Signal05 ελπιζω να καταλαβαίνεις ότι είναι άλλο να δισκογραφείς από το 1985 οπότε είναι λογικό να υποστείς φθορά και άλλο να έχεις κυκλοφορήσει μόλις και μετά βίας 4 δίσκους σε μία δεκαετία να είσαι υποτίθεται στο απωγειο σου καλλιτεχνικά και εμπορικά και μέσα σε 2 χρόνια να αναρωτιουνται όλοι που βρίσκεσαι.Αυτά φυσικά τα γράφω για τους System of a Down.
Όσο «γηπεδικός» γίνομαι εγώ όπως λες αλλά τόσο γίνεσαι και εσύ με το να μου τη λες επειδή κρίνω κάτι που σου αρέσει.Φιλικά πάντα.Ελπίζω να το καταλαβαίνεις.
Η απαξίωση μιας μπάντας γίνεται μέσω των καλλιτεχνικών της επιλογών, ενίοτε και από τη μη σωστή στήριξη από την εταιρεία. Το να λες μία γνώμη δε διαλύει μια μπάντα.
Και όσο γιατί το rock έγινε μεγάλο στις δεκαετίες 70 και 80 όσο περνάνε τα χρόνια καταλήγω όλο και περισσότερο στο συμπέρασμα ότι υπήρχε rock παιδεία από τους οπαδούς.Αν δε το καταλαβαίνεις μπορώ να στο εξηγήσω.Κάτι που φυσικά δεν υπάρχει σήμερα.
ChrisP κανονικά δεν θα έπρεπε να απαντήσω στο ειρωνικό για άλλη μια φορά ποστ σου γιατί και με τον Angmar δεν συμφωνώ αλλά το παλικάρι μιλάει με επιχειρήματα.Αλλά επειδή ρε μεγάλε μου το παίζεις έχοντας ακούσει μόνο μία δεκάδα δίσκους όπως λες?
1.Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις?Μήπως είναι περισσότεροι αυτοί που ακούνε rock από αυτούς που ακούνε σκυλάδικα ?Μήπως είναι περισσότεροι από αυτούς που ακούνε Britney ή δεν ξέρω γω τι άλλο?Δλδ αν θα βάλω Hanoi Rocks σε ένα κοριτσάκι που στηρίζει Βανδή και δεν έχει ακούσει ποτέ rοck θα της αρέσει…η σε κάποιον που περιμένει να έρθει το Σαββατο για να τα σπάσει στο καρεκλάδικο… αυτοί είναι οι περισσότεροι?στις πιο πίσω δεκαετίες έξω όντως το rock υποσκέλιζε τα άλλα είδη?.τωρα δεν νομίζω?
Τώρα όπως γνωρίζεις οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια?δλδ ο πατέρας ενός φίλου μου που έχει ένα σωρό rock βινύλια αυτή τη στιγμή δεν ασχολείται με μουσική?παρόλα αυτά καποτε ως νέος είχε αγοράσει τα Back in Black το Dark Side of the moon κτλ κτλ?τώρα δεν ασχολείται γιατί δεν τον εκφράζει?.αυτό τι σημαίνει ότι οι ροκάδες είναι πλειοψηφία?ηταν πλειοψηφία?.
2.Δεν υπάρχει κανένα σύνδρομο καταδίωξης κανενός power?αλλά ξέρεις κάτι ρε παλουκάρι που έλεγε και ο Χάρυ Κλυνν η μανία του εκσυγχρονισμού και της ωραιοποίησης κάποιων μετριότατων κατά τη γνώμη μου alternative μπαντών υπάρχει σίγουρα?για πες μου πως εξηγείς την υστερία της μουσικής βιομηχανίας για το next big group?Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να παρελαύνουν από μπροστά μας μπάντες όπως οι System οι Slipknot,oι Trivium οι Mastodon οι Bullet for my Valentine κτλ κτλ και το αστειο είναι ότι βιομηχανία και οπαδοί βιάζοντε να τους χρίσουν διαδόχους τεράστιων μπαντών με απίστευτη κληρονομιά από τον πρώτο ή τον δευτερο δίσκο?.δλδ είναι σαν να βρισκόμαστε στο 1981 να έχουν βγάλει οι Maiden το Killers και να λες Θεοί τα γαμάνε όλα κτλ κτλ?Θεοί οι Maiden και πραγματικά μεγάλοι έγιναν το 1984 μετά το Powerslave?και αν δεις όλες οι μεγάλες μπάντες έγιναν πραγματικά μεγάλες μετά τον 5ο ή 6ο δίσκο?όποιον και να πιάσουμε?
