Μόνο με επιστροφή στο ερασιτεχνικό θα στρώσει. Πραγματικά βλέπω τα φερέφωνα μας να σηκώνουν δάχτυλο και θλίβομαι
Τουλάχιστον ο Σωκράτης ότι έκανε δεν το βροντοφωναζε η έστω δε το παιζε αδικημένος
Εν αντιθέσει με το πρόεδρο ε σόρρυ το πρωθυπουργό που του φταίνε και οι άλλοι που αναπνέουν. Λες και έχει κάνει λιγότερα ας πούμε. Ούτε ελληνικό ποδόσφαιρο,. μακριά…
Η όλη φάση έχει πολύ πλάκα.
Πάντως για να κάνω και το δικό μου σχόλιο, η απόφαση για αλλαγή του νόμου ήταν τόσο μα τόσο βλακώδης και έκανε τα πράγματα τόσο μα τόσο χειρότερα, σε βαθμό που εν τέλη ίσως όντως υποχρεωθεί να κάνει το Grexit. Που εδώ και χρόνια είναι η μοναδική αληθινή λύση έτσι και αλλιώς.
Αυτό που δεν έχει πλάκα είναι ο αγώνας στην Τούμπα στις 23 του μήνα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορεί να γίνει αυτό το ματς αυτή την στιγμή.
Το Grexit κατ’εμέ δε θα καταφέρει τίποτα. Το έκαναν οι Άγγλοι και έπιασε, γιατί οι Άγγλοι είχαν ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στην Ευρώπη και τους ένοιαζε. Εμείς θεωρούμε πετυχημένη την χρονιά που έχουμε μία ομάδα να παίζει ακόμη Φεβρουάριο στην Ευρώπη. Διακοπή πρωταθλήματος για 2 χρόνια θα πονέσει όντως τους πάντες, αλλά δεν θα το κάνει καμιά κυβέρνηση. Ακόμη και με αυτό το σάπιο πρωτάθλημα, είναι πολύς κόσμος που ταϊζει τις οικογένειες τους από αυτό (αθλητικοί συντάκτες, αθλητικά κανάλια, υπάλληλοι στα στάδια, αστυνομικοί που πληρώνονται έξτρα τις Κυριακές, καντίνες, καφενεία, κ.α.) .
Εγώ δε βλέπω γρήγορη και αποτελεσματική λύση, αλλά μακάρι να βρεθεί. Ή μάλλον βλέπω μία: κατάργηση των υπαρχόντων ΠΑΕ. Μία ομάδα η Αθήνα, μία ομάδα η Θεσσαλονίκη, κλπ
Ισως να καταφερνε κατι αν γινοταν η χωρα, με εναν μαγικο τροπο, μερος οπου η δικαιοσυνη ειναι αμεροληπτη και οπου εφαρμοζονται οι νομοι ανεξαρτητως του μεγεθους του διωκομενου. Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα για να ξεπερνιεται προσκαιρα καθε τι που προκυπτει. Ενταξει προφανως και δεν θα γινει ποτε γιατι η τρυπια δικαιοσυνη και η διαπλοκη ειναι θεμελιωδη συστατικα αυτης της κοινωνιας
Τη δήλωση ότι οι ομάδες πρέπει να τηρούν τους κανόνες ενώ την προηγούμενη μέρα βγάζει νομοθετικό διάταγμα να το κοιτάξει πάντως .
Για το ότι ένα ενδεχόμενο Grexit δε θα καταφέρει τίποτα αυτή τη χρονική στιγμή, μάλλον συμφωνώ μαζί σου. Αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να παίζεται αυτό το πρωτάθλημα χωρίς όλη την παραφιλολογία και τις παράγκες και τις θεωρίες συνομωσίας και το “ναι, αλλά όταν εσείς κάνατε αυτά…”
Αν είναι να πάρει κάποιος 10 πρωταθλήματα σερί επειδή έχει την καλύτερη ομάδα, προσωπικά δε θα γκρινιάξω, αρκεί να έχει την καλύτερη ομάδα. Και δε με νοιάζει από ποια πόλη είναι αυτή η ομάδα.
Τη δεδομένη στιγμή κι εγώ θα άλλαζα το νόμο, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλη κόντρα Βορρά-Νότου. Επίσης πιστεύω ότι θα έπρεπε να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ από τη στιγμή που ο Σαββίδης έχει και άλλη ομάδα. Αλλά θα έπρεπε να έχει υποβιβαστεί κι ο Ολυμπιακός και να του έχουν αφαιρεθεί καμια δεκαριά πρωταθλήματα, οπότε το παράπτωμα του ΠΑΟΚ είναι αμελητέο. Η δική μου ομάδα έχει ήδη υποβιβαστεί, οπότε δε με νοιάζει πια το θέμα “γόητρο”. Το θέμα είναι ότι αν αρχίσουμε τα “ποιος έπρεπε τι”, δεν οδηγούμαστε πουθενά.
