Σκατά βλέπω και στις δύο φώτος.
Ομολογω πως δεν καταλαβαινω αυτους που θεωρουν οτι ειναι “υποχρεωση” καποιου δημοσιου προσωπου με πλατφορμα να εκφρασει/δειξει/πραξει με συγκεκριμενο τροπο τις πεποιθησεις του και αποψεις του (αν εχει καποιες…) για πολιτικους ή/και για αλλα δημοσια προσωπα.
Ναι, θα ηταν καλο για τον οποιονδηποτε Μεσσι να αποκηρυξει την επισκεψη στον Λευκο Οικο που περιλαμβανει συναντηση με τον παιδοφιλο, αλλα δεν προκειται να κατσω να κρινω εναν τυπο που το μονο που θελει ειναι να παιζει μπαλα και δεν εχει ασχοληθει ποτε στην ζωη του με αυτα τα θεματα (τουλαχιστον δημοσια).
Ουτε θαρρω πως σημαινει και πολλα κατι τετοιο.
Συνήθως υπεραμυνομαστε του δικαιώματος των διάσημων να εκφερουν αποψη επι παντός επιστητού όταν αυτή η άποψη συμφωνεί με την δική μας! Στην αντίθετη περίπτωση οι… διαφωνουντες σπευδουν να δημοσιευσουν υποτιμητικά σχόλια για τον αθλητή/τρια, ηθοποιό κλπ που τολμά να μιλήσει για θεματα που δεν γνωρίζει!
Έχοντας αυτό κατα νου, το πραγματικά ενδιαφερον στην παραπάνω φωτογραφία είναι το απορημένο ύφος που έχει ο Donald ο Trump όταν περιεργαζεται την μπάλα ποδοσφαίρου…
…ο οποίος Trump είναι και κάτοχος του FIFA Peace Award, ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον ιδιο ή για αυτούς που του το απένειμαν!
“If you choose not to decide, you still have made a choice.”
Summary
Ο Μεσι εκανε την επιλογη του ακομη κι αν δεν διαλεξε. Δικαιωμα του. Δικαιωμα του κοσμου να κρινει τη σταση ενος δημοσιου προσωπου.
Αν δεν ηθελε να κρινεται για την επισκεψη στον Λευκο Οικο, ας καθοταν στο γηπεδο να κανει εξτρα προπονηση. Δεν θα του εκοβαν και τον μισθο.
Αλλα τοτε θα τον εκριναν οι “αλλοι”, σωστα; Bad luck Leo, ειναι το τιμημα της δοξας.
Διαφωνω φουλ.
So εχει φωτο ο Ντιεγκο με τον Φιντελ. Εκραξε και τον παπα μια φορα. Και τι έγινε; Καπιταλιστικη ζωη εκανε με τα εκατομμύρια του, ρουφουσε την καλυτερη κόκα κλπ κλπ. Και με γεια του και χαρα του κιολας αλλα γιατι να ειναι το καλο πρότυπο και ο Μεσι το κακο; Θα συμφωνήσω με Κουιντομ εδω στα περι επιλογής.
Και η Billie Eilish μας ελεγε για κλεμμενη γη εχοντας στην κατοχη της βιλα 10+ μυριων που φανταζομαι δεν θα χαρίσει στους ινδιανους για την ψυχη της μανας της. Επαναστάτης εκ του ασφαλους γινομαι και εγω οποτε προτιμώ να στηρίξω την σταση του Λιο να παιξει την μπαλιτσα του και να συνεχίσει να παιρνει τα εκατομμύρια του
Τελεια. Ειπαμε ολοι απο μια αποψη, συνεχιζουμε.
Ολα οσα εγραψες παραπανω ειναι σωστα και αληθινα. Παρ’ ολα αυτα, εχεις το δικαιωμα να κρινεις τον Ντιεγκο για την καπιταλιστικη ζωη του, αλλα ο Λαγιονελ μπορει απλως να παιζει μπαλιτσα και να του χαϊδευουμε τα @@ για να μην κουραζεται να τα ξυνει.
