Εθνική Ελλάδος

με τη ρεαλ αν θυμασαι παιζαμε με αριστερο μπακ τον αρτσουμπι και δεξι μπακ τον μενδρινο…
δεν μας θυμαμαι ποτε σε εκτος ματς με 3 σεντερ μπακ, και με την μπαλα σε κοντρα αντεπιθεσεις απο τα πλαγια. αυτο δεν το κανει η εθνικη μας, ουτε κατα διανοια, γιατι δεν εχει παιχτη πανω στον ασβεστη (εκτος και αν βαλει το κουτσιανικουλη με το νινη)

Στο τέλος έπαιξες με αυτούς ως αλλαγή. Επαναλαμβάνω, ο Ολυμπιακός δεν ήταν Εθνική Ελλάδος, αλλά δεν ήταν και επιθετική ομάδα. Με αντεπιθέσεις κάναμε την πρόκριση από τους ομίλους.

Και όχι, δεν παίξαμε με 3 στόπερ, αλλά αυτό δεν είναι δείμα επιθετικής ομάδας. Πέρσι παίζαμε με 2 λίμπερο (Άντζα, Σέζαρ) ένα αμυντικό χαφ μπροστά τους μονιμώς (Λεντέσμα) για να σπάει τις αντίπαλες επιθέσεις δεξιά-αριστερά, όπου ήταν τα δυνατά αμυντικά μας μπακ (δεν είναι τυχαίο που μπορούσαν να παίξουν κι ως στόπερ) Τοροσίδης, Μπράβο (ή Ζεβλάκοφ). Ακόμα υπήρχαν οι Πατσατζόγλου και Στολτίδης που έτρεχαν και έκοβαν (ο Στολτίδης τουλάχιστον το έκανε :p) και η ομάδα πάντα περίμενε πίσω από τη σέντρα. Οι αντεπιθέσεις ήταν σεμιναριακές και έτσι κάναμε τα διπλά.

Ας μη φτάσουμε στο άλλο άκρο να νομίζουμε πως οι Ελληνικές ομάδες όποτε προκρίθηκαν είχαν επιθετικό χαρακτήρα. Η Εθνική έχει δει πολλούς προπονητές που μας έβαζαν φουλ επίθεση και μετράγαμε αποτυχίες. Το ίδιο ισχύει για όλες τις ελληνικές ομάδες. Δε θυμάμαι καμία Ελληνική ομάδα που να έκανε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική επιτυχία παίζοντας φουλ επίθεση και κλείνοντας τους αντιπάλους στα καρέ τους. Αν μια ομάδα δε σε ενδιαφέρει να πετύχει (πολλούς δε τους ενδιαφέρει η Εθνική Ελλάδος ή να πάρει ο ΟΣΦΠ άλλο ένα πρωτάθλημα για παράδειγμα), τότε ναι, μπορείς να γκρινιάζεις για τη μπάλα που παίζουν και για την ώρα που έχασες να τους δεις. Αν όμως ο σκοπός είναι η επιτυχία, τότε νομίζω πως ο Ρεχάγκελ καλά κάνει και παίζει με 3 στόπερ. Στο κάτω κάτω της γραφής, αν προκριθούμε πάλι με 3 στόπερ θα παίζουμε και καλό θα είναι η υπόλοιπη ομάδα να έχει βρει να λειτουργεί με ένα παίκτη λιγότερο στην επίθεση έως τότε.

Ούτε εμένα μου άρεσε η μπάλα που παίχτηκε, αλλά είναι προκριματικά. Δεν είναι το τουρνουά. Περισσότερο ντροπή μου φάνηκε εμένα η εμφάνιση στο Euro πέρσι, παρά η κακή μπάλα με το Ισραήλ.

ΥΓ. Τι να πουν και οι Αργεντίνοι δηλαδή? Τόσα χρόνια παίζουν μπαλάρα στα προκριματικά και στα επίσημα τρώνε τα μούτρα τους…

καταρχην ας βγαζαμε παιχτες σαν τους αργεντινους και μετα ας κανουμε συγκρισεις. το θεμα για μενα ρε συ ειναι οτι δεν παιζουμε μπαλα σαν εθνικη. και ναι ο ολυμπιακος δεν επαιξε φουλ επιθεση, αλλα δεν επαιξε το λεγομενο ταμπουρι-κατενατσιο που παιζει η εθνικη τα τελευταια ματς. εκει ειναι η ουσια. το οτι επαιζε με 2-3 αμυντικα χαφ ειναι διαφορετικο απο το να παιζεις και με 3 στοπερ. οπως ειναι διαφορετικο να εχεις δυο εξτρεμ απο το δυο φορ στα ακρα που δεν βοηθανε στην κυκλοφορια της μπαλας.
αν η εθνικη δεν βαλει παιχτη στα ακρα που να κουβαλαει μπαλα(νινη ή κουτσιανικουλη) και επιμενει να βαζει τον αχριστεα και εναν ακομα επιθετικο πισω απο το γκεκα αντι του 3ου στοπερ δεν θα βλεπουμε μπαλα. τουλαχιστον αυτο να κανει στα εντος εδρας γιατι προχτες με το ισραηλ παιζαμε, οχι με την αργεντινη…