Οπότε τραβάς μια γραμμή, λες “ότι έγινε έγινε” και προχωράς αφού διορθώσεις κάποια πράγματα. Νομίζω οτι ως κοινωνία, με αρκετά βήματα μπρος-πίσω σε διάφορους τομείς, ακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη έστω και με 20 χρόνια καθυστέρηση. Το βασικό είναι να μην υπάρχουν οι οπαδικοί στρατοί του κάθε επιχειρηματία που θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης σε κάθε κυβέρνηση.
Αυτό όμως δεν έχει καμία ρεαλιστική βάση. Εδώ προσπάθησαν να έχουν μία ομάδα αντί για δύο στο Βόλο και τελικά έχουν τρεις! Δεν είναι καν θεμιτό κάτι τέτοιο, δεν είναι το ίδιο πράγμα ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός και νομίζω ότι αυτό ούτε είναι εφικτό ούτε θα έλυνε κανένα τοπικιστικό πρόβλημα. Για να μην και πω για το γεγονός ότι για μένα ο Πειραιάς είναι πιο μακριά από την Αθήνα από ότι η Θεσσαλονίκη.
Συμφωνώ σίγουρα με τα: 1) αναποτελεσματικότητα Grexit, 2) να μην έχουν στρατό οι πρόεδροι, 3) να κερδίζει ο καλύτερος, 3) πρέπει να τραβηχτεί γραμμή, 4) να μην υπάρχουν οπαδικοί στρατοί και 5) το μέτρο που πρότεινα δε θα δούλευε.
Αλλά πέφτεις σε αντίφαση όταν μου λες πως δε θες ο κόσμος να λέει “ναι, αλλά όταν εσείς κάνατε αυτά…” και λίγο πιο μετά μου λες να τραβήξουμε αργότερα την γραμμή γιατί “ναι, αλλά όταν ο Ολυμπιακός έκανε αυτά…”. Κατ’εμέ η γραμμή πρέπει να τραβηχτεί χθες και να εφαρμοστούν οι νόμοι/κανόνες ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων. Ερώτηση: Κι αν δηλαδή στο μέλλον ανακαλύψουμε αδιάσειστα στοιχεία πως ο Μαρινάκης έστηνε μέχρι και το κέρμα για την σέντρα πίσω στο 2014, θα αθωώσουμε τον Ολυμπιακό γιατί την χαρίσαμε στον Σαββίδη το 2020 με τη λογική πως μάλλον την είχαμε χαρίσει στον Μαρινάκη το 2014; Είναι λογικό παράδοξο αυτό που μου λες και κόντρα στην ισονομία. Ισονομία δε σημαίνει “ίσο δικαίωμα να παρανομώ με όσους δεν έχουν πιαστεί ακόμη”. Σημαίνει “τιμωρούμαι για τις παράνομες πράξεις μου ανεξαρτήτως του ποιος/α είμαι και ανεξαρτήτως του πόσοι δεν εχουν πιαστεί ακόμη”.
Άσε που αν έχεις στοιχεία και δεν τιμωρείς, τότε μόνο αποθρασύνεις τους παρανομούντες, τους γιγαντώνεις και κάνουν ακόμη χειρότερα την επόμενη φορά. Οι ίδιες ενώσεις και τα ίδια πρόσωπα με το 2006 ήταν το 2014 και είναι και σήμερα. Και πριν από δύο χρόνια, χαρίστηκε στον Σαββίδη ο υποβιβασμός που του άξιζε όταν δυσφήμιζε το άθλημα με το πιστόλι του. Μετά από αυτά τα δύο χρόνια έχει αγοράσει για ψίχουλα τη μισή Μακεδονία και κανάλια, ίσως να χρηματοδοτούσε ακροδεξιούς στα Σκόπια για να μη μπουν στο ΝΑΤΟ, κατέβαζε στρατό για το όνομα της Μακεδονίας, έχει κάνει στρατό από χούλιγκανς που κατεβαίνουν στο δρόμο προχθές δίχως λογική όπως εξήγησε ο Hugin και του ανήκουν πάνω από μία ομάδες στο πρωτάθλημα. Όταν υπάρχουν αδειάσειστα στοιχεία για τον Σαββίδη, τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, Κόκκαλη ή τον Φούφουτο τότε πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος όπως θα εφαρμοζόταν σε εσένα και σε εμένα. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος κατ’εμέ.
(βέβαια για την ώρα, να πιάσει η καραντίνα των Κινέζων με τον κορωνοϊό και ας τραβήξουμε τη γραμμή κι από την τρίτη φορά που ο Σαββίδης θα κάνει κάτι χοντρό.)
