ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014

Το ειδα και εγω.Μεχρι το 1-0 παρα πολυ καλη η Ιαπωνια μετα πιεσε η Ακτη και δικαια το γυρισε στο δευτερο ημιχρονο

Το ότι δεν είδαμε plan B, με κάνει αρκετά σίγουρο να πιστέυω πως αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν το plan A μας. Δηλαδή, πολλή κατοχή. Προσπάθειες για επίθεση με τριγωνάκια από τα άκρα μπας και βγει μια σέντρα για το φορ ή συρτή πάσα για Σαμαρά ή Σαλπιγγίδη ή Κονέ. Πίεση στα χαφ τους με πολύ τρέξιμο από Μανιάτη, Κονέ, Χολέβας, Τοροσίδη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά. Για μένα το management των προσώπων ήταν που με χάλασε. Βλέπω πολλά χρόνια ποδόσφαιρο. Αδυνατώ να πιστέψω πως ο Γκέκας κι ο Ελ Σιντ Κατσουράνης πετούσαν στις προπονήσεις μέχρι προχθές. Αυτοί οι 2 δε βοήθησαν καθόλου σε όλα τα παραπάνω. Ούτε στην κατοχή της μπάλας δεν βοήθησε καλά καλά ο Κατσουράνης. Ανθρωπάκια από subuteo να έβαζε ο προπονήτς της Κολομβίας, πάλι πάνω τους θα πάσαρε ο Κατσουράνης. Αν δεν είχε καλύτερους για αυτές τις θέσεις (δεν το πιστεύω), τότε αυτό το Plan A ήταν λάθος επιλογή.

Το plan B που είδαμε στο 2ο ημίχρονο ήταν όμως πλέον για γέλια. Φετφατζίδης δεκάρι, Τοροσίδης δεξί εξτρέμ, Κατσουράνης μόνος αμυντικό χαφ. Ούτε σε φιλικό ματς δεν θα περίμενα να δοκιμαστεί κάτι τέτοιο. Φάγαμε άλλα 2 γκολ και τώρα κλαίμε σε όλες τις ισοβαθμίες.

Ειχα ξεχασει την φοβερη εντεκαδα του '10 με τους 2000 αμυντικους και αμυντικους χαφ, ηταν ντροπη και ξευτιλα για το αθλημα.

Δεν μπορεις να κατεβαζεις στο συγχρονο ποδοσφαιρο ομαδα που δεν απειλει καθολου, με μονο τροπο να πιεζει οταν μενει πισω στο σκορ, αποπειρες για τριγωνακια στα ακρα και σεντρες στον οποιο φορ (ποσο μαλλον στον Γκεκα) και αντε κανενα κορνερ.
Πρεπει να παιξεις εστω και υποτυπωδη μπαλιτσα, πρεπει κατι να δημιουργησεις διαολε, δεν με ενδιαφερει που προκρινεται η ομαδα σε ολα τα τουρνουα αν ειναι να παρουσιασει αυτες τις θλιβεροτητες οπου παει, δεν δινει κρεντιτ σε κανενα. Δουλεψε ΜΙΑ φορα σε τουρνουα, αλλα δεν προκειται ξανα να δουλεψει το ταμπουρι του 04 γιατι δεν εισαι Ιταλια, το σωστο ταμπουρι θελει σιγουρη και ωραια αναπτυξη στο κεντρο και εχει ο θεος μπροστα αναλογα τι φορ εχεις.

In principle, δεν πιστεύω πως ήταν λάθος η απόφαση να χτυπήσει έτσι. Το στόπερ τους στην άμυνα, ο Γέστε, είναι 39 ετών. Η πίεση στα χαφ γινόταν για να τον αναγκάζουν να τα βοηθάει στην ανάπτυξη και να κουραστεί παραπάνω. Ο Τοροσίδης και ο Χολέμπας έκαναν ευθύβολες σέντρες στο πρώτο δοκάρι, που για τον Γέστε είναι πλέον δύσκολο να προλάβει να πάει πρώτος στην μπάλα. Θεωρητικά το φορ μας θα είχε πλεονέκτημα κι όσο πέρναγε η ώρα θα είχε ακόμη περισσότερο. Σημαντικό θα ήταν να υπάρχει “απομόνωση” ενός καλού φορ με τον Γέστε.

Κι εκεί είναι το πρόβλημα. Ο Γκέκας που έπαιζε ήταν τουρίστας και όλο αυτό το πλάνο πήγε στράφι. Όποτε έβγαζε σέντρα ο Τοροσίδης, έλειπε ο Γκέκας. Το γελοίο είναι πως ο Γκέκας έλειπε τόσο πολύ που οι καλές σέντρες του Τοροσίδη έμοιαζαν λες και είχαν πάει “στο γάμο του Καραγκιόζη”. Και το ότι έκανε ο Γκέκας δοκάρι είναι θαύμα. Εάν υπήρχε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη τότε ο Γκέκας δε θα έπρεπε να σκοράρει. Με το δοκάρι απονεμήθηκε δικαιοσύνη! :lol:

Το ακόμη πιο οξύμωρο είναι πως όλο αυτό το πλάνο το ακύρωσε ο ίδιος ο Σάντος στο Β’ημίχρονο φορτώνοντας τον χώρο μπροστά από την περιοχή της άμυνας της Κολομβίας και επιτρέποντας στους “Κολομβούς” :stuck_out_tongue: να γεμίσουν τον χώρο γύρω από τον Γέστε με παίκτες.

