[FONT=“Arial Narrow”][SIZE=“2”]Έχω την αίσθηση πως το 2008 θα βγει ο δίσκος τους (24.03.08 ), “Eleven the Hard Way” μιας και πριν λίγο καιρό απέκτησαν δισκογραφικό συμβόλαιο από την Casket Records.[/SIZE][/FONT]
Το Μαχακαλα ειναι του 2006. Απλα δεν ‘‘κυκλοφορουσε’’ ιδιαιτερα εως το επομενο ετος…
Το Χοσταλ δε το χω ακουσει γμτ. Εχω το demo που χαν βγαλει στην ξυλινη εκδοση. Τα σπαει ομορφα.
Εχετε δικιο και για planet of zeus και mahakala,περισσοτερο τους ανεφερα για να ακουστουν ως ονοματα μιας και ειναι καλα γκρουπακια… …για να στηριζουμε και την ελληνικη σκηνη…
Εγώ θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τα Καλύτερα του 2007.
απευθύνομαι στους angmar και metalmad γιατί είχαν και οι δυο (μάλλον μόνο οι δυο τους) το εκπληκτικό ,από κάθε άποψη, άλμπουμ των Cage - Hell Destroyer στην λίστα σας. Μπορεί γενικά να μην φαντάζει τόσο σημαντικό ώστε να κάθομαι να γράφω ολόκληρο thread για ένα άλμπουμ αλλά για μένα είναι γιατί είχα την εντύπωση ότι ίσως ήμουν ο μόνος ή έστω ένας από τους ελάχιστους που έπαθα πολιτισμικό σοκ όταν το άκουσα, παρόμοιο μόνο με το σοκ που μου προκάλεσε το Painkiller (Και λίγα λέω, τα έχω πεί και σε ανάλογο thread στο forum). Απλά αναρωτιόμουν γιατί να μην προκαλέσει παρόμοια εντύπωση στον υπόλοιπο metal τύπο έστω (βλέπε γνωστά περιοδικά κλπ.), δεν μπορεί να βγαίνει μια τέτοια κυκλοφορία και να μην ασχολείται σχεδόν κανένα γνωστό online ή έντυπο περιοδικό.
Καταλαβαίνω ότι όσο μεγαλώνω (32 χρονών ετών!!) το περιβάλλον και οι εμπειρίες αλλάζουν και σίγουρα δεν νιώθω να συμβαδίζω με την εποχή τόσο μουσικά όσο και πολιτισμικά αλλά δεν δέχομαι να μην αναγνωρίζεται και να μην προωθείται ένα τέτοιο ΜΟΝΑΔΙΚΟ pure metal αριστούργημα στην Ελλάδα τουλάχιστον. Για μένα σχεδόν όλη η ιστορία του metal παρουσιάζεται μέσα σε αυτόν το δίσκο, ακόμη και με τις ομοιότητες που έχει με Priest,Iced Earth, Jag Panzer κλπ κλπ.
Αυτά τα ολίγα και οι κριτικές ας λείψουν, μπορεί ο καθένας να έχει την δική του γνώμη και το δικαίωμα να του αρέσει κάτι ή όχι αλλά όπως κάποια album θεωρούνται βάσει αρκετών κριτηρίων αντικειμενικά αριστουργήματα έτσι θεωρώ ότι και το συγκεκριμένο αξίζει να θεωρείται ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ έστω και με ένα βασικό κριτήριο, της διάρκειας στον χρόνο, να λείπει.
Το νεο Cage ηταν οντως κάτι ελπιδοφορο για το US metal. Ειμαι περιεργος να τους δω στο Up The Hammers, ο τραγουδιστης τους πραγματικα ξελαρυγγιάζεται στο δισκο! Ευχαριστω πολυ για τα οποια θετικα σχολια .
Προσωπικα ασπαζομαι αρκετα διαφορετικα μεταλλικα ακουσματα, αλλα η μεγαλη αγαπη μου ειναι και μαλλον παντα θα ειναι το κλασσικο μεταλ. Συνεπως, σε καταλαβαινω απολυτα. Αν σε ενδιαφερει ως ακουσμα, τσεκαρε το νεο δισκο των Crystal Viper. Απ όσους γνωριζω, οι μισοι επαθαν την πλακα που περιγραφεις με το Cage ενω οι αλλοι μισοι το βρηκαν απλα καλο. Μεση αποψη δεν εχω πετυχει εως τωρα. Προσωπικα πιστευω οτι κυκλοφορησαν το αντιπαλο δεος του Hell Destroyer.
