9η Τεχνη!

Για όσους γουσταραν την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ερμηνεία του Heath Ledger στο τελευταίο Batman, έχω να προτείνω και τον καλύτερο “χάρτινο” Joker κατ’εμέ, σχεδιασμένο από τον ΘΕΟ Dave McKean:

BATMAN - Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth (1989,2004)

Η πρώτη εικόνα είναι το αυθεντικό εξώφυλλο της έκδοσης του 1989, η δεύτερη, της επετειακής επανέκδοσης του 2004

Μολις τελειωσα το mpd-psycho(το πρωτο τομο) των tajima-otsuka και το προτεινω…ειναι θριλερακι αλλα ο γενικα μου φανηκε αρκετα <<αρρωστο>> αλλα και καθηλωτικο…επισης χω ακουσει πολυ καλα λογια για το alice in sunderland αλλα δεν εχω προλαβει να το διαβασω ακομα:)

Κυρίως διαβάζω Αστερίξ, Αρκά και Κήπο του Προφήτη. Μετά, ό,τι μου κάνει κλικ σαν υπόθεση…

Διαβάζω με αργούς μεν αλλά απολαυστικούς ρυθμούς το περίφημο Love Is Hell του Matt Groening! Πολύ πριν τους Simpsons, ο Groening σχεδίαζε στριπάκια ερωτικής φιλοσοφίας και απογοήτευσης με κεντρικούς χαρακτήρες κάτι κουνέλια! Το αλμπουμάκι ομολογουμένως έχει κάποιες φοβερές ατάκες μέσα, βγαλμένες απο τη ζωή όλων μας…

ΥΓ - Thanks Rope 8)

Bleeding έλα να παντρευτούμε :oops:

Είμαι λογοδοσμένος… :lol::lol::lol:

Κάτι “Δύσκολο” τώρα…

David Mack - Kabuki (image comics)

O Mack έχει φάει πολύ “θάψιμο” από τους αμερικάνικους comic κύκλους. Ίσως όχι άδικα. “Πομπώδης”, “Πλατειάζει”, “Βαρετός”,“Ψευτο-κουλτούρας”,“fake” και ένα σωρό άλλα. Γνωστός για τη δουλειά του στο παρελθόν στο Daredevil, εδώ έχουμε το προσωπικό του “μωρό”.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για δύσκολο τίτλο, που απαιτεί αφοσίωση από τον αναγνώστη. Το σενάριο είναι δαιδαλώδες και απλωμένο σε βαθμό ξεχειλώματος σε 7 τόμους, όπου πολλές φορές οι βασικοί κανόνες αφήγησης καταστρατηγούνται. Flashbacks εμφανίζονται εκεί που δεν τα περιμένεις, καρέ επαναλαμβάνονται για να δείξουν διαφορετικές πτυχές του ίδιου γεγονότος, ενώ αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το σχέδιο δεν το υπογράφει σε όλη την έκταση του έργου ο (απίστευτα ταλαντούχος) Mack, έχουμε και το στοιχείο της εικαστικής ανακολουθίας.

Όποιος όμως μπορέσει να ξεπεράσει τα παραπάνω, (και να επενδύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσο για όλη τη σειρα βεβαίως-βεβαίως…) θα ανακαλύψει ένα φοβερά πολυεπίπεδο σενάριο, ένα καλοδουλεμένο oriental αστυνομικό δράμα, διαποτισμένο (από τον 4ο τόμο και μετά) από το καταπληκτικό σχέδιο του Mack.

Εμένα με κέρδισε. Το θεωρώ κάτι αντίστοιχο των Bathory. Άμα συμβιβαστείς με τη φαλτσαδούρα και τα “ατέλειωτα” κομμάτια του, υπάρχει πολύ “ψωμί” να ανακαλύψει κάποιος…

Μάιστα! Δεν βλέπω πολύ κόσμο να κινείται στο θρεντ, αλλά στα@@ μας, εγώ θα ποστάρω και ας με πουν και γραφικό…

