Αν και το Ulver το λατρεψα, η γνωμη μου ειναι οτι τετοιοι “ειδικοι” δισκοι δεν χαρακτηριζουν καποια χρονικη περιοδο. Ειναι καπως πιο περιφερειακοι. Γνωμη μου…
Δεν είναι και τόσο περιφερειακός όσο νομίζουμε. Υπάρχει μια τάση προς τα εκεί τον τελευταίο καιρό.
Και για όσους δεν έτυχε, ας ακούσουν και τη δισκάρα των Alcest του 2007 που παντού έχει γίνει ένας μικρός χαμός.
Αυτό με το ωραίο εξώφυλλο λέω
Ωραιος ο Μανος.Το ειχα προτεινει σε ενα τοπικ.Ομορφο αλμπουμ.Το
Ulver ειναι ιδιαιτερο αλλα το εχει ακουσει πολυς κοσμος.
Υποκειμενικα δηλωνω πως το Shadows Of The Sun ειναι αλμπουμ οβ δε γιαρ, και βαλε.
Επειδη ομως συμφωνω με Κρις… Deathspell Omega.
διαφωνω με την λεξη συνοψιζεται…1ον γιατι δεν συνοψιζεται μια χρονια σε 8 δισκους και 2ον υπαρχουν καποιοι τρομερα καλοι δισκοι του ετους που νομιζω οτι ‘‘επιβαλλεται’’ να αναφερθουν…π.χ. Snakes And Arrows-Rush, Fear Of A Blank Planet-Porcupine Tree, Paramount-Sieges Even , το Primordial και παρα παρα πολλα ακομα…
1)Κουβέντα να γίνεται ρε σορτσάκια. Οι υπεραπλουστεύσεις είναι μερικές φορές χρήσιμες
2)Διαφωνώ με το Rush. Είναι απλά ένας πολύ καλός δίσκος που τιμάει το όνομα των Rush.
Διαφωνώ με το Porcupine Tree παρόλο που το έχω πρώτη πεντάδα. ΔΕΝ είναι το In Absentia, ούτε είναι τόσο διαφορετικό, ούτε είχε καμιά φοβερά μεγαλύτερη απήχηση. Είναι φοβερή δισκάρα πάντως υποκειμενικά πάντα. Το λάτρεψα.
Διαφωνώ με το Paramount. Είναι ένα σκαλί κάτω από το The Art, και δε διαφοροποιείται ουσιαστικά από αυτό. Ωραίος δίσκος πάντως.
Το Primordial το σκέφτηκα κι εγώ ότι ίσως πρέπει να μπει, αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα. :sorry: Παρόλα αυτά απ’ ό,τι έχω ακούσει, είναι και αυτό στην κατεύθυνση του αριστουργήματος Gathering Wilderness χωρίς όμως να το ξεπερνάει. Οπότε, μάλλον δεν πρέπει να μπει.
Μπα, ειναι πιο βατο από το “Gathering…”. Γι αυτο ισως με ξενισε (ελαφρως).
Επισης, μια δισκαρα που δε χωρεσε στη λισταμ ειναι τουτη:
Ειχα γραψει και review, όποιος δε βαριεται ας το τσεκαρει.
Ναι τέσπα, απλά απ’ όσους άκουσα, δεν το ξεπερνά το Gathering.
Βέβαια δεν έχω δικιά μου άποψη, οπότε είμαι επιφυλακτικός
Διορθωση: Το σχολιο αναφεροταν στην κατευθυνση. Οντως το Gathering στεκει περιτρανα στο Θρονο του. Δε τιθεται θεμα αμφισβητησης.
Αντε ρε φλωροι!Το καλυτερο Primordial βγηκε το 2000! Ουμ!
Το to the nameless dead μου αρεσε παρα πολυ.Μοναδικη μου
ενσταση θα υπαρξει αν το επομενο τους αλμπουμ ειναι
πανομοιοτυπο μιας και το περσινο εμοιαζε με τον προκατοχο του.