Δε θα ανανεώσω ακόμα τη λίστα μου…
Απλά να πω ότι το Audrey Horne-Le Fol πάει καρφωτό και μάλιστα πάρα πολύ ψηλά. 8)
[ol]
[li]CRAZY LIXX - Loud Minority[/li][li]SLASH PUPPET - No Strings Attached[/li][li]CRASHDIET - The Unattractive Revolution[/li][li]HARDCORE SUPERSTAR - Dreamin’ In A Casket[/li][li]DIRTY PENNY - Take It Sleezy[/li][li]WILDKARD - Megalomania[/li][li]THE POODLES - Sweet Trade[/li][li]ROBIN BECK - Livin On A Dream[/li][li]DAVID READMAN - David Readman[/li][li]THE CULT - Born Into This[/li][/ol]
Ξέχασα να αναφέρω Gotthard - Domino Effect
ΠΩΠΩ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕ ΠΗΡΑ…έρχονται τα παιδιά ρεεεεεε
Crystal Viper άκουσα αν και μια δυό φορές μόνο αλλά μπορώ να πώ ότι έχουν αυτή την ανεκτίμητη μέταλ φλέβα…
H νεα μου λίστα μετά από κάποιες αλλαγές.
1.Three-The End Is Begun
2.Symphony X-Paradise Lost
3.Ulver-Shadows Of The Sun
4.Therion-Gothic Kabbalah
5.Porcupine Tree-Fear Of A Blank Planet
6.Audrey Horne-Le Fol
7.Fair To Midland-Fables From A Mayfly
8.Pain Of Salvation-Scarsick
9.The Pax Cecilia-Blessed Are The Bonds
10.Kashiwa Daisuke-Program Music I
11.Threshold-Dead Reckoning
12.The Ocean-Precambrian
13.Oceansize-Frames
14.Megadeth-United Abominations
15.Winds-Prominence And Demise
16.Crippled Black Phoenix-A Love Of Shared Disasters
17.Dream Theater-Systematic Chaos
18.Coheed & Cambria-No World For Tomorrow
19.Candlemass-King Of The Grey Islands
20.Machine Head-The Blackening
EPs
Porcupine Tree-Nil Recuring
Dead Letter Circus-Dead Letter Circus
Το λοιπον, να κι η δικη μου λιστα:
[ol]
[li]Ministry - The Last Sucker
[/li][li]Big Business - Here Come The Waterworks
[/li][li]Deathspell Omega - Fas
[/li][li]Machine Head - The Blackening
[/li][li]Jesu - Conqueror
[/li][li]Ulver - Shadows Of The Sun
[/li][li]Mayhem - Ordo Ad Chao
[/li][li]DHG - Supervillain Outcast
[/li][li]Primordial - To The Nameless Dead
[/li][li]Pelican - City Of Echoes
[/li][/ol]
Ω ρε παναγια μου, τωρα που την ξαναβλεπω, πολλες σαβουρες εχει εκει μεσα! :lol:
Eίσαι φλώρος και πρεζάκιας…
:lol:
Bασικά, παίζει ΟΛΗ η λίστα σου να βρίσκεται και στις σαβούρες του denander :lol:
@Davidian: χαχαχαχα
Τελικα ειμαι περηφανος για το μουσικο μου γουστο!
Μανο,αν κρίνω από την λιστα,το επίθετο σου είναι Ζαχαροπουλος μήπως?:lol:
Χαχα, δεν έχω δει τη λίστα του. Λες?
Πάντως μόνο ο Κισατζεκιάν είχε πρώτο το Three απ’ ό,τι μου 'παν.
Σοβαρά τώρα. Έβαλα τα PoS και Dream Theater πάνω από πχ το Blackening, παρόλο που πιστεύω ότι αντικειμενικά το τελευταίο είναι πολύ καλύτερο, χωρίς κοιλιές κτλ κτλ.
Αλλά τα κολλήματα είναι κολλήματα. Και μόνο για το Kingdom Of Loss το PoS δεν παίζει να έπεφτε κάτω από αυτήν τη θέση. Δεν έκρυψα τις εμμονές μου ποτέ 8)
Μικρη μετατροπη:
@ Manos:
Οντως τα κολληματα ειναι κολληματα. To Ministry πχ γι αυτο το χω στην πρωτη θεση.
Μια μικρη αναθεωρηση. Παροτι ειμαι βαμενος Dream-Theater-ας, το Systematic Chaos ειναι ο ενδεκατος παιχτης…
Λοιπόν έχουμε και λέμε (με τυχαία σειρά):
Ministry - The Last Sucker
The Ocean - Precambrian
Apocalyptica - Worlds Collide
Paradise Lost - In Requiem
Machine Head - The Blackening
Symphony X - Paradise Lost
Serj Tankian - Elect The Dead
Porcupine Tree - Fear Of A Blank Planet
Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand
Coheed & Cambria - No World For Tomorrow
Goon Moon - Licker’s Last Leg
Queens Of The Stone Age - Era Vulgaris
Oxbow - The Narcotic Story
Και το καλύτερο του 2008 μέχρι στιγμής:
The Mars Volta - The Bedlam In Goliath
Ωραίος ο από πάνω μου. :thumbup:
Tώρα πέραν της λίστας μου και των προσωπικών μου γούστων, αυτή η χρονιά στον σκληρό ήχο ίσως να συνοψίζεται από τους εξής δίσκους:
Machine Head-The Blackening
Ulver-Shadows Of The Sun
Symphony X-Paradise Lost
Doomsword-My Name Will Live On
Deathspell Omega-Fas - Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum
The Ocean-Precambrian
Witchcraft-The Alchemist
Arcade Fire-Neon Bible
Κάθε διαφωνία δεκτή.