κλασικούρα του κερατά, ειδικα οι ψαγμένοι επικομεταλλάδες πρέπει να το ξέρουν…

Sláine - The Horned God

Για μένα, πρόκειται απλά για την Επιτομή του ειδους του, και το απόλυτο magnum opus του χώρου (sword n’ sorcery). Χοντρικά, η ιστορία του νεαρού Κέλτη Ηγεμόνα Sláine ΜacRoth, στον μεγάλο αγώνα του να κρατήσει ενωμένους τους λαούς της Θεάς-Γης ενάντια στην απειλή των Θαλάσσιων Δαιμόνων Fomorians από το Βορρά, και των δυνάμεων του σφετεριστή Lord Weird Slough Feg (:wink:) από το Νότο. Εδώ έχουμε την ιστορία του μεγάλου πολέμου. Πρόκειται για ένα αυθεντικό Έπος, όχι δλδ ιστοριούλες “σφάζω μάγους και ληστές”, αντάξιο ενός (θα πω μεγάλη κουβέντα τώρα) “Lord of the Rings”.

Σε γενικές γραμμές, ο Slaine είναι ο πιο "sophisticated’ από τους ήρωες του είδους (Conan, Kull, Death Dealer… εξαιρείται ο Elric), με αρκετούς φιλοσοφημένους διαλόγους να χαλαρώνουν τη φρενήρη δράση (συν κάποια χιουμοριστικά “σφηνάκια”). Στα συν, επίσης, το ΦΟΒΕΡΟ σχέδιο του Simon Bisley, (γνωστός τόσο από το Death Dealer, 'οσο και από μερικά εξώφυλλα άλμπουμς του Danzig).

Οι (πολύ) παλιότεροι πιθανόν να το θυμούνται από το “Αγόρι” στα 80ς, οι νεότεροι, μπορούν να το βρούν στα ελληνικά στην έκδοση της Θεσσαλονικιώτικης Ο2Η το 2000-01, ή να προτιμήσουν την αυθεντική αγγλική έκδοση της 2000AD αε μεγαλύτερο format (23x30)

+Βοnus: Ένα φαν-βίντεο, το οποίο ΜΑΜΑΕΙ σαν πρώτη γεύση…

Edit: Κι άλλες εικόνες, γιατί δεν το χορταίνω!

Μπράβο ρε Bleedin, το θρεντ και οι κομιξόφυλλοι σε ευγνωμονούν για τη συνεισφορά σου! Δεν έχω διαβάσει Sláine, είναι όμως πασίγνωστο σαν όνομα και σίγουρα κλασικό. Μια ερώτηση, ο χαρακτήρας προέρχεται (σε αντιστοιχία με τον Κόναν για παράδειγμα, ή τον Έλρικ που ανέφερες) απο λογοτεχνικά έργα?

Α, και για να μη ξεχάσω…

[SPOILER]

Γραφικέ. :p[/SPOILER]

:stuck_out_tongue:

όχι, ο χαρακτήρας είναι 100% δημιούργημα του μεγάλου Βρεττανού δημιουργού Pat Mills (Judge Dredd, Nemesis the Warlock, συνιδριτής της 2000ΑD). Yπάρχει βέβαια ένα υπόστρωμα που βασίζεται σε Κέλτικους μύθους και παραδόσεις, αλλά το έργο είναι καθαρά προϊόν της Τέχνης των comics.

Θα ποστάρω κάτι πιο cool, γιατί άμα συνεχίσω με φανμποϊλίκια δε μας σώζει τίποτα!

Missionary Man
Gordon Rennie, Frank Quitely, Garry Marshall
(2000 AD, 2002)

Ο τίτλος εντάσσεται στο Σύμπαν του Judge Dredd (για τον οποίο, Ελανορ, όταν αναφερθω, θα πέσουν οι servers!:p). Πρόκειται για τις ιστορίες του Preacher Cain, πρώην Δικαστή του Τέξας (εδώ ως Tex-City), που ξαφνικά ασπάστηκε το Θεό, και ξεχύθηκε στην έρημο ως μοναχικός καουμπόυ να διδάξει στις post-nuclear-war κεντρικές Η.Π.Α. Eκεί προσπαθεί να φέρει τη “δικαιοσύνη” στις ρημαγμένες (από τα πηρυνικά)πολιτείες, όπου συγκατοικούν άνθρωποι, mutants, zombies και γενικά κάθε καρυδιάς καρύδι.