Νομίζω γενικότερα το καλύτερο άλμπουμ του 2007 είναι το In Requiem των Paradise Lost και ότι επιβάλλεται να μπει μες στη λίστα “συνοψίσματος”.
Και για να βάλω και μια ελληνική κυκλοφορία…
Πολύ αγαπημένο άλμπουμ της χρονιάς που πέρασε, Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης - Πότε Θα Φτασουμε Εδώ.
Ενα Φοβερο δισκακι για το 2007 το οποιο δεν το εβαλα στη λιστα μιας και το ακουσα τωρα…και το σιγουρο ειναι οτι θα το εβαζα στα πρωτα 5 ειναι το:
The Linus Pauling Quartet - All Things Are Light…
King Diamond-Give me your soul please. ΔΙΣΚΑΡΑ(ποτέ δε θα σταματησει να βγαζει φοβερα αλμπουμ ο Διαμαντής)!!
Ρε φίλε το ψάχνω σαν τρελός αυτό το άλμπουμ. Που το βρήκες το δισκάκι; Πρότεινε δισκάδικο ή στείλε λινκ αν έχεις, πλιζζ…
Αρχικά είχα τρελλαθεί, αλλά μετά την φυγή του αρχικού ενθουσιασμού το θεωρώ ένα απλά καλό αλμπουμ…
Keyser δεν νομιζω να το βρεις σε κανα δισκαδικο στην ελλαδα,εαν το θελεις αυθεντικο μονο μεσω internet…
οπως για παραδειγμα http://www.clear-spot.nl/catalog/view.php?item_id=289101
http://sakistore.net/product_info.php?products_id=63092
δεν ειναι μονο αυτο που δεν μπορεις να βρεις στα ελληνικα δισκαδικα…λειπουν πολλες δισκαρες και αναγκαζεσαι να τα βρισκεις μονο μεσω ιντερνετ…κριμα!!!
Όποιος αισθάνεται αρκετά κακός μεταλλάς μπορεί να πάει από σήμερα στο metalstorm.ee να ψηφίσει έτσι ώστε να φτιαχτούν και άλλες λίστες τις οποίες εμείς με ευχαρίστηση θα κράξουμε.
Rotting Christ - Theogonia
Paradise Lost - In Requiem
Machine Head - The Blackening
Marduk - ROM 512
Mayhem - Ordo Ad Chao
ε παιδιά… τον συγκεκριμένο δίσκο τον ανακάλυψα κάπως αργά για 2007, αλλά ένα είναι το θέμα:
[SIZE=“4”]ΣΠΕΡΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ[/SIZE]
Kosmos - Kosmos
space rock από το canada. Οι τύποι είναι αλλού. Λες και ζούσαν το 1970 εχοντας ακούσει όλο το new wave ξεσπασμα των μετέπειτα χρόνων. Ένα μείγμα από krautrock / space heavy rock και electro / new wave παρενθέσεις. Και για τέλος: στα drums παίζει ο Away των Voivod… Δεν το πιστεύω, ε… Πρώτα οι Project: Failing Flesh τώρα οι Kosmos. Τα μέλη ( πρωην και νυν ) των Voivod πάνε να μας τρελλάνουν.
Στα συν η διασκυεή του κομμάατιού Μuch Too Old από τους Gong ( !!! ).
Πάρτε myspace:
και τί δηλώνουν στο influences:
OMEGA,AMON DUUL 2,VENOM,NEKTAR,UFO,GONG, VAN DER GRAAF GENERATOR,JUDAS PRIEST,RAINBOW,CLUSTER,BRAINTICKET,NEU!,LA DUSSELDORF,CAN, WHITESNAKE,DEAD KENNEDYS,FEAR,GERMS,BIRTH CONTROL,LUCIFER’S FRIEND,BLACK FLAG,SKORPIO,BRIAN ENO,BLACK SABBATH (DIO YEARS!)CAPTAIN BEYOND,HARMONIA,EMBRYO,GENTLE GIANT,MOTORHEAD,SOFT MACHINE,KRAAN,DEEP PURPLE,IGGY POP,KILLING JOKE,SCORPIONS,ALL JEFF BECK…
…