Αθλητική επικαιρότητα

Ή απλά σε βόλευε περισσότερο μωρή χαμούρα

Summary

:heart:

4 Likes

“How do you feel when you made Two players Messi and Rodri win the Ballon d’Or ?”

Pep Guardiola : " Wow, it’s a really difficult question, but I can say that I helped Rodri to win. I made him a pivot and I knew how to guide him and bring out the talent inside him. As for Messi, I didn’t do anything. He doesn’t need a coach at all and he doesn’t need to be trained. You can wake him up in the middle of the night and take him to play a match and he will score and play as usual This is Messi (laugh) In fact, he is the one who made me the best coach at that time. I am happy with them and I am very proud that I was the coach of the best player in the world and the best pivot in the world. I am lucky "

Αλήθειες που δε λέγονται γιατί χαλάνε το αφήγημα…

Ουτε ο ιδιος ο Joselu δε θα ψηφιζε τον εαυτο του.
Βασικα θα ψηφιζε τον Ροντρι κι αυτος πριν ψηφισει τον εαυτο του.

1 Like

Νομίζω - ΝΟΜΙΖΩ - ότι δεν θέλει να πει αυτό, ότι ο Χοσέλου έπρεπε να πάρει Χρυσή Μπάλα, αλλά ότι δεν έπρεπε να την πάρει ο Ρόντρι γιατί δεν ήταν καλύτερος ούτε καν από τον Χοσέλου… Φυσικά δεν ισχύει.

Αλλά ρε γαμώτο τι κάθομαι κι ασχολούμαι; Αφού δεν δίνω δεκάρα ποιος παίρνει ή δεν παίρνει τη Χρυσή Μπάλα!

Το άθλημα είναι ο-μα-δι-κό :bangbang:

2 Likes

Μάλλον γιατί αυτοί που το κάνουν, το κάνουν επαγγελματικά και το πουλάνε;

Και γω είδα διάφορα μπλογκ για αστροφυσική αλλά δε θα στείλω βιογραφικό στον Quintom

3 Likes

Πάμε, κλικ σε Θέμη όλοι :stuck_out_tongue:

3 Likes

Πραγματικά όμως. Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα???
Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Πού θα δείτε το ΑΕΚ - Άρης και τα ματς των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ
image

1 Like

Το ξέρω φίλε μου ότι είσαι σκληρός καπιταλιστής, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Δες παρακάτω

Είμαι η Opta. Έχω φτιάξει ένα γαμάτο τρόπο να υπολογίζω τα xG και έχω φέρει την επαναστάση όπως λένε και οι influencers μου. Η λογική λέει μέχρι να ενδιαφερθεί κάποιος να αποδείξει αν λέω μλκιες ή όχι, δε χρειάζεται να κάνω καμία κίνηση γιατί πληρώνομαι από παντού.

Αν θέλω να αποδείξω ότι το μοντέλο μου δουλεύει (συνυπολογίζοντας ότι μαζεύω εσωτερικά data από παντού), μπορώ να βγάλω ένα white paper στο site μου που να λέει “Why Opta’s xG works” και να κάνω ανάλυση, όχι για 2-3 σκόρερς, αλλά σωστή ανάλυση με σωστό δείγμα και να βγάζω αποτελέσματα.

Επιπλέον αυτού, όπως ο φίλος μας ο gamemaster στο 52 ανέβασε στο github κάποια γραφικά, προσφέρω το μοντέλο σαν εφαρμογή ας πούμε, μαζί με ένα dataset (δες αυτό που είχα παραπάνω) ώστε κάποιος να κάνει replication των αποτελεσμάτων του ή να τρέξει τη δικιά του ανάλυση. Στόχος είναι να δω αν τα αποτελέσματα που βγάζει η Opta στο white paper είναι ορθά, και δεύτερον να κάνω τη δικιά μου ανάλυση για όποιον παίχτη θέλω.

