Αθλητική επικαιρότητα

E? ρε σεις, ειλικρινα μιλαμε τοση ωρα και εχω την αισθηση οτι δεν καταλαβαινετε τι ειναι τα xG καν.

Τα xG δεν προβλεπουν τιποτα. Τα xG δεν σε ‘βοηθανε να πιασεις το στοιχημα’. Τα xG βγαινουν μετα τον αγωνα, δειχνουν τι εγινε στον αγωνα.

Ειναι οπως λεμε οι τελικες. Απλα επειδη στεγνα οι τελικες ειναι παντελως αχρηστο σαν στατιστικο, τα xG ειναι σαν τελικες με καποια ‘βαρυτητα’ αναλογα με τις συνθηκες και την θεση της εκτελεσης, η βαρυτητα που παιρνουν ειναι βασει καποιων στατιστικων μοντελων, μεχρι εκει. Τοσο απλα. Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη, πραγματικα.

3 Likes

Και τι δε θα έδινα για να ακούσω ανάλυση χγκολς από νικόλα αλέφαντο

5 Likes

Πως φαίνεται ο τύπος που δε παίζει στοίχημα ! Γιατί δε δινεις τα λεφτά σου στους πλούσιους ρε όπως κάνει ο κάθε νορμάλ άνθρωπος! Χαχα!

Το xG ύπαρχει καθ όλη την διαρκεια του αγώνα και σου λέει πόσα γκόλ θα έπρεπε να μπουν μεχρι εκεινο το σημείο !!!

Αν μια ομαδα έχει χG 2 μεχρι το 30’ ( γκχ γχκ Καλλιθέα στη Λεωφορο με ΠΑΟ γκχ γκχ) ε τι σου λέει αυτό? Πως το ΧΕΙ σε αυτο το μάτσ το ΓΚΟΛ !!!

Βασικά, αν υποστηρίζεις ότι τα xG είναι ακριβή, τότε μια χαρά προβλέπουν αφού είναι η αναμενόμενη τιμή, αν δεις κάπου 0.14, σημαίνει πως 14 στις 100 φορές θα μπει γκολ

Παίζει να έχω γράψει μλκια, αλλά το κρατάω, σκέφτηκα ότι η ευκαιρία έχει bimomial κατανομή, έχω καιρό να τα πιάσω και κάνω 1εκ πράγματα ταυτόχρονα για να το ψάξω, μπορεί να κάνω λάθος στα νούμερα αλλά αν ξέρεις την expected τιμή μπορείς να πας στην πιθανότητα και άρα να προβλέψεις (πάντα αν κάποιος υποστηρίζει ότι τα xG είναι ακριβή και συνεπή στα μαθηματικά τους)

Ρε μαλακες τι λετε, σοβαρα. Σου λεει οτι μεχρι εκεινη την στιγμη ‘’‘’‘’‘‘θα επρεπε’’‘’‘’’ (εντος παρα πολλων εισαγωγικων) να μπουν 2 γκολ και μπηκε ενα. Αυτο τι σκατα σημαινει για το τι θα γινει μετα? Αν η ομαδα δεν κανει κανενα αλλο σουτ, “”“”“πρεπει”“”“”" να βαλει αλλο ενα γκολ? Απο την αρχη αυτο δεν λεμε, οτι αυτα τα ρημαδομοντελα επιβεβαιωνονται σε βαθος χρονου και οτι σε ενα ματς δεν λενε τιποτα? Βασικα λενε, ενα πραγμα ακριβως, ποσο καλες ευκαιρειες εκανε μια ομαδα. Αυτο. Τελος. The End.

ΟΚ δεν σας αρεσει το στατιστικο, μπραβο. Το να φτιαχνετε strawman για να το καταρριψετε ειναι λιγο αστειο ε.

2 Likes

Δεν δουλευει ετσι και δεν ισχυριστηκε κανεις οτι δουλευει ετσι. Κανεις ποτε για κανενα λογο, τα βγαζετε ξεκαθαρα απο το μυαλο σας για να ‘αποδειξετε’ κατι.

Πρόβλεψη δεν είναι να πεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, πρόβλεψη είναι να δίνεις πιθανότητα σε ένα ενδεχόμενο.

Δεν είπα δε μου αρέσει το στατιστικό, είπα ότι κανείς δε μου εξηγεί το στατιστικό.

Mακάρι να τα έβγαζα απ’ το μυαλό μου, και να απεδείκνυα τα μαθηματικά πίσω από τη διωνυμική κατανομή, αυτός που όντως τα έκανε ήταν ένας τυχαίος που λεγόταν Bernoulli :stuck_out_tongue:

1 Like

Σαν να λεω, ο Παναθηναικος εχει μ.ο. στα τριποντα 40%, μεχρι στιγμης εχει βαλει 0/10, αρα θα βαλει τα επομενα 7-8 στο ματς. Αν δεν τα βαλει το στατιστικο 3pt% ειναι αχρηστο και δεν επιβεβαιωνεται.