ρε παιδια εδω κοτζαμ ιταλια,που εχει και αρκετους παικτες ποιοτητας,παιζει πολλες φορες κατενατσιο ωστε να παρει αυτο που θελει απο ενα ματς.ναι μεν μου αρεσει να βλεπω ωραια μπαλα αλλα μου αρεσει να βλεπω και καποιες επιτυχιες!!και η ελλαδα το καταφερνει αυτο εστω και με 3 στοπερ!!ας παμε μουντιαλ και ας κανουμε μια αξιοπρεπη πορεια εκει και ας ειναι και με 9 στοπερ…:stuck_out_tongue:

Δηλαδή το Ισραήλ είναι για την Ελλάδα ότι και η Ρεάλ για τον Ολυμπιακό. ΟΚ.

Το ότι δεν κάναμε φάση με τη Ρεάλ, οφειλόταν στην ποιότητα του αντιπάλου όχι στην δικιά μας νοοτροπία.
Το ίδιο και με την Τσέλσι.

Κάποτε θα πρέπει να αντιληφθούμε κάτι. Ότι το να παίζεις αμυντικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην έχεις τρόπους ανάπτυξης και το να παίζεις επιθετικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελείς την άμυνα. Σχεδόν όλες οι ομάδες που πρωταγωνιστούν και χαίρεσαι να τις βλέπεις έτσι πράττουν.

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός του περσινού τσουλού έπαιζε αμυντικά αλλά είχε σαφές πλάνο αντεπιθέσεων. Το ίδιο και η Εθνική του 2004 ως έναν βαθμό. Από την άλλη ομάδες όπως η φετινή Μπαρτσελόνα (ή η Ζενίτ πέρσι) μπορεί να βάζουν 6 και 7 παίκτες στην περιοχή του αντιπάλου αλλά πάντα φροντίζουν με αλληλοκαλύψεις να θωρακίζουν τα μετόπισθεν.

Η Εθνική ας κατεβαίνει με 3 στόπερ και 7 αμυντικά χαφ, ποσώς με ενδιαφέρει, αρκεί να μπορούσα να διακρίνω ένα σαφές πλάνο του τι θέλει να κάνει όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της.

Και κάτι ακόμα…

Δεν καταλαβαίνω ποια ακριβώς είναι στην παρούσα στιγμή η επιτυχία για την οποία μιλάτε όλοι. Να προκριθούμε σε έναν όμιλο με αντιπάλους Ισραήλ και Ελβετία? Δηλαδή όταν το κάναμε σε όμιλο με Ρωσία και (ισχυρή) Ουγγαρία ή με Ισπανία και Ουκρανία τι ήταν? Άθλος? Ή, ακόμα, όταν χάναμε την πρόκριση στο νήμα με Δανία και (την τελικώς 4η) Κροατία?

αυτο θα ελεγα τωρα.οτι το να εχει καλη επιθετικη αναπτυξη μια ομαδα δεν εχει σχεση με το ποσα στοπερ και γενικα ποσα μπακ εχει αρκει να εχει δουλευτει ενας τροπος αναπτυξης στην προπονηση.σε αυτο ναι ο ρεχαγκελ χωλαινει λιγο…αλλα παντα εστω και με ανορθοδοξο τροπο καταφερνει να παιρνει αποτελεσμα.

o Ρεχάγκελ δε χωλαίνει. Νομίζω πως η Ελλάδα χωλαίνει. Δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί παίκτες παιδιά, που να μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το τομέα. Και όχι, δεν πιστεύω πως ο Νίνης και ο Κουτσιανικούλης είναι για εθνική Ελλάδος ακόμη, ούτε πως αν ο Σπυρόπουλος έπαιζε αντί του Τοροσίδη στα αριστερά, θα είμαστε κάτι εξαιρετικά διαφορετικό. Γενικά, αυτό μου θυμίζει το “ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δε βλέπω”. Κάθε φορά για όλα μας φταίει ο Αχρηστέας, αλλά πέρσι στο Euro ήταν ο καλύτερος από όλο αυτό το μπουλούκι.

