9η Τεχνη!

Πολλά,πάρα πολλά για την ακρίβεια:wink: Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που έγκειτε στο γούστο…

Να αναφέρω εδώ ένα γνωστό αμερικάνικο κόμιξ,το Emily The Strange.

Έχει ιδιαίτερο μαύρο αλλά και κριτικό χιούμορ και πιστεύω αξίζει να το διαβάσετε με τα 1000.Όλο το σενάριο είναι γύρω απ’ την Έμιλη που είναι η ηρωίδα του κόμιξ και σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα,με το δικό της τρόπο π΄ντα,που ποικίλει απο το να δημιουργεί τεράστια τέρατα μέχρι να κάνει βόλτα στη κόλαση.Τα σπάει απλά…

Aυτές οι προβολές anime συνεχίζονται ακόμη???

Yap, και αυτό τον καιρό προβάλλεται μια απο τις καλύτερες σειρές anime, το Death Note, είδα τα 2 πρώτα επεισόδια και πωρώθηκα… Αλλά επειδή έχω χάσει επεισόδια δε ξέρω να σου πω με σιγουριά ημέρα. Νομίζω Κυριακές πλέον, στις 8. Ο Πυραμίδας θα σου πει περισσότερα :wink:

Αστεριξ+Οβελιξ, Λουκυ Λουκ και φυσικα ΑΡΚΑΣ!

Ναι συνεχίζονται αλλά είναι η τελευταία προβολή πριν τα χριστούγεννα,μετά ξανά μανά στις 7 Ιανουαρίου.Οπότε αν θές να έρθεις θα είναι μια καλή αρχή:wink: Την προηγούμενη φορά δεν έδειξε τίποτα απο Death Note και μετά βγήκαμε παρέα οι περρισσότεροι και το ξενυχτίσαμε,οπότε σας προτείνω να έρθετε με καλή διάθεση.:slight_smile:

ΠΥΡΑΜΙΔΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗ βοηθεια.

ειδα ενα trailer απο elfen lied. To ξερεις? Εχεις δει/ακουσει τιποτα? Γιατι γυρω απο anime μονο εσενα εμπιστευομαι 8)

το ειδα και αρρωστησα… δεν καταλαβα κι ολας τι γινοταν… ειχε και τη μουσικη του Ρεκβιεμ φορ α ντριμ απο πισω. Ανατριχιασα.

Πες μου αν ξερεις το στορυ και την κριτικη σου :-s

Αμφιλεγόμενη σειρά με πολύ αίμα και γυμνό.Έχω δεί μόνο το πρώτο επισόδειο,γιατί κανείς δεν μου έχει δώσει αντίγραφα:(Θα ακούσεις πολλές απόψεις,απο μίσος μέχρι λατρεία

Το στόρυ είναι νομίζω μίξη επ.φαντασία και βία.

Γενικά,έχω ΘΕΙΚΟΤΑΤΟ opening song και θέλω και εγώ να το δώ.

Το manga δεν έχει βγεί στα αγγλικά.

Πάντως αν θές,για άνιμε γράφε στο anime films,εδώ είναι για κόμιξ:wink: :slight_smile:

υπενθυμιζω οτι επι 4 σελιδες μιλατε για το nosotros και τις προβολες anime :stuck_out_tongue: τεσπα, μεταφερομαι εκει :smiley:

Ο απόλυτος αντι-ήρωας:

Έχω λιώσει αυτές τις μέρες λέμε…

νομιζω τελειωσε η ιστορια του ε?

tha itheles na teliosi!!! 172 tefxi ke proxorame ,den me poliarese to godslayer spin off:lol: tha ekplagis an mathis oti o spawn ine o … tu kosmu!!!

Πρόφατα ανακάλυψα manga έκδοση Spawn!!!8O

Έλεος! Βεβήλωση! :thumbdown:

Μα ο spawn δεν είναι αντιήρωας…Πάντως τα πρώτα 70 τεύχη ήταν πολύ καλά μετά πήρε την κάτω βόλτα.