Ποια είναι το πρόβλημα εδώ? Μπορεί κάποιος να εκμαιεύσει το μοντέλο (ας το πούμε reverse engineering) μέσα από τη διαδικασία αυτή. Ποια είναι η λύση σε αυτό? Πρώτον, το μοντέλο είναι commercial άρα τα copyrights που δίνει είναι συγκεκριμένα και μπορεί να κάνει μετά νομικές κινήσεις αν κάποιος το χρησιμοποιήσει για να βγάλει λεφτά, και δεύτερον, μια πιο απλή λύση (γιατί όταν μιλάμε για λεφτά, αυτά δε μας απασχολούν ιδιαίτερα, θέλουμε να πέφτει το μαρούλι και τα βρίσκουμε μετά) είναι αν το μοντέλο δέχεται πχ 85 μεταβλητές, να ζητάει σαν είσοδο 168 μεταβλητές για να μην μπορείς να καταλάβεις ποιες χρησιμοποιεί (να το κάνεις πιο δύσκολο βασικά). Στην περίπτωση που κάποιος τα καταφέρει, μπράβο για το hustle, αλλά δες το πρώτο που λέω παραπάνω για τα copyrights και επίσης η Opta πια έχει μεγάλο market share, δεν θα της πάρει κανείς καμία δουλειά με τη bet365 και την interwetten (ή θα χρειαστεί πολύ πολύ χρήμα).

Εγώ αυτό ζητάω για να καταλάβω αν και πόσο καλά λειτουργούν, από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να ενημερώνεται από τους Θέμηδες αυτού του κόσμου για τις επαναστάσεις που γίνονται στον κόσμο μας.

Ναι, αλλά εγώ δεν είδα τα μπλογκ για να βρω δουλειά στο Sport24, απλά το Θέμη κοροιδεύω :stuck_out_tongue:

2 Likes

Απολυτα σωστος ο @kbil. Δυστυχώς ο δικός σου συλλογισμός είναι εκείνος που εχει κενα. Θα στα γράψω σε bullets:

• Η opta δεν έχει κανέναν λόγο να βγάλει white paper, ούτε να ανεβάσει κάπου κάτι στο github. Πουλαει σε εταιριες, δεν περιμενει επιβεβαιωση απο κανενα. Take it or leave it.
  • Υποθετεις ότι δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά είναι λάθος υπόθεση. Τα ποσά που ζητάει η Opta για την απίστευτη συλλογή δεδομένων που κάνει (και διαθέτει/παρέχει) είναι τουλάχιστον 3 φορές πάνω από τους άλλους, έως και 10 φορές (ανάλογα την υπηρεσία). Η Β365 μπορεί να τα δίνει -και καλά κάνει- αλλά υπάρχουν μικροί και μικρομεσαίοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αυτοί πάνε αλλού.
  • Συνεπώς, η opta δεν θέλει να δώσει access σε οποιονδήποτε ή να βοηθήσει οποιονδήποτε να κάνει ανάλυση των μοντέλων, διότι απλούστατα… δεν θέλει. Αν ο “αλλού” γίνει μεγαλύτερος, χάνεται market share. Υπάρχει ανταγωνισμός παντού, απλώς εσύ δεν τον βλέπεις.
  • Ουτε θέλει να αποδείξει οτι δουλεύει το μοντέλο της, ουτε θα δώσει συγχαρητήρια για το hustle σε κανεναν, διοτι δεν το θελει. Είναι take it or leave it όπως έγραψα.
  • Τα copyrights ειναι προφανως δικα της, αλλα δεν εχει κανεναν λογο να κανει distribute καποιο μοντελο για να τρεχει μετα στα δικαστηρια τον jonkyr απο το internet και να διεκδικησει διαφυγοντα κερδη.

Ελπιζω να βοηθησουν λιγο την συζητηση οι παραπανω πληροφοριες.

3 Likes

tl;dr Η opta δε χρειάζεται και δε θέλει να κάνει οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που κάνει ήδη

edit: Take it or leave it.

edit2: https://theanalyst.com/2023/08/what-is-expected-goals-xg

Kανένα κενό δεν έχει :stuck_out_tongue:

Δε με νοιάζει τι κάνει η Opta και η κάθε Opta, η συζήτηση είναι για τα xG, δε συζητάμε το business model της Opta, αυτό που έγραψα είναι ένας τρόπος για να μπορέσει να κάποιος τρίτος να κάνει validate το μοντέλο.

Ξανά, αν εσείς θέλετε να πάρετε σαν face value το τι λέει κάποιος είναι δικό σας θέμα :stuck_out_tongue:

1 Like

Αν εγραφα αυτο, θα ακουγα παλι για “αυθεντιες” και τετοια. Εγραψα τα δεδομενα, οπως ειναι. Αλλα ναι, tl;dr αν θέλεις και δέχεσαι πώς ειναι η πραγματικοτητα.

Δεν ανηκουν στην Opta; Με μπερδευεις. Σου εγραψα γιατι δεν προκειται να δωσει λεπτομερειες του μοντελου της. Πληρωνει μερικες ΧΙΛΙΑΔΕΣ κοσμου σε ολον τον πλανητη για να κανει data gathering, γιατι να μου δωσει εμενα το στατιστικο μοντελο;

Δεν θελει. Με δυο λεξεις μπορει να καταλαβεις. Αλλιως, στειλε μειλ στη statsperform να σου στειλουν το μοντελο. Τι να σου πω…

3 Likes

Ξαναδιάβασε τι ζητάω να μου δώσει.

Τέλεια, άρα το δίκιο που έχω εγώ αν πω ότι τα xG είναι γτπ είναι ακριβώς ίσο με το να πεις εσύ είναι σωστά (με τη διαφορά ότι εσένα δε σε νοιάζει να δεις αν είναι σωστά αλλά κλαιν).

Στους μόνους που μπορώ να δώσω κάποιο δίκιο είναι η Opta και η κάθε Opta (γιατί τα μαζεύουν) και οι Θέμηδες αυτού του κόσμου γιατί βγάζουν μεροκάματο. Στην Opta λέω μπράβο γιατί στήσαν τη μπίζνα, τους Θέμηδες τους κοροιδεύω γιατί δεν έχουν ιδεά για τι μιλάνε.

Η διαφορα ειναι οτι το μοντελο της Opta βρισκονται καποιοι χαζοι (που μαλλον επηρεαζονται απο influancers και τον Θεμη και δεν διαβασανε 3 μπλογκς απο χτες που μαθανε τι ειναι αυτο το μοντελο) που δινουν εκατομμυρια για να το χρησιμοποιησουν και βασιζουν αποφασεις εκατονταδων εκατομμυριων σε αυτο. Αρα προφανως κατι κανει καλα, καπως δουλευει. Λεω εγω μια μαλακια τωρα.

Για να γίνει πολύ απλό, αν πω ότι ένα μοντέλο είναι μια συνάρτηση n παραμέτρων, f(x1,x2,…,xn) και δίνω ένα εύρος τιμών σαν expected outcomes με τάδε διάστημα εμπιστοσύνης και συναφή metrics, υπάρχουν τρόποι να κάνεις validate το μοντέλο χωρίς να έχεις γνώση του μοντέλου, αρκεί να δώσεις ένα εύρος εισόδων και μια κατανομή τους. Το μοντέλο θα έρθει σαν software για να μπορέσεις να παίξεις μαζί του.

Ναι είναι μαλακία :stuck_out_tongue: Θες να μου πεις ότι αν χρησιμοποιούν κάτι πολλοί είναι και σωστό?

