Φραπές. Με γάλα ή χωρίς; Ή μήπως όχι φραπέ;

Λοιπόν. Επειδή μόνο οι κοπέλες Γκίλμορ μπορούν να πουν ότι έχουν πιεί σχεδόν όσο καφέ έχω πιεί εγώ, θα σας κάνω μια ανάλυση :

Ελληνικός : ο καλύτερος κ αντικειμενικά πιο γευστικός καφές. Θέλει κ πολλή τέχνη για να τον φτιάξεις σωστά ! Το κατακάθι το οποίο αφήνουμε, τον κάνει κ ιδιαίτερα υγιεινό. Τον προτιμώ σε παραδοσιακά καφενεία, ή σε σπίτι που κάποιος ξέρει να φτιάχνει. Είναι πραγματικά απολαυστικός, ιδιαίτερα όταν κάνει κρύο. Πίνω κ κουπάτο - για τους λάτρεις της ποσότητας.

Φρέντο : λιγότερο έντονος, αλλά ιδιαίτερος. Τον προτιμώ με γάλα (καπουτσίνο γαρ), το καλοκαίρι, όταν κάνει ζέστη κ είσαι σε φάση αράγματος. Είναι σχετικά “ελαφρύς”, δεν πειράζει στα νεύρα κ γενικά τον αγαπάμε.

Καραμελοφραπουτσινάδικα : δεν είναι καφέδες. Τα προτιμώ όταν βγαίνω έξω με τον φλώρο τον κόζυ που δεν πίνει, ή όταν έχω πιεί ήδη 2-3 καφέδες την ίδια μέρα.

Εσπρέσο : αγαπάμε. Τον πίνω σφυνάκι το πρωϊ όταν βιάζομαι, ή όταν πάω σε μαγαζί που είμαι σίγουρος ότι θα φερουν κάποιο καφέ νερομπουρμπούλι που δεν θα πίνεται.

Γαλλικός : αυστηρά χειμωνιάτικος, σε δόσεις του μισού λίτρου. Καραμέλα ή βανίλια είναι ότι προτιμώ τελευταία. Αξίζει όταν έχεις να διαβάσεις κ βαριέσαι. Γενικά αξίζει μόνο σε μεγάλες ποσότητες, γι’αυτό τον αποφεύγω όταν είμαι έξω.

Φραπές : ότι χειρότερο υπάρχει. Άγευστος, βαρύς για το στομάχι : κάτι σαν γράσο με γάλα. Πίνω φραπέ μόνο όταν θέλω να έχω τα νεύρα μου στην τσίτα (όταν ακούω κάτι cd που μου δίνει ο κόζυς/ πρέπει να διαβάσω βράδυ), ή όταν βγαίνω με παρέα κ πίνουν όλοι κ βαριέμαι να κάνω ειδική αναφορά στη σερβιτόρα. Πρέπει να καταργηθει. Τον πίνω μέτριο, με λίγο γάλα.

Γενικά όμως δεν πίνω καφέδες…

Αντί να λες κι ευχαριστώ… :lol:

:roll:

Ελληνικος σε κατσαρολα φθινωπορο και καλοκαιρι (ο χειμωνας και η ανοιξη εχουν εξαφανιστει απο τον χαρτη πλεον)

montecristo… ΣΧΟΛΗ ΦΡΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ???

ό,τι να’ναι ω ρε…
κι ο φραπές με το γάλα καλός είναι!
σιχαίνομαι αυτά που έχουν διάφορα μέσα με καραμέλες και ιστορίες και μόνο καφέ δε θυμίζουν… :slight_smile:

Ξέχασα να παρατηρήσω. Πότε γάλα στον καφέ, ότι καφές και αν είναι. Εξαίρεση αποτελεί το αφρόγαλα του freddo.

τονισα τις λέξεις κλειδιά…κανόνισε την πορεία σου… :stuck_out_tongue: αν θες να μαθεις…φρέσκα νέα, να είσαι ευγενικό παιδί από δω και μπρος… :stuck_out_tongue:

Ποια φρεσκα νεα ρε, μ’εχεις 20 μερες στο περιμενε. :stuck_out_tongue:

αυγατίζουν. το καλο πράμα αργει να γίνει. :stuck_out_tongue:

Φραπες με λιγο γαλα ετσι για τη γευση.
Τον ελληνικο δεν τον μπορω καθολου.Ο γαλλικος κατι λεει αλλα για απογευμα φαση!Τον πρωι ενα δυνατο φραπε και ειμαστε κυριλε! :smiley:

πάντως 10 βαθμους υπο το μηδεν να χει εξω, εγω τον φραπε μου θα τον πιω. ζεστο καφέ μονο γαλλικό.αλλά και παλι 360 μερες τον χρόνο φραπέ πινω…

φραπέ μέτριο με γάλα
κατα τ’άλλα εσπρέσο μακιάτο…
ή γαλλικό (χωρίς ζάχαρη/γάλα)

τωρα τελευταία έχω εθιστεί στο [size=2]τσάι[/size]

Φραπέ γλυκό χωρίς γάλα πάντα…Η πίνουμε καφέ ή πίνουμε γάλα σωστά? 8) Συν τις άλλοις το γάλα στον καφέ φέρνει υπνηλία… :wink:

Ελληνικός ρουλζ!

(χωρίς γάλα φυσικα)

Enan glyko me gala!(frappe of course)

Γλυκό με γάλα πάντα η μέτριο με γάλα όταν θέλω να είναι ο καφές πιο αποτελεσματικός!

o kafes einai ahdia kai pikros
frapoutsino kai ahdies :stuck_out_tongue: !!!

• kai floroi einai i thamwnes twn cafe. eidika ton starbucks… lol - piasokole-cafe :stuck_out_tongue:
    den mporoun na zhsoun xwris kafe - alla mporoun na mhn kanoun alla gia na pioun ton kafe tous !!! ETS ! oute brazilia na mastan !

ase johhny o flwros eisai esy kai oi glikopikroi kafedes :stuck_out_tongue:

thanatos stous kafe-potes kai kapnistes :stuck_out_tongue: lol - dhl - s olon ton plythismo ths yfiliou sa na leme :stuck_out_tongue: plhn elaxistwn :stuck_out_tongue: ! LOL !!! a re utopia :stuck_out_tongue: ! frutopia ama laxei !

parallhrw don’t pay any attention ! :twisted:

Aσε, εχουμε συνηθισει… :stuck_out_tongue: 8)

[size=1]πολυ κακος ειμαι τωρα τελευταια[/size]

Δεν εισαι κακος.Εισαι απλα ρεαλιστης

Σας πιανει ο καφες? Εμενα σπανια… Φραπεδια και για υπνο!!!..