Ο Ολυμπιακός που έπαιζε τις καταπληκτικές αντεπιθέσεις είχε και τους παίκτες να τους κάνει. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αυτούς έχει και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν καν ματς στα πόδια τους. Εκτός, αν υπάρχει κάπου ένας νέος Γιαννακόπουλος, ένας νέος Τσάρτας και ένας νέος Καραπιάλης και δε τον έχω πάρει εγώ χαμπάρι… Και το να δεις την Εθνική να ξέρει να αναπτύσσεται επιθετικά, προϋποθέτει ένα κάρο πράγματα, που δε γίνονται με 4-5 προπονήσεις πριν από κάθε ματς.

Ισχύει αυτό που λες και γι αυτό δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε παίκτες (άλλο πχ. που πιστεύω ότι ο φετινός Φωτάκης κάνει καλύτερη χρονιά από οποιοδήποτε χαφ της Εθνικής). Δεν μπορώ να δεχτώ πάντως ότι μια ομάδα με Σεϊταρίδη, Τοροσίδη, Κατσουράνη, Τζιώλη, ακόμα και τον αχώνευτο Μπασινά αλλά και τους Σαμαρά, Αμανατίδη, Σαλπιγγίδη, Γκέκα, Λυμπερόπουλο να μην μπορεί να έχει ένα σχέδιο ανάπτυξης. Δεν λέω φυσικά ότι είναι και η Αργεντινή αλλά 2-3 πάσες μπορούν να τις αλλάξουν και το επιχείρημά μου είναι το εκτός έδρας ματς με την Τουρκία.

:!:Και ο Elferson με φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, η καταξίωση ήρθε αργά αλλά είναι γλυκιά

Και μετα απορουν καποιοι που δεν υποστηριζουμε αυτη την εθνικη.

Αβρααμ περσι με το που φευγει, βασικος.

Μακος φετος με το που φευγει, κληση.

Κι ουτε ο καθε εξης, γιατι βαριεμαι να γραψω κι αλλες τραγελαφικες κλησεις στυλ Πλιατσικα.

Συντομα περιμενω στην εθνικη και Καραμπελα.

Και για να παω στους τερματοφυλακες, οπου βασικος ειναι ο “ολα τα πνιγω, ολα τα μαχαιρωνω” Κωστας Ευτυχης Χαλκιας και αλλαγη ο “εχω να παιξω ενα χρονο” Τζορβας.

Σηφακη, μην ανησυχεις σε κανα δυο χρονια θα μπει κανας εισαγγελεας παλι για να πας Αθηνα (αναγκαστικα ε) και θα παιξεις και συ εθνικη. :slight_smile:

Και ερχεται λεει στο Βικελιδης στην πρεμιερα ο μπινες.

Γιουχα και στα τσακιδια ρε μουνοπανα!!!

Γνωστο το συστημα…αμα εισαι σε ομαδα του ΠΟΚ εισαι αυτοματα κ στην εθνικη.

Να την βαλουν στον κωλο τους τοτε την εθνικη. :slight_smile:

Αντε με καμια τουρκια ας παρουν κανα x.

Σαφως.Ο Ολυμπιακος εχει σχεδον ολη του την εντεκαδα στην εθνικη.
Ρε ποσο κομπλεξικοι μπορει να ειστε μερικοι?

Ποιος παικτης του ολυμπιακου αν ηταν σε ομαδα εκτος ποκ θα πηγαινε εθνικη? Κανεις…Αφου ειναι φως φαναρι τα πραγματα,κοροιδευομαστε?

με το ποκ εννοειται παναθηναικο, ολυμπιακο και ποια αλλη?

Αεκακι

δεν αρχιζει απο Π το αεκ:P

επισης πρεπει να χωσετε μεσα και αυτους που παιζουν στο εεξωτερικο, ακομη και αυτους που παιζουν σε καμια 15η της γερμανιας καβατζα πχ

ΠΟΚ ηταν ο Ποδοσφαιρικος Ομιλος Κεντρου

γιατί, αρχίζει ο ολυμπιακός από Π? :stuck_out_tongue:

με τη λογική σου, η αεκ θα επρεπε να αρχίζει από Κ, μιας και τα Π και Ο είναι πιασμένα :lol:

Καλά κάνει ο Γερμανός και δεν καλάει παίκτες από μεγάλες ομάδες. Και ο Νίχιλιστ έπαιξε μπαλάρα στο 8Χ8 αλλά σιγά μη τον πάρουμε και στην Εθνική! :stuck_out_tongue: