Ας βάλω και εγώ μια λίστα λοιπόν αν και υπάρχουν αρκετές που δεν έχω δει ακόμα. Είπα να προσπαθήσω να δώσω και αξιολογική σειρά.
[B]1) Before Midnight[/B]
Απλά το καλύτερο κινηματογραφικό ζευγάρι που έχουμε δει ποτέ. Μπορούν να κάνουν ταινίες για Jesse και Celine μέχρι τα 80 τους. Κάθε κομμάτι διαλόγου όσο ασήμαντο και αν μοιάζει είναι απόλαυση.
[B]2) Frances Ha[/B]
Αυτό ήταν μάλλον η έκπληξη της χρονιάς αφού 2 προηγούμενες ταινίες του εν λόγω σκηνοθέτη που είχα δει ήταν αδιάφορες. Η Φράνσις είναι η γυναίκα που θα παντρευόμουν και ας είναι ψηλή.
[B]3) The Hobbit: The Desolation of Smaug[/B]
Καλά εδώ προφανώς και ο φανμπους μέσα μου δεν μπορεί να αντισταθεί να και αφήσει έξω μια τέτοια ταινία. Και μόνο ο Smaug να υπήρχε πάλι στις καλύτερες θα έμπαινε.
[B]4) Prisoners[/B]
Και αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη, αυτό που ξεκινάει ως ένα ακόμα αστυνομικό θρίλερ καταλήγει μια κατάβαση στα πιο σκοτεινά ένστικτα του ανθρώπου.
[B]5) The World’s End[/B]
Μπορεί να μην ήταν το τέλειο κλείσιμο στην τριλογία τους αλλά και πάλι αυτοί οι απίθανοι τύποι είναι ότι καλύτερο έχει δώσει η κωμωδία στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια. Απολαυστικοί!
[B]6) Mud[/B]
Θα μπορούσε να είναι και το sequel του Stand by me. Προκαλεί την ίδια αίσθηση. Από τις καλύτερες ιστορίες ενηλικίωσης.
[B]7) Django Unchained[/B]
Αυτή βγήκε το '13 σε εμάς αρα… απλά ότι καλύτερο έχει κάνει ο Ταραντίνο.
[B]8 ) Star Trek Into Darkness[/B]
Πείτε ότι θέλετε για τον J.J. Abrams αλλά κατάφερε να δώσει ξανά ζωή και νόημα σε μια πεθαμένη εδώ και χρόνια σειρά. Μου άρεσε τόσο πολύ που πλέον το νέο, δικό του, Star Wars έχει μπει στις πολυαναμενόμενες.
[B]9) The Hunger Games[/B]
Ακόμα μια μεγάλη έκπληξη. Το πρώτο μου είχε φανεί αρκετό χλιαρό αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Πιο ενήλικο, πιο σκοτεινό και πιο βαθύ, με ενδιαφέρουσες πολιτικές προεκτάσεις. Η Jennifer απλά λατρεία.
[B]10) Gravity[/B]
Εντυπωσιακό θρίλερ γεμάτο ένταση και μερικές από τις πιο επιβλητικές σκηνές του διαστήματος. Όχι το αριστούργημα που πλασάρουν πολλοί αλλά πολύ ωραία ταινία none the less
και 5 ακόμα που μέτρησαν αρκετά.
[B]La Vie D’Adele
Silver Lininings Playbook
la migliore offerta
Pacific Rim
Beyond The Hills
[/B]
Απλά να αναφέρω πως στην λίστα ήταν να μπει και το[B] Beasts of the Southern Wild[/B] που είναι ταινιάρα αλλά παρότι βγήκε στους κινηματογράφους εδώ το '13 είχε ήδη παιχτεί σε φεστιβάλ το '12 και για αυτό το άφησα έξω. Συν φυσικά ότι το έχω βάλει στην περσινή μου λίστα.
Άντε να δούμε πόσες φορές θα την διορθώσω τώρα :lol: