δειξε που το ειπα αυτο.
διαβαζετε και κανενα ποστ ε…
Μα δεν είπα ότι το είπες…Μια ερώτηση σου έθεσα. Νόμιζα ότι κάνουμε διάλογο. Αν θες μου απαντάς. Και τα ποστ τα διαβάζω πάντα όλα…
Στην Ολλανδία, μιας και έχει αναφερθεί πολλές φορές σαν παράδειγμα, οι περισσότεροι πελάτες των coffee shops είναι τουρίστες και όχι ντόπιοι. Μετά από λίγο καιρό φαίνεται κάτι πολύ φυσιολογικό για αυτούς. Ξέρω αρκετούς 30άρηδες Ολλανδούς που είναι μια χαρά άνθρωποι με τις οικογένειες και τα παιδιά τους που μια φορά στο τόσο κάνουν ένα τσιγαράκι σπίτι τους για να χαλαρώσουν και να νιώσουν καλά. Από το να κατέβαζαν μια μπουκάλα ουίσκι πιστεύω κάτι τέτοιο είναι πολύ καλύτερο.
Επίσης ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν και σκληρά ναρκωτικά και αυτό όχι επειδή ξεκίνησαν κάνοντας μαριχουάνα, αλλά επειδή το διάλεξαν και το πιθανότερο είναι να έκαναν το ίδιο ακόμα και αν ήταν παράνομη η μαριχουάνα (που στα χαρτιά είναι απλά είναι αποποινικοποιημένη).
Τα coffee shops μπορούν να πουλήσουν μέχρι 5 γραμμάρια σε κάθε πελάτη γιατί υπάρχει ένα maximum όριο που μπορεί να κουβαλάει κάποιος πάνω του για να θεωρείται ότι είναι για ιδιωτική χρήση. Εντωμεταξύ στα coffee shops δεν σερβίρουν καν αλκοόλ.
Και δεν είναι μόνο η Ολλανδία που έχει αποποινικοποιήσει την μαριχουάνα. Στην Ισπανία π.χ. είναι νόμιμο να καλλιεργείς για προσωπική χρήση και να καπνίζεις αλλά είναι παράνομο να πουλάς ή να αγοράζεις. Στην Πορτογαλία μπορείς να κουβαλάς μέχρι 2.5 γραμμάρια αλλά απαγορεύεται να καλλιεργείς. Το ίδιο και στην Αγγλία (ναι, οι Άγγλοι) και στο Βέλγιο. Στις περισσότερες χώρες της ανατολικής ευρώπης είναι επίσης τόσο εύκολο να βρεις που οι αστυνομία δεν ασχολείται οπότε ουσιαστικά και εκεί είναι αποποινικοποιημένο.
Και στην τελική δεν θα κάνει κακό στο κράτος η αποποινικοποίηση, αφού θα μπορεί να φορολογεί τα “μαλακά” ναρκωτικά και θα ξεφορτωθεί και το παράνομο εμπόριο.
Ολόκληρη έκθεση έγραψα :-s
Kαλή έκθεση όμως, αυτά που γράφεις είναι σωστά.
Να προσθέσω πως στην Αμερική που γενικά έχει αυστηρή νομθεσία σαν της Ελλάδας (κατοχή οποιασδήποτε ποσότητας = σύλληψη) έχει ανοίξει σε ορισμένες πολιτείες το παράθυρο που λέγεται “φαρμακευτική χρήση”.
αυτη η λογικη μου φαινετε τοσο μα τοσο ηλιθια!
επειδη το ενα κανει λιγοτερο κακο απο το αλλο δεν παιζει προβλημα να το παιρνουμε!
ΓΙΕΑ!
αμα θες να χαλαρωσεις πανε ενα ταξιδακι στην εξοχη κ μυρισε λιγο καθαρο αερα! να δεις νταγκλες εκει!
τσιγαρα ξυδια ναρκωτικα κ ολες αυτες η μαλακιες χαλανε τον εγκεφαλο ρε!
Το χιπικο αγορι μιλαει σωστα…:hippy:
Δεν μπορείς να ποινικοποιείς οτιδήποτε κάνει κακό σε έναν άνθρωπο και την κοινωνία.