Μια σημείωση, δεν έμαθα χθες τι είναι το μοντέλο από τα blogs, δεν έχει μάθει κανείς τι είναι το μοντέλο, γιατί δεν υπάρχει πουθενά. Το είναι συνάρτηση της γωνίας, της απόστασης, και του αέρα έχει πραγματικά άπειρους συνδυασμούς πιθανών μοντέλων.

Δεν ξέρω γιατί δε γίνεται αντιληπτό αυτό που λέω, εγώ είπα πολύ απλά αν δεν δω μαθηματικά/γίνει validate το τι κάνουν, δεν έχει τίποτε άλλο σημασία. Παραπάνω είπα κιόλας, “αν είναι σωστά, θα πω έχουν δίκιο”. Έχετε φαγωθεί να μου λέτε ότι είναι σωστά γιατί είτε τα χρησιμοποιούν όλοι (καμία σημασία), είτε αποδεικνύεται στατιστικά (χωρίς να δείχνετε κάποια μελέτη). Βγαίνω και μλκς δηλαδή :stuck_out_tongue:

Θεωρεις οτι ολοι αυτοι οι οργανισμοι που δινουν τοσα εκατομμυρια πανω σε αυτο το πραγμα δεν τα εχουν σκεφτει αυτα που λες? Θεωρεις οτι δεν το εχουν ψαξει? Θεωρεις οτι δεν εχουν βαλει πολλους ανθρωπους να τσεκαρουν το validity του μοντελου πριν επενδυσουν σε αυτο και εισαι ο πρωτος που τα σκεφτεται ολα αυτα?

Η διαφορα ειναι οτι αυτοι ΞΕΡΟΥΝ πως να χρησιμοποιησουν σωστα τα δεδομενα της Opta περα απο το ‘ειχαμε 2.1 xG και ο αντιπαλος 1.8, αρα επρεπε να κερδισουμε’ που θα σου πει ο Χ ασχετος.

Σόρι μαν όχι, εμπιστεύομαι μόνο τον εαυτό μου και τα μαθηματικά. Όπως και να 'χει κατάλαβα το σκεπτικό σου(σας) αν όλοι σκέφτεστε έτσι, κάποια στιγμή που θα ξανασυζητήσουμε για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, να περιμένεις ειρωνικό σχόλιο για το ότι πέρα από τα μαθηματικά, έχουν επενδυθεί εκατομμύρια ευρώ και το έχουν ψάξει άνθρωποι ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση και ελπίζω να πιάσει από το να γράφω κατεβατά :stuck_out_tongue:

Προχωράμε, δεν ξανασχολούμαι πέρα από το να κοροιδεύω το Θέμη που και που

1 Like

Τον εαυτο σου καλα κανεις και τον εμπιστευεσαι, μακαρι να ειχα το 1/1000 της αυτοπεποιθησης σου (δεν το λεω ειρωνικα).
Τα μαθηματικα πως τα εμπιστευεσαι απο την στιγμη που δεν τα ξερεις γιατι ειναι κρυφα δεν καταλαβαινω, αλλα παμε παρακατω :stuck_out_tongue:

Το αλλο που λες δεν εχει καμια σχεση με αυτο που συζηταμε, το Χρηματηστηριο Ενεργειας προφανως ειναι μια χαρα αποδοτικο αλλα οχι για εμενα και για εσενα αλλα για εκεινους που το εστησαν, οποτε μια χαρα βγαινουν και εκει τα μαθηματικα.

For the record παντως, και χωρις να εχω καμια απολυτως πρεμουρα να υπερασπιστω κανεναν Θεμη, η υπεραπλοποιηση των xG ειναι κατι που δεν το εχει κανει ποτε.

Καλά αυτό δεν είναι απαραίτητα επιχείρημα υπέρ του μοντέλου. Στις μπίζνες μεγαλύτερη σημασία έχει τι μπορείς να πείσεις τον κόσμο ότι ισχύει, παρά το τι ισχύει στην πραγματικότητα.