Εθνική Ελλάδος

Αυτό το διαβάζω πολύ. Πραγματικά πιστεύετε ότι ο Γιοβάνοβιτς και ο κάθε Γιοβάνοβιτς “ακούει την κριτική” και αλλάζει πλάνα; Αλήθεια; Δε βλέπει δηλαδή το γήπεδο και την ομάδα καλύτερα αυτός, περιμένει να δει τι κριτική θα του γίνει για να αποφασίσει τι θα κάνει. Αν είναι δυνατόν. Αυτό πάει για οποιονδήποτε προπονητή και σε οποιαδήποτε ομάδα. Εκτός αν είναι προπονητής που κινδυνεύει η θέση του και θέλει να κάνει τα χατίρια των οπαδών. Που σίγουρα δεν είναι η περίπτωση Γιοβάνοβιτς.

7 Likes

ε καλα σχημα λογου ειναι. Αν και, μιας και ξερει ελληνικα, θεωρω πως θα εχει περισσοτερη επαφη με την κριτικη. πχ για την χρηση του Ιωαννιδη. Δεν νομιζω οτι διαβασε Τσαρλυ και ειπε “Α, να αλλαξω εντεκαδα”. Αλλα ισως του σφυριξανε οτι πεταξε ενα ημιχρονο στην Αθηνα και ειπε “χμ ας το ξανασκεφτω”.

Και για να λεμε και το δικιο, ηταν απο τις λιγες φορες που η κριτικη ηταν ποδοσφαιρικη και οχι οπαδικη.

Εγω τον ειδα να ειναι στα γονατα να κοιταει την ομαδα στο 10’ και αυτο δειχνει οτι αγαπαει και τη δουλεια του και την ομαδα. και τα παιδια που παιζουν. πχ ο Καρετσας ειναι δικη του επιτυχια, το παιδι ηταν να παιξει στο Βελγιο.

1 Like

Έτσι προπονεί πάντα. Είναι το στυλ του, σε κάθε παιχνίδι. Αν είχες δει την ομαδάρα που είχε φτιάξει στον Παναθηναικό θα το είχες δει :stuck_out_tongue:

1 Like

Ωραιος καρπετ, αλλα βασικα ηρθα να βαλω την κατωθι φωτο.

2 Likes

Η συγκεκριμενη Εθνικη περαν του οτι προφανως και ειναι η πιο ταλαντουχα εβερ, ειναι και η πιο συμπαθητικη. Ενας λογος που
επιτελους ευχομαι πραγματικα να τα παει καλα. Μακρια απο κλικες, κωλοπαιδαρισμους και ψωνια. Αυτο μου βγαζει τουλαχιστον.
Επισης, ασχετο με το θρεντ, αλλα παιρνω πασα απο το παραπανω για να κανω το εξης σχολιο ως γαβρος:
Ο Ιβαν μου ειναι απιστευτα συμπαθης. Ισως η πιο συμπαθητικη φυσιογνωμια που περασε απο τον αιωνιο σε ολα τα σπορ. Απο τη στιγμη που υπεγραψε εκει μεχρι και τη στιγμη που τον απελυσαν, ηταν κυριος σε ολα του! Ευχομαι και για τον ιδιο μια καλη σταδιοδρομια στον παγκο της Εθνικης!

6 Likes

Εξομολογήσεων η συνέχεια:
Παρομοίως, ως γάβρος, μου άρεσε απίστευτα στον Παναθηναϊκό και η επιπλέον μου αλήθεια είναι, ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι, περίμενα να χάσουμε και δε θα παραπονιόμουν, επειδή τους έστηνε στο γήπεδο ο Ιβάν.

Κάτι σαν τον Σερ Άλεξ, που στον τελικό του τσου λου με την Μπαρτσελόνα, βλέποντας τους Καταλανούς να οργώνουν το γήπεδο και συλλαμβάνοντας τον βοηθό του να φωνάζει προς τους κόκκινους ν’ ανασυνταχθούν, τον πιάνει και του λέει “Κάτσε κάτω και απόλαυσε το παιχνίδι τους. Δε θα το ζεις συχνά”.

1 Like

Εξομολογήσεων συνέχεια, ως γαβρος εχω αδυναμια στον Ιβαν απο τοτε που επαιζε μπαλα στον Ηρακλη. Βλεπετε, ειχα την τυχη να συνομιλω μαζι του μερα παρα μερα εξαιτιας του ρεπορταζ, παροτι εγω ημουν στην Αθηνα κι εκεινος στη Θεσσαλονικη. Ενας Κυριος των γηπεδων απο τοτε. Και παροτι εχω απογοητευτει απο δεκαδες ποδοσφαιριστες και αθλητες στην πορεια τους, αυτος ηταν σταθερος και εμεινε ιδιος. Ετσι βλεπω τουλαχιστον, ελπιζω να μην κανω λαθος.

6 Likes

Εξαρτάται αν πρόλαβε ο Θέμης να γράψει άρθρο ενδιάμεσα

1 Like

έχει πλάκα που πλέον βλογκάρουν όλοι μέσα από τα γήπεδα και παίρνεις κλιμα.

ειδα 2-3 απο τους Σκωτσέζους αλλα ο αλγοριθμος μου έβγαλε και αυτον τον παιχταρά, από την ελληνική κερκίδα. δείτε αν θέλετε, πλάκα έχει, και βγάζει το κλίμα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

1 Like

Όλα θα κριθούν από το τι ρόστερ θα κατεβάσουμε εμείς. Με Γιάννη, Σλούκα, Καλάθη, Γουόκαπ (αυτοί είναι οι επίφοβοι), βγαίνουμε ακόμα και πρώτοι.

Θεωρώ τους (απαραίτητους λόγω έλλειψης άλλων πρωτοκλασάτων στις θέσεις τους) Παπαγιάννη και Ντίνο, ως σίγουρους στο ρόστερ.

Ιταλία έχει μέτριο ρόστερ με εξαίρεση τον Φοντέκιο. Ονόματα που παίζουν Ευρωλίγκα μεν, αλλά ρολίστες ή σε μέτριες ομάδες.

Ισπανία έχει αστεία ή γερασμένα γκαρντς. Λορεντζο και Γιουλ; Σορι αλλά ο Μπριθουέλα κι ο Αροστέγκι δε με φοβίζουν. Μόνο στους ψηλούς έχει ποιότητα και ποσότητα. Σημείωση μόνο ότι δεν έχω δει καλά τα πιτσιρίκια τους.

Ακoυγεται oτι θα παμε για αλλoν νατoυραλιζε απo Μoνακo μερια… Επισης αν ισχυει για Βoυκσεβιτς θα μας λυσει τα χερια. Και γιατι θα δωσει πραγματα πoυ λειπoυν αλλα και γιατι εχει παρει διαβατηριo πριν τα 16 και δεν θα λoγιζεται ως νατoυραλιζε.

Μου αρεσει o oμιλoς εχει πρooπτικη για δυνατα ματς. Σε μια πρωτη αναγνωση:

Ισπανια: Σιγoυρα σε πτωτικη πoρεια. Εκει πoυ γινoταν o κακoς χαμoς τωρα ειναι Αλνταμα, Χoυαντσo και μετα τo χαoς. Περιμενω να δω πως θα χασoυμε αυτη τη φoρα :sweat_smile:

Ιταλια: Wild card απ τα λιγα καθως παρoυσιαζει συνηθως 2 πρoσωπα. Τo ρoστερ της oντως δεν τo λες και φαντεζυ αλλα τo συννoλo ηταν η δυναμη τoυς ετσι κ αλλιως τα τελευταια χρoνια. Με Φoντεκιo κ ισως Ντε Βινσενζo επιθετικα θα θελει πρoσoχη.

Γεωργια: Απλα τα πραγματα εδω. Εχει παιχταραδες στoυς ψηλoυς (Σενγκελια, Μαμoυκελασβιλι, Μπιτατζε) αλλα τιπoτα στα γκαρντ και τo μπασκετ σημερα ειναι των κoντων oπoτε δεν εχoυμε θεμα πιστευω και ας κανει o Παπατζoν τoν τρoχoνoμo.

Βoσνια: Αρκετα δυσκoλη για oμαδα τoυ pot 5 πιστευω πως δεν θα εχoυμε ευκoλo εργo και επισης τoυς βλεπω να αφηνoυν Γεωργια απ εξω. Φαινoμενικα φαινoνται κατωτερoι απ τo 22 βεβαια και τα Ατoυ τoυς δεν κανoυν και την καλυτερη χρoνια. Ειδκα o Νoυρκιτς ειναι κακιστoς.

Κυπρoς: Φιλικη συμμετoχη. Σoρυ αδερφoι Κυπριoι αλλα oσo ζω δεν εχω δει χειρoτερη oμαδα στα τελικα. Πoλυ χαμιλo επιπεδo πoυ δεν τo σωζει oυτε o νατoυραλιζε πoυ θα παρoυν. Καλα τα σεναρια για Βεζενκoφ δεν ξερω τι φαση…

Και καλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην ομάδα έναν νατουραλιζε, ακόμα κι αν έχει παίξει σε άλλη εθνική, αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες προβολής του αθλήματος ή κάτι τέτοιο.

Γι αυτό ελπίζουν ότι, με αυτό το παραθυράκι της FIBA, θα πείσουν Σασα να συμμετέχει εκτάκτως (και χωρίς συνέχεια) σε αυτό το τουρνουά μαζί με Μωϋσή Ράιτ.

Εντάξει γελάει ο κόσμος με τα τερτίπια της FIBA ε

Α ναι ρε συ σαν τον Γκόρντον με τις Μπαχάμες. Καλα ισχυει τις εχει κατακτήσει ανέκδοτο τις εθνικές η ομοσπονδία.

βλεπω κανεις δεν ποσταρε, αλλα επειδη καθησα και ειδα εθνικη, ηταν και παλι πολυ καλη, με εξαιρετικο Μανδά. ειχε αερα ομαδας που θα κερδιζε, ακομα και στο 1-1. Ειμαστε σε πολυ καλη τροχιά, και έβλεπες όλους να παιζουν σοβαρα, ενα φιλικο. Πολλα μπραβο στον Γιοβάνοβιτς, που σε συνεχεια της μεγαλης παραδοσης των καλων προπονητων, εκανε η ομαδα το 1-0 και ηταν οριακα στεναχωρημενος - ολοι οι οιωνοί ειναι υπερ μας.

8 Likes

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια ολοκληρωνόταν με τον καλύτερο τρόπο μια μεγάλη έκπληξη. Όσοι ήταν τότε σε ηλικία να καταλαβαίνουν, θα θυμούνται την απίστευτη ατμόσφαιρα που επικρατούσε (που έμελλε να την ξαναζήσουμε 17 χρόνια αργότερα!), τον “τίμιο γίγαντα” Καμπούρη, τα καλάθια του Γκάλη με το “σπάσιμο της μέσης” απέναντι σε πολύ υψηλότερους αντιπάλους, την αγκωνιά του Τκατσένκο στον Γιαννάκη κλπ και φυσικά το…

που ακόμα και τόσα χρόνια μετά, με το που σκάει η εισαγωγή μας σηκώνεται κατ’ ευθείαν… η τρίχα κάγκελο!

8 Likes

τιρινινι τιρινινινι

4 Likes