Κανείς δε θέλει να είναι ο πρώτος στον οποίο θα εφαρμοστεί ο νόμος.
Απολύτως ανθρώπινο, αλλά ας μην παρανομούσε
Ή ας έχουμε αναδρομικές τιμωρίες .
Υποτίθεται έχουμε. Δε διαγράφονται τα αδικήματα όταν τα ξεχνάει ο κόσμος, αλλά όταν έχει παρέλθει πολύς χρόνος. Ακόμη και αν τους ψήφισαν σε Δήμους ή έχουν άκρες στην κυβέρνηση ή έκαναν τις λαμογιές σε χρηματιστήρια μακρινών χωρών. (για να μη μιλάω μόνο για τον Σαββίδη) Σε εμάς δε θα τη χάριζε ο δικαστής άρα γιατί να την χαρίσει σε αυτούς;
Συμφωνώ…
και συμφωνώ.
Γι’ αυτό λέω για τη γραμμή που πρέπει να τραβήξουμε. Είμαι ΑΕΚ, και όπως και ο ΠΑΟΚ, έχουμε λιγότερους τίτλους από όσους θα “έπρεπε”. Τι να λέμε τώρα ρε παιδιά, ο Ολυμπιακός έχει 44 πρωταθλήματα!!! Όπως έγραψα πριν, αν ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα για 80 χρόνια, ας είχε 80 πρωταθλήματα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν ήταν έτσι.
Το θέμα είναι πότε αρχίζει η νέα “αμερόληπτη” εποχή. Το 2020; Το 2025; Πείτε μας να ξέρουμε. Όντως ο Σαββίδης επωφελήθηκε της κρίσης και πούλησε ΠΑΟΚοφροσύνη για να φτιάξει τον στρατό του, αλλά εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός ότι στη Μακεδονία ένιωθαν πάντα αδικημένοι. Κάποιες φορές είχαν δίκιο, κάποιες άλλες φορές απλώς δεν είχαν καλές ομάδες. Αλλά το γεγονός παραμένει.
Δε με ενδιαφέρει να τιμωρηθεί κανείς για το παρελθόν, αλλά όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να κάνουν συμψηφισμούς. Αν συμφωνήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει τα επόμενα 10 πρωταθλήματα σερί για να είμαστε “εντάξει”, να το δεχτώ. Αλλά μετά θα πρέπει να πάρει σειρά ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Πανιώνιος κλπ. Οπότε θα πεθάνω κι ακόμα θα κάνουμε συμψηφισμούς. Ε, δε γίνεται έτσι.
Συμφωνώ με τον @karvou ότι η δικαιοσύνη πρέπει να μην ξέρει καν τι σημαίνει ποδόσφαιρο και πόσους οπαδούς και τίτλους έχει η τάδε ομάδα. Ψυχρά ευρωπαϊκά. Αν πρέπει να υποβιβάσουμε τη Γιουβέντους (απείρως μεγαλύτερη ομάδα κι από τον Ολυμπιακό κι από τον ΠΑΟΚ), το κάνουμε.
Καλά τον έκανε το γκαργιολη δεν είδες τι γκολ μέτρησε???
Αξίζει, θεωρώ, να αναφέρουμε ότι έγιναν δύο τεράστιες ματσάρες, γεμάτες ένταση, αγωνία και θέαμα, για το τρόπαιο του League Cup, στο βόλεϋ (κάπως παραγνωρισμένο άθλημα στην Ελλάδα) και μάλιστα σε πολιτισμένο κλίμα. Θύμισαν αλλοτινές εποχές.
Τρομερές μεταδόσεις από τον Λιώλη (Άρθρο για τον εν λόγω), λες και είσαι μέσα στο κλειστό.
Θετικό για τον ανταγωνισμό του αθλήματος το ότι ο Παναθηναϊκός “επέστρεψε”.
Μεγάλα ματς και τα 2 … τρομερή ποιότητα και από τις 2 ομάδες, με συγκλονιστικές μάχες και απανωτές άμυνες για ένα πόντο. Ο Ολυμπιακός έδειξε καλύτερος για μεγαλύτερη διάρκεια (είχε πιο πιεστικό σέρβις για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα), αλλά ο Παναθηναϊκός πέτυχε μεγάλους πόντους από το μπλοκ και τους άσσους του, τους οποίους πέτυχε σε χρονικά σημεία που του δώσανε σημαντικό πλεονέκτημα.
Για τον Λιώλη τι να πούμε… ίσως ο καλύτερος σπίκερ στην ελληνική τηλεόραση. Και αυτό γιατί είναι γνώστης του αθλήματος. Υπήρχαν στιγμές που με τόσες άμυνες που έβγαιναν, μερικοί πόντοι παίχτηκαν για σχεδόν ένα λεπτό και ο τύπος περιέγραφε με μια ανάσα την φάση για να μη χάσουμε ούτε μία λεπτομέρεια. Έχει άριστες σχέσεις με όλους τους (ποιοτικούς) καλεσμένους του και ο τηλεθεατής νιώθει ότι η μετάδοση του αγώνα γίνεται από δύο προπονητές ή παίχτες.