Πλέον, ελπίζω κι εγώ να βάλει ο Σάντος τον Σάμαρη, τον Μήτρογλου, τον Φέτφα και τον Ταχτσίδη από εδώ και πέρα. Έστω ακόμη και τον Τζαβέλα. Δε θέλω να δω πάλι τέτοια εμφάνιση από συνταξιοδοτημένους.

Για το ότι ο Κατσουράνης βγήκε 2ος στα χιλιόμετρα χθες και μας το παρουσιάζουν ως κατόρθωμα τι να πω; Μέσα στους δύο πρώτους στα χιλιόμετρα ήταν πάντα κι ο Πατσατζόγλου που τον έκραζα για τους ίδιους λόγους. Τo αμυντικό χαφ κάνει περισσότερα χιλιόμετρα όταν κάνει πίσω βήματα και δεν πέφτει πάνω στην μπάλα παρά όταν προσπαθεί να κόψει τις επιθέσεις με άμυνα. Ο Μανιάτης έκανε 56 σπριντ κι ο Κατσουράνης 24, ενώ οι επιθέσεις ήταν από την πλευρά του Κατσουράνη… Μα με έκανε να πω “μέχρι κι ο Πατσατζόγλου θα ήταν καλύτερος!!!”. Δεν το περίμενα αυτό…

Φανηκε η τσαντιλα του Τοροσιδη μετα απο καναδυο σεντρες του σε αυτο που λες, την πεταγε σε χωρο που επρεπε να πεταχτει το τραγι. Δεν διαφωνω να κανεις πλανο για εναν αγωνα να χτυπησεις ετσι, διαφωνω με τη γενικη αμπαλη καταρτιση της Εθνικης εδω και χρονια με ενα πλανο βρεξει χιονισει.
Καλα, τα χιλιομετρα του Κατσουρανη πλεον ειναι σαν τα δικα μου οταν ανεβαινω σε διαδρομο.
Ειλικρινα ας παιξει μπαλιτσα η ομαδα, οποια μπαλιτσα και ας χασει, νυσαφι πια, δεν με ενδιαφερει στο ελαχιστο να κλεψει ματς η προκριση

…άντε ισοφαρίστηκε μια Νοτιοαμερικάνικη ομάδα…μόνο η Ορουγουάη έχει χάσει, κιαυτή απ’την Νοτιαμερικάνικη Κόστα Ρίκα του παικταρά μας? του Κάμπελ

…γαμάτο φινάλε…πολλά μπράβο στην Ελβετία…ποιος θεωρεί άχρηστο τον Hitzfeld?

:):!:

Παμε μωρη τρελα Αργεντιναρα!!!

vamos argentina !

Σοβαρέψου και λίγο όμως Argentina!

Ρε συ, εγω πραγματικα αρχιζω να φοβαμαι οτι τοσο μπορει αυτη η Αργεντινη.

Γιατι να μπορει παραπανω οταν δεν εχει ΕΝΑΝ παιχτη στα χαφ, καταληγει να παιζει με βασικο το ΜΑΞΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ και πρεπει να περασουν το συμπαν Ντι Μαρια και Μεσσι;;;

Για να μη σχολιασω πως την κατεβασε ο αλλος, γενικα …3-5-2 με στοπερ φουλ-μπακ και αξονα Μασερανο-Μαξι-Ντι Μαρια.

Η Βοσνια ηταν ΣΕ ΟΛΟ το ματς καλυτερη και, γενικα, δεν ξερω ποσα περιθωρια βελτιωσης εχουν οι Αργεντινοι ως ομαδα …ο,τι γινει με το ατομικο ταλεντο 3-4 παιχτων.

Δυστυχώς έτσι είναι.

Αν στο ματς της Εθνικής είδαμε την πιο βαρετή/αδιάφορη/ατάλαντη ομάδα του τουρνουά, σήμερα είδαμε την πιο ασύνδετη/ό,τι να ναι. Μέχρι να βάλει ο Λίο το δεύτερο, μέχρι και κάτω από το κέντρο πασάρανε όλοι σαν τους ανάπηρους ναούμ.

Τι να πω δεν ξέρω… δεν το χω κρύψει και ποτέ ότι ζω για να δω την Αργεντινή να το σηκώνει, αλλά (ούτε φέτος) δεν το βλέπω. Είπαμε ρε μαλάκες, δε μας αρέσουν οι ομάδες που όλοι είναι ρομποτάκια, αλλά όχι κι έτσι :!:

Ντάξει και το ότι είμαστε η πιο βαρετή/αδιάφορη/ατάλαντη ομάδα (την Ονδούρα την είδες ξέρω 'γω;), υπερβολή μου φαίνεται. Τουλάχιστον 3 (τρεις) καλές ευκαιρίες τις βγάλαμε.

