Αποποινικοποίηση χασις. Υπερ ή κατά;

Εμ ο μπαφος πινεται με καπνο.Αν το πιεις σκετο σε ηπιε.Αρα ενα και το αυτο

:roll: :roll: :lol: #-o

Δεν διαφωνω και παλι, αλλα οσο ειναι θεμα επιλογης καποιου να καταστρεψει τα πνευμονια του με καπνο η το συκωτι του με αλκοολ, αλλο τοσο ειναι επιλογη του να καταστρεψει το κεφαλι του με μπαφο…

Και ξεχναμε κατι. Αλλο “αποποινικοποιηση”, αλλο “νομιμοποιηση”. Λεγοντας αποποινικοποιηση εννοουμε να μην σε πηγαινουν μεσα οι μπατσοι αμα σε πιανουν για χρηση…

Στη τελικη αν θες να φιαχτεις τραβας μια παχια και τελειωνει ολο το θεμα :roll:

Η αναγκη του ανθρωπου να ξεφυγει απ την καθημερινοτητα του τα φταιει ολα.Αν καποιος τα χει καλα με τον εαυτο του και περναει καλα,δεν πα να νομιμοποιησουν και την ηρωινη,δεκαρα δε θα δωσει.Κλαιν μαιν.Σιγα μη χρειαζετια να μαστουρωσουμε ή να γινουμε αλοιφες απ τα ξυδια για να περασουμε καλα.

Με την νομιμοποιηση θα γινουμε μια τουριστικη ατραξιον απο ενα σημειο και μετα απλα.Υποθετω πως και ολες οι υπολοιπες χωρες που δεν το νομιμοποιουν κρατουν αυτη τη σταση οχι λογω συντηρητισμου,αλλα για να αποφυγουν καποιες δυσαρεστα επακολουθα ισως.Αν ηταν τοσο ροδινα τα πραγματα το παραδειγμα της Ολλανδιας θα το ακολουθουσε και ολη η υπολοιπη Ευρωπη(και οχι μονο),την οποια και θαυμαζουμε ενιοτε για την “ελευθερια” που τη διεπει.Ακομα και κρατη με χειροτερη οικονομια απ τη δικη μας δεν εχουν προχωρησει σε νομιμοποιηση παρολο που με μια πρωτη εκτιμηση αυτο θα τους ωφελουσε.Δεν ειμαι γιατρος ωστε να ξερω τις ακριβεις βλαβερες συνεπειες του αλκοολ,του τσιγαρου και του χασις σε ενα μεταξυ τους crash test,αλλα η επιστημη απο τοτε που χρησιμοποιουσε ψυχοτροπα για ιατρικους λογους εχει προοδευσει αρκετα,οποτε αν πραγματικα δεν συντρεχει λογος ανησυχιας,λογικα θα εχει τις σωστες απαντησεις.Προσωπικα εχω περισσοτερη εμπιστοσυνη στην ιατρικη επιστημη απ οτι στον ποινικο κωδικα.Επισης τα παιχνιδια του μυαλου που οδηγουν στη χρηση ή στη μη χρηση ειναι καθαρα προσωπικο θεμα επιλογων στο οποιο κανενας νομος δεν μπορει να περιορισει οριστικα.

Επισης οσο επιβαρυνει κανεις τον οργανισμο του με οτιδηποτε μαλλον δε θα αργησει η στιγμη στην οποια ο οργανισμος θα του το ξεπληρωσει με το ιδιο νομισμα.

Θες να ανοιξω το στομα μου για τα οργια που γιναν χθες???:roll: :roll:

Σωστα μιλησες ! Και με την τελευταια παραγραφω συμφωνω ΚΑΡΓΑ !
Επισης προσθετω κατι (δν εχω διαβασει ολες τις σελιδες , καποιος μπορει να το εχει γραψει αλλα δν εχει σημασια) , με τετοια αποχαυνωση που θα ακολουθησει η πολιτικη χειραγωγιση και ψηφοθηρια θα ειναι πολυ πιο ευκολη απ’οτι ειναι τωρα …

ειμαι υπερ!!!για πολλους λογους αλλα κυριως για αυτον!!!

ειμαι ελευθερος να κανω οτι θελω αρκει να μην παραβιαζω την ελευθερια του αλλου!!

