ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014

Εντάξει χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για πρόκριση στους 8.
Νομίζω η επόμενη θα είναι μετά από πολλά χρόνια και αν. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά όποιος παίζει επί τόσα λεπτά με παραπάνω παίχτη και χάνει και ευκαιρίες σαν του μήτρογλα ε είναι άξιος της μοίρας του.

Το κράξιμο στον Φάνη τον Γκέκα της καρδίας μας είναι απολύτως δίκαιο, όχι όμως για το πέναλτι. Με το που μπήκε μέσα τον παρατηρούσα στις δύο πρώτες φάσεις που του έρχεται η μπάλα δεν μπορεί να κάνει ένα γαμημένο κοντρόλ. Ενώ θυμάμαι φάση που προσπαθεί να πάρει κεφαλιά χωρίς να πηδήξει:!:

κατά τ άλλα το πέναλτι μπορούσε να το χάσει ο συγκινητικός χθες Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος περνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του και μετά στην τελική το γάμαγε.

α και το γκολ της Κόστα Ρίκα νομίζω ότι δύσκολα πιανόταν από τον Καρνέζη και ας φάνηκε εύκολο. Ο Παπασταθόπουλος πιο εύκολα το έδιωχνε αλλά πιάστηκε στον ύπνο.

Σωστές οι σκέψεις του Κάρβου, αλλά έτσι είναι και η ζωή. Πάντα υπάρχει ένα “γαμώτο” σε τέτοιες καταστάσεις.

Για τον Καραγκούνη θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω πως είναι ο σπουδαιότερος έλληνας ποδοσφαιριστής, τουλάχιστον με τα κριτήρια που μπορώ να θέσω εγώ. Σε διάρκεια, σε πάθος, στα πράγματα που κατέκτησε και κατάφερε, στη μπάλα που έχει παίξει. Όλα μαζί αθροιστικά δεν ξέρω αν τα πέτυχε κανένας άλλος ποτέ.

Εγώ την χάρηκα την Εθνική στα 2 τελευταία ματς και πολύ θα ήθελα να τη δω απέναντι στην (χθεσινή) Ολλανδία. Ξέρουμε ποιος θα είχε το άγχος.

Ακόμα κι ο Γκέκας έκανε αυτό που έπρεπε χτες. Είχε τεράστια συμβολή στο πρώτο γκολ (φορίσια κίνηση ότι και να λέμε) και έφτιαξε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου στο τέλος της παράτασης. Κι ο Κατσουράνης που μπήκε κι αυτός εξαιρετικός ήταν στο μοίρασμα του παιχνιδιού και πήγε να το βάλει κι αυτός. Γενικά, από τα καλύτερα κοουτσαρίσματα του Σάντος.

Αν ο οικοδόμος είχε λίγο μυαλό δεν θα ήταν οικοδόμος

μαλλον ειχε δει το βιντεο ο Ναβας…

Άπιαστο ήταν το σουτ, φανταστικό.

Μέσα στο τοπ3 της διοργάνωσης από τώρα, μόνο του ΦανΠέρσι με Ισπανία ίσως ήταν λίγο καλύτερο

με τετοια διαιτησια σκανδαλο,επνιξε πεναλτακι μαρς στο 1-0 και γενικα ο αυστραλος εκανε οτι μπορουσε να σε βαλει στην περιοχη τους οταν εχανες,ειναι ηρωικο αυτο που εκαναν οι κοσταρικανοι.Ο σαντος το επνιξε στο χαλαρο αδειασε το κεντρο και περνουσε χρονος χωρις να ασκεις ουσιωδεις πιεση,
Ηθελε παικτη εξτρα μπουκαδορο που να εβγαζε την σωστη πασα μεσα στην περιοχη γιατι ειχαν κλαταρει οι της κοστα ρικα πραγμα που φαινονταν απο τις επελασεις χολεβα(ο μαρινακης θα τριβει τα χερια του) και λαζαρου.
Μαιμουδιλικια του σαντος στο τελος και δυστηχως οταν βγαινεις σε αντεπιθεση με 5 εναντιων 2 και δεν το καθαριζεις δεν εισαι για παραπανω,ανωδυνα το πηγαν στα πεναλντι και εκει ως συνηθως το αβανταζ το εχει η ομαδα που εχει κανει ηδη την υπερβαση με το να αμυνθει σε συνθηκες με παικτη λιγοτερο.

