Αθλητική επικαιρότητα

Η ΟΥΕΦΑ; Ποια ΟΥΕΦΑ, αυτη που επετρεψε σε Λειψια και Ζαλτσμπουργκ να ειναι στον ιδιο ομιλο στο Γιουροπα Λιγκ; Η ΟΥΕΦΑ θα κανει ο,τι τη συμφερει, μην ανησυχεις.

1 Like

Ο Γραμμένος προσπάθησε να αλλάξει τον κανονισμό για την πολυϊδιοκτησία το καλοκαίρι αλλά τον πήραν χαμπάρι και δεν τον αφήσαν.Και μη ξεχνάμε την βρώμα που έβγαλε ο Γεωργίου για Ξάνθη/Παναιτωλικό και δεν θυμάμαι ποια άλλη ομάδα από τον Μάιο ακόμα.

Νομίζω πως ο Γραμμένος τα κατάφερε. Το άρθρο 30 για την πολυιδιοκτησία έχει διαγραφεί (strike through μάλιστα στα περιεχόμενα :sweat_smile:) και η λέξη πολυιδιοκτησία δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού στο έγγραφο
https://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/2019_2020/KAP._2019_neo.pdf

Φυσικά ότι λέω δεν αναιρεί πως το κράτος πρέπει να ελέγχει μήπως υπάρχουν παράνομες ενέργειες, όπως ακριβώς θα έκανε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (π.χ. μη ποδοσφαιρική). Για παράδειγμα, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η ΠΑΕ Ξάνθη κόστισε 150,000 € μόνο. Αυτό όμως είναι δουλειά οικονομικού εισαγγελέα φαντάζομαι.

E ξεχνάς κάποιες ‘μεταγραφές’ που γίνανε…

Πιστεύω θα πάει μακριά η βαλίτσα, δεν θα τελειώσει έτσι απλά αυτή η ιστορία.

Αφού σας ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι απανταχού παράνομες ενέργειες στον χώρο του ποδοσφαίρου γιατί τόσα χρόνια δεν ασχοληθήκατε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με την μαφιόζικη εταιρία που θέλει να λέγεται ολυμπιακός, την αγαπημένη σας ομάδα δηλαδή, που καταστρατήγησε κάθε έννοια ήθους και νομιμότητας τα τελευταία 15-18 χρόνια? Τέτοια υποκρισία μόνο με εγκεφαλική βλάβη δικαιολογείται. Είστε πραγματικά αισχροί όσον αφορά τις απόψεις σας περί ποδοσφαιρικών παρασκηνίων και λοιπών σκατένιων καταστάσεων. Λυπάμαι που βλέπω τέτοια διανοητική κατάντια στο φόρουμ για χάρη μιας κωλοφανέλας, πραγματικά λυπάμαι.

Γενικά μου φαίνεται ότι αυτό ισχύει για όλους.
Τους γαύρους δεν βλέπω να αναγνωρίζουν τίποτα, οι παοκτζήδες δεν βλέπουν τίποτα στραβό (όχι μόνο τώρα) και γενικά μόνο βλακεία βλέπω εδώ μέσα.

Δηλαδή δεν μπορώ να καταλαβω με τι λογική υπάρχει απαντήση “ναι, αλλά εσείς…κλπ”.
Κανείς δεν βλέπει τίποτα πέρα από την μύτη του.

Απολαύστε το ξερατό που λέτε ποδόσφαιρο λοιπόν.

2 Likes

Γενικά καμιά μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να μιλάει για αδικίες κτλ. όλοι είναι συνυπεύθυνοι για το χάλι αυτό. Προφανώς το να ασχολείσαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι χάσιμο χρόνου, κάποια πράγματα όμως είναι εξόφθαλμα και δεν γίνεται τουλάχιστον να μείνουν ασχολίαστα.

Μα δεν είπα να μείνουν ασχολίαστα.
Αλλά με ξεπερνάει να βλέπω αυτή την στιγμή ανθρωπους που στηρίζουν τον παοκ και το μόνο που βλέπουν είναι εχθρους παντού και δεν υπάρχει ίχνος κριτικής σκέψης. Αυτό μου προκαλεί αηδία.
Και μιλάμε για το τώρα, δεν θα ασχοληθώ τώρα με το τι έκανε ο ολυμπιακός πριν 5 χρόνια, ας το πούμε σε άλλη κουβέντα ρε παιδί μου, η επικαιρότητα είναι ο παοκ. Θα ήθελα μια φορά να δω οπαδούς μιας ομάδας να λένε “ναι οκ, ισχύει αυτό”.
Ε αυτό δεν γίνεται.
Εχουνε πάρει κύπελλο με καταφανέστατο ακυρο γκολ, όλα καλα, μιλιά για αυτό.
Δεν τους κατοχυρώνουν αμφισβητούμενο γκολ , “α, μας κλέβουν το πρωτάθλημα”.
Αυτό είναι αηδία, εμετός, πως το λένε.

Δεν με νοιάζει σε αυτή την φάση τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός και ο κάθε ολυμπιακός στο παρελθόν. Ας μιλήσουμε σε άλλο θέμα για αυτό. Με νοιάζει το τώρα.

Τώρα τι γίνεται λοιπόν? Θέμα πολυιδιοκτησίας? Ε να δούν τον νόμο και να αποφανθούν. Όχι όμως και να κόψουμε την Ελλάδα στην μέση για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον ΟΣΦΠ, τον ΠΑΟ.
Να πα να γαμηθείτε. Να κοψουμε την Ελλάδα στην μέση, γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα, να κόψουμε την Ελλάδα στην μέση γιατί δίνουνε 2 μύρια σε εκκλησίες αντί για νοσοκομεία/παιδεία.
Αν είναι να κόψουμε την Ελλάδα στην μέση για τον ΠΑΟΚ και τον κάθε ΠΑΟΚ, ε να πα να γαμηθείτε και να κόψουν το επαγγελματικό πόδοσφαιρο. Ξερασματα.

6 Likes

Είναι, ναι. Με διαφορετικό μερίδιο ευθύνης ο καθένας. Αλλά ναι, είναι όλοι.

2 Likes

Mια ζωη με τον Ολυμπιακο ασχολουμαστε. Δεν υπαρχει μονο το φορουμ στις ζωες μας. Εχω χασει τα μισα μου χρονια να τσακωνομαι με αυτους. Απο εποχες Μπαγεβιτς κ Κοκκαλη. Και ναι ολοι φταινε, αλλα οχι στον ιδιο βαθμο.

Σε μεγάλο βαθμό και στο μπάσκετ ισχύει αυτό κατ’εμέ. Δεν είναι δηλαδή συνυπεύθυνοι οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι, που στήριξαν τα ισόβια συμβόλαια της Euroleague και σκότωσαν το ενδιαφέρον του ελληνικού πρωταθλήματος με το να έχουν ένα τόσο άνισο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων; Δεν είναι συνυπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων ΚΑΕ που, αν και πλειοψηφία, δεν τους πέταξαν έξω από το πρωτάθλημα γιατί μόνο αυτοί οι δύο είχαν marketing τμήμα και άρα τηλεοπτικό προϊόν; Πώς είναι δίκαιο αυτές οι δύο ομάδες να είναι και στη FIBA αλλά και στην ανταγωνίστρια Euroleague? Όλες οι ομάδες μαζί το δέχτηκαν. Και πώς ζητούν οι Αγγελόπουλοι πρωτάθλημα επί ίσοις όροις όταν δε σκοπεύουν να αφήσουν την Euroleague?