Όχι δα.Οι διαφορές στο σχέδιο είναι ελάχιστες(όταν λέμε manga σε αυτή τη περίπτωση ενοούμε περισσότερο το τρόπο με τον οποίο έχει στηθεί τη ιστορία καρέ καρέ:wink: οπότε δεν έχει καμία σχέση με π.χ. Sailor Moon.

Πέραν αυτού έχω ακούσει ότι οι ιστορία αυτής της έκδοσης είναι κάπως μέτρια,αλλά δεν έχω τσεκάρει εγώ ο ίδιος για να έχω γνώμη.

Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη ιστορία καθώς δεν την έχω δει, αλλά τα manga είναι μακράν ότι χειρότερο έχω δει σε κόμικ.

:roll: Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις διαβάσει και πολλά…πάω πάσο…

Και επειδή καιρό έχουν να γίνουν και προτάσεις,ας πούμε τίποτα για κάποια ακόμη πράγματα…

IC in a sunflower της Mitsukazu Mihara

Η συγκεκριμένη μάνγκακα θεωρίται ίσως το πλέον σπουδαίο σύνγχρονο όνομα του χώρου μαζί με τη Kaori Yuki.Έχει γράψει πολλά manga,με διαφορετικό στυλ το καθένα,απο μακάβριες ιστορίες και δράμα μέχρι κωμοδία με μαύρο χιούμορ.

Στο συγκεκριμένο manga της υπάρχουν 7 διαφορετικές ιστορίες,η καθεμία με διαφορετικό θέμα,από το σαδομαζοχισμό μέχρι τη πορνογραφία.Θα μπορούσα να κάτσω να περιγράφω για ώρες το τι έχει κάνει η κοπέλα,αλλά ένα θετικό και αρνητικό των ιστοριών της είναι ότι δεν μπορείς να τη καταλάβεις αν δεν διαβάσεις τις ιστορίες της…

Απο πλευράς σκίτσου,η κοπέλα είναι απλά απερίγραπτη.

Και ως δεύτερη πρόταση μπαίνει το

Persepolis της Marjane Satrapi
σε αυτό το κόμιξ η Marjane σκιτσάρει τα χρόνια που πέρασε στο Ιραν.Το σκίτσο της είναι απλό και λιτό ώστε να δωθεί βάρος στην ιστορία αλλά και στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών.Η αλήθεια είναι ότι σαν ιστορία έχει διχάσει πολύ κόσμο λόγο των πολιτικών προεκτάσεων που έχει,αυτός όμως είναι ένας παραπάνω λόγος που αξίζει να το διαβάσετε:wink: Πρόσφατα βγήκε και η ομώνυμη ταινία η οποία πήρε κατά κύριο λόγο απωθεοτικές κριτηκές.

Όντως, για να το λες αυτό μάλλον δεν ξέρεις πολλά απο manga… το λέω γιατί είμαι σίγουρος πως αν τα είχες ψάξει λίγο περισσότερο δε θα το έλεγες. Τα manga έχουν τεράστιο εύρος και ποικιλία θεμάτων, ύφους και στυλ, δεν είναι κάτι εννιαίο. Υπάρχουν απαράδεκτα μανγκα και άλλα που είναι απίστευτα, έργα τέχνης πραγματικά 8)

Ήθελα να την δω την ταινία, γμτ, δε την είδα τελικά…

Τα manga είναι εναλλακτική μορφή σκίτσων και σίγουρα αν έχεις συνηθίσει στις κλασσικές φόρμες και δεν έχεις ασχοληθεί σε βάθος δεν σου αρέσει… Προσωπικά δεν τρελαίνομαι για το είδος, αλλά οφείλω να τονίσω ότι οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε με σεβασμό μιας και ομολογουμένως έχει δώσει αξιόλογα δείγματα και έχει μεγάλη απήχηση στους εραστές της 9ης τέχνης! :wink:

Το manga δεν είναι καθόλου εναλλακτική μορφή σκίτσου απλά είναι άλλη σχολή.Γενικά αξίζει να το ψάξει κανείς με τα manga γιατί λόγω της μεγάλης ποικιλίας τους σίγουρα θα βρει αρκετά που να του αρέσουν.Αν δεις τα comics της image είναι όλα αρκετά παρόμοια στο στιλ τους.Αξίζει να το ψάξει κάποιος πάντως.