Το θέμα δεν είναι ηθικό αλλά οικονομικό.
Ο μόνος λόγος που η Κάναβη δεν είναι ελεύθερη είναι γιατί δεν είναι εθιστική και επομένως είναι μη οικονομικά υποσχόμενη.
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο…
:thumbup:
Kαι που ειναι ποινικοποιημενο οποιος θελει να κανει στα @@ του το γραφει…
To θέμα της κουβέντας εδώ δεν είναι “τι είναι καλύτερο να κάνεις για να χαλαρώνεις”, είναι αν είναι σωστό κάποιος που διαλέγει να “χαλαρώσει” με την κάνναβη να κινδυνεύει να πάει φυλακή ενώ δεν έχει κάνει κακό σε άλλο άνθρωπο…
ναι αλλα η κουβεντα πηγε προς τα εκει!
γενικα αυτην την λογικη την εχουν ολοι οσοι κανουν χρηση χασις!
το οτι ειναι βλακεια να τρεχεις καποιον στην φυλακη για ενα “τσιγαρο” ειναι το μονο σιγουρο!
εγω απλος δεν θελω με τπτ να παιρνα αυτη η λογικη του οτι ειναι λιγοτερο κακο απο κατι αλλο αρα δεν πειραζει ρε αδερφε!
Aν ο μπαφος ηταν νομιμος οι Locomondo θα τραγουδουσαν “Τρωω μπουγατσα και παιζω pro”?
Σωστός.
Από την στιγμή που καλώς ή κακώς κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη για βοηθήματα για να χαλαρώσουν ή να νιώσουν καλύτερα, εγώ προτιμώ καπνίζουν λίγο χόρτο για την πάρτη τους παρά να πίνουν αλκοόλ. Άσε που δεν έχεις και hangover μετά :lol:
Όλα αυτά βέβαια είναι τελείως υποκειμενικά και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, bluezlick. Απλά αυτό που θέλω να πω εγώ με το παράδειγμα είναι ότι δεν υπάρχει λογική στο να είναι παράνομο το χασίς ενώ το αλκοόλ και ο καπνός που κάνουν την περισσότερη ζημιά είναι νόμιμα. Και επειδή κάποιος κάνει ένα τσιγάρο μια φορά στο τόσο δεν παει να πει ότι είναι πρεζάκιας ή μπαφάκιας ή ότιδήποτε, όπως και αυτός που πίνει καμιά μπυρίτσα ή κανένα κρασάκι μια φορά στο τόσο δεν είναι αυτόματα αλκοολικός.
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το αλκοόλ, το τσιγάρο με ενοχλεί αλλά δεν με νοιάζει αν ο άλλος θέλει να καπνίζει μακριά μου/έξω. Από την στιγμή που δεν επηρεάζει εμένα η συμπεριφορά του (π.χ. να καπνίζει δίπλα μου και να με αναγκάζει να γίνομαι παθητικός καπνιστής) ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Δικιά του είναι η ζωή και δικό του το σώμα του να βάλει μέσα ό,τι θέλει.
εγω προτιμω να μη κανουν τπτ! με ενα ποτηρακι κρασι δεν νομιζω να παθαινεις τπτ κ ουτε να εχεις κανα hangover!
εδω συμφωνω κ επφαξανω!
Θα με πείτε γραφικό, αλλά θα πώ την γνώμη μου:p :
Το χασις όπως και κάθε ναρκωτικό χρησιμοποιείται από τις εκάστοτε εξουσίες για να αποχαυνώνουν τον κόσμο και να μην συνειδητοποιεί τους πραγματικούς εχθρούς του.
Θάψτε με.
είσαι γραφικός. γι αυτό έχουν το ποδόσφαιρο.
Αουτς! ΚΚΕ μου θυμισε αυτο…
…και τις ειδήσεις.
Και τους αεροψεκασμους. Χαρδαβελα δεν βλεπετε;
Τον Χαρδαβελα τον ειχα σε μεγαλη εκτιμηση, αλλα μετα απο αυτο παει…#-o #-o