Κατά τ’ άλλα, ευτυχώς που έκατσα να δω το 2ο ημίχρονο της Αργεντινής μπας και δω τον κοντό να παστελώνει ένα τέτοιο όπως μόνο αυτός ξέρει. Επίσης, μόνο σε μένα φάνηκε ο Αγουέρο 2 επίπεδα πιο κάτω σε σχέση με όπως τον θυμόμουνα; Αν δεν τραβήξουν το κουπί οι τρεις-τέσσερις παίκτες που έχει αυτή η ομάδα, πάνω απ’ τους 8 δεν πάει για κανέναν λόγο.

Δεν ξέρω για πόσο θα βλέπουμε ακόμα όλα τα παιχνίδια να τελειώνουν στο όβερ αλλά έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Ανέκαθεν θυμάμαι τα παιχνίδια των ομίλων να είναι απίστευτα βαρετά σε γενικές γραμμές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω πετύχει ματς που να μου προκαλεί νύστα.

E, καλα, δεν ειναι και παρηγορο για την Αργεντινη ουτε το να ειναι καλυτερη απο την Ονδουρα ουτε το να κανει 3 φασεις σε ενα ματς με τη Βοσνια.

Επισης, δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι αναγκαστικο να παιζει ο Αγουερο βασικος εις βαρος του Λαβετσι.

1. ΜΗΝ ΤΟ ΓΡΟΥΣΟΥΖΕΥΕΙΣ. Νωρίς είναι ακόμα. [-o<

2. Χαίρομαι που με ρωτάς για την Ονδούρα :!: Κάτι τέτοιες σκέψεις έκανα κι εγώ βλέποντας το ματς με τη Γαλλία. Και ξέρεις σε ποιό συμπέρασμα κατέληξα;

Ότι αν με ρωτούσε κάποιος, τι προτιμάς, να είναι η εθνική σου
α) ένα αξιοθρήνητο σύνολο βετεράνων/παικτών που παίζουν σαν βετεράνοι, που τους περνάνε όλοι σαν σταματημένους και οι περισσότεροι δεν ξέρουν και να βγάλουν μια μπαλιά της προκοπής, και την ίδια ώρα να νομίζουν ότι είναι και τίποτα παιχτούρια, ή
β) μια ομάδα ξυλοκόπων που ΟΚ, δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο να επιδείξουν από μπάλα, αλλά τουλάχιστον πιέζουν/μαρκάρουν επί 90’, παίζουν λίγο (…ντάξει, ΠΟΛΥ) ξύλο του θεού και μ’ αυτόν τον τρόπο, έστω, κάπως προβληματίζουν τον (ανώτερο) αντίπαλο,

θα του απαντούσα: μην το συζητάς καθόλου. Το δεύτερο :!:

έντιτ
Ρε σκουλήκι, :lol: Για την Ελλάδα λέμε!

αν και το β’ δεν το είδα , μπράβο στη Βοσνία .
Μια μικρή χώρα με πρωτάρα ομάδα στο τουρνουά και σταθήκαν Without Fear (όπως λένε και oi Amarth) . Εντάξει σίγουρα η Αργεντινή ήταν όπως σωστά αναφέρθηκε ασύνδετη ,αλλά και οι Βόσνιοι ήταν μια κανονική ομάδα που αντέδρασε ιδανικά μετά από αυτογκόλ στο 2ο λεπτό κόντρα στην Αργεντινή σε ντεμπούτο ματς!

Όταν είδα τον Μάξι μέσα νόμιζα ότι ήταν 2006 και περίμενα τα αποτελέσματα για πανελλήνιες.
Ειλικρινά δεν την περίμενα καλύτερη την Αργεντινή. Το κέντρο της έχει έναν σκύλο (Μασκεράνο) και έναν εξαιρετικό Ντι Μαρία αλλά δεν φτάνουν καθόλου ώστε να την ανεβάσουν κατακόρυφα.
Δύσκολα θα προχωρήσει μετά τους 8 κιόλας.

Την Βοσνία την χαρήκαμε όλοι. Δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει τέτοιους παίκτες; Τι φταίει ρε γαμώτο; Ταλέντο υπάρχει. Μετά παίζει το μέσο. Δουλεύουν; Άσχημες προπονητικές εγκαταστάσεις; Όλα ίσως.

Έκανα κι εγώ τους συνειρμούς με το παιχνίδι της Ελλάδας και με έπιασε θλίψη…
Πώς αντέδρασε η μία και πώς η άλλη. Και η μία έπαιζε με την Αργεντινή και η άλλη με την Κολομβία…

Πού πας ρε Καραμήτρο;;;

Σλαβικο αιμα ρε μαν, τι ψαχνεις.

Κατα τ’αλλα, ΡΑΜΠΟΝΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ :!:

Μη συγκρίνεται ανόμοια πράγματα
Τεράστια σχολή η πρώην Γιουγκοσλαβία

Όπως γράφτηκε…

O Ιησούς με τη φανέλα του μπαμπά