Οι Σουηδοί Scar Symmetry που φέτος θα μας δώσουν καινούργιο δίσκο, πριν από 3 χρονάκια είχαν κυκλοφορήσει ένα διαμαντάκι στον χώρο του μελωδικού death το οποίο ξέθαψα πριν κάτι μέρες…
Δεν ειμαι τοσο ψαγμενη σε θεματα αλμπουμ αν κρινω απο αυτα που εχουν προταθει:-s
Ομως θα προτεινω το Tunes of War- Grave Digger. Αξιζει γιατι η μπαντα ειναι στην κορυφη της.
E μιας και δεν έχω που να βάλω την συγκεκριμένη κυκλοφορία, ας την προτείνω εδώ, έτσι και αλλιώς είναι από εκείνους τους δίσκους που αρκεί ο χαρκατηρισμός “ωραία μουσική” για να τους περιγράψει.
Slowdive - Souvlaki (1993)
Επηρρεασμένοι από καλλιτέχνες όπως Brian Eno, Velvet Undergorund και Cocteau Twins και από τα alternative γκρουπς των 80’s μαζί με λίγο από ambient. Πρόκειται για τον πιο γνωστό δίσκο τους, και συγκεκριμένα από ό,τι έχω διαβάσει θεωρείται αριστούργημα στο είδος του. Τους ανακάλυψα τυχαία και πρόσφατα. Τον έχω λίωσει. Όσο για τον τίτλο του δίσκου:
According to interviews with the band, the album was titled after an explicit skit on the first album by telephone pranksters The Jerky Boys, containing the line: “My wife loves that Greek shit. She’ll suck your cock like souvlaki.”
Discouraged Ones - Katatonia
Παλός,καλός,ΑΞΙΖΕΙ.
Για όσους προτιμούν αυτό το είδος μουσικής βέβαια!
Tώρα όποιος ακούει Carpathian Forest και τέτοια μάλλον δεν είναι αυτό που ψάχνει:p
Όχι ακριβώς…Πάντως απ’ οτι κρίνω (γτ δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με Anathema) θα σου αρέσουν!Ψαξ το ποτέ δν ξέρεις Εξίσου ενδιαφέροντα απ’τους ίδιους είναι και τα 2 τελευταία τους Viva Emptiness και The Great Cold Distance με περισσότερο “γυαλισμένο” ήχο.
λοιπον εχω για σας:
Αggaloch-Ashes to the grain (δισκαρα,απολυτα σκανδιναβικος δισκος απο αμερικανικη μπαντα)
Susperia-Cut From Stone(ενας ωραιος δισκος μς thrash στοιχεια και μελωδια,φωναρα ο Athera)
Αmon Amarth-With oden to our side(σουηδικο Death με Viking επιροες φοβερες συνθεσεις)
Disillusion-Gloria(Απλα ακουστε)
ωραίος, το gloria είναι δισκάρα. Μια και σου αρέσουν οι Disillusion, τσέκαρε και τους Depressive Age (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) που αποτελούν επιρροή τους. Από τα υπόλοιπα που πρότεινες είχα ρίξει μια αυτιά στο Susperia κάποια στιγμή αλλά θέλω και άλλες ακροάσεις.
Επειδη ξεχασα χτες ν α αναφερω (ηταν και αργα): The Ocean-Precambrian επειδη βαριεμαι να σχολιασω κατι παραπανω απο:ο δισκος γ… κ σπερνει,να μια κριτικη απο MEtal storm:
This is the sound of hell and heaven collapsing after Armageddon took the earth…
Yes, this might not be for everyone, but neither is David Lynch and that doesn’t mean he isn’t one of the most amazing and interesting minds in our planet. The Ocean is a band that almost falls into the Post-Rock category, if it weren’t for the “core” structures and metal riffs of course, most of the time they create sonic landscapes and a huge amount of “build-ups” (a particularly important feature in Post-Rock) that slowly fit in the depths of this incredible CD.
There’s a clever concept behind the music as well (I won’t spoil this for you). The album features a Mini CD and a Full Length, both are worked and crafted into different emotions (one is obviously heavier than the other) and each has its individual booklet with lyrics, impressive artwork and some bizarre quotes…quite chilling if you ask me… You’ll find the whole concept in the back cover, it’s something quite original and somehow nerdy, but it really works in every level trust me.
The music inside this record is just flawless. It’s beautiful, it’s almost every noun of grandeur I can think of right now, it’s Post-Metal at its sickening best. Most tracks are really complex, when it comes to songwriting they almost fall in a prog jar full of tasty Yes and King Crimson flavors, the music is so dynamic and cohesive that it sounds like Neurosis and At The Gates conceived a godlike creature that knows how and when to fully explode - it’s just brilliant in one word!
Some might say this is the most pretencious album ever released in the metal scene…if they’re right, this band has all the weapons to do it and succeed; I say this is simply the most coherent incarnation of modern metal out there.
Ριξτε μια ματια και στο Ελληνικο WEB-Jesus Heist μελωδικο Death ποιοτητας τωρα και στην Ελλαδα
Πιστευω οτι το επομενο ειναι καλυτερο.Το Tonight’s Decision εννοω!Απιστευτη μπαντα!
Γνωστες μπαντες και οι 4.Οι Agalloch ειναι απο αλλο γαλαξια,απο Susperia εχω ακουσει το
Predominance το οποιο αποτι θυμαμαι μου αρεσε.Το Amon Amarth το εχω ποσταρει και εγω
σε αυτο το τοπικ.
Το Gloria το ακουσα και εγω προσφατα και οντως ειναι πολυ καλο.
Οι δύο αγαπημένοι μου δίσκοι από τους τρελό - Καναδούς. Φρενήρεις πανκ ροκ ρυθμοί αναμειγνύονται με jazz και προγκ ήχους και δημιουργούν ένα μείγμα που μυρίζει δυναμίτη. Ένα γκρουπ που ποτέ δεν κέρδισε την ευρεία αναγνώριση, αν και θεωρείται ως προπάτορας του math rock που καθιερώθηκε αρκετά μετά την εποχή που θέσανε τα θεμέλια οι συγκεκριμένοι κύριοι. Το περίεργο είναι οτι προερχονται από έναν χώρο που ίσως να μοιάζει “αντίθετος” με αυτό που έχει στο μυαλό του κανείς όταν αναφερόμαστε σε math rock. Τέλος, οι Νοmeansno έχουν συνεργαστεί με τον Jello Biafra στον δίσκο The Sky Is Falling and I Want My Mommy που κυκλοφόρησε το 91.