Εθνική Ελλάδος

είναι εθνικιστικό/φασιστικό (την έχω ακούσει αυτή τη δικαιολογία από γνωστό όταν τον ρώτησα για εγκυκλοπαιδικούς λόγους γιατί δεν υποστηρίζει εθνική) όπως έχουμε ακούσει κατα καιρούς να υποστηρίζεις την εθνική ομάδα της χώρας σου…όλα τίγκα στο άσπρο μπλέ και στο γήπεδο όλο ελληνικές σημαίες.ε κάποιοι έχουν αλλεργία σε αυτά…

Αυτο ειναι ενα απο τα θεματα της συγχρονης Ελλαδας (πηγα να γραψω μοντερνας αλλα το εσβησα)… δηλαδη οποιος υποστηριζει την χωρα του ειναι εθνικιστης και φασιστας. Η ΧΑ εχει κανει συμβολο της την Ελληνικη σημαια και η Αριστερα βγαζει σπυρακια στο γαλανολευκο… ουσιαστικα στερειται το δικαιωμα των πολιτων να ειναι περιφανοι για τον τοπο τους.

αυτό ακριβώς.

Δε σας κανει εντυπωση ομως οτι την εθνικη το μπασκετ τη γουσταρω πραγματικα, παροτι παιζει να 'χει πιο σαπια ηγεσια κι απο του ποδοσφαιρου.

Ε ναι, “αφου χωρα σου ειναι, πρεπει να την υποστηριζεις”.

Αυτό που όποιος υποστηρίζει την εθνική ομάδα είναι φασίστας και όποιος αδιαφορεί ή δεν τη συμπαθεί είναι αναρχικός ανθέλληνας ποτέ δεν το κατάλαβα. Προσωπικά θα δω τα ματς αλλά δε θα χάσω και τον ύπνο μου αν αποκλειστεί ή χάσει.

είναι επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις το πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας να είναι οι πολίτες περίφανοι για τον τόπο τους

iron sorry απλα η συγκριση του μπασκετ με την μπαλα στην προκειμενη ειναι και λιγο αδικη.
γιατι το μπασκετ οπως και να το κανουμε το εχουμε στο αιμα μας πιο πολυ απο την μπαλα. αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπρουμε να υποστηριζουμε και την εθνικη στην μπαλα. και μενα δεν μου αρεσει η μπαλα που παιζουμε τις πιο πολλες φορες, αλλα παντα θα υποστηριζω την εθνικη και μαλιστα περισοτερο κι απο την ομαδα μου. αλλωστε δεν θα γινουμε βραζιλια ποτε, το ξερω. σε αντιθεση βεβαια στο μπασκετ βγαζουμε παιχτες πολυ υψηλοτερου επιπεδου.
απλα το βλεπω ετσι εγω ε? ισως φταιει που τα φοιτητικα μου χρονια τα περασα στην αγγλια κι εβλεπα τους αγγλους ακριβως να κανουν αυτο το πραγμα στα μουντιαλ και στα γιουρο και επηρρεαστηκα, αλλα και παλι οτι ανεξαρτητου χρωματος θες την εθνικη σου να πηγαινει καλα. ισως αμα ειχες την ευκαιρια να την βλεπεις απο κοντα αυτο να σε αλλαζε αποψη.

Θα δανειστώ μια ρήση του Καστοριάδη (κι όμως, ναι): το να υποστηρίζεις την εθνική ομάδα της χώρας σου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα “διασκεδαστικό εθνικιστικό κατάλοιπο”. Κάποιοι το έχουν αποβάλει, κάποιοι άλλοι όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση απλά ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Τώρα το να τη λέει αυτός που υποστηρίζει σ’ αυτόν που δεν υποστηρίζει, και το αντίστροφο, είναι σκέτη ψυχασθένεια.

Όλα για το χαβαλέ και το τζέρτζελο γίνονται. Δεν είναι κακό (ούτε υποχρεωτικό βέβαια) να υποστηρίζει κάποιος την εθνική ομάδα της χώρας του, αρκεί να μην το βλέπει και ως εθνική υπόθεση και λοιπά κουραφέξαλα. Παιχνίδι είναι (με πολλά εκατομμύρια να παίζονται φυσικά).