Ντάξει ομοιότητες με Judge Dredd υπάρχουν και είναι εμφανείς, καθώς ο τίτλος απευθύνεται αρχικά σε φανς του Μεγάλου Δικαστή (εξάλλου οι ιστορίες αυτές πρωτοεμφανίστηκαν σαν strip-offs στο Judge Dredd Megazine το 1993) όμως υπάρχουν και διαφορές. Υπάρχει ένα διάχυτο post-apocalyptic western κλιμα, με τον Cain (ως γνήσιος Τεξανός) να είναι ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΣ και τόσο κολλημένος με τα θεία που είναι απόλαυση να τον βλέπεις να ανατινάζει κεφάλια ενώ απαγγέλλει στίχους από την Καινή Διαθήκη! Κατά τα άλλα, κυνικότητα, αίμα, μαύρο χιούμορ, δράση, αίμα, κάκτοι, σαλούν, αίμα, καουμπόικα καπέλλα, σπιρούνια, πιστολίδι και Άγιος ο Θεός!

Ο συγκεκριμένος τόμος είναι και η μοναδική έκδοση που συλλέγει ιστορίες του Missionary Man. Περιέχει 5 ιστορίες, (Υπάρχουν πολλές άλλες σε περιοδικές εκδόσεις της 2000AD) με το “Bad Moon Rising”(όπου ο Cain αντιμετωπίζει το μεταλλαγμένο δαίμονα της ερήμου Legion) να ξεχωρίζει.

Αυτό το Σ/Κ 24h comic day στο BIOS ε.άντε να ιδούμε

Revolutionary Girl Utena

After school Nightmare

οι προτάσεις αυτού του μήνα :slight_smile: περιγραφή αργότερα

:slight_smile: Περιμένω πώς και πώς!

Να μη σε κρατήσω στην αναμονή τότε :stuck_out_tongue:

Revolutionary Girl Utena: Μία κοπέλα, δυστηχισμένη που έχασε τους γονείς της παραλίγο να σκοτωθεί. Ένας πρίγκηπας όμως τη σώζει και της δίνει ένα δαχτυλίδι. ‘‘Αν καταφέρεις να διατηρίσεις την αγνή σου καρδιά, αυτό θα μας φέρει κοντά ξανά μια μέρα’’ της λέει. Έτσι αυτό το κορίτσι μεγαλώνει και αποφασίζει να γίνει η ίδια πρίγκηπας.

Το αγαπημένο μου anime προήλθε απο ένα επίσης υπέροχο manga που πραγματικά αξίζει να τσεκάρετε. Μέσα σε 5 τόμους οι χαρακτήρες αναπτύζονται εξαιρετικά, το σχέδιο είναι απλούστατο αλλά πανέμορφο και η όλη πλοκή μαγευτική.

Αν δε το έχετε επίσης κάνει ήδη, γρήγορα να δείτε το anime :slight_smile:

After School Nightmare: Ένα παιδί γεννιέται. συνήθως ρωτάμε τι είναι, αγόρι ή κορίτσι. Αν όμως είναι κάπου ανάμεσα ή και τα 2 μαζί, τι γίνεται? Σε ένα σχολείο, κάθε βράδυ μαθητές μπαίνουν σε ένα κοινό όνειρο, στο οποίο βλέπουν τον εαυτό τους στην κατ’ εκείνους πιο άσχημη του μορφή και προσπαθούν να κερδίσουν ένα παιχνίδι μεταξύ τους ώστε να λυτρωθούν. Το παιδί των 2 φύλων είναι ανάμεσα τους. Θα προλάβουν όμως να βρούν τον εαυτό τους προτού χαθούν στον εφιάλτη τους?

Επίσης καταπληκτικό manga, με εξαιρετικό σχέδιο και υπέροχους χαρακτήρες, που αγκίζει πολύ ευαίσθητα και σκληρά θέματα. Τσεκάρετε το, σίγουρα θερίζει, και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς ακόμη και 1 τόμο να διαβάσει (όπως εγώ :stuck_out_tongue: ).

Sorry αλλά βαριέμαι να γράψω περισσότερα. Next time

Πυραμίδα, τσέκαρα After School Nightmare. Πρέπει να έχει τρομερό ενδιαφέρον, αλλά έχει αυτή τη χαρακτηριστική “ανάποδη” για μας γραφή στο σχέδιο και τους διαλόγους που δεν με έχει αφήσει να καταφέρω να διαβάσω ένα manga ολόκληρο.

Mου βγαίνουν τα μάτια έξω κάθε φορά που προσπαθώ να διαβάσω manga!!! :x:xΞέρω, δικό μου προβλημα είναι αυτό, αλλά μήπως ξέρεις αν υπάρχει και σε anime?

Bleedin, απο manga τσέκαρε το Berserk (το έχω αναφέρει πολλές φορές, αλλά άλλη μία δε βλάπτει). Στο προτείνω καθώς βλέπω πως σου αρέσουν τα κόμικς με σκοτεινούς ήρωες, και θεματολογία. Το Berserk είναι ένα απο αυτά, και σίγουρα ένα απο τα καλύτερα! Σκοτάδι, βία, μεσαίωνας, μαγεία, αποκρουστικά τέρατα, αλλά και απίθανη ψυχογράφηση και εμβάθυνση στους χαρακτήρες, καθώς και καταπληκτική πλοκή…

ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!

Αυτό μου το’χε προτείνει και ένας φίλος πριν χρόνια και το’χα ξεχάσει. Το πέτυχα πρόσφατα στο solaris, αλλά την ίδια στιγμή είχε βγει καινούριο Grendel (νέα ιστορία μετά από 20 χρόνια - ναι είμαι φανμπόης και δεν το κρύβω!), οπότε πάλι δεν το πήρα. Μπαίνει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στη λίστα! :ok:

Τώρα κατεβάζω Grave of the Fireflies. Νεότερα σύντομα… :slight_smile:

Όχι, σίγουρα δεν υπάρχει ακόμη.

Όσο αφορά το θέμα γραφή, κοίτα, υπάρχουν για αρκετές παλιές σειρές ( Battle Angel Alita, Nausicca of the wind valley, Oh my Godess, etc) για να διαβάσεις σε άλλο στυλ γραφής, απλά προσωπικός δε το γουστάρω αυτό, μιάς και βρίσκω ότι χαλάει η αυθεντικότητα του έργου. Το ίδιο θα ύσχιε αν γινόταν αυτό σε αμερικάνικα-ευρωπαικά κόμιξ απο ιάπωνες, κτλ.

Αν πάντως τα διαβάζεις σε scanlations, δικιά μου γνώμη ότι χάνει τη μαγεία του το όλο πράγμα, οπότε καλύτερα να τσεκάρεις σε έντυπη μορφή. Βέβαια δε χάνει και η τσέπη σου χρήμα απο μέσα, αλλά κρίμα είναι να μην έχεις ολοκληρωτική επαφή με ένα έργο (προσωπικός, και όταν δε μπορώ να αγοράσω, δε διαβάζω scans, απλά περιμένω μέχρι να έχω ξανά τη δυνατότητα να αγοράσω κάτι). Άλλωστε, τελευταία δείχνουν να ανοίγουν μαγαζιά με τέτοια θεματολογία, καλό θα ήταν να ενισχυθούν.

Όσο αφορά το Berserk, δεν έχει τύχει να διαβάσω, αλλά πάντοτε με έδιωχνε μακρυά το σχεδιό του, οπότε μάλλον δύσκολα θα τσεκάρω σύντομα.

kοίτα, έχω 6-7 τίτλους (αμερικάνικους/αγγλικούς) που παρακολουθώ στενά, οπότε είναι δύσκολο να προβώ σε “πειραματικές” αγορές άνω των 10-15 ευρώ, πόσο δε μάλλον σε ένα τομέα (manga) που δεν έχω ιδιαίτερη επαφή, οπότε λογικό είναι να κάνω και γω “τεσταρίσματα” με scans. Δεν μου αρέσει καθόλου, η αίσθηση του ξεφυλλίσματος δεν αντικαθίσταται, αλλά έτσι κι αλλιώς, ο τομέας του βιβλίου δεν νομίζω ότι απειλείται τόσο άμεσα από το internet όσο η μουσική βιομηχανια (mp3).
Δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να διαβάσω όλη τη σειρά online με την καμία, απλά με το ζόρι κατάφερα να τελειώσω το πρώτο κεφάλαιο… :?
Έχω αγοράσει τον πρώτο τόμο του Trigun, λογικά πρέπει να σκοτώνει, αλλά το’χω ξεκινήσει 3 φορές και ισάριθμες το’χω παρατήσει…