Παραιτουμαι ειλικρινα.

1 Like

Φίλε μου, προφανώς αυτό που λες ισχύει. Αν δε δημιουργήσεις την τυχαία μεταβλητή, πρέπει να κάνεις μια υπόθεση για το πως λειτουργεί, και μετά να κάνεις την εκτίμηση μέσα από πειράματα τύχης. Γι’ αυτό έχω γράψει τα

Δε φταίω εγώ ρε μαν αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω

Με βάση τη χθεσινοσημερινη αθλητική επικαιρότητα, το προσωνύμιο «επιστήμονες» έχει μια κάποια βάση, δε λέω

2 Likes

Προφανώς και θα είναι μικρότερο, αφού για τον Μέσσι (και για όσους επιθετικούς έχουν τεχνική και ταχύτητα και δεν είναι γομάρια) είναι αρκετά πιο εύκολο να σκοράρει σε ένα τετ α τετ από ότι από το σημείο του πέναλτι.

Σε λίγο θα μου γράψεις και ποια είναι τα ποσοστά του Μέσσι σε κεφαλιές από κόρνερ για να μου πεις ότι στα τετ α τετ δεν θα σκοράρει με 93% (και όχι 90% όπως έγραψες, τον θεωρώ ακόμα πιο καλό :sunglasses:)

Εγώ διευκρινίζω ότι δεν έχω πρόβλημα με την ύπαρξη του στατιστικού.

Πρόβλημα έχω με τον κόσμο που λέει “α κοίτα τα xGoals , το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο” ή με τον κόσμο που προσπαθεί να προβλέψει μελλοντικά ματς επειδή η τάδε ομάδα δημιουργεί Ψ xGoals ανά αγώνα και η αντίπαλη ομάδα δημιουργεί Ζ xGoals ανά αγώνα.

Και αυτοί είναι η πλειοψηφία σίγουρα. Δεν είναι όλοι σαν εσένα morgoth που καταλαβαίνεις ότι είναι ένα ακόμα “κατόπιν εορτής” στατιστικό (και άρα όχι πολύ χρήσιμο, απλά για να γίνεται κουβέντα).

Πριν το αγώνα…

Bet365 : Καλλιθέα γκολ, 4 αποδοση. Απλα τα πραγματα κακή επιθεση η Καλλιθεα , τρομερη αμυνα ο ΠΑΟ και παίζει εντος εδρας ουσιαστικά. ααααρα πολυ δυσκολα
να βαλει γκολ η Καλλιθεα γι αυτο σου δινουμε την δυνατότητα να Τετραπλασιάσεις τα χρημα σου.

Στο 30’

xG : Η Bet έκανε λαθος πρόβλεψη !!! Μεχρι τωρα η Αμυνα του ΠΑΟ είναι ΣΟΥΤΩΤΗΡΙ και η επιθεση της Καλλιθέας Μαντσεστερ Σιτυ. (Δεν έχουν σημασια οι λογοι… μπορει ο ΠΑΟ να την παραυποτίμησε… μπορει να φαγαν κατι στο ξενοδοχείο και να του ψιλοπειραξε… κτλ) Σημασία ΕΧΕΙ οτι ΣΗΜΕΡΑ (δεν μιλαμε για πάντα) ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Ο ΚΩΤΣΙΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ 4 ΠΟΔΙΕΣ ΗΔΗ…αααααρααα μαλλον (οχι σιγουρα…ΜΑΛΛΟΝ η Καλλιθεα θα βαλει γκολ και μαλιστα παραπανω απο ενα). Το 4 λοιπον ειναι πολυ καλο. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΟ… αλλα πολυ καλο.

Το ότι μεχρι το 30 δεν μπορεις να κόψεις ουτε με βαλέ και πως η ομαδα ειναι (ΣΗΜΕΡΑ) σε κακη κατασταση δεν προβλέπει τι θα γινει μετα?
ΟΧΙ 100%… αλλα πιο πιθανως ?

Μετα απο αυτο αν δεν καταλαβατε τι λεω φερνω εκεινο που είχαμε στο νηπιαγωγειο και μετραγαμε :stuck_out_tongue_closed_eyes: (δε θυμαμαι πως το λεγαν :rofl:)

Επίσης για το πέναλτι μπορείς πολύ πιο χαλαρά να βγάλεις μοντέλο, αφού το πείραμα είναι πάντα το ίδιο. Ο εκτελεστής παίρνει φόρα, ο τερμας είναι πάνω στη γραμμή του και το ότι πηγαίνει αριστερά δεξιά, διαισθητικά δεν το αλλάζει ιδιαίτερα.