Το πακέτο ματσάρα + Λιώλης είναι το ιδανικό για τηλεθέαση ομαδικού αθλήματος. Το παιχνίδι τελείωσε και μετά από αρκετή ώρα ένιωσα ότι η ομάδα μου έχασε γιατί η εμπειρία ήταν ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από την “στεναχώρια” μου.
Πραγματικά τρομερό ματς και χθες όπως και πριν μια εβδομάδα. Εξαιρετικές και οι δύο ομάδες, τους αξίζουν συγχαρητήρια για το θέαμα και το πάθος που έδειξαν. Όλα κρίθηκαν σε λεπτομέρειες, θα μπορούσε να το έχει πάρει και ο Ολυμπιακός, εμείς πήγαμε να αυτοκτονήσουμε στο τελευταίο χρυσό σετ ειδικά στο 12-9 με συνεχόμενα λάθη.
Το ματς το είδα, για να είναι ειλικρινής δεν ειμαι φαν του βόλεϊ, δεν το παρακολουθώ τακτικά, αλλά χαίρομαι σαν Παναθηναϊκός που κερδίσαμε, ένας σύλλογος που είχε πιάσει πάτο τα τελευταία χρόνια στα ερασιτεχνικά τμηματα αλλά τώρα φαίνεται να επιστρέφει ξανά εκεί που οφείλει να είναι, ανταγωνιστικός και με όραμα για το μέλλον.
Όταν τελείωσε το ματς, περίμενα τις δηλώσεις. Ακούσαμε τον Δημήτρη Γ., ακούσαμε τις “σημαίες”, δηλαδή τον Ανδρεόπουλο (coach) και τον τρελο-Σώτο τον Πανταλέοντα.
Κι έρχεται η στιγμή που μίλησε αυτό το αμούστακο, ο υιός Ανδρεόπουλος, ο Χαράλαμπος των 19 ετών… Σχεδόν μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια και μου σηκώθηκε η τρίχα, από το πόσο αυθεντικά και με σεβασμό μίλησε. Απευθείας στην ψυχή, όλων των “αγνών” οπαδών της ομάδας. Το παιδί είναι “κόσμημα” του συλλόγου.
Εμένα πάλι όποτε τον έχω ακούσει -δεν μιλάω για τις προχθεσινές του δηλώσεις γιατί δεν τις είδα- μου έχει κάνει εντύπωση, γιατί το παιδί μιλάει και συμπεριφέρεται σαν ρομποτάκι. Τέλος πάντων δεν θέλω να τον κρίνω αυστηρά γιατί έχει περάσει και δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά καλό είναι για τον ίδιο να χαλαρώσει, βόλλευ παίζει, δεν πρόκειται να σώσει τον κόσμο.
Για τα παιχνίδια όντως είχαν πολύ ενδιαφέρον και σασπένς, και μπράβο στον παο που κέρδισε μιας και το ήθελε περισσότερο.
Πάντως μετά από αντίστοιχο αγώνα βόλευ γυναικών παο-οσφπ μια δυο εβδομάδες πριν, για μια φάση στο τέλος του αγώνα που διαμαρτυρήθηκε ο παο (και τελικά είχε και άδικο από ότι αποδείχθηκε) βγήκαν ανακοινώσεις που ζητούσε ο παο από την ερτ να απολυθεί ο Λιώλης, να σπάσει το γαυροσύστημα κτλ.
Τρέμω στην σκέψη του τί θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε στην περίπτωση που είχαν δώσει αντίθετα την φάση στο video check του πρώτου αγώνα ή αν αντί για τον Κουμεντάκη ήταν παίκτης του παο που είχε χτυπηθεί στο χρυσό σετ κλπ.
Για τον Ανδρεόπουλο νομίζω ότι απάντησες μόνος σου στο γιατί μιλάει κάπως “ρομποτικά”. Είναι όντως υπέρμετρα παθιασμένος, αλλά μην ξεχνάμε την ηλικία του και το οικογενειακό του δράμα.
Προσωπικά, ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες για το “θεαθήναι” (όταν δηλαδή δεν είναι δικαιολογημένες) μου περνάνε απαρατήρητες. Πόσω μάλλον όταν βλέπουμε ματσάρες. Απλά, στον φόβο σου για το τι θα γινόταν αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα, σου απαντώ (βάσει ιστορίας): Ακριβώς τα ίδια.
Anyway, το μείζον ζήτημα είναι να βλέπουμε τόσο ωραία παιχνίδια, όπως τα πρόσφατα.