αν οτι παιρνεισ αντικατα8λιπτικα αν το κοψεισ…κλειστε τα αυτια σασ σε οτι σασ λενε και ζηστε το για παρτυ σασ…μετα 8α μα8ετε να εχετε αποψη για οσα ζησατε και οχι οσα σασ ειπαν καποιοι :wink:

συγνωμη για το πριξιμο :stuck_out_tongue: ελπιζω καποιοσ να το διαβασει ολο…

k εγώ είμαι υπέρ των ελληνικών κ κατά των γκρικλις. μην επαναληφθεί παρακαλώ

προφετ να σχολιάσω κάτι ??

“ζήστε με σκοπό να μάθαινετε καινούργια πράγματα”

όταν καις κατ εξακολούθηση τόσα εγκεφαλικά κύτταρα, αναρωτιέμαι πραγματικά πόσα νέα πράγματα θα μπορείς να μάθεις…

πάντως μόντε κι εσύ πρέπει να έκαψες μερικά κύτταρα διαβάζοντάς το όλο! :lol:

όντως παιδιά τα greeklish δεν παλευονται σε τοσο μεγάλα ποστς…

είμαι στο φόρουμ από το 04. δεν θέλω καν να υπολογίσω !!:lol::lol::lol:

οσο ζεις μαθαινεις!!!
και φυσικα εσυ το βλεπεις οπως προανεφερα:
τι να μας πει ο βλακας, αφου αυτος πινει και δεν εχει πλεον εγκεφαλικα κυτταρα!!!
λειτουργω απολυτως κανονικα οταν δεν εχω καπνισει και επειδη ουτε εξαρτηση προκαλει εχω να πιω περιπου κανα μηνα…ετσι μπορω να “ζω” και εγω οπως εσενα που δεν πινεις
παντα φιλικα :stuck_out_tongue:

“βλάκα” δεν σε είπα… ένα το κρατούμενο

όταν κάποιος δουλεύει με το μυαλό του, το χρειάζεται. άρα το “φυλάει” όπως φυλάει ένας ποδοσφαιριστής τα πόδια του κ ένα μοντέλο το πρόσωπό της…

το είχε πει καθηγητής μου κ μου μοιάζει πολύ λογικό. για μένα. εσύ κάνε ότι θες. δεν έχω κόλλημα, σιγά

Δηλαδή εσύ ζεις για να βιώνεις καινούρια πράματα; Σαν αυτοσκοπός ένα πράμα;
Δηλαδή θα δώσεις κώλο για να δεις πώς είναι; :slight_smile:

στον 0πρ0φετ πάει :Ρ

dexter-ξερω οτι ειμαι str8 δεν χρειαζεται να το δοκιμασω…αλλα που ξερεις καποιος αλλος μπορει να το ψαχνει :stuck_out_tongue:

μοντεχριστο αυτο που ειχε πει ο καθηγητης σου ειναι σωστο αλλα δεν παω για επιστημονας :wink:

συγνωμη για τα greeklish το εφτιαξα…

Οκ, αλλά ρε παιδί μου αφού πρέπει “να ζούμε για να δοκιμάζουμε νέα πράματα”.
Τεσπα… Είμαι στοκάδι εγώ, δεν πίνω βλέπεις :slight_smile:
Οβερ ν αουτ

πρωτον δεν ειπα τι ΠΡΕΠΕΙ να κανεις εγω ειπα την αποψη μου

δευτερον δεν ειπα οτι εισαι στο σκοταδι επειδη δεν πινεις…

εγω ηθελα απλα να πω αυτο που πιστευω και εσεις βγαζετε αρνητικοτητα…
χαλαρωστε δεν κανει καλο…

Δεν έχω κάνει ποτέ μαύρο… Δεν έχω και καμιά ιδιαίτερη καούρα να κάνω… Πριν κάνα δίμηνο έκοψα και το τσιγάρο και ελπίζω να μην το ξαναρχίσω… Γενικά δεν γουστάρω να είμαι εξαρτημένος από κάτι είτε είναι παράνομο είτε όχι… Και αν εξαιρέσεις το σεχ και τα σουβλάκια δεν έχω άλλες εξαρτήσεις…

Αλλά:

Πιστεύω πως ο καθένας θα έπρεπε να είναι ελεύθερος να κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από την στιγμή που δεν ενοχλεί τον άλλον… Για παράδειγμα είμαι υπέρ του να μην οδηγάει ο άλλος μεθυσμένος γιατί μπορεί με το μεθύσι του να πάρει και κάποιον άλλο στον λαιμό του. Αλλά πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόστιμο επειδή δεν φοράς ζώνη για παράδειγμα, γιατί πολύ απλά είναι δικαίωμα σου να μην θέλεις να την φοράς ακόμα και αν βάζεις σε κίνδυνο την ζωή σου. Η ζωή σου όμως ανήκει σε εσένα και εσύ θα κρίνεις αν θες να την ρισκάρεις είτε όχι… Να σημειώσω πως όποτε μπαίνω σε ένα αμάξι το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να φορέσω ζώνη…

Με αυτήν την λογική λοιπόν είμαι κατά της ποινικοποίησης της οποιαδήποτε ουσίας. Είμαι υπέρ της ενημέρωσης για το τι προβλήματα προκαλεί η κάθε ουσία και από εκεί και πέρα αν είσαι ενήλικας (άρα και υπεύθυνο άτομο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είσαι ελεύθερος να κάνεις όχι μόνο μαύρο αλλά και ηρωίνη, κοκαΐνη και γενικά ότι, μα ότι γουστάρεις. Αυτή είναι η άποψή μου… Βέβαια όπως προείπα όλα αυτά προϋποθέτουν πως δεν θα ενοχλείς τον δίπλα σου…

Νομίζω πως αν η πρέζα γενικότερα (όχι μόνο το χασίς) γινόταν νόμιμη θα γινόταν εύκολη η ζωή πολλών ανθρώπων. Ναρκωτικά παίρνει και ο Μικ Τζάγκερ, ναρκωτικά παίρνει και ο πρεζάκιας της Ομόνοιας. Ίσως ο Μικ Τζάγκερ να παίρνει και πιο πολλά ναρκωτικά από τον τυπά της Ομόνοιας… Ποιος είναι όμως σε καλύτερη κατάσταση τόσο νοητική όσο και φυσική; Προφανώς ο Τζάγκερ… Για ποιο λόγο; Προφανώς γιατί μπορεί να βρει πρέζα πανεύκολα σε αντίθεση με το πρεζάκι της Ομόνοιας που λόγω της εξάρτησής του «αναγκάζεται» να ζητιανεύει όλη την μέρα για να φτιαχτεί. Αν όμως ο πρεζάκιας αγόραζε την πρέζα με την ίδια ευκολία που το κάνει ο Τζάγκερ τότε θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που είναι τώρα. Ο λόγος που οι πρέζες και το μαύρο είναι παράνομες ουσίες, την στιγμή που με το να γίνουν νόμιμες θα έχει καταπολεμηθεί αυτόματα και η εξάρτηση με την μορφή που μας χαλάει όλους είναι άλλο θέμα και ταιριάζει περισσότερο σε κάποιο πολιτικό thread…