Άρα αν το 76% των πέναλτι μπαίνει γκολ, σημαίνει πως είναι αρκετά ακριβές αφού έχουν εκτελεστεί χιλιάδες πέναλτι.

Από εκεί μέχρι να συγκρίνεις το πέναλτι, με ένα τετ α τετ, είναι άλμα λογικής αφού δεν ξέρουμε πως υπολογίστηκε το xG του τετ α τετ και αν είναι ακριβές

1 Like

Λίγο διαγώνια διάβασα τόσα ποστ αλλά γιατί νιώθω ότι όλοι τα ίδια λέτε;

Τα xgoals λένε βάσει τελικών προσπαθειών που έκανε μια ομάδα πόσα γκολ “έπρεπε” να βάλει βάσει στατιστικής. Σωστό είναι αυτό.

Δεν είναι ούτε εργαλείο πρόβλεψης, ούτε δείχνει γενικά τις ευκαιρίες ενός αγώνα αφού μετράει μόνο τις τελικές. Επίσης αν μια φάση έχει τρεις τελικές (φάση διαρκείας που λέμε) μπορεί να βγάλει xgoals 1.8 ενώ στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είχε μπει μόνο ένα από αυτά.

Κοινώς, αν δεν έχεις δει το ματς, τα xgoals από μόνα τους δε λένε τίποτα. Αν το έχεις δει μπορεί να εξηγήσουν κάποια πράγματα.

Αυτό δε λένε όλοι;
Και ότι ο Καίσαρης είναι εκνευριστικος;

1 Like

Να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό να προχωρήσουμε αγαπημένοι?

5 Likes

Σου βάζω το όπλο στο κροταφο και σου λεω αν δε προβλέψεις σωστα το δευτερο ημιχρονο σε Πυροβολώ !!

Θα βάλει η Χ ομάδα γκολ στο 2ο ημίχρονο ?

Μονο σου στοιχείο τι έγινε στο πρώτο… Δεν εβαλε γκολ στο πρωτο αλλά είχε xG 1000…( Ειχε 14 δοκάρια , 21 τετ α τετ , 7 χαμενα πέναλτι , 75 σουτ στο τερμα, 1,8 δις τελικες)

Mandrake : Δεν μπορω να συμπεράνω τιποτα απο το xG του πρωτου ημιχρόνου γιατί δείχνει τι έγινε
στο παρελθόν και δεν ειναι εργαλειο προβλεψης . Οποτε παω με το ένστικτο και θα πω πως δε θα βαλει!!

Ειναι ζωντανός ο Mandrake? Συγγνωμη ρε μαγκες… πραγματικά? :rofl: :rofl: :rofl:

Πιο πιθανό είναι να πω κάτι του στυλ:

Η ομάδα Α συνήθως φτάνει νούμερα χ xgoals και στο πρωτο έχει φτάσει Χ/2. Οπότε πιστεύω ότι πιθανότατα θα κάνει άλλα Χ/2 στο δεύτερο μισό.

Βέβαια η ομάδα Β κάνει Χ/2<ψ<Χ και έχει 0 xgoals στο πρωτο. Οπότε θα κάνει λογικά τα ψ της στο δεύτερο. Οπότε αφού ψ> Χ/2 θα κερδίσει η ομάδα Β.

Τα Χ/2 του πρώτου ημιχρόνου, πάνε, χάθηκαν, δε γυρίζουν πίσω.

Ταυτόχρονα ξαναλέω, θα πρέπει να έχω δει το παιχνίδι. Αν η μία ομάδα έχει ήδη κάνει τρία τετ-α-τετ που δεν κατέληξαν σε τελική, ουσιαστικά τα xgoals της παίζει να τα έχει φάει ήδη.

Κατανοητό;

Εμπιστεύεσαι τα xgoals , την Opta και τον Θέμη Καίσαρη ή “βλέπεις μπάλα εσυ” ?

• Ναι, ειναι ενα χρησιμο εργαλειο
  • Όχι, βλέπω μπάλα

0 voters

Ελα πάμε, γιατι θελω xgoals να καταλαβω τι γινεται στο τοπικ

Δε βγάζει κανένα νόημα αυτό τον πολλ. Εννοείς ή το ένα ή το άλλο; Η θα έχει δει τα xgoals η το παιχνίδι;

Προσθέτεις πληροφορία που δεν σου δόθηκε.!! Ολες οι πληροφορίες ειναι στο πρωτο ποστ !!!
Δεν ξέρεις ιστορικά. Δεν ξερεις τι έκανε ο αντιπαλος. Τιποτα αλλο απο τις πληροφοριες του αρχικου ποστ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .

Θα μπει γκολ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?

ΜΟΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟ xG TOY ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.