Ο Τερζόπουλος σταματά την έκδοση των περιοδικών Μικυ Μαους

άσχετα με το εξώφυλλο, η ιστορία αυτού του τεύχους, με τον Σκρουτζ να ερωτεύεται ένα ελληνικό νησάκι, είναι απλά υπέροχη.

το Μίκυ Μάους εδώ και καιρό είχε καταπληκτικές κεντρικές ιστορίες, το Φαντομ επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον αν και λίγο χαοτικό για μικρές ηλικίες, από τα άλλα… το Μίκυ Μυστήριο που επανεκδίδεται; αυτά.

το ΚΟΜΙΞ είχε πεθάνει εδώ και καιρό, το Ντόναλντ έχει να βάλει καλή ιστορία κάνα χρόνο, το Αλμανάκο έχει γίνει καρικατούρα του παλιού αγαπημένου περιοδικού, τα Κλασικά μόνο με Καβατσάνο την πάλευαν κάπως, καλοκαιρινοί τόμοι και “προσπάθειες με Γκόντφρετσον” κόστιζαν μέχρι και 7ευρώ, η “βιβλιοθήκη Κόμιξ” ήταν για γέλια (λεπτομέρειες στο λινκ που έδωσε ο fake7), ε, do the math. κρίμα.

edit για την ερώτηση του Μοντεχρήστου, ΝΑΙ. Και πάρε και το companion.

Προφανως αξιζει

Γω προτεινω αυτην την εκδοση (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=18620) καθως ανηκει στην gemstone και παιρνει χρημα ο Ροσα απο αυτη.

Η ελληνικες εκδοσεις (που δεν δινουν royalties) ίσως ειναι πιο προσιτες λογω νοσταλγιας (και να πω την αληθεια, οι μεταφρασεις οι ελληνικες καμια φορα μου φερονται καλυτερες απο το οριτζιναλ, αν ειναι αυτο δυνατον), αλλα ξερωγω, φιλοτιμο.

Το βιος και πολιτεια ειναι οτι πιο συγκλονιστικο εχω διαβασει ποτε σε disney κομιξ. Δε χρειαζεται να αναλυσουμε λογους, απλα το αγοραζεις και το διαπιστωνεις για τον εαυτο σου. Αλλωστε, απο την πρωτη στιγμη που ειδα αυτο το θρεντ, το μονο σκεφτηκα ηταν οτι τοσα και τοσα παιδια (ναι, εστω και αυτα τα λιγα που αγοραζαν κομιξ) δε θα εχουν ποτε την ευκαιρια να διαβασουν το πιο συγκινητικο καρε στην ιστορια των κομιξ (το οποιο βεβαιως προερχεται απο τον Βιο και την Πολιτεια, oποτε [B][U][I]ανοιγουν ΜΟΝΟ οι γνωστες[/I][/U][/B])

[SPOILER]

απο κοντα και αυτη εδω η ανατριχιλα βεβαια…ενας θεος ξερει το κλαμα που χω ριξει με αυτο το κομικ…

[SPOILER][/SPOILER][/SPOILER]

Κρίμα και κλαψ. Όλη η παιδική μου ηλικία ήταν αυτά τα κόμιξ, κάπου 1000 τεύχη είχα. Ακόμα ένα κομμάτι της παλιάς μου ζωής ανήκει οριστικά στο χρονοντούλαπο. Πάντως κακά τα ψέματα, η ποιότητά τους είχε πέσει δραματικά. Είχα πάρει κάποιο τεύχος από περιέργεια πριν από χρόνια και με είχε αφήσει παγερά αδιάφορο, ενώ είχα προσέξει ότι αρκετές ιστορίες επαναλαμβάνονταν. Εντάξει, η αθωότητα εκείνης της εποχής δεν επιστρέφει με τίποτα. Ακόμα και σε pdf να τα ξαναδιαβάσω όλα, δε θα είναι το ίδιο. Αντίο λοιπόν. :frowning:

Τους λογους για τους οποιους αποσυρθηκε τους εχει ανεβασει εδω ο Rosa:

Το Βιος και Πολιτεια ειναι απλα τελειο, μακραν η καλυτερη disney ιστορια που εχω διαβασει. Ειδικα αν το επιτομο εχει και τα κειμενα του Ροσα για το καθε επεισοδιο (με τις αναφορες σε Μπαρκς), τοτε αξιζει σιγουρα.

