Πάλι καλά, γιατί έμεινα να απορώ, τι λέει ρε μλκ ο Γιάννης εδώ πέρα ![]()
Δεν υπαρχει λογος να αμφισβητεις τον εαυτο σου, συζητηση κανουμε και ανταλλασσουμε αποψεις. Δεν σημαινει οτι εχεις αδικο εσυ και δικιο εμεις. Εχουμε βεβαια, αλλα κλαιν ![]()
Ναι μωρε, μλκ μου ![]()
Κοιτα τιμω την ποντιακή καταγωγή μου και είμαι αρκετα ξεροκέφαλος. Απλα ισως σε καποια θεματα δεν το έχω φιλοσοφήσει καλα δεν αποκλείεται. Προφανως οποιαδήποτε συζήτηση καλη ειναι ακομα και αν διαφωνούμε (ΕΙΔΙΚΑ αν διαφωνουμε)
Αυτο ειναι δικη σου αναγνωση, εγω δεν συμφωνω με αυτο, απλα διευκρινιζω.
Και ξαναλεω, μιας και γενικα βλεπω κανενας δεν απανταει σε αυτο, ποιοι απο εμας δηλαδη ειναι αναμαρτητοι? Εσυ δεν εχεις παει στην Μαδριτη 5-6 φορες? Συν οποια αλλα ταξιδια? Σημαινει αυτο οτι στηριζεις ενα πληρως αδικο συστημα αισχροκερδειας στο οποιο οι υπερογκες τιμες των εισιτηριων δεν προκειται να πεσουν ποτε (μαλιστα το αντιθετο συμβαινει, και μαλιστα ραγδαια) και αρα με την ιδια λογικη δυνητικα βλαπεις εμμεσα συνανθρωπους σου που μπορει να πρεπει να παρουν αεροπλανο για να δουν συγγενικο τους προσωπο στο νοσοκομειο και δεν μπορουν λογω των τιμων? Που τραβαμε την γραμμη γενικα σε αυτην την λογικη?
Εσυ προφανως την γραμμη την τραβας μετα απο χιλιαδες παραδειγματα καπιταλισμου, αλλα πριν την χειραψια με τον Τραμπ. Αυτο δεν καθιστα καποια πανανθρωπινη πραγματικοτητα ομως. Και ξαναλεω, για να μην παρεξηγηθω, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ και τραβας την γραμμη οπου θελεις. Απλως εισαι κι εσυ “απολιτικ” σε οποια θεματα δεν βολευει το να μην εισαι, οπως ειμαστε ολοι μας, καθοτι μελη ενος αδικου συστηματος στην βαση του.
Το ιδιο μπορει να ειπωθει για ολους μας παρεμπιπτοντως. Υπαρχουν αμετρητα παραδειγματα με τα οποια η παρουσια μας σε αυτον τον κοσμο κανει τον κοσμο ενα χειροτερο μερος. Οδηγεις αυτοκινητο? Τρως μοσχαρι? Αγοραζεις πραγματα που δεν τα χρειαζεσαι? Συμβαλλεις στο να γινει η ζωη καποιου αλλου χειροτερη, και αρα με την ιδια λογικη με την οποια ο καθε Μεσσι ειναι λιγο μαλακας, εισαι κι εσυ (κι εγω, και ολοι) λιγο μαλακας.
Καλα σιγουρα δεν υπαρχει ανθρωπος που να τα κανει ολα σωστα αυτο ειναι δεδομένο.
Είναι η γνωστή λογική της αστικής εξουσίας ότι δεν ευθύνεται η ίδια για όλα τα προβλήματα και τα βάσανα στον κόσμο, αλλά η ευθύνη κατανέμεται σε όλους ανεξαιρέτως και ισόποσα, όποιο κι αν είναι το αποτύπωμά του. Όχι. Σε καμία περίπτωση. Αν σε έχουν κάνει να το πιστεύεις, είσαι θύμα.
Παρεμπιπτόντως εγώ δεν είπα ότι ο Μέσι και ο κάθε Μέσι κάνει τον κόσμο χειρότερο με το να μη μιλάει, είπα ότι είναι μαλακάκος παρότι δεν είναι ότι η απραξία / σιωπή του κάνει τον κόσμο χειρότερο.
Μωρε, ξερεις κατι; Χρησιμοποιω τα λογια του αγοριου απεναντι.
Με τιμα οτι με βαζεις στην ιδια κατηγορια με τους πελουσιους, αλλα ξανα “οχι”. Δεν κανω το ιδιο κακο (ουτε και μπορω να κανω το ιδιο καλο) με εκεινους.
Οποτε, αν δεν το καταλαβες, η θεση μου ειναι “οχι, δεν ειμαι ιδιος”.
Μια μικρη επισημανση κι απο εμενα, για να ειμαι σιγουρος οτι ειναι κατανοητο: δεν εχω κανενα… μπιφ με τον ο Μεσι, προφανως εχει καθε δικαιωμα να κανει ο,τι θελει αφου δεν ενοχλει κανεναν. Απλως κι εγω εχω δυνατοτητα να τον κρινω.
![]()
Χρησιμοποιησα την απαντηση σου ρε ![]()
Αααα ![]()
Μλκ Γιάννη είσαι το χάος in human form ![]()
Εγραψα καπου ισοποσα και δεν το θυμαμαι? Προφανως δεν βαζω ολες τις πραξεις στο ιδιο καζανι.
Οπως επισης δεν ειπα οτι ειστε “ιδιοι”.
Τεσπα, η λογικη “αν δεν εισαι μαζι μας, εισαι εναντιον μας” ειναι βασικη αρχη οποιασδηποτε απολυταρχικης κοινωνιας, και προσωπικα δεν την υιοθετω καθολου.
Άσε λοιπόν τα “με την ίδια λογική” και μπλαμπλαμπλά
Δεν θυμαμαι να το ειπα πουθενα αυτο. Ειτε δεν εχεις χρονο να διαβασεις σωστα, ειτε θελεις να γραψεις ο,τι θελεις να γραψεις. Τεσπα, δεν θελει αλλη αναλυση το πραγμα. Ο καθενας με τις ιδεες του.
Απο ποτε το “με την ιδια λογικη” σημαινει και ισοποσα? Σε χανω.
Μπορει.
Εγω αυτο το διαβασα ετσι παντως. Πες μου αν κανω λαθος. Δεν βαζεις καποιον με ουδετερη τοποθετηση απεναντι σου, αν υποθεσω (ελπιζω σωστα) πως εσυ τιθεσαι αντιμετωπος με την εκαστοτε κυριαρχια/εξουσια?
Τεσπα, οπως ειπες, ο καθενας με τις ιδεες του. Εγω επιλεγω να μην ειμαι τοσο αυστηρος με τους ουδετερους.
Ναι, κανεις λαθος. Εγραψα μια διαπιστωση (για εμενα, ομως επειδη δεν την ενστερνιζεσαι, ας την πουμε “θεση”). Εσυ το ερμηνευσες οπως ηθελες. Δικαιωμα σου, αλλα ειναι λαθος.
Ωρα για υπνο, καληνυχτα σε ολους.
Το ολοι εχουμε ευθυνη με το “ισοποσα” να μενει στο αερα ομως ρε συ ειναι η ιδια λογικη του Παγκαλου με το μαζι τα φαγαμε. Προφανως εχουν και οι πολιτες μεριδιο ευθυνης για το χαλι, αλλα αυτο το μεριδιο κατανεμεται σε 99.9-0.1, δεν μπορεις να πεις οτι η δηλωση του Παγκαλου ειναι τεχνικα σωστη.
Για την Μπιλι και την οποια Μπιλι, Μεσι, Κριστιανο κτλ εγω δεν απαιτω να δωσουν ολη την περιουσια τους και να ζησουν σε κοινοβιο. Αυτο που θελω ειναι να χρησιμοποιουν την πλατφορμα και την επιρροη που εχουν για καλο σκοπο. Η Μπιλι μπορει να μην εχασε την δουλεια της, αλλα εχασε πολλους φανς. Ο Τζορνταν ειχε πει οτι και οι Ρεπουμπλικανοι αγοραζουν παπουτσια. Ε σορυ, δεν ειναι ολοι ισα και ομοια. Ο Μεσι παραμενει και θα παραμεινει ενας απο τους καλυτερους αθλητες που εχουν δει τα ματια μας, αλλα σαν ανθρωπος δεν μου λεει τιποτα προσωπικα.
Ντρέπεται και η ντροπή…
Σουρεαλ καταστάσεις, δεν μπορω ![]()
![]()
Ξεχασα να απαντησω σε αυτο, σορρι ![]()
Διευκρινισα ηδη νωριτερα πως ΔΕΝ λεω αυτο που λες. Ισα ισα που δεν συμφωνω οτι θα πρεπει να κραζουμε τον καθε ανθρωπο για πραγματα που φαντασιωνομαστε ή ονειρευομαστε πως πρεπει να τον κραξουμε. Το βρισκω ακυρο προσωπικα να καθομαι να λεω στον ταδε αριστερο οτι αν πιστευει στην ιδεολογια του πρεπει να παραχωρησει ολη του την περιουσια, κ.ο.κ.
Και αρα μου φαινεται επισης ακυρο να δειχνουμε το δαχτυλο επιλεκτικα οπου βολευει, και να θεωρουμε οτι εκει που τραβαμε εμεις την γραμμη ειναι και το σωστο σημειο.
Κατα τα αλλα συμφωνουμε σε μερικα αλλα που εγραψες, οπως ειδικα στο προηγουμενο σου ποστ. Με την υποχρεωση διαφωνω, οχι με το κραξιμο καθεαυτο. Γιατι να ειναι υποχρεωμενος ο καθε διασημος/πλουσιος να συμπεριφερθει με εναν συγκεκριμενο τροπο? Επειδη εχει πλατφορμα? Μεχ.