Πιστευετε στο Θεο ή οχι?

Και τώρα προκύπτουν διάφορα ερωτήματα… γιατί ο καβαλάρης και το άλογο είχαν πράσινο χρώμα; Μήπως ήταν βάζελοι; Μήπως έφαγαν κάτι και τους χάλασε, κι αν ναι, τι έφαγαν; Γιατί πουλάνε χαλασμένες αλογοτροφές στην Αίγυπτο; Τι λέει ο Μουμπάρακ για αυτό; Θα αλλάξουν τώρα τον τίτλο του τραγουδιού τους οι Metallica σε The One (Egyptian) Horseman ? E??? :lol:

:papas::papas::papas:

Τίποτα δεν γίνεται. Αντε γιατί μας τα χουν πρήξει. Πόσες φορές έχει ‘‘καταστραφεί’’ η γη μέχρι σήμερα;;; :-k

‘σοβαρό τόπικ’… ‘ανησυχίες-αντιλήψεις’… ‘νόημα’… οκ… ‘θεωρητικά’… διότι πρακτικά…

[SPOILER]

Αυτό κι αν έχει νόημα… [/SPOILER]

Ωραίος ο Σικαμπάλα. Ήταν και ακέφαλος ή …δικέφαλος μήπως;

Κι ένα tip για την επερχόμενη μέρα της κρίσης

Μια θρησκεια ειναι ο,τι την κανουν οι πιστοι της και το “καταστατικο” της, καλως ή κακως. Δεν μπορω να πω οτι ο χριστιανισμος ειναι μια καλη θρησκεια οταν οι οπαδοι του πραττουν χιλια ποσα κακα στο ονομα του, ή οταν διαβαζοντας το “ιερο” βιβλιο-προτυπο, τη βιβλο, βλεπω αλλα τοσα. Ποιος καλος θεος τελος παντων βαζει τους πιστους του να θυσιασουν ανθρωπους (ακομα και τα ιδια τους τα παιδια) στο ονομα του, καταπνιγει τον κοσμο ή σε καταδικαζει σε αιωνια βασανιστηρια απλα επειδη διαλεξες να μην τον πιστεψεις (με την ελευθερη βουληση που στο κατω κατω, εκεινος υποτιθεται οτι σου εδωσε), ή ειχες την ατυχια να γεννηθεις στη Δαμασκο αντι για τη Βαρκελωνη? Και να σκεφτεις οτι οι χριστιανοι ΑΛΗΘΕΙΑ πιστευουν οτι οι ηθικες αξιες μας προερχονται απο τη βιβλο…

Οσο για το οτι κανενα διδαγμα δεν τους προετρεπε να βιαιοπραγησουν εναντιων αλλοθρησκων, προφανως δεν εχεις διαβασει την Παλαια Διαθηκη και την ιστορια της Ιεριχους και της σφαγης του πληθυσμου της με τις ευλογιες του Θεου. Οι Ισραηλιτες ειχαν το θειο δικαιωμα οχι μονο να εκτοπισουν αλλα και να κατασφαξουν καθε κακομοιρο ξενο πληθυσμο που ειχε το θρασος να πιστευει σε αλλο θεο, στην περιοχη αυτη. Ας μη μπουμε σε πολλες λεπτομερειες και παραδειγματα, το θεμα ειναι οτι δεν ειναι ατυχη γεγονοτα που εγιναν απο μερικους κακους ανθρωπους που ηταν η εξαιρεση στον κανονα… ειναι ετσι το συστημα της οργανωμενης θρησκειας και οχι μνο της συγκεκριμενης οργανωμενης θρησκειας.

Ο κοσμος πρεπει καποτε να καταλαβει τη διαφορα αναμεσα στην πιστη και τη θρησκεια. Ειναι ενα θεμα παρα πολυ σοβαρο που ειλικρινα πιστευω ειναι η αιτια για παρα πολλα προβληματα στην κοινωνια μας σημερα. Θα ηθελα να εμβαθυνω περισσοτερο σε διαφορα ζητηματα σχετικα με τη θρησκεια αλλα δυστυχως μεχρι την επομενη μου αδεια, δεν εχω αρκετο χρονο να ειμαι online.

Ναι, είναι αλήθεια. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό το θέμα, ούτε πιστεύω όπως έχω ξαναπεί. Ομολογώ ότι το έχω ανάγκη, αλλά δε μου βγαίνει. Εν πάσει περιπτώση, αυτά που λες πρώτη φορά τα ακούω, προφανώς έχεις ασχοληθεί με το θέμα και γνωρίζεις. Δεν είμαι διατεθειμένη να κάτσω να το ‘‘φιλοσοφήσω’’. Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον ότι ο Χριστιανισμός είναι καλή θρησκεία και ο Θεός αγαθός. Απλά το θεώρησα άδικο - μη έχοντας και επαρκείς γνώσεις επί του θέματος - να κατηγορούμε τον Χριστιανισμό για όλα αυτά τα εγκλήματα, που ο ίδιος ο άνθρωπος προκάλεσε!! Και αφού, όπως λέτε - και το θεωρώ λογικό - η θρησκεία μας ,όπως και η κάθε θρησκεία, είναι ανθρώπινο δημιούργημα, προφανώς και πάλι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος γιατί από αυτόν ξεκίνησε. Η θρησκεία και στην προκειμένη ο Χριστιανισμός είναι επινόηση του ανθρώπου, άρα δε μπορεί να ευθύνεται για τα εγκλήματα που διαπράχθησαν. Άρα και η Βίβλος είναι δημιούργημα του ανθρώπου και επομένως ισχύει το ίδιο. Απλά είπα ότι υποτίθεται ότι η θρησκεία αυτή στηρίζεται στην αγάπη, τη δικαιοσύνη και την ελεύθερη βούληση (ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και μπλα μπλα μπλα). Και δεν το βρίσκω λογικό τη μία να λέτε ότι οι θρησκείες δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους για τον χ, ψ λόγο και την επόμενη στιγμή να κατηγορείτε αυτό το δημιούργημα. Αφού υποκινείτε από τον άνθρωπο ΑΡΑ αυτός είναι υπεύθυνος.
Ασε στον Θεό έχω πάψει να πιστεύω προ πολλού. Και τέλος - και δεν ξαναμιλώ για το θέμα βαρέθηκα - θα συμφωνήσω με κάτι που είπε ο παπαρδέλας σε προηγούμενο ποστ και παρέλειψα να το σχολιάσω, αλλά το θεώρησα πολύ σωστό και τα συνόψιζε όλα σε μία φράση. Είπε ότι η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός ή κάπως έτσι τέλος πάντων!! Ακριβώς αυτό είναι η πίστη βρίσκεται μέσα σου!! Μπορεί να μην είναι πίστη στον Θεό, αλλά πίστη στον εαυτό σου!! Έτσι το αντιλαμβάνομαι…ότι είναι η δύναμη που κρύβεις μέσα σου!! Εγώ προσωπικά έχω δει καταστάσεις που εύχομαι ποτέ κανείς σας να μη δει στη ζωή του, δυστυχώς όμως όλοι λίγο πολύ έχουμε να διηγηθούμε δύσκολες άσχημες άδικες ακόμα και τραγικές καταστάσεις. Μερικές αδικίες ΠΟΤΕ δεν τις δέχεσαι ή κάνεις προσπάθεια να τις δεχτείς και αυτές ΠΑΝΤΑ σε ‘‘ακολουθούν’’. Για αυτό εγώ πιστεύω σε μένα και στους ανθρώπους που με στηρίζουν και μ’ αγαπούν.

μακρυά απο τους εβραιο-χριστιανούς.το μόνο που έχουν κάνει είναι να καταδυναστεύσουν έναν ελευθερο κόσμο.ειλικρινά δε θέλει καν κριτική σκέψη!απλά μάτια για να δεις και να διαβάσεις τι έχουν κάνει :slight_smile:

Προφανως ο ανθρωπος ειναι υπευθυνος :?. Οταν λεμε οτι φταιει η θρησκεια, προφανως δεν εννοουμε οτι η θρησκεια σαν εννοια ειναι υπευθυνη. Πως θα μπορουσε αλλωστε? Ειναι μονο μια εννοια, δεν ειναι κατι υλικο. Λεγοντας οτι φταει η θρησκεια επομενως, δεν τα ριχνουμε σε κατι απροσωπο οπως τη θρησκεια σαν εννοια, αλλα στους ανθρωπους που την υποστηριζουν φανατικα σε πολλες περιπτωσεις, και που συνεχιζουν το εργο της. Οταν μιλαμε για εγκληματα του Χριστιανισμου, προφανως εννοουμε εγληματα που διεπραξαν οι οπαδοι του. Δεν νομιζω να ειπε κανεις κατι το διαφορετικο.

Οσο για το “η πιστη ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος”, αυτο εννοουσα οταν ανεφερα το διαχωρισμο θρησκειας και πιστης. Η πιστη ειναι κατι προσωπικο. Η θρησκεια ειναι κατι οργανωμενο και υποκινουμενο.

Κι όμως… π.χ. μια ναζιστική θεωρία αποτελεί μια θεωρία, δεν είναι κάτι υλικό. Αλλά όποιος την ακολουθήσει, αυτή η θεωρία τον οδηγεί σε διάπραξη εγκλημάτων.
Όσον αφορά τις μεγάλες θρησκείες, στη θεωρία τα περιγράφουν όλα καλά και ωραία, διδάσκουν την αγάπη κλπ κλπ, οπότε το πρόβλημα είναι σε αυτούς που τα ερμηνεύουν όπως θέλουν για να καθοδηγήσουν το φανατισμένο πλήθος σε διάπραξη εγκλημάτων. Φαντάζομαι θα υπάρχουν κάποιες θρησκείες, οι οποίες και στη θεωρία είναι εγκληματικές, οπότε εκεί μπορείς να κατηγορήσεις άμεσα τη θρησκεία σαν έννοια.

ναι, ο χριστιανισμός :lol::lol::lol::lol:

Πολύ σωστός Alucard! Μακάρι οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας να είχαν την δύναμη και την θέληση να εξερευνήσουν πέρα της έτοιμης τροφής που βρίσκουν μπροστά τους!

[SIZE=“5”]ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ
[/SIZE]

:’)

πωωωω…ε γάμησε μας…στα μισά είμαι μέσα…

[SPOILER]πάμε για τα άλλα μισά τώρα… :twisted:[/SPOILER]

πωωωω μια από τα ίδια κι εδώ πέρα…

ειδικά στις 3 τελευταίες κατηγορίες σχεδόν όλα μέσα… 8)

edit: Το υπολόγισα…έχω καμιά 10αριά 12αριά παραπάνω από τις μισές αμαρτίες στην καμπούρα μου.
Πριν πάω να εξομολογηθώ θα κλείσω τρία ραντεβού στη σειρά να μην μας ενοχλήσει κανείς

όταν καίγεστε στα καζάνια της κόλασης κι εγώ θα είμαι στο πλάι το δημιουργού έχωντας ζήσει μία ενάρετη ζωη θα γελάω χαιρέκακα:lol:

Δηλαδή είσαι Άγγελος όπως στην φωτογραφία?

κάπως έτσι, δεν έχω τόσο μεγάλα στήθια:!:

Οι αμαρτωλες που θα εχω εγω στο καζανι μου ομως θα εχουν. 8)

Εσυ αρχισε να ελπιζεις οτι ο Μωυσης πιστευει στην αποτριχωση και τη βαζελινη :slight_smile:

Πιστεύω ότι Alucard τα είπε όλα πολύ καλά και σωστά.Συμφωνώ απόλυτα. :slight_smile:

οκ η πλάκα αλλά τώρα γίνεσαι εριστικός.

[SPOILER]ξέρεις ότι δε χρησιμοποιούμε βαζελίνη αλλά baby oil8)[/SPOILER]

πτηνοβασία λέει…