Ο Ελληνικός τόμος έχει και τα κειμενάκια του Ντον στην αρχή κάθε επεισοδίου.Έχω μάλιστα την αίσθηση ότι για τον Βίο και Πολιτεία πληρώνεται δικαιώματα,αυτό δε γίνεται για τα Χαμένα επεισόδια.
Επ’ευκαρία,ξεκίνησα να ξαναδιαβάζω όλο το έργο σαν φόρο τιμής για τον κύκλο που κλείνει και το μόνο που έχω να πω είναι πως αντικειμενικά πρόκειται για ένα απο τα 4-5 κορυφαία έργα της 9ης τέχνης,αληθινό διαμάντι που μπορεί να συνοδεύει τον καθένα μας σε όλη του τη ζωή.Συνειδιτοποιώ κιόλας πως πράγματι,αυτά τα κόμιξ και κυρίως οι ιστορίες του Ρόσα και του Μπαρκς,αποτέλεσαν την αφετηρία για να αρχίσω να σκέφτομαι περισσότερο κάποια πράγματα,να ασχοληθώ με την ιστορία που υπεραγαπάω ακόμα περισσότερο,κλπ.

απορία, οι τόμοι του Μπάρκς που από όσο ξέρω δεν έχουν βγει όλοι τι θα γίνει ?
και παίζει να συνεχίσουν να πουλάνε ότι έχουν στην αποθήκη στοκ κλπ ???

:(:(:frowning: πολυ δυσαρεστο νεο…παρα πολλες αναμνησεις…ακομη πηγαινα και τσιμπουσα κανα μικυ μαους που και που

Δεν ξερω αλλα αυτο που προβλεπω ειναι οτι ολα τα παλια μετα θα ανεβουν σε αξια.
Ειδικα τα πιο σπανια.

Αγαπητοί μας φίλοι,

Άυτό είναι το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους και ελπίζουμε να σας χαρίσει λίγη χαρά διαβάζοντας το.

από το fb, για το αυριανό τεύχος. it’s official. κάπου μέσα μου ήλπιζα ότι το μίκυ θα τη γλιτώσει. :frowning:

τέλος εποχής και επίσημα για το μικυ μαους πλέον… νιώθω μια μελαγχολία κρατώντας το τελευταίο τέυχος στα χέρια μου :frowning:

Εντάξει, εγώ δεν άντεξα και πήγα χθες κέντρο και αγόρασα το Βίος και Πολιτεία, αν και το έχω ξαναδιαβάσει στο internet πριν κάνα χρόνο και χέστηκα για τα λεφτά.

πιο ιντερνετ μωρε, μυρισε το χαρτι

Σήμερα βγήκε το καινούριο Μίκυ Μάους από τις εκδόσεις της Καθημερινής, θα ακολουθήσουν και άλλοι τίτλοι (Φάντομ Ντακ, ΚΟΜΙΞ κλπ)

ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΑΛΜΑΝΑΚΟ,ΚΟΜΙΞ, ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΤΛ
ΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ Κ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ

πρωτομικυμαουσάκιας

ωραια εκδοση εχει στο κυριακατικο φυλλο (μεγαλη βιβλιοθηκη disney) που στην ουσια ειναι οι τομοι με το χοντρο εξωφυλλο που βγηκαν πρωτα σαν Η Μεγαλη Βιβλιοθηκη Του Καρλ Μπαρκς. Ξερουμε αν θα δωσει ολους τους τομους ομως?

καπου έγραφε ότι θα είναι 14 νομίζω.

Με το που έγραψες για ανατριχιαστικό καρέ, μου ρθε στο μυαλό αυτό κι έχω να το διαβάσω… ΠΟΛΛΑ χρόνια.

ωχ γιατί?
κανονικά ήταν 16 ώστε να πιάσουν όλα από το 1950 μέχρι 1958 (τελευταίος τόμος: Ο Χρυσός Ποταμός). μιλάω για τις εκδόσεις τερζόπουλου γιατί στα ιταλικά πχ ήταν σχεδόν 50