Μαζι σου. Ζητω και στον Τζιανι τον Ινφαντινο. Αλλωστε, δεν ειπε “βαρατε οποιον βρειτε μποσικο”, απλως εμφανιστηκε με τον Τραμπ και του εδωσε κι ενα βραβειακι. Που το μεμπτο; Τι, οχι;
Εγω απλα λεω οτι ο Μεσι και ο Μαραντονα εχουν ενα μεγαλο κοινό, βγαλανε εκατομμύρια με το να κλωτσάνε μια μπάλα. Τωρα ο Ντιέγκο μπορει να ένιωθε οτι ελεγε αλλα τα περισσοτερα που εκανε ηταν για το θεαθήναι.
Γενικα εγω προσωπικά θελω να εχω πρότυπα προσγειωμένους ανθρώπους (τους γονείς μου, τον φουρναρη της γειτονιας whatever) και οχι ανθρωπους λουσμενους στην εξουσια η το χρήμα.
Με βαση ολα αυτα καταλήγω οτι καλως κανετε κρητική στον Μεσι αλλα ο μαραντονα θεωρω ειναι άσκοπη σύγκριση γιατι στο κατω κατω της γραφης και αυτος εκατομμύρια είχε. Δεν ξερω αν λεω κατι παραλογο εγω ετσι το βλεπω
Καλα, δεν θα τσακωθουμε κιολας, ουτε θα σε κρινω γιατι το βλεπεις ετσι
Τα προτυπα του καθενος ειναι διαφορετικα, συμφωνω μαζι σου αλλωστε για το ποιους θα επρεπε να κοιταζουμε.
Δεν αλλαζει ομως οτι οι τυποι αυτοι, Μαραντονα ή Μεσι ή οποιος αλλος, ειναι προτυπα για εκατομμυρια κοσμου. Κερδιζουν δισεκατομμυρια (δεν εγραψα λαθος, ο τζιρος τους ειναι τεραστιος) απο αυτους/εμας. Εχουν τη δυνατοτητα να κανουν το καλο. Αν θελουν, μπορουν να κανουν το κακο.
Αν συμφωνουμε οτι ενας πολεμος, μια γενοκτονια ή μια βιαιη συγκρουση ειναι “το καλο”, περιμενω απο αυτους να δειξουν εναν δρομο. Αν επιλεξουν να μην κανουν τπτ, ειναι δικαιωμα τους. Αλλα αν τους φτυσω, δεν θα ειναι βροχη. Εγω θα ειμαι. My 2c.
- Δεν εβαλα εγω τη φωτο του Ντιεγκο. Ουτε τον ξεπλενω για οσα αρνητικα εκανε.
- Το γεγονος οτι ο Μαραντονα κονομαγε ειναι ασχετο με το ειδος του role model που ηταν. Κριθηκε για αυτο και πληρωσε -ισως ακριβα- τις επιλογες του. Τα χρηματα ηταν το αποτελεσμα των ικανοτητων του, δεν τα εκλεψε απο κανεναν. Νομιζω δλδ.
- Δεν κρινω τον Μεσι επειδη κονομαει. Τα χρηματα ειναι το αποτελεσμα των ικανοτητων του, δεν τα εκλεψε απο κανεναν. Νομιζω δλδ.
Μα γι αυτο σου λεω εκανε την ζωη του και με γεια του και χαρα του. Ο Μεσι κανει το ίδιο επίσης με γεια του και χαρα του. Εμενα η διαφωνια μου ειναι οτι ο Μαραντονα και ο καθε Μαραντονα που έχει χρήμα και αρα καποια δυναμη μπορει να κανει πιο ουσιαστικα πράγματα για τα πιστευω του. Οι περισσότεροι ομως κάνουν ανούσια πραγματάκια για να κοιμούνται καλυτερα τα βράδια πιστεύω.
Fair point αλλα απ την αλλη δεν νομιζω να περιμενε καποιος απ τον Μεσι και τον καθε Μεσι να πει οτι μια γενοκτονία είναι κακη για να την θεωρεί κακη. Κοινη λογική και ανθρωπιά χρειάζεται. Απλα θα ήταν ενα καλο συν αν το εκανε. Τωρα αν ο αλλος εχει λαθος θεμέλια στην ζωη του και υποστηρίζει πχ τον πορτοκαλι κλόουν δεν νομιζω να αλλαξει την κοσμοθεωρία του για εναν ποδοσφαιριστή και τα λεγομενα του.
Αρα καταληγω στην αρχη και αδυνατώ να καταλαβω την ανάγκη για σύγκριση των 2. Την θεωρω αχρειαστη.