Γενικώς, είμαι της άποψης πως η Ελλάδα (και μια δημοκρατία) μπορεί να διχάζεται για οτιδήποτε. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δε νομίζω πως υπάρχει διχασμός. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου βλέπει την υπόθεση με χιούμορ για να μην κλάψει. Ναι, υπάρχουν στρατοί δημοσιογράφων και προβοκατόρων που πληρώνονται από Σαββίδη και Μαρινάκη για να κάνουν παραπάνω ντόρο, αλλά η πλειοψηφία θεωρώ τους γυρίζει την πλάτη. Και μόνο το ότι συζητάμε για τον κίτρινο τύπο του Βήματος (link) ή το πείσμα του Καρπετόπουλου του OneTV για να μην αλλάξει ο νόμος ή και που διαβάζουμε το πώς ο Σαββίδης ίσως πλήρωνε βλαμμένους για να διχάσουν γείτονα χώρα (link κάνουν τον κόσμο να υποψιάζεται για το τι διαβάζει και να μην αγχώνεται που 40 επί πληρωμή βλαμμένοι μαζεύονται για να φωνάξουν υπέρ του ΠΑΟΚ και άλλοι 40 τα χάφτουν.

(Ούτε για τα φάρμακα και τα νοσοκομεία νομίζω πως διχαζόμαστε. Όλοι εντός Ελλάδας θέλουμε να υπάρχουν :stuck_out_tongue: . Απλώς ορισμένοι συνεχίζουν να κερδίζουν με το να μη συζητάμε εμείς το με ποιες πολιτικές θα τα έχουμε κι αυτά. Γιατί δε θα έρθουν ούτε από τον ουρανό ούτε από τους 80 που τσακώνονται για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό :stuck_out_tongue: .)

1 Like

Α και κάτι άλλο. Εννοείται ότι το κράτος πρέπει να ελέγχει τι γίνεται στο μπουρδελοποδόσφαιρο. Θα σου αφήσω στην άκρη όλα τα υπόλοιπα περί ομάδων, ιστορίας κλπ κλπ και θα σου πω ότι είναι υποχρεωμένο να το κάνει μόνο και μόνο λόγω του στοιχήματος. Που για μένα είναι υποχρεωμένο να το κάνει για 100 λόγους, απλώς σου λέω τον πιο κυνικά αδιαπραγμάτευτο.

Για διαβασε το σημερινο ξεφτιλο-ξεκατινιασμα της Μαρουπα και του Αρκουδη στο μετροπολις.
Οι ανθρωποι,ειναι ολοφανερο οτι εβγαλαν πορισμα εχοντας ακλονητα στοιχεια.Φουστα-μπλούζας VS Ψεκασμενη σημειωσατε Χ.Ανίκητη η βλακεια τους.

Βόμβα Αρκούδη: «Η Μαρούπα μας είπε ότι η Ξάνθη είναι του Ιβάν Σαββίδη»

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης έκανε παρέμβαση στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και αποκάλυψε ότι η Ειρήνη Μαρούπα πριν προκύψει η εισήγηση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, τόνισε στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει μόνο επιρροή στην Ξάνθη, αλλά είναι δική του».

«Επειδή είναι ένα ιδιαίτερο θέμα της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης θέλω να πω σε όλους ότι το τηλέφωνο μου, της γυναίκας μου και όλων είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών. Θα εκπλαγούν δυσάρεστα όλοι. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν. Η κύρια Μαρούπα πριν βγει η εισήγηση της Επιτροπής μας είπε ότι η ίδια πήγε στην Ξάνθη και ανέφερε πως ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο έχει επιρροή στην Ξάνθη, αλλά είναι δική του.

Παράλληλα, μας είπε ότι πρέπει να ερευνήσουμε τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη γιατί έχει τη NOVA και της απαντήσαμε ότι δεν την έχει ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού. Εμείς χωρίς καταγγελία και χωρίς κανένα στοιχείο δεν μπορούμε να ψάξουμε μια υπόθεση».

Μαρούπα για Αρκούδη: «Κάποιοι δεν αξίζουν να φοράνε παντελόνια»

Η Ειρήνη Μαρούπα δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Ηλίας Αρκούδης πριν από λίγο στο Metropolis 95,5.

