Αθλητική επικαιρότητα

https://www.sfchronicle.com/sports/annkillion/article/White-House-visit-by-Curry-Warriors-resumes-17724050.php

Τους Warriors παντως ο Τραμπ δυο φορες που πηρανε το πρωταθλημα οσο ηταν προεδρος, δεν τους καλεσε επειδη ο Καρι και ο Ντουραντ ειχαν πει οτι δεν θα πηγαιναν. Και ο Λεμπρον τους ειχε υποστηριξει γραφοντας μαλιστα οτι η επισκεψη στον Λευκο Οικο ειχε παψει να ειναι τιμη οσο ηταν αυτος εκει.

4 Likes

Ο ιδιος τυπος που εκανε γαργαρα την φαση με την Κινα, και που πριν λιγοτερο απο μηνα εκανε διθυραμβικες δηλωσεις για το Ισραηλ ε? Αν θελουμε, για ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ βρισκουμε κατι να δειξουμε το δαχτυλο.

Καλημέρες.

1 Like

Ο ορισμός του whataboutism. Συγνώμη αλλά δε μου αρέσει αυτό.
Ας μη μιλάμε για τη Γάζα γιατί δεν είπαμε τίποτα για την Ουκρανία και πάει λέγοντας.

Νομίζω τώρα κρίνουμε τον Μέσι.
Ο Μέσι είναι παιχταρας. Για εμένα που δε βλέπω ποδόσφαιρο εδώ και πάνω από δέκαπεντε χρόνια, η στάση του και το εξωαγωνιστικά του μέγεθος έχει μικρύνει παρά πολύ. Και συνεχίζει.
Αν δεν πάω εγώ στο Λευκό Οίκο κάτι τρέχει στα γύφτικα. Αν ο Μέσι ευθαρσώς πει εγώ δεν πάω για έναν από τους πάρα πολλούς λόγους που υπάρχουν θα κάνει αίσθηση και θα επηρεάσει κόσμο και καταστάσεις.
Ας έλεγε κι αυτός, μπροστάρης, ότι δεν πάω στο Μουντιάλ σε χώρα που δε σέβεται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και δεν ξεπλενω κανενα καθεστώς για να πάρω κουπα. Θα ταρακουνουσε πολλούς.
Ο Τζόρνταν δεν πήρε θέση για την καταπίεση των Αφροαμερικανων στις ΗΠΑ ποτέ, όσο και αν τον πίεζαν. Έχει κριθεί επανειλημμένα για αυτό. Για αυτό και είχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ώθηση από τη λίγκα, ταυτόχρονα με την τρομερή του αγωνιστική και αναμφισβήτητη αξία. Αντίθετα Καρίμ, Τσάμπερλεν, και άλλοι είχαν ξεκάθαρη θέση. Όλα αυτά μετράνε στο μύθο και στην αξία κάποιου.
Προφανώς οι επιλογές του καθένα είναι ελεύθερες. Αυτή η ελευθερία δείχνει και την ελεύθερη βούληση και επιλογή κάποιων.
Ο Μέσι ποτέ δεν έχει πάρει θέση για κάποιο θέμα από όσο θυμάμαι και συμφωνώ ότι η μη θέση είναι θέση.
Να ναι καλά να χαίρεται τα εκατομμύρια του, άλλωστε για το χώρο του θεάματος είναι κορυφαίος, ας πάει και στο Μουντιάλ της επανειλημμένα κατηγορούμενης ως εγκληματική οργάνωση, FIFA. Μια χαρά…

5 Likes

Ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών αλλά έχει χάσει τον σεβασμό τα τελευταία χρόνια από πάρα πολύ κόσμο.
Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.
Η χαιρετούρα του με τον παιδεραστή φασίστα γενοκτόνο μέσα στα χαμόγελα και τις τελετές είναι ένας από αυτούς, έδειξε πάλι ότι είναι απλά ένας κακομαθημένος ναρκισσιστής πολυεκατομμυριούχος που δεν του καίγεται καρφί για οτιδήποτε άλλο.
Καμία ανοχή και εννοείται κανένα ξέπλυμα, ένας τέτοιος τύπος δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι πρότυπο για τα παιδιά.