Εγώ επίσης ξέρεις τι βλέπω?Ότι οι μπαντες που αναφέρεις πχ Scorpions,Maiden κτλ κτλ για τις οποίες όπως λες δεν λέει κανένας κακό λόγο είναι οι μόνες που 30 χρόνια μετά εξακολουθουν να συσπειρωνουν τους οπαδούς και να μαζεύουν κόσμο στις συναυλίες τους? και αλήθεια γιατι κάποιος να πει κακό λόγο για αυτές τις μπάντες?επειδή μας έμαθαν να ακούμε Μουσική και όχι μούσι-κή?ναι οκ το τελευταίο Scorpions το βρήκα απαραδεκτο γιατί με έχουν συνηθίσει σε υψηλα standards και έχω απαιτήσεις?αλλά γιατί να πω κακή κουβέντα?όταν κυκλοφορούσαν τη μία δισκάρα πίσω από την άλλη τότε δε μας χαλούσε?.
3.Δεν ξέρω ειλικρινά αν το είπες για αστείο ότι οι System of a Down είναι στο πάνθεον της μουσικής αλλά αναρωτιέμαι μήπως τελικα οι Maiden κτλ έχουν αλλάξει διαπλανητικό σύστημα αν οι System είναι στο πάνθεον?ίσως είναι στο πάνθεον της μουσικής κοροιδίας ή της μουσικής δωματίου?
Και πριν μου απαντήσεις να σου πω ότι το Toxicity ήταν όντως κάτι το πρωτοποριακό για 5 χρόνια πίσω που από το δίσκο αυτό έμειναν και 1-2 συνθέσεις ένα Priosn Song ένα Needles ένα Aerials…από τα 2 album που κυκλοφόρησαν πριν 2 χρόνια αλήθεια τι θυμάται κάποιος?
Άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια της μουσικής βιομηχανίας να δημιουργήσει ένα big group εξελίχθηκε σε χονδροειδέστατη φάρσα?που τη βλέπουμε 2 χρόνια μετά?.
Γιατί το να είσαι υποτίθεται στο απώγειο σου καλλιτεχνικά και να διαλύεσαι ε κάτι συμβαίνει δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα?ή δεν είσαι όντως στο καλλιτεχνικό απωγειο?και βλέπω τωρα τον ένα να λέει κάνουμε διάλειμμα τον Malakian να λέει διαλύσαμε…δλδ ούτε αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται?.
Πριν μου απαντήσεις απάντησε πρώτα στον εαυτό σου αν έχω δίκιο για τις διάφορες τσιχλόφουσκες τύπου Mesmerize που το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τον υγιή οπαδό να αηδιάζει ακόμα περισσότερο.
Και ξέρεις δεν είναι κακό κάποιος να ακούει metal περασμένων δεκαετιων?διότι τουλάχιστον αυτό πολλές φορές δείχνει και αυθεντικότητα και σταθερότητα απόψεων γιατί από ανθρώπους που τη μία ειναι γιουβέτσι και την άλλη κοκορέτσι κοινώς κωλοτούμπες γέμισε ο τόπος?
Και μάθε να ακούς μουσική όχι για να το παίζεις αντι-μεταλλάς και να ειρωνεύεσαι αλλά γιατί πραγματικά σου αρέσει?σου αρέσει το alternative?οκ άκου το αλλά το τι είναι οι System άσε να το κρίνουνε οι από έξω που δεν τρώνε τη φόλα αμάσητη.
Καλή χρονιά σε όλους και καλά μυαλά.