Για να δουμε και την κληρωση. Παντως, επειδη το ειδα σε ενα κειμενο τους Σωτηρακοπουλου νομιζω, δεν θεωρω καταξιωση την προκριση εκ νεου στο Euro 2008. Καταξιωση θα θεωρησω την προκριση στην 8αδα…
Γιατί είχαμε περάσει πολλές φορές στα τελικά? Με τις ομάδες που έχουν οι όμιλοι η 8άδα θα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Αν και με τον Γερμανό όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Πάντως μου έχει κάνει εντύπωση πόσο δύσκολα περάσανε μεγάλες ομάδες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Αγγλία!
Συμφωνώ αλλά χρειάζονται χρόνια για να γίνει κάποια ομάδα μεγάλη. Είμαστε μια πολύ καλή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε με την φανέλα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και με έναν καλό προπονητή μόλις φύγει ο Ρεχάγγελ (που δυστυχώς θα φύγει κάποια στιγμή γιατί είναι 70 χρονών) να συνεχίσει στην καλή πορεία που αρχίσαμε το 2001. Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε ένα ένα τα βήματα … άσχετα αν εμείς μπουκάραμε και τα πήραμε με την πρώτη!
Τελικα οπως πολυ ευστοχα παρατηρει ο Ελευθερατος στη Sportday, με αυτη την προκριση ολοι νιωθουμε δικαιωμενοι. Ο Ρεχαγκελ και οι υποστηρικτες του για οντως καταφεραμε να προκριθουμε. Οι “πολεμιοι” του (κι εγω μεσα σε αυτους) γιατι για να προκριθουμε ειναι νομιζω αποδεκτο απο ολους οτι η ανανεωση που εκανε ηταν απαραιτητη…
Το σιγουρο ειναι οτι σε αυτον τον τοπο ξεχναμε πολυ γρηγορα. Πριν αναλαβει ο Οτο, υπαρχει πλεον μια εντυπωση οτι Εθνικη Ελλαδος δεν υπηρξε ποτε ξανα και οτι χαναμε 7-0 σε καθε παιχνιδι. Κι ομως ειχαμε αλλες 2 προκρισεις (‘80 στο Euro, 94’ στο Μουντιαλ). Χασαμε επισης και μια προκριση στο τσακ για το Μουντιαλ του '98…
Επι Οτο το βασικο ηταν οτι η Εθνικη σοβαρεψε. Με την εννοια οτι εκανε κουμαντο κυριως αυτος και οχι διαφοροι διοικητικοι. Ο συνδυασμος σοβαροτητας-αμυνας-τυχης εδωσε την προκριση στο Euro 2004 και μετεπειτα την προκριση. Τοτε ξεχασαμε οτι ολα αυτα ηρθαν πολυ γρηγορα και οτι η διαχειριση τους απαιτουσε μεγαλη προσοχη. Και μεσα σε τελετες, δεξιωσεις με τον πρωθυπουργο κτλ. η αποτυχια προκρισης απο εναν ευκολοτατο ομιλο για το Μουντιαλ ηταν ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ. Και ηρθε επειδη ο Οτο αρνηθηκε να αντιληφθει οτι καποιοι παικτες εκαναν τον κυκλο τους (η εστω χρειαζονταν ενα διαλειμμα). Τοτε καποιοι ξεχασαν και το Euro και ολα και απαιτουσαν την απομακρυνση του Ρεχαγκελ…
Οταν η αγκυλωση του Οτο (τον οποιο λεω και παλι οτι σεβομαι και εκτιμω ως προπονητη) σιγα σιγα εφυγε και βρηκαν το δρομο τους στην Εθνικη παικτες σαν τον Γκεκα, τον Τοροσιδη, τον Αντζα, τον Αμανατιδη ηταν φανερο οτι θα αλλαζε το κλιμα. Ο νεος φερνει παντα ενεργεια. Συνεπως ξεχαστηκαν οι προηγουμενες αποτυχιες και παλι εγινε ο Οτο βασιλιας…
Επομενως μπορω να συμπερανω οτι αν στο Euro φαμε δυο 3αρες παλι θα ξεχαστουν τα προκριματικα και η Εθνικη απο ομαδα θα εχει γινει ξανα ομαδουλα. Γι αυτο λεω οτι η καταξιωση θα ερθει με προκριση στην 8αδα…
ΥΓ. Παρολαυτα αδυνατω να καταλαβω γιατι στο παιχνιδι με την Μαλτα δεν ξεκινησε τον Σπυροπουλο. Ευκολο ματς ηταν, ειχαμε προκριθει ηδη, μυστηρια πραγματα…
Ε,μπορεί να πήραμε την πρόκριση στο Μουντιάλ τότε,αλλά η ομάδα δεν…πήγε ποτέ εκεί.Όχι ότι τα πήγε άσχημα,δεν υπήρχε καν ομάδα τότε στην Αμερική!
Για την πρόκριση στο τσακ,ας όψεται ο Αλεξανδρής:roll:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη,η πρόκριση είναι ένα 70% επιτυχίας,και μια σειρά αξιοπρεπών εμφανίσεων εκεί θα είναι το υπόλοιπο 30…
Ο Ότο έκανε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε (θα μπορούσε και πιο πριν,σίγουρα)…
Το οτι ξεχνάμε είναι αλήθεια! Εγώ είμαι της άποψης ότι όταν έχεις ένα προπονητή σαν τον Ρεχάγγελ που δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι τον αφήνεις και κάνει ότι γουστάρει. Πριν το Euro και μετά την 4άρα από την Ολλανδία όλοι γκρινιάζανε. Πήραμε το Euro και όλα καλά. Μετά γκρίνια πάλι. Ευτυχώς που δεν τον ενδιαφέρει να διαβάσει τι λένε οι εφημερίδες γιατί θα είχε φρικάρει ο άνθρωπος και θα του είχε φύγει η καφεκόκκινοπορτοκαλί βαφή από τα μαλιά του! Πριν τον Ρεχάγγελ είχαμε όντως περάσει αλλά δεν κάναμε τίποτα και η ομάδα ήταν σκορπιοχώρι. Τώρα τουλάχιστον είναι σοβαρή και σου εμπνέει μια σιγουριά. Αν τελικά στους ομίλους μας πέσει καμιά Γερμανία και καμιά Αγγλία και καμιά Γαλλία εγώ δεν θα θεωρώ την 8άδα σαν υποχρέωση αλλά σαν άθλο! Όσο για τον Σπυρόπουλο που λες θα σου πω τι νομίζω εγώ. Ο coach ξέρει ότι τα παιχνίδια της Εθνικής είναι λίγα και η προετοιμασία είναι μικρή. Θέλει να δώσει την ευκαιρία στους βασικούς να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί για να δεσουν καλύτερα. Μην ξεχνάς ότι ο Τοροσίδης δεν παίζει αριστερό μπακ άρα του χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια για να δέσει στν θέση. Αυτά νομίζω ότι σκέφτεται ο Γερμανός. Πάντως εγώ τον γουστάρω τρελά γιατί οι παίχτες σκίζονται για την πάρτη του. Τα δίνουν όλα! Έκανε τον Γιαννακόπουλο αριστερό χαφ έβγαλε μάτια. Ο Τοροσίδης αριστερό μπακ κανει καλά παιχνίδια. Δεν τον πιάνεις πουθενά τον Γερμαναρά!
Βασικά, ο Ρεχακλής δεν κερδίζει το σεβασμό από τους παίκτες. Κρατάει απλά όσους τον δείχνουν. Θεωρεί ότι ο καλός παίκτης είναι καλός σε όλες τις θέσεις και απαιτεί όλοι να κάνουν ό,τι ζητάει. Χαριστέας δεξί εξτρέμ, Τοροσίδης αριστερό μπακ, Γιαννακόπουλος έχει παίξει μέχρι και αριστερό μπακ. Όλοι αυτοί ξεσκίστηκαν σε αυτό που τους ζητήθηκε.
Από την άλλη, όποιος αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές του Γερμανού (Γεωργάτος, Κωσταντινίδης) πήρε πόδι και δε σκέφτηκε ο Γερμανός ποτέ να τους καλέσει ξανά. Προσωπικώς δε το θεωρώ κακό
Το θέμα είναι οι παίκτες να τα δίνουν όλα. Παλιά θυμάμαι σε παιχνίδια της εθνικής ο ένας βαριόταν, ο άλλος προστατευόταν. Τώρα όλοι κομάντο!!!
Τον Γεωργάτο καλά έκανε και του έδωσε τα παπούτσια στα χέρια (μάλλον την σαγιονάρα!!!). Δηλαδή όταν έχεις τέτοιο προπονητή και το παίζεις βασιλιάς κάποια στιγμή θα φύγεις. Και η εθνική δεν έχασε από αυτές τις απουσίες. Μάλλον αυτοί έχασαν.