Υγ προφανως και δεν θα μαλωσουμε μπορουμε να διαφωνούμε ώριμα νομιζω
Νομιζω οτι καταλαβα κατι. Η θεμελιωδης διαφορα μας ειναι οτι εγω θεωρω πώς ενα role model εχει μια μεγαλυτερη υποχρεωση προς την κοινωνια που τον θαυμαζει/στηριζει. Εσυ θεωρεις οτι το κοινο δεν επηρεαζεται απο κανεναν διοτι “ξερει ηδη”. Ειναι κι αυτο μια οπτικη, δεν αντιλεγω.
Btw, με το “να δειξει ενα δρομο” δεν εννοω να πει “ρε σεις, κοιταξτε εκει μια γενοκτονια”. Προφανως ο κοσμος βλεπει. Εννοω, να δειξει το δρομο προς το “καλο”, που αναφεραμε πιο πανω. Awareness λεγεται και ειναι κατι που το εχει αναγκη η κοινωνια μας στον 21ο αιωνα.
Και για να κανω μια συνδεση με το πρωτο μου μνμ, ο τραγουδιστης της μπαντας που εγραψε τον εμπνευσμενο και απολυτα ρεαλιστικο στιχο, δεν εχει πει μιση λεξη για οσα κανει το Ισραηλ. Ειμαι πολυ περιεργος για την αποψη του. Θα με βοηθουσε να ξερω αν πρεπει να σκασω 350 λιρες ή εστω 200+ ευρω για να τον δω ξανα.
Μια ζωή τα ίδια “επιχειρήματα” όταν γίνεται - αναπόφευκτα, θα πω εγώ - σύγκριση ανάμεσα στις προσωπικότητες Μαραντόνα και Μέσι. “Ναι αλλά και ο Μαραντόνα έβγαλε πολλά λεφτά”, “γιαλαντζί επαναστάτης” και όλα τα σχετικά.
Έχει πλάκα, κάποτε οι υποστηρικτές της άποψης ότι ο Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών (που είναι legit άποψη btw) παρατηρούσαν ότι είναι πολύ ενοχλημένοι απ’ αυτή την άποψη πολλοί που θεωρούσαν και θεωρούν τον Μαραντόνα τον κορυφαίο όλων των εποχών και πως γι’ αυτό έκραζαν/κράζουν Μέσι. Που για αρκετούς μπορεί και να ίσχυε και να ισχύει ακόμα.
Πλέον νομίζω συμβαίνει το αντίστροφο, όταν κάποιος παρατηρεί - με αφορμή τη διαφορά των δύο στη στάση, στις τοποθετήσεις κ.λπ. και όχι κάποια ιδεοληψία - ότι ο Μέσι σαν προσωπικότητα είναι μικρός μπροστά στον Ντιέγκο, αυτό είναι που ενοχλεί. Σαν να μη φτάνει ρε παιδί μου η τελεσίδικη πλέον αναγνώριση που έχει εισπράξει ο Μέσι ως ποδοσφαιριστής. Σώνει και καλά να μη “μειωθεί” σε κανένα πεδίο. Κι ας μοιάζει αναπόφευκτο.
Και ένα τελευταίο από έναν που ήταν και είναι της άποψης ότι ο Ντιέγκο είναι ο κορυφαίος όλων: Τον Μέσι τον κρίνω πρώτα και κύρια ως ποδοσφαιριστή, και ως τέτοιον εννοείται ότι τον θαυμάζω απεριόριστα, εννοείται ότι είμαι ευγνώμων απέναντί του για τις άπειρες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας που μου έχει χαρίσει, εννοείται ότι τον τοποθετώ στους 3-4 κορυφαίους όλων των εποχών. Αλλά ότι με την κοινωνική του στάση, με το ότι εμφανώς δεν είναι διατεθειμένος να ενοχλήσει ποτέ κανέναν ισχυρό / κανέναν πουτανασγιό όπως ο Τραμπ καλή ώρα, ε με απογοητεύει ελαφρώς όσο να 'ναι και με κάνει να τον βάζω κάτω από τον Μαραντόνα ΚΑΙ σε επίπεδο κοινωνικής στάσης, να μην το πω ρε μάγκες;
Να το αποσιωπήσω; Επειδή είναι ο Λιονέλ Μέσι;
Δεν πάει έτσι.