2 Likes

Επειδη αναφερθηκε πιο πανω, για την Billie Eilish συγκεκριμενα. Το ‘επιχειρημα’ ελα μωρε που το παιζει αριστερος αλλα ειναι πλουσιος, ειναι το πιο σιχαμενο whataboutism κατασκευασμα απο τους απανταχου δεξιους (το γνωστο ‘αριστερος με δεξιες τσεπες’) ωστε να κανουν ad hominem επιθεση και να μειωσουν οποια αποψη δεν τους αρεσει. Χιλια μπραβο σε οποιονδηποτε εχει λεφτα και αντι να γινει ενα σιχαμενο φασιστικο γουρουνι παει κοντρα στο ταξικο του συμφερον και βγαινει να μιλησει για τετοια θεματα. Οι ιδιες μαλακιες ακουγονται για την Γκρετα (οχι παλια που την αγαπουσαν ολοι οι νεοφιλελευθεροι, τωρα που παρα πηγε προς τα αριστερα και τους χαλαει ξαφνικα), γνωστες τακτικες.

Οσο για τον Μεσι, η τον Κριστιανο (για να μην φωναζει ο Κουντομ) που κωλοτριβεται με τους Εμιρηδες η οποιονδηποτε δεν μιλαει, γουατεβερ. Δεν θα τους κραξω, αλλα σιγουρα αυτοι που βγαινουν και μιλανε εχουν ενα + απο διπλα στο δικο μου κεφαλι.

5 Likes

Στην περίπτωση της Billie Eilish δεν της στοίχισε κάτι η δήλωση που έκανε — μια δήλωση ήταν απλώς. Ίσα-ίσα που κάποιοι την ανέδειξαν και σε ηρωίδα κιόλας. Δεν ρίσκαρε λεφτά ούτε προνόμια.

Σε αντίθεση με την Billie Eilish, υπάρχουν άνθρωποι που όντως έβαλαν το χέρι στην τσέπη, όπως η J. K. Rowling, η συγγραφέας του Harry Potter, που έχει δώσει τεράστια ποσά σε φιλανθρωπίες και έχει χάσει σημαντικό μέρος της περιουσίας της από δωρεές. Και χωρίς να διεκδικεί προφίλ επαναστάτη αν και είναι γνωστή για τον αγώνα της για τα δικαιώματα των γυναικών. Ήταν billionaire από Harry Potter, αλλά έχασε το status της δίνοντας πολύ μεγάλα ποσά σε children’s charities, anti-poverty, multiple sclerosis (από προσωπική εμπειρία) και έχει πέσει από τη λίστα Forbes λόγω δωρεών.

Βασικά, πιο αστείο από το να είσαι φτωχός και να ψηφίζεις δεξιά είναι να είσαι φτωχός και να ψηφίζεις σοσιαλιστές της σαμπάνιας. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι οι εκλογές στο Μάντσεστερ πριν λίγες μέρες που έστειλαν στο αγγλικό κοινοβούλιο τη Hannah Spencer.

Δεν νομίζω να ειπα πουθενα οτι δεν μου αρεσει αυτη η άποψη. Καλως η κακώς η Billie Eilish και η καθε Billie Eilish δεν εχουν καμια σχεση με μενα και σενα. Εχουν χτίσει μια περιουσία και με γεια τους και χαρα τους αλλα εχουν και περισσοτερη δυναμη ταυτόχρονα. Πως εκανε καλυτετο τον κοσμο αυτη η δήλωση δηλαδη και γιατι να μην έχω το δικαιωμα να λεω οτι ειναι για το θεαθήναι. Αν ερθει δλδ ενας ινδιανος να ζητήσει άσυλο στην Βιλα της θα το δεχτεί; Προφανώς και δεν ειναι υποχρεωμένη αλλά σορυ σιγά την κοντρα που πήγε. Εγω εξακολουθώ να πιστευω οτι ειναι εκ του ασφαλούς.

Δυστυχώς το χρημα διαφθείρει. Θα ηθελα εμπρακτα να δω καποιον να πηγαινει εναντια στο ταξικο του συμφέρον.

Σίγουρα δεν ειναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αλλα γιατι να εχω ψηλοτερα καποιον που κανει δηλώσεις απο εναν δεύτερο που κανει την ζωη του; Προφανως ο πρώτος εχει ενα συν ως προς την αποψη μου προς αυτον αλλα ουσιαστικά τι αλλαζει;

Ειμαι αδικος; Ενδεχομένως; Κομολεξικος που εχουν χρημα; Πολυ πιθανο. Αλλα απο τετοιος ανθρώπους θα περιμενα πολλα παραπανω για να πω οτι κανανε την διαφορά. Κατι που μπορουν προφανώς γιατι δεν είναι κακομοιρηδες του μερικαματου οπως εγώ.

Αυτο θελω να πω απο χθες. Κανενας απ αυτους δεν ειναι υποχρεωμενος να μιλησει αλλα αν το κανει θα ειναι ενα μεγαλο συν ως προς πως τον βλέπει κάποιος. Δεν ειπε κανένας να μη μιλησεις και να χαϊδέψεις τα αυτια του Μεσι αλλα ισως καλο ειναι να μην κουνας και το δαχτυλο.

Τωρα αν απ αυτα βγαινω δεξιός η whatever εγω διαφωνώ. Νομιζω ειναι ξεκαθαρο τι θέλω να πω. Αδικος ισως ειμαι αυτο που υπονοείς και πας να με τσουβαλιασεις με ενα ποστ πιστεύω δεν είμαι πάντως.

1 Like

Δεν ηταν whataboutism, γιατι το point μου δεν ηταν να κραξουμε τον Λεμπρον. Ισα ισα που προσωπικα δεν εχω κανενα θεμα με το να μη μιλαει ο καθε Λεμπρον για το καθετι που υπαρχει εκει εξω. Το point μου ηταν οτι μιας και παρουσιαστηκε ο Λεμπρον ως “παραδειγμα”, μπορουμε ξεκαθαρα και πανευκολα να βρουμε να πουμε και για αυτον πολλα πραγματα για να τον κραξουμε για τις κοινωνικες και πολιτικες του αποψεις και επιλογες (ή ελλειψη αυτων, για αλλους), αν θελουμε. Αλλωστε δεν τον εφερα καν εγω στην κουβεντα.

100% αυτο ακριβως.

Επισης, δεν φωναξα για κανεναν πουθενα, και δε νομιζω οτι εχω κραξει ποτε τον Κριστιανο επειδη πηγε να παρει τα πετροδολλαρια, τουλαχιστον οχι σε ανθρωπιστικο επιπεδο. Ως ποδοσφαιριστη, ναι θα τον κραξω, αλλα για αλλους λογους.

1 Like

Για σενα ειναι μη ρεαλιστικο το να ειχες μεγαλυτερη πλατφορμα να διαδιδεις αυτα που θεωρεις πως ειναι κοινωνικα και πολιτικα ορθα, για εναν επαγγελματια ποδοσφαιριστη που δεν εχει ασχοληθει ποτε στην ζωη του με κομματα και πολιτικους και δεν εχει δειξει ποτε ενδιαφερον να παρει την οποιαδηποτε θεση σε τετοια ζητηματα, ισως να ειναι μη ρεαλιστικο το να μην εμφανιστει εκει που καλεστηκε με την ομαδα του. Και μπορει να μην περασε καν απο το μυαλο του.

Πολλες φορες η δικια μας πραγματικοτητα οριζει και το πως θεωρουμε πως θα επρεπε να πραξουν ολοι οι αλλοι, και βαζουμε τον εαυτο μας στα παπουτσια τους, διχως να εχουμε την παραμικρη ιδεα για το τι κοσμοθεωρια εχουν, τι προσωπικοτητα εχουν, και ποιοι ειναι ως ανθρωποι. Και οταν το κανουν αλλοι για εμας, τους κανουμε κηρυγμα περι αυτοπροσδιορισμου.

Μια σκέψη

Αφού απ’ ό,τι φαίνεται όλοι εδώ - ανεξάρτητα αν θεωρούν ότι είναι δίκαιο ή άδικο να δέχεται κριτική ο Μέσι για τη στάση του - συμφωνούν ότι είναι συν για έναν επαγγελματία αθλητή τοπ επιπέδου να μη φοβάται να εκφράσει δημοσίως κοινωνικοπολιτικές απόψεις, αυτό δεν συνεπάγεται ότι όταν κάποιος δεν το κάνει - επειδή κωλώνει ή επειδή δεν τον νοιάζει ή για οποιονδήποτε λόγο - είναι στα πλην του;

Ή ο σχετικισμός σταματάει κάπου και δεν έχω καταλάβει εγώ πού;

Γιατι, στην ζωη μονο θετικα και αρνητικα υπαρχουν? Εχουμε ξεχασει το ουδετερο?