Φυσικα κατα… Σε οσες χωρες ισχυει αυτο, οι χριστες σκληροτερων ναρκωτικων ειναι κατακοριφα αυξιμενοι! Λιγο χασιςκανεις στην αρχη και μετα δεν σου φτανει αυτο… Θες κατι πιο δυνατο… Εχει λυσει το κρατος ολα τα αλλα προβλημτα, η Αποποινικοποίηση του χασις τους μαρανε.

ανέπτυξε το λίγο τούτο 'δω.

Διαβασα αρκετα ποστ, και ενα εχω να πω…Η λεξη αποποινικοποιηση ειναι ακομα ταμπου στην Ελλαδα. Κατ’αρχην… Διορθωνω τους αστοιχειωτους. Μπαφος δεν ειναι το χασις/μαυρο/μαριχουανα/κανναβη. Ειναι το (τσι)γαρο που στριβεις με μια ποσοτητα κανναβης, επεξεργασμενης η μη.

Συνεχιζω.

Κλασσικος ελληνικος μυθος του μη γνωστη. Ενας χασικλης δεν εχει αναγκη αλλα ναρκωτικα. Πινει το τσιγαρακι του και δεν ενοχλει κανενα. Βεβαια, αν ειναι ανηλικος και μη συνειδητοποιημενος μπορει και να πεσει στα πιο σκληρα, αυτο ειναι στο χερι του καθενος. Με το να βαζουμε ολους σε ενα τσουβαλι και να τους εχουμε δακτυλοδεικτουμενους δεν γινεται τιποτα.

Κιόμως φιλε χοκαμ ακομα και αυτοι που τα εχουν καλα πινουν τις ψιλες τους στις “καθως πρεπει” τουαλετες.

Η πραγματικοτητα του ελληνα ειναι να βλεπει το δεντρο και οχι το δασος (κλασσσσσσικοτατη ατακα).
Το ζητημα δεν ειναι η αποποινικοποιηση η οχι, (αν και θα εφερνε και εσοδα στο κρατος και μειωση εγκληματικοτητας), το ζητημα ειναι η προστασια ολων των παιδιων που ειναι αιχμαλωτοι των ντηλεραδων απο τη μια και απο την αλλη ενος κρατους που τους πεταει στα στενακια της ομονοιας αντι να ανοιγει κλινικες, ενος κρατους που σου γαμαει κυριολεκτικα τη ζωη (ειδικα αν εισαι σε μικρη/κλειστη κοινωνια) αν τυχει και σε πιασει κανας μπατσος με ενα τσιγαρο και κατι (για το δρομο που λεμε).

Ειναι το ταμπου της ελληνικης κοινωνιας που αντι να περιθαλψει και να φροντισει ενα “αρρωστο” παιδι τον δωχνει στιγματισμενο σαν “χασικλη” η “πρεζακια”, με αποτελεσμα αντι να ερθει στα ισα του με σωστη αντιμετωπιση να τραβιεται ολο και περισσοτερο στο πηγαδι της “φτιαξης” της μαστουρας αλλιως.

Έχω την αίσθηση ότι, εδώ στην Ελλάδα που ζούμε, αν τυχόν γινόταν η αποποινικοποίηση, θα εμφανίζονταν μετά από κάποιο καιρό ορισμένοι που τώρα είναι υπέρ και θα κατηγορούσαν το κράτος ότι αποποινικοποίησε το χασίς για να αδρανοποιήσει τη νεολαία και για να κάνει τους σκεπτόμενους πολίτες υποχείρια…

Λεπόν…Διάβασα όλες τις σελίδες και με κάλυψαν σχεδόν απόλυτα οι απόψεις του hokam.
Είμαι κατά.
Όσον αφορά τους Ασασίνους που είπατε στη 2η σελίδα,έχει και αναφορές (με ιστορικές προεκτάσεις) παρόμειες ο Dan Brown στο Illuminati…

κατα. δεν ειμαστε ακομα σε πολιτισμικο επιπεδο για να δεχθουμε κατι τετοιο. δε θα λειτουργησει οπως λειτουργει στην Ολανδια πχ, γιατι ειδικα οι νεοι δεν ειμαστε ωριμοι αρκετα να το αντιμετωπισουμε με τη θετικη του πλευρα.

