Sean Baker (Tangerines, Florida Project) ο φετινός Χρυσός Φοίνικας
Με αφορμή ολου αυτού που γίνεται με το καινούριο joker και τις συνεχείς ενημερώσεις απο τα
social/influencers/κρiτικoyoutubers για το ποσα ρεκορ κακης ταινιας έσπασε, συγκρίσεις με αλλες ταινίες που εχουν μεσα καποιον χαρακτήρα joker(οχι απαραίτητα DC ) Nα ξανα πω αυτο που ειχα αναφέρει και στο topic για τα games το ποσο πολυ με αηδιάζει ολη αυτη η κουλτούρα του franchisomeme/hate/bullying που επικρατεί στο net.
Ναι παντα υπήρχε αλλα σαν να εχει ξεφεύγει λιγο τα τελαυταια χρονια…
Απο τα πιο λαϊκα Acolyte και Rings of powers μέχρι τους κουλτουριάρηδες των νέων Supiria και Dune μερικα γρηγορά παραδείγματα spamming ελιτιστικου πολέμου που εδω δει.
Ενταξει μωρε το Joker 2 δεν τους βγηκε ειναι κακη ταινια λογικα δεν την ειδα αλλα οκ κλαϊν? πρεπει να χυθεί κινηματογραφικο αιμα? Αν ναι ας εστιάσουμε στο Sean Diddy και τους απο πανω του και ειμαστε ολοι χαπι…
Καλα τωρα περιγραφεις το… ιντερνετ γενικα.
Απο την στιγμη που οι αλγορυθμοι πουσαρουν τα hate comments, οι “δημιουργοι” σχεδον σπρωχνονται στο να θαψουν, καθως μονο ετσι θα παρουν κλικ.
Στα του κινηματογραφου, πλεον υπαρχουν μονο 2 κατηγοριες
ΟΙ ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ και οι ταινιες που καλο θα ηταν ολοι οι συντελεστες τους να πεθανουν.
Οι παλιες κριτικες του 2.5 στα 5 και “δειτε το αν ειστε φαν”, εχουν εξαφανιστει. Και καταληγεις να γραφεις κατι λιγο καλο για μια ταινια και να τρως πεσιμο που σε σπρωχνει να πας σε υπερβολες για να στηριξεις τον αντιλογο.
Ηταν και το φορουμ ετσι πριν καμια δεκαρια χρονια, ευτυχως πλεον βλεπω πιο ψυχραιμες αποψεις.
Από την άλλη βέβαια ο δεύτερος Τζόκερ είναι εντυπωσιακά στραβός απόπου κι αν τον πιάσεις σχεδόν, και το ότι παίρνει τον εαυτό του τόσο στα σοβαρά δε βοηθάει ιδιαίτερα για να μείνεις στο ότι κάποιος κάτι είχε στο μυαλό του αλλά εν τέλει βγήκε μεχ ¯\(ツ)/¯
Το νέο τζόκερ πέρα από τα παραπάνω την πληρώνει λίγο εκ μέρους των άλλων ατελείωτων άνευ λόγου sequel, remake κλπ που βγάζει το Χόλιγουντ γιατί έχουν ~σίγουρο brand-name & recognition κλπ οπότε είναι safe bets από οικονομική άποψη.
Το κακό με τις αντιδράσεις εδώ είναι πως φαίνεται πως πήγαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, αλλά δεν τους βγήκε; (Δεν το έχω δει ακόμα) Πράγμα που θέλουμε, θέλουμε ρίσκο και δημιουργικότητα στα sequels, remakes κλπ και ας μην τους βγαίνει στο τέλος.
τρώει χοντρό κράξιμο είναι η αλήθεια και δεν ξέρω αν θέλω να μάθω τον λόγο πλέον , έχω αποθαρρυνθεί
- νομίζω ΚΑΙ σεναριακά
Δεν το έχω δει το Joker αλλά υποψιάζομαι ένας λόγος για το κράξιμο έχει να κάνει με το πόσο υπερτιμημένη είναι η πρώτη. Ειδικά από μια μερίδα κόσμου που την θεωρούσε επαναστατική.
Πάντως εδώ στα μέρη μας παίρνει μάλλον θετικές κριτικές.
Ταινία του 9/10 άνετα το πρώτο Τζόκερ. Δεν το έπαιξε ποτέ επαναστατική, αλλά παραμένει ταινιαρα.
Το δεύτερο δεν το έχω δει και δεν καίγομαι. Το έκαναν μιούζικαλ. Τι περίμεναν? Να μην χάσουν ένα τεράστιο κομμάτι του κοινού? Προσωπικά δε με ενδιαφέρει να δω κανένα μιούζικαλ, πόσο μάλλον ένα που αποτελεί συνέχεια μιας ταινίας δράσης με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο και κριτική σε σάπια κοινωνία.
Χαλάει όλο το νόημα για μένα. Ακόμα κι αν είναι καλή η ταινία.
Έχει δει κανείς αυτό το κορεάτικο, έπος όπως φαίνεται, που θα γίνει Χόλυγουντ ρημέηκ διά χειρός Yorgos;
το είχα δει Νύχτες Πρεμιέρας ποοοοολύ παλιά (18-19 ήμουν) δεν το θυμάμαι καθόλου - έχω μια θετική αμυδρή εικόνα όμως στο βάθος του μυαλού μου.
Για το Joker νομίζω ο @Yojimbo το εξηγεί σωστά - από τη μια το franchining δεν είναι πλέον αυτό που ήταν 10 χρόνια πριν (δη σε ταινίες που πηγάζουν από την comic κουλτούρα), από την άλλη οι δημιουργοί φαίνεται να ρίσκαραν στο να φτιάξουν κάτι εκτός νόρμας (τόσο στο δομικό, όσο και στο -από ότι διαβάζω- θεματικό της κομμάτι) και ήρθαν κόντρα με τον στρατό των fans της πρώτης (και, κατ’ εμέ, πολύ επιφανειακής και συνεπακόλουθα βαθιά προβληματικής σε όλα της τα aspects) ταινίας.
Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές αν και νομίζω ότι η πρώτη ήταν επιφανειακά βαθιά.
Που να το δείτε κιόλας.
Χωρρις να το εχω δει, νομιζω οτι ενας λογο ειναι η τεραστια μαλακια που εκαναν με το μαρκετινγκ, που σχεδον εκρρυψαν οτι ειναι μιουσικαλ. Την ιδια μαλακια ειχαν κανει και με το Sweeney Todd (που το αγαπαω) και το 90% του κοσμου στην αιθουσα νομιζε οτι παει να δει Burton-ικο θριλερ και οταν αρχισαν να τραγουδανε οι μισοι γελαγαν και εφευγαν. Δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζουν να το κανουν αυτο το πραγμα, θα κοψεις πιο πολλα εισητηρια απο τους ανυποψιαστους που δεν θα πηγαιναν να το δουν αν ηξεραν οτι ειναι μιουσικαλ, αλλα θα εχεις πολυ χειροτερο word of mouth, αξιζει?
μάλλον έχασες ότι promo interview, δελτίο τύπου και οτιδήποτε promo material βγήκε για την ταινία, καθώς από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκε sequel είπαν ότι θα είναι musical - και το τόνιζαν διαρκώς και με κάθε ευκαιρία
Σταμάτα το πετάλι - (μ)πιάσε τη σπυριάρα και δεν θα χάσεις
Κοντή γιορτή, θα πάω (αναγκαστικά ) σήμερα - αν και εικάζω πως ευτυχώς οι ορδές των “φίλων” της πρώτης δεν θα είναι εκεί
Άχαστο, όποιος ψήσει δεν θα απογοητευτεί
20.00 σήμερα, υπάρχουν πολλά εισιτήρια ακόμα