Η ίδια, επιβεβαίωσε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει αγοράσει την Ξάνθη, αλλά έχοντας ως στόχο να μην καταλήξει σε Τούρκους.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Ο κ. Αρκούδης με μεγάλη ευκολία εισηγήθηκε την απόφαση να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Εμένα με βρίζουν όλοι οι οπαδοί. Από τον Ολυμπιακό με κατηγορούν ότι πήγα τρεις μέρες για διακοπές στην Ξάνθη. Εγώ είπα στην Επιτροπή ότι ο κ. Σαββίδης έχει την Ξάνθη, αλλά τους τόνισα να μην επιβαρυνθεί ο ΠΑΟΚ με βαρύτατες ποινές γιατί την πήρε με σκοπό να την σώσει από Τούρκους. Εγώ όντως βρέθηκα στην Ξάνθη και έβγαλα φωτογραφίες το γήπεδο και το ξενοδοχείο. Ο κ. Σαββίδης δεν πήρε την Ξάνθη για να νοθεύσει το ποδόσφαιρο. Το δείχνει άλλωστε η κίνησή του να δώσει έναν από τους καλύτερους παίκτες του (Ουάρντα) στη Λάρισα. Αυτό που τους τόνισα είναι ότι θα πρέπει να δούμε και τις άλλες καταγγελίες και τα γεγονότα που υπάρχουν για τον Ολυμπιακό. Εγώ δεν κλαίγομαι σε κανένα ραδιόφωνο. Κάποιοι δεν αξίζουν να φοράνε παντελόνια. Όταν έρχονται οι συνέπειες των αποφάσεών τους κάποιοι κρύβονται πίσω από τα φουστάνια μιας γυναίκας».

κλαίω με λυγμούς εδώ και καμιά ώρα που το διάβασα

1 Like

Ναι εννοείται κι ας μην παίζω ποτέ στοίχημα γιατί δε το θεωρώ τόσο στοχαστικό. Φαντάζομαι πως τα στημένα ματς με σκοπό το κέρδος από το στοίχημα είναι οικονομικό έγκλημα κοινού ποινικού δικαίου. Όμοια με το να παίζεις μετοχές της εταιρείας σου στο χρηματιστήριο με πληροφορίες που δε μοιράστηκες με τον κόσμο.

1 Like

Τα στημενα ματς σκετο ειναι εγκλημα του κοινου ποινικου δικαιου, δεν εχει σημασια αν τα στηνεις για να εχεις εσυ οικονομικο οφελος. Οταν χειραγωγειται ενα παιχνιδι, ζημιωνονται αυτοι που εχουν πονταρει σε αυτο. Δεν ειναι αναγκη αυτος που το εχει στησει να εχει πονταρει κιολας για να βγαλει χρημα, μονο και μονο που γαμαει τους αλλους που παιζουν, ειναι αδικημα.

Εκεί εξαρτάται. Για παράδειγμα, αν υπάρχει κόσμος που ποντάρει ποιο θα είναι το τέλος του Άμλετ στο θέατρο ή αν ο Σίνα θα κερδίσει τη ζώνη στο Smackdown, φταινε κι αυτοί που νόμιζαν πως ήταν στοχαστικά γεγονότα. Δε θα φάει ο Σίνα το ξύλο της αρκούδας επειδή οι άλλοι νόμιζαν πως είναι άθλημα και πόνταραν. Όμοια, αν μια ομάδα προκρίνεται χάνοντας (βλ. τριπλή ισοβαθμία) δε φταίει η ομάδα για όσους θα ποντάρουν πως θα κερδίσει

Ο ΠΑΟΚ είτε είναι ένοχος είτε είναι αθώος. Αυτό θα αποδειχθεί στα δικαστήρια όταν αυτά τελεσιδικίσουν.
Αν είναι αθώος τότε του είναι αδιάφορη η χθεσινή τροπολογία γιατί δεν τον αφορά.
Αν είναι ένοχος τότε τον ευνοεί γιατί αντι υποβιβασμό θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα προκριματικά Τσ. Λ
Ποιος ο λόγος που διαμαρτύρονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την χθεσινή τροπολογία?

1 Like

Απείλησε με Grexit o Μητσοτάκης πριν λίγη ώρα στη Βουλή. Για να δούμε τι θα δούμε…