Λοιπόν να κι ένα σοβαρό πόλλ

Με καλύπτουν απόλυτα οι προλαλίσαντες Cozy kai hokam και ψηφίσα υπέρ γιατί?

γιατί η χρήση οιονδήποτε ουσιών συμπεριλαμβανομένων αλκοόλ και νικοτίνης είναι εξάρτηση και χρήζει ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης και ψυχολογικής υποστήριξης και όχι εγκλεισμού σε οποιοδήποτε σωφρονιστικό ίδρυμα ούτε γίνεται να στιγματίζεται όποιος πέφτει σε σφάλμα κυρίως λόγω αμάθειας και νεαρού της ηλικίας.

Και το σοβαρότερο κατ΄εμέ δεν είναι αυτό Εγώ που είμαι καπνίστρια από τα 18 -νόμιζα ο βλαξ επειδή έβλεπα στα 8 μου χρόνια κάτι φοιτήτριες φίλες του θείου μου επίσης φοιτητή εκείνη την εποχή που σπούδαζαν στην Αθήνα και κάπνιζαν κάτι καρέλια κασσετίνα ότι όποιος σπουδάζει στην Αθήνα και καπνίζει είναι και ο άρχων του κόσμου άρε μυαλά-που έχω κόψει τα πάντα εκτός από το τσιγάρο που ναι δεν το κρύβω έχω κάνει μπάφους ναργιλέδες μαριχουάνα χασίσι μέχρι και LSD- τι πως και γιατί αφήστε το άλλη φορά- μένω άναυδη με το πόσο καλά ενημερωμένοι είναι κάποιοι όχι για τις βλαβερές συνέπειες των ναρκωτικών ουσίων αλλά για την χρήση της καθεμιάς και για την όποια φευ απατηλή ευχαρίστηση προσφέρει,

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΧΩ ΤΡΟΜΑΞΕΙ

οπότε υποθέτω είσαι υπέρ της ποινικοποίησης του τσιγάρου και του αλκοόλ, ε;

έντιτ: ροκ εν ρόουζις, γιατί απατηλή η ευχαρίστηση; ιδιότητες των ουσιών δεν προσφέρουν αυτήν την ευχαρίστηση; “χειροπιαστά” πράγματα δηλαδή.

οποτε να υποθεσω και γω οτι εισαι υπερ της νομιμοποιησης των ναρκωτικων, ε;

υπέρ της κάνναβις, ναι, εννοείται. απάντησε μου όμως αν θέλεις.

οχι φυσικα, δεν ειναι το ιδιο.
ειναι αυτο που ειπα στο πρωτο μου ποστ, οτι δεν ειμαστε ακομα ετοιμοι για κατι τετοιο, δεν υπαρχει σοβαρη ενημερωση για μια ωριμη αντιμετωπιση του θεματος. καποια στιγμη στο μελλον θα μπορουσε να γινει.
καταρχας αν νομιμοποιηθει οι περισσοτεροι θα πανε κατευθειαν να δοκιμασουν. αρα το αμμεσο αποτελεσμα δε θα ειναι αυτο που ονειρευεστε.

όταν λες δεν είναι το ίδιο, τι ακριβώς εννοείς; το αλκοόλ και το τσιγάρο είναι αβλαβή συγκριτικά με την κάνναβη; χάνω κάτι; πιστεύεις δηλαδή ότι οι νέοι είναι ώριμοι όσον αφορά το αλκοόλ και το τσιγάρο, ώστε αυτό να διακινείται ελεύθερα; θεωρείς ότι δεν υπάρχουν πολλοί καπνιστές από την αρχή κιόλας της εφηβικής ηλικίας; αυτό θεωρείται ωριμότητα; θεωρείς ότι ένα κράτος που είναι ώριμο όσον αφορά το ποτό έχει τα δικά μας ποσοστό θανάτου εξαιτίας αυτού; πότε πιστεύεις θα είναι ώριμες οι συνθήκες και, κυρίως, πώς πιστεύεις ότι θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο; επίσης, πού είναι το κακό να το δοκιμάσουν; ούτως ή άλλως συντριπτικό ποσοστό των νέων έχει δοκιμάσει.