Καλα το να δειξει κανεις το δαχτυλο ειναι το πιο ευκολο πραγμα που μπορει να κανει, αλλα παντοτε υπαρχει καποιος που μπορει να δειξει το δαχτυλο σε μας, και να εχει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια επιχειρηματα με αυτα που εχουμε εμεις αν δειξουμε το δαχτυλο σε οποιονδηποτε Μεσσι ή καποιον αλλον που ειναι παθητικος οσον αφορα τα πολιτικα δρωμενα. Ολοι μας θα μπορουσαμε να κανουμε περισσοτερα.
Εχει τεραστια διαφορα το να κρινεις καποιον επειδη εμπλεκεται ενεργητικα σε κατι που θεωρουμε εμεις λαθος ή ανηθικο, απο το να κρινεις καποιον επειδη δεν κανει αυτα που θεωρουμε εμεις εσφαλμενα οτι πρεπει να κανει.
Με τη διαφορα οτι η αποψη μας δεν εχει την ιδια βαρυτητα με του οποιουδηποτε Μεσι. Ας κανουν κι αυτοι λιγη παραπανω προσπαθεια απο εμας. Αλλιως, οπως εγραψα παραπανω, αν ειναι ετσι “μπραβο Ινφαντινο”. Τι εκανε ο ανθρωπος; Λιγο λιγοτερο απ’ οσο θα μπορουσε να κανει. Βαλε τωρα 5Κ εισιτηριο τελικου Μουντιαλ να γουσταρουμε, δεν τρεχει μια.
Αν κατάλαβα καλά προσκεκλημένη στον Λευκό Οίκο του πάπαρδου, ήταν η ομάδα και όχι ο Μέσι, σωστά;
Είναι κι αυτή μια παράμετρος που πρέπει να λάβουμε υπόψη θαρρώ.
Θα μπορουσες να εισαι διασημος ή να εχεις 100 χιλιαδες φολλοουερς αν ηθελες, για να κανεις μεγαλυτερη διαφορα με την πλατφορμα σου. Καποιος παντα μπορει να ισχυριστει κατι τετοιο.
Ειναι πλεον ο διαβολος ο Μεσσι ![]()
Να μια ρεαλιστικη προταση. Πώς δεν το ειχα σκεφτει.
Επειδη ειχα μια απορια πώς και δεν ηταν εκει ο Ντειβ:
Fashion takes precedence over politics
The reason for Beckham’s absence was purely logistical rather than a snub to the administration. According to reports from CNN, a White House official confirmed that the Manchester United icon remained in Europe to support his family. He was instead in Europe for his wife Victoria’s fashion show, the official stated. Given the importance of Victoria’s brand during the international fashion circuit, the Miami co-owner chose to prioritise his spouse’s professional milestone over the ceremonial visit to the capital, leaving his fellow board members to represent the ownership group.
Ας σοβαρευτουμε λιγο λοιπον. Αν ηθελε ο καθε Μεσι, θα μπορουσε να πονεσει λιγο η κοιλιτσα του. Σιγα μην τον εβαζε τιμωρια με το ενα ποδι στον τοιχο η ομαδα.
Καποιοι στους Ιγκλς παντως, που δεν ηθελαν, δεν πηγαν περυσι στη συναντηση με τον Τραμπ. Και τονιζω το “περυσι”. Μπορω να φανταστω τι θα γινοταν φετος. Περιμενω να δω και τους Σιχοκς σε μερικους μηνες. Πεντε παικτες της εθνικης ΗΠΑ στο χοκεϊ δεν πηγαν επισης. Ισως λογω υποχρεωσεων με τις ομαδες τους, ενας επειδη ειχε κανονισει κατι με τη συντροφο του, αλλα σιγουρα μερικα πραγματα ειναι πολυ βολικα.
https://people.com/dozen-philadelphia-eagles-players-skip-white-house-visit-11723633
Δε νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα. Και προφανώς δεν είναι σε θέση να τον βάλουν τιμωρία. Αν έχει να κάνει κάτι, περισσότερο τείνω στους σπόνσορες και τι έχει υπογράψει ο κοντός. Δεν ξέρω τι μεγέθη είναι όσοι του χόκεη ή άλλων αθλημάτων δεν πήγαν σε σχέση με τον Μέσι και ποιους σπόνσορες/ντίλια έχουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτοί έχουν το πάνω χέρι εδώ και αρκετά χρόνια και σε εξωαγωνιστικές καταστάσεις.