Κοιταξε, μου προτεινες να φτιαξω πλατφορμα και να γινω διασημος. Απαντησα σε αυτο, νομιζα οτι ηταν σαφες. Αλλος θα μπορουσε να θεωρησει ειρωνικη την απαντηση, αλλα οχι εγω.

Επειδη ομως το επεκτεινες, μπορω να απαντησω σε αυτο που εγραψες. Φυσικα και εχω καθε δικαιωμα να κρινω την κοσμοθεωρια του καθε διασημου, role model, influencer θελω. Δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο που κανει καποιον αλωβητο. Δεν με “βλεπει”; Προφανως. Και τι σημαινει αυτο;

Λες οτι η δικια μας πραγματικοτητα οριζει πως θεωρουμε πώς θα επρεπε να πραξουν οι αλλοι. Ειναι αληθεια αυτο. Σωστοτατο. Περιμενω την επομενη φορα που καποιος π.χ. θα μιλησει για θρησκεια, να μην βρισεις (τη θρησκεια εννοω, οχι τον καποιον), διοτι ειναι μεσα απο τη δικη σου πραγματικοτητα. Για τους αλλους ειναι μια χαρα πραγματικοτητα.

Υποθετω οτι για αρκετους ειναι εκει οπου κρινουν αν τους αρεσει ή οχι το σημειο-προσωπο αναφορας. Το εγραψες καπως ετσι στο πρωτο μνμ σου: “ο Χ ειναι αθικτος και πρεπει να παραμεινει ετσι”.

Τιποτα δεν τον κανει αλωβητο, μπορεις να κρινεις οποιον θελεις και οπως θελεις. Εγω απλα κανω διαλογο για να καταλαβω τις αλλες οπτικες, και να παρουσιασω την δικη μου οπτικη.

Συμφωνα με την δικη μου οπτικη λοιπον, υπαρχει μια πολυ σημαντικη διαφορα αναμεσα στο αν καποιος ανθρωπος επηρεαζει το περιβαλλον του με θετικο ή αρνητικο τροπο ενεργητικα απο το να το κανει "παθητικα"¨.

Στο παραδειγμα σου με την θρησκεια, δεν εχω κανενα προβλημα με οποιον ειναι πιστος σε καποια θρησκεια και δεν βλαπτει συνανθρωπους του.

Τωρα αυτο το να “μην βρισω την θρησκεια” δεν το πολυκαταλαβα. Ολες οι ιδεες ειναι ολες ανοιχτες σε οποιαδηποτε επιθεση, και θα επρεπε να ειναι.

2 Likes

Ευχαριστω πολυ, συμφωνουμε λοιπον. Η ουδετερη τοποθετηση ειναι θεση/υποστηριξη της εκαστοτε κυριαρχιας και εμμεσως βλαπειτ συνανθρωπους του. Για εμενα αρκει ωστε να επιτεθω. Ωραιο ειναι το απολιτικ, αν εισαι ισχυρος. Και δεν το προσωποποιω στον Μεσι, εχω γραψει ηδη αρκετα και για αλλους διασημους πιο πανω.

Αυτο το καταλαβαινω και εγω. Εμενα η διαφωνια μου ειναι οτι δεν ειμαστε και δεν θα γίνουμε ιδιοι ποτε με τέτοιους ανθρώπους ακομα και με τους “καλους”. Να σε ξαναπαω στην Billie ειπε κατι, ουτε την εδιωξε η δισκογραφική της, ουτε την βιλα της εχασε ουτε τιποτα. Αντε ισως να την εκραξαν στο ιντερνετ τιποτα ρεντνεκ κουνουπιδια που οκ δεν μπορεις να τα αποφύγεις και αν τα γραψεις η γνωμη τους δεν σε αγγιζει.Αν εγω δουλευα στην Αμερική πληροφορικός που ειμαι ομως και ανέβαζα στα σοσιαλ κατι τετοιο για κλεμμενη γη κλπ θα με ειχαν διώξει με συνοπτικές διαδικασίες και θα με πονούσε γτ ειμαι του μεροκαματου. Σιγα μην την δω σαν Τσε Γκεβαρα του 21ου αιώνα και σιγα μην της δώσω κανα τρελο κρεντιτ που δεν ειναι μισανθρωπος που αυτο θα έπρεπε να εννοείται σε καθε ατομο. Sorry not sorry και ξαναλεω ισως ειμαι σκληρός και άδικος (η και να ποναω που δεν εχω τοσα στην τραπεζα .:sweat_smile:) αλλα δεν θα δωσω τα κρεντιτς που θα έδιναν καποιοι αλλοι. Αντίστοιχα δεν θα πεσω να φαω και τον Μεσι που και αυτο άδικο είναι αλλα ειναι πως τα ζυγίζει ο καθενας.

Με βοηθησες να συνοψισω πολυ συντομα ολα οσα εχω γραψει απο χθες-προχθες:

Ουτε απο τον Μεσι να χασει τα λεφτα του. Κριτικη κανουμε.

Ειπα οτι ειναι το τιμημα της δοξας. Bad luck Leo.

Με αγγιζει.

Γι’ αυτο περιμενουμε να το πει ο καθε Μεσι. Δεν θα τον διωξει κανεις.

Αυτο περιμενουν απο εμας. Ετσι κερδιζουν.

Ομοιως :smiley:

Εγω θα το κανω.

Καθολου αδικο, δες παραπανω γιατι πιστευω οτι δεν ειναι.

Γενικως, δεν εχω καμια εκτιμηση πλεον σε οσους φορουν κελεμπιες για να ξεπλενουν καθεστωτα και να μην χανουν τα εσοδα τους. Ολοι αυτοι ενδιαφερονται για τα brand names τους, αλλα δεν θα τα παρουν στον ταφο τους. Ελπιζω να μην διαβαζει Ροκιν ο Λαγιονελ και τον στεναχωρησω με αυτην την αποκαλυψη.

1 Like

Ρε συ @osfp7 γιατί πρέπει “να τη δεις σαν Τσε Γκεβάρα του 21ου αιώνα”; Την Μπίλι Άιλις;;;;

Σαν πολύ εύκολα κάνετε μερικοί ανύπαρκτους παραλληλισμούς (μόνο και μόνο για να τους καταρρίψετε) ανάμεσα σε μια ποπ σταρ και έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην Επανάσταση, που ενώ ήταν μέλος κυβέρνησης τα παράτησε όλα και πήγε σε (άλλη μια) ξένη χώρα για να πολεμήσει και να πεθάνει για τα πιστεύω του. Συνειδητοποιούμε τι πιάνουμε στο στόμα μας;

Γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα στις σωστές τους βάσεις; Είναι πολύ απλό. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και επηρεάζεις πολύ κόσμο; Έχεις και τη δυνατότητα να βγεις να πεις κάτι και να δείξεις ότι σ’ αυτή τη ζωή δεν σε ενδιαφέρει μόνο το πώς να πολλαπλασιάσεις τα εκατομμύριά σου. Το έκανες; Μπράβο. Έκανες κάτι καλό. Δεν έκανες επανάσταση, απλά έκανες κάτι καλό. Δεν το έκανες; ΟΚ δεν έγινε χειρότερος ο κόσμος εξαιτίας σου αλλά είσαι και λίγο μαλάκας, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για την πάρτη σου.

7 Likes

Μια μικρη διορθωση: νομιζα οτι ο osfp7 εννοουσε οτι “σιγα μην δω τον ΕΑΥΤΟ μου σαν Τσε Γκεβαρα”. Δεν καταλαβα οτι αναφεροταν στην ΒΕ. Ακυρη η απαντηση μου σε εκεινο το σημειο.

OK ίσως ειμαι λαθος σε κάποια πραγματα που λέω αλλα σε μερικα θεωρώ δεν εχω άδικο. Οκ τον Τσε αστον απ εξω μαλακια μου που τον ανεφερα. Αυτα δεν εχω να πω κατι αλλο.