τα πορνη μπαλα κτλ που βλεπω στα ελληνικα μηντια ειναι καραγκιοζιλικια
καλτιλα και συμπαντικη ειρωνια η αλλαγη κατσουρ με μανιατη με τον τελευταιο να φευγει νευριασμενος στον παγκο χωρις ουτε καν να περασει απο το σημειο του κατσουρ χαχαχαα

Ακούω τώρα στο ράδιο που ψάχνουν οι Τσωχοχελάκηδες δημοσιογράφοι το ποιος φταίει που αποκλείστηκε η Ελλάδα. Φταίει ο Σάντος για την εθνική καταστροφή; Ο Γκέκας που δε το πήραμε; Οι 5 της αντεπίθεσης 5 Vs 2 που δεν έκαναν σωστό pick’n’roll;

Νομίζω πως αξίζει ένα μπράβο και στην Κόστα Ρίκα. Είναι δικαίως στους 8 του κόσμου και χθες ήταν εξαιρετικοί. Σχεδόν αλάνθαστοι. Μόνο αυτός που πήρε κόκκινη κάρτα έκανε λάθος στο ματς και παρατρίχα να τους κάψει. Το πρεσάρισμα που ξεκίνησε η Κόστα Ρίκα πάνω στην άμυνα μας γύρω στο 50ο λεπτό, ήταν λες κι είχε βγει από ταινία. Μαζικό, οργανωμένο και ξαφνικό. Μας έκανε να χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια. Δε μπορούσαμε να περάσουμε την σέντρα, φάγαμε το γκολ στην πρώτη φάση που έβγαλαν με το πρεσάρισμα και κάναμε ένα πέναλτι μετά. Μέχρι να μείνουν με 10 παίκτες, το είχαν υπό έλεγχο το παιχνίδι, αφού δε μπορούσαμε να απειλήσουμε στο 11 vs 11. Όταν έμειναν με 10, τα έδωσαν όλα. Πρέπει οι 10 παίκτες τους να έτρεξαν όσο οι 11 δικοί μας. Και ο τερματοφύλακας τους - παρά το κούρεμα είμαιφλώροςπαρακαλώσυμμαθητέςμουδείρτεμε- ήταν εξαιρετικός. Μπράβο τους.

Θα χαρώ πολύ αν φτάσει ακόμη πιο μακριά η Κόστα Ρίκα.

Θα συμφωνήσω κι εγώ για τον Καραγκούνη. Είναι ο σπουδαιότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο πάντως είναι ο Μαρινάκης.
Θα μοσχοπουλήσει ο τύπος.

Περί του Νάβας βγήκε στην δημοσιότητα πριν μερικούς μήνες βίντεο από την προπόνησή του.

ναι Νικόλα Αλέφαντε

O Σάντος στην προεπιλογή παικτών. Παπαδόπουλος - Αθανασιάδης (ή κάποιος άλλος κινητικός επιθετικός) χρειάστηκαν για 30 λεπτά, αλλά ήταν τα 30 λεπτά που θα έκριναν την πρόκριση. Μπορούσε να το ξέρει; Ναι, μπορούσε. Όχι για τους 16 βέβαια, αλλά ένα παιχνίδι τέτοιο θα καθόταν, του πούστη.

Κατά τα άλλα, υπέρβαση εννοείται και μέχρι εκεί που φτάσαμε, αλλά μόνο αν το δει κανείς ως θέση στη διοργάνωση. Αν εξετάσουμε τους αντιπάλους μας ήταν εντός δυνατοτήτων μας (και η Κοστα Ρίκα) να περάσουμε. Φυσικά και εμείς εντός των δικών τους.

Λίγες σκόρπιες σκέψεις περί Εθνικής τώρα που τέλειωσε το παραμύθι.

Θεωρώ εξαιρετικά γελοίο το όλο πανηγύρι περί πρόκρισης στους 16 και τα “ευχαριστούμε μάγκες”, “υποδοχή ηρώων” που παίζουν σήμερα. Η Εθνική ήταν σε άλλο ένα τουρνουά η ομάδα που ήταν πάντοτε. Πέρασε στην επόμενη φάση σκοράροντας 2 γκολ (εκ των οποίων το ένα με αμφίβολο πέναλτυ στις καθυστερήσεις), ενώ αν δεν είχε κάτσει το άλλο αποτέλεσμα, οι ίδιες εφημερίδες θα ασκούσαν κριτικές για τον αποκλεισμό.

Πού το πάω.

Το γεγονός ότι πέρασε δεν κρύβει για μένα ότι η Εθνική κονταροχτυπήθηκε στα ίσια με Ονδούρες και Καμερούνιους για τον τίτλο της χειρότερης ομάδας του τουρνουά. Όσο η Εθνική παρουσιάζεται ως μια μάκινα στην οποία επιλέγονται (και τελικά παίζουν) συγκεκριμένοι άνθρωποι με σκοπό να καταστρέφουν το άθλημα, ακόμα κι αν πάρει και Μουντιάλ για μένα δεν αλλάζει κάτι.