δεν νομίζεις οτι φάσκεις και αντιφάσκεις λέγοντας από την μία οτι το να υποστηρίζεις την εθνική της χώρας σου είναι “διασκεδαστικό εθνικιστικό κατάλοιπο” και μετά να λές οτι “το να τη λέει αυτός που υποστηρίζει σ’ αυτόν που δεν υποστηρίζει, και το αντίστροφο, είναι σκέτη ψυχασθένεια” ?

την εθνικη και το 80% των ελληνων παικτων απλα τα σιχαινομαι. περισσοτερο με ενδιεφερε να περασει η ισλανδια στο μουντιαλ παρα η ελλαδα…δεν εχει να κανει καθολου με πολιτικες πεποιθησεις και τετοια, απλα δε τη γουσταρω σαν ομαδα καθολου

σε αντιθεση με το μπασκετ, που και η ομαδα συνηθως εχει ποιοτητα και οι παικτες μου ειναι πιο συμπαθεις και δε φαινονται σαν να εχουν βγει οι μισοι απο τη μεγαλη των μπατσων σχολη και οι αλλοι μισοι απο το 90210

Όχι, ορίτζιναλ, δε νομίζω ότι φάσκω και αντιφάσκω λέγοντας από την μία οτι το να υποστηρίζεις την εθνική της χώρας σου είναι “διασκεδαστικό εθνικιστικό κατάλοιπο” και μετά να λές οτι “το να τη λέει αυτός που υποστηρίζει σ’ αυτόν που δεν υποστηρίζει, και το αντίστροφο, είναι σκέτη ψυχασθένεια”. Γιατί στο ενδιάμεσο έχω γράψει κι ένα ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, και μάλιστα έτσι, με κεφαλαία, και καλά για να βγάλει μάτι το ρημάδι.

ΔΗΛΑΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΧΤΗΣ ΡΕ?

Απλα ειναι μια ενδιαφερουσα παρατηρηση το θεμα Εθνικης που δειχνει τον διχονoια του λαου μας.

EviL θα σου πρότεινα αν θέλεις να είσαι περήφανος για τον τόπο σου και την ιστορία του, πρώτα να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά την γλώσσα του τόπου αυτού (υπερήφανος και διχόνοια).

Από κει και πέρα γελάω όποτε ξεκινάνε τέτοιες κουβέντες, άλλοι ψάχνουν φασίστες, άλλοι ψάχνουν ανθέλληνες, ο άλλος εντόπισε ενδείξεις για ΤΟΝ ΔΙΧΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, γεμίζουν ηλίθια σχόλια τα φόρα και τα facebooks, γενικά η αρρώστια δεν έχει τελειωμό.

Γαμημένο ποδόσφαιρο είναι, είτε σ’ αρέσει αυτό που βλέπεις μέσα στο γήπεδο είτε όχι.

εμένα μου αρέσει η εθνική γιατί βγάζει κάτι το επικό. όσοι δεν γουστάρουν εθνική στη μπάλα είναι φολς.

Το θεμα δεν ειναι το ποδοσφαιρο αλλα μια πιο βαθια ματια.
Τεσπα, ξυπνησες με ορεξη και μαρεσει πως εισαι αντιθετος στη ΔΙΧΟΝΙΑ.
Ο Ελληνικος λαος ειναι διχασμενος και αλληλοτρωγεται απο παντα, τωρα εσυ μεινε στην ορθογραφια και οχι στη γενικη εικονα.

Εντάξει αγαπητέ National Team Support Policeman, θα πάω να ασχοληθώ με τη γενική εικόνα του ελληνικού λαού που αλληλοτρώγεται από πάντα.

*βαθιά

Σταματήστε να του τη λέτε για την ορθογραφία…

[SPOILER]ούτε τόνους δεν βάζει :p[/SPOILER]