Ελπίζω ότι ο Ρανιέρι είναι ένα βήμα προς μια ομάδα που κάποτε πρέπει να παίξει και μπάλα. Και για να παίξει μπάλα πρέπει να μην παίξει ο Σαλπιγγίδης επειδή κάπου, κάποτε έβαλε ένα γκολ σε μπαράζ - κι εγώ κάποτε απέκλεισα το ΣΤ3 σε ένα σχολικό πρωτάθλημα, να πάω - πρέπει να μην παίξει ο Γκέκας επειδή έχει 678924 συμμετοχές και 343 γκολ απέναντι στη Μάλτα και το Λιχτενστάην, να μην παίζουν γενικά αυτοί των οποίων η αγωνιστική κατάσταση δεν δικαιολογεί τη θέση τους σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ξεκαθαρίζω ότι εγώ δεν υποστήριξα ποτέ την Εθνική, δε θεωρώ ότι θα έπρεπε να συμβαίνει αυτόματα λόγω εθνικότητας οπότε δε με κόφτει κιόλας. Αλλά θα ήθελα να με πείσει (με προσπάθεια για καλή μπάλα) να την υποστηρίξω.

να πω κ εγω τον πονο μου

το δίλημμα “φορμαρισμένος μέτριος παίκτης VS ντεφορμε μεγάλου” ειναι αιώνιο, απο το manager μέχρι την πραγματική ζωή. πχ χθες ειδαμε οτι το 60% του μητρογλου, παραλίγο να σκοράρει. επίσης ο γκεκας στα κατω του ειναι ο παικτης που στο παρελθον εχει σκοραρει πολύ, σε εθνικη κ εκτος. πχ ο κλαους - δεν σκοράρω στην Αθήνα- ή ο τίμιος γυρολόγος alter ego σαλπι, παπαδοπουλος, ποιος μας λεει οτι δεν θα λύγιζαν από την πίεση ? το δογμα του ποδοσφαιρου λεει πως παντα καλυτερος ειναι οποιος δεν παιζει

ο καρπετ σημερα γραφει κατι σωστο - οταν δεν εχεις μαθει την ομαδα να τελειωνει φασεις τυπου 5 vs 2, δεν σου φταιει τελικα ο γκεκας.

επισης να πω κ εγω τον πονο μου, το πεναλτυ του γκεκα καλοχτυπημενο μου φανηκε. απλα το επιασε ο αλλος. αντιθετα ο καρνεζης μου φανηκε εκτος της λογικης των πεναλτυ.

ο καρα θα λειψει πολυ. κ ο κατσουρ θα λειψει (αν κ ελπιζω να αποσυρθει). ελπιζω οσοι ερχονται απο πισω να δειξουν οτι εχουν ειδικο βαρος, γιατι τα 1-0 με τις λετονιες αυτου του κοσμου, που σου εξασφαλιζουν καλες κληρωσεις, δεν ειναι τοσο ευκολα οσο φαινονται…

Τότε ας είναι ευχαριστημένοι με τα 1-0 με τις Λετονίες, τι τα θέλουν τα Μουντιάλ;

ε?

ελπιζω ο ρανιερι να προσπαθησει να παιξει λιγη περισσοτερη μπαλα, αλλα απο την αλλη πρεπει να δουμε κ με ποιους θα την παιξει την μπαλα αυτη. απο το τουρνουα, μου αρεσαν οι κονε/λαζαρος που εδειξαν να εχουν στοφα νικητη κ να αντεχουν την πιεση. απο την αλλη δεν ξερω ποιον ρόμπεν είχαμε παγκο ή εξεδρα κ δεν έπαιξε…

τα μουντιαλ τα θελουμε ολοι.

…ήμασταν μια οικογένια, αφού:p και όλοι αγαπημένοι, ντεμέκ#-o…όπως και νά’χει δεν παίξαμε άσχημα χθες, απλά έπρεπε να βαλουμε ένα γκολ στην παράταση, και να μην πάει στα πέναλντι…ας ελπίσουμε με Ρενιέρι, να δούμε και λίγο πιο επιθετικό ποδόσφαιρο:):!:

Πριν από την ομάδα, θα πρέπει οι ίδιοι οι παίκτες να μάθουν να τελειώνουν τις φάσεις 5 vs 2 αλλά και πολλές άλλες φάσεις γενικότερα. Στη συγκεκριμένη φάση, ο Μήτρογλου κουβαλάει τη μπάλα, τη σπάει δεξιά στον Λάζαρο κι αυτός όντας λίγο διαγώνια κάνει ένα ξέπνοο σουτ πάνω στον τερματοφύλακα. Φταίει ο Λάζαρος; Δε φταίει, στη λογική του “πόσοι Έλληνες παίκτες θα έκαναν καλύτερο τελείωμα;”. Παίζει ρόλο και η κούραση φυσικά, παίζει όμως ρόλο και η τεχνική και κάθε παίκτης ανάλογα τη θέση και τον ρόλο του πρέπει να έχει και μια άλφα τεχνική κατάρτιση.

Ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας εκτελεστής; Ο Μήτρογλου. Πού έμαθε μπάλα ο Μήτρογλου; Στη Γερμανία. Τυχαίο; Μάλλον όχι. Πόσοι Έλληνες χαφ και επιθετική έχουν σουτ εκτός περιοχής; Ο 37χρονος Καραγκούνης, ο Γερμανός Χολέμπας και μετά το χάος.

Γενικά υπάρχει η αντίληψη ότι η Ελλάδα δεν προσπαθεί ποτέ να παίξει μπάλα. Σε κάποια ματς όντως δεν παίζει, σε άλλα όμως όπως χτες ή με την Ακτή ή με τη Ρουμανία στο εντός πλεηόφ παίζει, οπότε θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί όταν παίζει δεν σκοράρει.

συμφωνω. λες και υπαρχει Ελληνας επιθετικος (πλην μητρο) που καιει δίχτυα κ δεν τον πηρε

πχ για κλαους, που καθε χρονια ειναι για διωξιμο κ μπαινοβγαινει στις εντεκαδες του ΠΑΟΚ με τοση γκρινια, δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει σωνει κ ντε να παιξει σε μουντιαλ.

παραδεχτηκα τα παμπολλα κοχονες του μητρο, στο πεναλτυ. τοσο ψυχραιμος ! ελπιζω να επιστρεψει στις καλες εμφανισεις. τον εχει αναγκη το ελληνικο ποδοσφαιρο κ χθες μου εδειξε (οχι πως το ειχα ξεχασει) οτι δεν ειναι το ταγαρι που βιαστηκαν να τον πουν πολλοι, μετα το κακο εξαμηνο στη φουλαμ

Πού σου το έδειξε αυτό ο Μήτρογλου χθες;;; Μια χαρά ταγάρι ήταν.

Προσωπικά όταν μιλάω για Κλάους και Παπ αναφέρομαι πιο πολύ στα χαρακτηριστικά τους. Αμφότεροι (για τον Κλάους ας επιβεβαιώσουν οι Βορεινοί) μπορούν να παίξουν δεύτεροι επιθετικοί με σεντερ φορ μπροστά τους. Ποιον άλλον τέτοιο είχε η Ελλάδα; Τον Σαμαρά μόνο. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να παίξουμε με δύο στατικά σέντερ φορ μπροστά που το μόνο που κατάφερναν είναι να πέφτει ο ένας στο δρόμο του άλλου. Δεν έγινε καμμία κίνηση επιθετικά να εκμεταλλευτούμε την υπεροπλία μας σε άτομα γιατί πολύ απλά το έξτρα άτομο το είχαμε εκεί που μετράει λιγότερο, εντός περιοχής. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε (και έγινε) να μπει γκολ είναι μια αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή που θα ευνοούσε τον έξτρα επιθετικό μας. Δηλαδή από “τύχη”.

Όσο για το “να δούμε μπάλα” μου φαίνεται μέγιστη παπαριά, συγνώμη κιόλας. Αν νομίζουμε ότι μπάλα είναι τα τακουνάκια του Γκώνια, να φέρουμε τέτοιους παίκτες στην Εθνική και να τρώμε πάλι 4άρες. Γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ούτε λατίνοι ούτε Ολλανδοί. Μπάλα σημαίνει έξυπνη τακτική, κίνηση στο χώρο, τριγωνάκια, πάσες με τη μία… Αυτά τα έχουμε κάνει στο παρελθόν και μπορούμε να τα κάνουμε και στο μέλλον.

Και για να πω και κάτι ακόμα (ψιλοοπαδικό να μου συγχωρέσετε), εθνική με χαρακτήρα χωρίς ελληνικές ομάδες (ή έστω ομάδα) με χαρακτήρα, δε γίνεται. Δείτε την Ισπανία που ακολούθησε πιστά την άνοδο και την πτώση της Μπαρτσελόνα και την Ελλάδα που το 2004 με το τσούκου - τσούκου του ΠΑΟ πήρε το euro.

γνωριζομαστε απο καπου τυπε?οταν παιζουν τον γαβρο ετσι στο καραισκακη οταν σφιγγουν οι κωλοι και μετα το 70 καθαριζει τα ματς με εμφατικες 3αρες(αφου η αλλη ομαδα ειναι με 10 και δεν περναει κεντρο ουτε με αιτηση) εκει εχει σφαγες διαιτησιας ,αλλα τωρα τι θες να ακουσεις?παρε φυλλαδες και διαβασε πορνη μπαλα ελλαδαρα κτλ…στα λεω οπως τα ειδα χωρις εμπαθειες παθη ,ελληνικη ντοπα κτλ.